Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Πολιτική Άνοιξη ΔΗΚΚΙ Συνασπισμός ΚΚΕ Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ Τα άλλα κόμματα Οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα

Αρχική σελίδαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΑποτελέσματα on-line

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ - Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Αλαβάνος Αλέξανδρος

Κατάγεται απο την Τήνο. Γεννήθηκε το 1950. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου από το 1993.

Εκλέγεται συνεχώς ευρωβουλευτής απο το 1981, και είναι αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βορειοευρωπαϊκής Πράσινης Αριστεράς, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, αναπληρωτης της επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, της αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε-Τουρκίας. Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Κοινοβούλια των Υπερκαυκασίων χωρών Αρμενίας, Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν.

Εργα του: "Σημειώσεις για την Αριστερά στην Ευρώπη", "Παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Περιβάλλοντος", "Ελληνες της Κωνσταντινούπολης".

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1, Αθήνα (γραφεία ΣΥΝ)
BEL 2017, 97-113, rue Belliard, B-1047, Bruxelles (Βρυξέλλες)
Τηλέφωνο: 01/3312381-2, 00322/2845911 (Βρυξέλλες), 00322/2849911 (FAX)
e-mail: alavanos@syn.gr

Παπαγιαννάκης Μιχάλης

Γεννήθηκε το 1941 στην Καλαμάτα. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και στη Γαλλία. Διδασκαλία και έρευνα στο Παρίσι (Πάνθεον, Ασσάς), στο Μονπελλιέ (ΙΑΜΜ 1970-1980) και στην Αθήνα (Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών, Πάντειος). Εχει εκπονήσει μελέτες και έχει μετάσχει σε αποστολές του ΟΗΕ, της ΓΚΑΤΤ και της ΕΟΚ. Εχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις σχετικά με την ανάπτυξη των μεσογειακών χωρών, την ελληνική οικονομία και πολιτική κ.λ.π. Ηταν οικονομικός σχολιαστής στο "Βήμα" έως το 1989, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στα περιοδικά "Πολίτης", "Αντί" κ. α.

Μέλος της Νεολαίας της ΕΔΑ μέχρι το 1963, της Δημοκρατικής Αμυνας (1967-1974), της ΕΑΡ από το 1987 και του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Μέλος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου από το 1989, της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βορειοευρωπαϊκής Πράσινης Αριστεράς, της επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Θεσμικών Θεμάτων, της αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε-Κύπρου. Πρόεδρος (1999) της Ελληνικής Επιτροπής για την Ε.Ε., μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για τη διάδοση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αντιπρόεδρος της διακομματικής ομάδας του Ε.Ε. για την προστασία των ζώων.

Διεύθυνση: ΣΥΝ, Πλατεία Ελευθερίας 1, Αθήνα
ΒΕL 2136, 97-113, rue Belliard, B-1047, Bruxelles
Τηλέφωνο: 01/ 3216953, 00322/ 2845124
FAX: 00322/ 2849124
e-mail: papagiannakis@syn.gr

Μπίστης Νικόλαος

Γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Τελείωσε το Αμερικάνικο Κολέγιο το 1970 και αμέσως μετά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Από μαθητής στο αριστερό κίνημα, οργανώθηκε το 1968 στο Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ) και το 1971 στην Αντιδικτατορική ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ. Μέλος της Επιτροπής κατάληψης της Νομικής Σχολής το 1973. Για τη δράση του συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Προήδρευσε στις εργασίες του Α' Εθνικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ το 1975.

Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε τη δράση του από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι το 1982 οπότε και εντάχθηκε στο ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. Το 1989 εντάχθηκε στο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και από το 1996 έχει την ευθύνη για την Εξωτερική και την Ευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος.

Στο μαζικό χώρο ενεργοποιείται μέσα από τις γραμμές του "Μετώπου Λογικής κατά του Εθνικισμού" του οποίου αποτελεί και ιδρυτικό μέλος.

Χουντής Νικόλαος

Γεννήθηκε το 1953 στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Σπούδασε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο-Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και διεθνών σπουδών.

Μετείχε στο Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα. Μέλος της ΚΝΕ και στέλεχος του ΚΚΕ από το 1975. Εγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1987. Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου το 1991. Προσχώρησε στο Συναπισμό από την ίδρυσή του. Από το 1991 είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας και σήμερα είναι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού.

Μετέχει στο Δ.Σ. της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού "ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ" και είναι γενικός γραμματέας του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης.

Τριγάζης Παναγιώτης

Γεννήθηκε το 1950 στη Μίνθη Ολυμπίας. Σπούδασε Οικονομικά στο Λονδίνο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικον.Ανάπτυξη.

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων. Συνέβαλε σε πρωτοβουλίες οπως: "Βαλκανικο Οδοιπορικο" του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντοπουλου, "Βαλκανικο Φορουμ Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων", "Φορουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς". Ξεκίνησε την πολιτική του δραση στα χρονια της Χούντας απο την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Γενικός Γραμματέας της "Κίνησης Πολιτών κατα του Ρατσισμού", Αντιπροεδρος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος, μέλος ΔΣ του ΚΕΤ και του Ιδρύματος "Σταύρος Καλλέργης" μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές επανορθώσεις

Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βύρωνα.

