Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Πολιτική Άνοιξη ΔΗΚΚΙ Συνασπισμός ΚΚΕ Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ Τα άλλα κόμματα Οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα

Αρχική σελίδαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΑποτελέσματα on-line

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Κόρακας Στρατής

Γεννήθηκε το 1940 στο Πολυχνίτο Μυτιλήνης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Λουβαίν Βελγίου. Στη διάρκεια της δικτατορίας και συγκεκριμένα το 1968 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια.

Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΔΑ. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λέσβου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές του 1985, επανεκλέχθηκε το 1989 και το 1990 με τον Συνασπισμό και το 1993 και το 1996 και πάλι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Επίσης είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Είναι διαζευγμένος και έχει τρεις γιους.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Περισσός
Τηλέφωνο: 01/ 2592163, 0251/ 25735

Θεωνάς Ιωάννης

Γεννήθηκε στη Νάξο το 1940. Είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και της Ανωτέρας Τηλεπικοινωνιακής Σχολής. Εργάστηκε στον ΟΤΕ από το 1964 έως το 1994. Υπήρξε δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος από το 1974, μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ. Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ (1992-1994). Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ (1987-1996) και μέλος του Πολιτικού Γραφείου (1990-1994). Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Είναι μέλος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου από το 1994, της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βορειοευρωπαϊκής Πράσινης Αριστεράς, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής, Νομισματικής και Βιομηχανικής Πολιτικής, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης, της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε.-Σλοβακικής Δημοκρατίας.

Διεύθυνση: ΚΕ ΚΚΕ, Ηρακλείου 145, Ν. Ιωνία, Αθήνα
BEL 2019, 97-113, rue Belliard, B-1047, Bruxelles
Τηλέφωνο: (01) 25.92.111, 25.92.291, 25.92.298 (fax)
(00322) 284.51.05, 284.91.05 (fax)

Αλυσσανδράκης Κώστας

Καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Διευθυντής του Εγαστηρίου Αστρονομίας. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Maryland των ΗΠΑ, όπου ανακηρύχθηκε και διδάκτορας. Συνεργάζεται με αστεροσκοπεία στη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου του ΔΕΠ.

Κανέλλη Λιάνα

Δημοσιογράφος - Δικηγόρος. Εκδότης - Διευθυντής του περιοδικού "ΝΕΜΕΣΙΣ". Ηταν η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος - παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων το 1976 στην ΕΡΤ. Μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Το 1988 ήταν διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού ΤΟΡ-FM. Είναι καθηγήτρια Σημειολογίας στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Εχει μεγάλη και πολύμορφη δημοσιογραφική καριέρα.

Πατάκης Γιάννης

Αγρότης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, μέλος του ΔΣ του Συνεταιρισμού Νίκαιας, νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας.

Γερασιμίδου Ελένη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από οικογένεια αριστερών. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου του Χαρατσάρη. Αποφοίτησε το 1973 και έκτοτε εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Υπήρξε μέλος περιφερειακών θιάσων και εταιρειών του ΣΕΗ.

Από το 1983 έως το 1987 είχε από κοινού με τον Αντώνη Ξένο το Καφεθέατρο "Αντιγόνη" με πλούσια προσφορά στη Θεσσαλονίκη. Από το 1987 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η τελευταία συμμετοχή της στην ταινία "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" της χάρισε το Κρατικό βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου.

Παπανεοφύτου Αγάπιος

Επίκουρος καθηγητής του τομέα Ποινικού Δικαίου στο Γενικό τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ενωσης Ευρωπαίων νομικών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού δικαίου. Καθηγητής στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Μοσκώφ Πόπη

Μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, σύντροφο Κωστή Μοσκώφ, είχε και συνεχίζει να έχει αξιόλογη συμβολή στην πνευματική ζωή του τόπου μας.

Μαυρίκος Γεώργιος

Γεννήθηκε το 1950 στη Σκύρο από αγροτική οικογένεια. Συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 και συνελήφθη από την Αστυνομία. Στη συνέχεια ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα εργαζόμενος σε ιδιωτικές εταιρείες.

Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1975. Το 1983 αναλαμβάνει τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Το 1985 εξελέγη πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Εγινε γραμματέας της ΕΣΑΚ το 1992 ταυτόχρονα με την είσοδό του στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Το 1994 εξελέγη γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ. Μέλος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Τέλος εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο 13ο συνέδριο του Κόμματος.

Κυριαζής Καλλικρατίδας (Κράτης)

Γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Οικονομολόγος, πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βρυξελλών. Από το 1989 κατέχει ανώτερες διοικητικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σοφιανός Νίκος

Γραμμματέας του Κεντρικού Συμβολίου της Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παφίλης Θανάσης

ΓΓ της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Συντονιστής Ευρώπης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Πρώην βουλευτής Φθιώτιδας. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τσεντούρου Χριστίνα

Πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τομαράς Αλέκος

Παιδίατρος. Υπήρξε στέλεχος του κινήματος "114" και του "15%". Μέλος του Γραφείου της Νεολαίας της ΕΔΑ. Πρώην μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου. Απολύθηκε από τη θέση του επιμελητή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου επί χούντας.

Βέρα Νικολαίδου

Πρώην δήμαρχος Νίκαιας. Μέλος του ΔΣ της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γουλής Θεόδωρος

Γιατρός. Νομαρχιακός σύμβουλος Κέρκυρας από το 1995. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Μπάλου Αλεξάνδρα

Τραπεζικός υπάλληλος. Εχει τελειώσει το τμήμα Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Συνδικαλίστρια στο χώρο των Τραπεζών στην Αθήνα. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας.

Φακιρίδης Νίκος

Παιδίατρος. Επί 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, πρώην μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ.

Μανουσογιαννάκης Γιάννης

Ναυτεργάτης. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο Στέφενσων". Κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ντρέκος Αντώνης

Οικονομολόγος. Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και του Πειθαρχικού του Συμβουλίου. Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Προεδρείου Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Μέλος του Οικονομικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τσατσούλη Αναστασία

Βρεφονηπιοκόμος, με συνδικαλιστική δράση στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθήνας. Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης.

Παρασκευάς Κώστας

Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπεύθυνος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στριφτάρης Σπύρος

Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ζουράρις Κώστας

Καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων. Πολιτειολόγος. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο των Παρισίων. Επίσης έχει πραγματοποιήσει μουσικές σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία Mozarteum και στο Saltzburg της Αυστρίας.

Διδάσκει Θεωρίας Πολιτεύματος στο πανεπιστήμιο των Παρισίων. Εχει εκδόσει πολλά βιβλία.

Χουρμουζιάδης Γιώργος

Καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύεται στην έρευνα της νεολιθικής περιόδου. Είναι μέλος πολλών ευρωπαϊκών αρχαιολογικών Ινστιτούτων. Εκδίδει και διευθύνει περιοδικά με σκοπό τη διάδοση και στην Ελλάδα των θεωρητικών «κινημάτων» της Αρχαιολογίας που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και στην Αμερική. Από το 1992 διευθύνει τις ανασκαφές στον προιστορικό λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού Καστοριάς.

Το 1983 ήταν κοσμήτορας της ΦΛΣ του ΑΠΘ και το 1985 αντιπρύτανης του ΑΠΘ.