Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Πολιτική Άνοιξη ΔΗΚΚΙ Συνασπισμός ΚΚΕ Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ Τα άλλα κόμματα Οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα

Αρχική σελίδαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΑποτελέσματα on-line

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Κουλουριανός Δημήτριος

Οικονομολόγος τέως Υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην Ευρωβουλευτής. Απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ και πήρε Μάστερ και Διδακτορικό (Ph.d) στα Οικονομικά. Υπηρέτησε στην Διεθνή Τράπεζα και υπήρξε Αναπληρωτής Διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στο Λονδίνο. Υπηρέτησε, επίσης ως Πρέσβης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Ο.Σ.Α., στο Παρίσι Είναι κάτοικος Μεσσηνίας.

Μπακόπουλος Εμμανουήλ

Πολιτικός Μηχανικός. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ(1981-1988), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Β (1988-1989) και Αντιπρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου(1993-1994).

Ιδρυτικό Μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ., μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Υπεύθυνος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗ.Κ.ΚΙ..

Ξένες Γλώσσες:Αγγλικά και Γερμανικά Είναι κάτοικος Αθηνών.

Οικονομίδης Παναγιώτης

Γιατρός Ε.Σ.Υ. Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., τ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1989-1996), κάτοικος Άρτας.

Ιωαννίδης Νικόλαος

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Έκτακτος επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ στο μάθημα Εργασιακές Σχέσεις τέως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης για θέματα Απόδημων –Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Νοέμβριος 1993-Φεβρουάριος 1996), Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Θράκη.

Μεταπτυχιακές Σπουδές – MAGISTER- της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φραγκφούρτης στο Εργατικό και Οικογενειακό –Αστικό Δίκαιο και Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολωνίας στο Ευρωπαϊκό και Αστικό Δίκαιο.

Ξένες Γλώσσες: Γερμανικά και Αγγλικά.

Καλογεράτος Παναγιώτης

Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Ε.Ι. (Πάντειου Πανεπιστημίου) στο μάθημα Πολιτικής Επιστήμης και Ευρωπαϊκών Σπουδών- Δικηγόρος. Κάτοχος έξι πανεπιστημιακών τίτλων.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά – Γαλλικά – Ιταλικά.

Γιαννακουδάκης Εμμανουήλ

Καθηγητής Α.Ε.Ι., Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1983 μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος και κριτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Παιδείας, Τεχνολογίας και Έρευνας.

Πάντζας Γεώργιος

Ηθοποιός

Αντωνοπούλου Χριστίνα

Επίκουρος Καθηγήτρια Α.Ε.Ι. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Προεδρείου του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ισότητας, καθώς και επιστημονικός σύμβουλος για θέματα «Κοινωνικής Βίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Είναι Πρόεδρος του παραρτήματος του «Ινστιτούτου Οικογενειακής Βίας» και καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών Αστυνομίας.

Γιαταγάνα Χρυσούλα

τ. Εισαγγελέας, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

Παπαδόπουλος Δημήτριος

Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός, Κάτοικος Αθηνών.

Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Σκαρλάτος Ηλίας

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Οικονομολόγος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πουατιέ της Γαλλίας Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων στην Περιφερειακή Οικονομία, στην Αγροτική Οικονομία και στην Κοινωνική – Εργασιακή Οικονομία.

Σολτάτος Γεώργιος

Οικονομολόγος, κάτοικος Αγρινίου. Υπήρξε σύμβούλος στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας και εκλέχθηκε πολλές φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος καθώς και Αντιπρόσωπος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Γιώτης Παναγιώτης

Ταξίαρχος ε.α. της ΕΛΑΣ. Κάτοικος Κορίνθου – Πατρών.

Βασιλόπουλος Νικόλαος

Οδοντίατρος. Κάτοικος Δομοκού Φθιώτιδας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού και μέλος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λαμίας.

Παπαδημητρίου Ευαγγελία (Λίτσα)

Ζωγράφος- Συγγραφέας. Αποφοίτησε από την ECOLE ABE DE PARIS, και συνέχισε τις σπουδές της στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και τη ζωγραφική στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχει σημαντικές παρουσίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και ο ελληνικός και ο ξένος τύπος έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το έργο της.

Το 1998 βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Άγγελου Σικελιανού. Κάτοικος Φλώρινας.

Βάθυς Παναγιώτης

Ετών 28. Ασκούμενος Δικηγόρος. Κάτοικος Υπολοίπου Αττικής.

Ξένη Γλώσσα: Αγγλικά.

Πελτεκιάδης Στέργιος

Αγρότης – Συνεταιριστής. Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας από το 1994 έως 1999. Κάτοικος Τούμπας Κιλκίς.

Μαυρομμάτη Αικατερίνη

Αρχιτέκτων Μηχανικός. Κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Ξένη Γλώσσα: Ιταλικά.

Χατζηδημητράκος Θωμάς

Οδοντίατρος. τ. Δήμαρχος. Κάτοικος Σερβίων Κοζάνης.

Θεοχάρης Τιμολέων

Πολιτικός Επιστήμων. Ανώτερος Υπάλληλος ΗΛΠΑΠ. Κάτοικος Χαλανδρίου Αττικής. Διετέλεσε αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(1975-1986).

Μπαλλάς Ελευθέριος

Δικηγόρος Νομού Κυκλάδων. Διετέλεσε αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υποψήφιος Νομάρχης Κυκλάδων στις τελευταίες εκλογές.

Παναγόπουλος Ανδρέας

Καθηγητής ΑΕΙ Πατρών. Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ. Κάτοικος Πατρών.

Μακρίδης Νικόλαος

Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΗΕΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Δασκαλάκης Εμμανουήλ (Μανόλης)

Χημικός κάτοικος Αττικής. τ. Μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ.

Σουκαράς Σπυρίδων

Υπάλληλος ΗΣΑΠ-Μηχανικός. Διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, καθώς και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στη Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ). Υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος στις τελευταίες εκλογές. Κάτοικος Περάματος Πειραιώς.