Θεοδωρακοπούλου Αναστασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1954. Είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχιακά στην Αγροτική Οικονομία και σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Εργάζεται στην Αγροτική Τράπεζα.

Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, μέλος του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ και της Διακομματικής Επιτροπής Γυναικών για την ίση συμμετοχή γυναικών-ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και υποψήφια Συμμετέχει στο Οργανωτικό Γραφείο του Κόμματος.

Υποψήφια ευρωβουλευτής στις εκλογές του 1994.

Φραγκάκη Ιωάννου Μαρίκα

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο, από Χιώτες γονείς. Σπούδασε οικονομικά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάσθηκε ως ερευνήτρια στη Δ/νση Μελετών της ΑΤΕ επί σειρά ετών. Σήμερα στέλεχος μεγάλου τραπεζικού ομίλου.

Έχει ασχοληθεί με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτεταμένα, λόγω επαγγελματικού αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος. Έχει δημοσιεύσει ευρέως σε θέματα αγροτικής και μακροοικονομικής πολιτικής.

Εντάχθηκε στην αριστερά στη δεκαετία του ΄70 ως φοιτήτρια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου. Ανήκει στο ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Από το 1993 είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Επίσης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, καθώς και του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Κανταρτζής Αθανάσιος

Γεννήθηκε το 1950. Σπούδασε γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως υπάλληλος στον Οργανισμό Βάμβακος από το 1986.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1973. Το 1974 συνελήφθη και κρατήθηκε από τη δικτατορία. Μέλος του ΚΚΕ από το 1974.

Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας και μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας. Παρέμεινε στον Συνασπισμό μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και Υπεύθυνος του τμήματος Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

Διετέλεσε Δήμαρχος Καρδίτσας από τον Μάιο του 1989 έως τον Δεκέμβριο του 1998. Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ από το 1994 έως και σήμερα. Μέλος του Συμβουλίου Τοπικών και Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της Ευρώπης και της ομάδας εργασίας των Πρεσβειών Τοπικής Δημοκρατίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

Καλύβης Αλέξανδρος

Γεννήθηκε το 1953. Είναι υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και συνδικαλιστής από το 1978.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Τεχνικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Απασχόλησης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Ξηροτύρη Ασημίνα

Γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και τις ολοκλήρωσε στο Α.Π.Θ με την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, Μελετήτρια και Τεχνικός Σύμβουλος Επίβλεψης Εργων.

Ως συνδικαλίστρια χρημάτισε Πρόεδρος των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων και μέλος της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΤΕΔΥ. Επίσης ήταν μέλος της Δ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμ. Κεντρικής Μακεδονίας και παραμένει και σήμερα μέλος της Τοπικής και Κεντρικής αντιπροσωπείας αυτού.

Εντάχθηκε στην Αριστερά, έγινε μέλος της ΕΔΑ, της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της ΕΑΡ, και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Εγινε Νομάρχης Θεσσαλονίκης στις Κυβερνήσεις Συνεργασίας και Οικουμενικής (1989-1990).

Εχει πραγματοποιήσει σειρά δημοσιεύσεων, ανακοινώσεων σε συνέδρια για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αποκέντρωσης και Λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, Διαχείρισης των Δημοσίων Εργων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χήρα του Νίκου Αικατερινάρη, αγωνιστή της δικτατορίας που απεβίωσε το 1977. Εχει δυο δύο παιδιά.

Μυλωνά Αικατερίνη

Γεννήθηκε το 1952 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε κτηνιατρική και ασκεί το επάγγελμα του κτηνίατρου.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Μικρών Ζώων. Εκδίδει κτηνιατρικά περιοδικά και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα σχετικά με την αγροτική πολιτική και οικονομία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κτηνιατρικά ζητήματα, την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής. Ηταν υποψήφια και στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Φερχάτ Ναζήφ

Γεννήθηκε το 1954 στο Εύθυμον της ορεινής Ροδόπης. Μεγάλωσε στον Ιάσμο Ροδόπης παρακολούθησε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Μετά το Λύκειο στην Κομοτηνή, σπούδασε οδοντιατρική στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου στο χωριό του.

Ως φοιτητής ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό. Από το 1981 κατεβαίνει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές κυρίως στο Νομό Ξάνθης, αλλά και στο Νομό Ροδόπης, πρώτα με το ΚΚΕ και μετά με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Στις Ευρωεκλογές του 1994 ήταν πάλι υποψήφιος στη λίστα του ΣΥΝ.

Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά.

Παπάζογλου Αγγελική

Είναι 26 ετών. Εχει σπουδάσει κοινωνιολόγος και είναι υποψήφια διδάκτωρ. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ-ΕΑΝ.

Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές καταλήψεις '90-'91, καθώς και στο φοιτητικό κίνημα '91-'95 ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου. Είναι μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και εκπροσώπησε τη Νεολαία ΣΥΝ-ΕΑΝ ως υπεύθυνη του τμήματος στην Κοπεγχάγη και τη Λισσαβόνα.

