Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 Ιουλίου 1997 (ΜΠΕ)

Με τη έκδοση πορισμάτων και ψηφισμάτων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των περιφερειAκών συνεδρίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών Αυστραλίας , Αμερικής, Καναδά και Ευρώπης. Κοινό χαρακτηριστικό των ψηφίσματων είναι ότι εκφράζεται η αντίθεση όλων των Μακεδόνων στην αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία" ή παράγωγά του. Οι Μακεδόνες της Αμερικής και της Ευρώπης εκφράζουν την αντίθεσή τους στο χειρισμό του "Μακεδονικού" ενώ παράλληλα αποδοκιμάζουν τη συμφωνία της Μαδρίτης, την οποία χαρακτηρίζουν ως υποχώρηση της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά.

Το πορίσματα και τα ψηφίσματα των περιφερειακών συνεδρίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου που αρχίζει αύριο το πρωί στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ. Παράλληλα θα κατατεθούν προτάσεις και θα γίνουν εισηγήσεις για τη δημιουργία της Παγκόσμιας Παμμακεδονικής Ενωσης.

Την έναρξη των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων θα κηρύξει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος ενώ θα ακολουθήσει παρουσίασH του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από το γενικό διεYθυντή του Σπύρο Κουζινόπουλο. Στο αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάντονται ομιλίες του Γρηγόρη Νιώτη προέδρου της διακομματικής επιτροπής της Βουλής και του πρόεδρου του ΣΑΕ Αντριου Αθενς ενώ ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής θα παρουσιάσει το διεθνές ίδρυμα "Μέγας Αλέξανδρος".

Στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων θα δοθεί στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Δάσους λαϊκή συναυλία της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά για την ενίσχυση του ιδρύματος "Μέγας Αλέξανδρος".