Εχει αρθρογραφήσει για θέματα νεολαίας στην ΑΥΓΗ, την ΕΠΟΧΗ και το περιοδικό ΑΛΦΑ.Εργάζεται στην Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς".

Γολέμης Χαράλαμπος

Γεννήθηκε το 1948. Σπούδασε Οικονομολόγος στην ΑΣΟΕΕ, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Εχει διατελέσει σύμβουλος του Κέντρου Πολυεθνικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων εθνών. Τραπεζικός Υπάλληλος από το 1976, προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του στην ΟΤΟΕ ως επιστημονικός συνεργάτης.

Προέρχεται από το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και την ΑΚΟΑ και προσχώρησε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ το 1996. Είναι μέλος της Πολιτικής Κίνησης Χαλανδρίου, της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού Νίκος Πουλαντζάς. Συμμετέχει στο ελληνικό τμήμα του Δικτύου των Ευρωπορειών.

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών "Ο Πολίτης" και "Αλφα" και αρθρογραφεί για πολιτικά, ευρωπαϊκά και οικονομικά θέματα στις εφημερίδες "ΑΥΓΗ" και "ΕΠΟΧΗ".

Αγαθόπουλος Δημήτριος

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1954. Σπούδασε φαρμακοποιός στην Ιταλία στο πανεπιστήμιο της BOLOGNA. Ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού στο Κιλκίς.

Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε σε μαζικούς φορείς στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Το 1986 και το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την περίοδο 1988-1990, μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής και μετέπειτα του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς.

Από την ίδρυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς και από το 1995 Γραμματέας της.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Μπουρνού Μαρία

Είναι 47 ετών. Σπούδασε Νομικά. Είναι υπάλληλος ΔΕΗ και γραμματέας του Εργασιακού Συμβουλίου Λέσβου της ΔΕΗ. Τέως αντιδήμαρχος Μυτιλήνης και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. μέχρι το 1994.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συναπισμού και γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΝ.

Τρεις φορές υποψήφια βουλευτής του ΣΥΝ στη Λέσβο.

Φούσκης Μαρίνος Στέφανος

Γεννήθηκε το 1949 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Μαγνησίας, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, μέλος στη διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία", ενώ είναι μέλος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ηταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 1985. Εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας στις δημοτικές εκλογές του 1986 και ήταν αντιδήμαρχος την περίοδο 1986-1990. Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας το 1990 και το 1994. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Ν.Ιωνίας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ενώ ασκεί το ιατρικό επάγγελμα.

Λεβαντής Δημήτριος-Πέτρος

Καρδάσης Βασίλειος

Γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1956. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris I και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1987 διδάσκει Οικονομική Ιστορία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εχει δημοσιεύσει μελέτες για θέματα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του νεότερου ελληνισμού.

Κακουλίδης Ιωάννης

Γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Νομικά στο Παρίσι. Είναι συγγραφέας. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ενωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας και της Ενωσης Ελλήνων Σεναριογράφων. Συνεργάστηκε ως αρθογράφος με τα περιοδικά ΑΝΤΙ, ΕΝΑ, Μoney and Life και με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Προδικτατορικά μετείχε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και συνέχισε την πολιτική δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ από τη μεταδικτατορική επανασύστασή της.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΑ και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της στις Ευρωεκλογές του 1984. Στις Εθνικές εκλογές του 1996 ήταν Υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Κοταμανίδου Ευαγγελία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Παρέμεινε επί έξη χρόνια στο Θέατρο Τέχνης, παίζοντας σημαντικούς ρόλους.

Πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσε και στη συνεργασία της με θιάσους ρεπερτορίου των: Αννα Συνοδινού, Δημήτρη Μυράτ, Νίκο Κούρκουλο, Γιάννη Τσαρούχη, Ασπασία Παπαθανασίου, Αλίκη Γεωργούλη, Λεωνίδα Τριβιζά, Θέατρο Εξαρχείων, Κρατικό Βορείου Ελλάδος, Απλό Θέατρο κ.ά. Στο αρχαίο δράμα έχει παίξει Ηλέκτρα, Κασσάνδρα, Ανδρομάχη, Εκάβη, Αντιγόνη κ.ά. Στον κινηματογράφο έχει βραβευθεί για τις ταινίες "Θίασος" του Αγγελόπουλου, "Ρόζα" του Χριστοφή, "Ζωή Χαρισάμενη" του Πατρίς Βιβάνκος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ του Κέϊπ Τάουν. Από το 1981-1986 Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων και Αντιπρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τη μεταπολίτευση και μετά με το ΚΚΕ εσωτ., την ΕΑΡ και τον Συνασπισμό. Διετέλεσε βουλευτής του Συνασπισμού 1989-1990. Υποψήφιά του στις Ευρωεκλογές του '94 και στις βουλευτικές εκλογές του 1996 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Κώνστα Κωνσταντία

Γεννήθηκε στην Σάμο. Τέλειωσε τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Εμφανίστηκε το 1965 για πρώτη φορά στο θέατρο στην Ελεύθερη Σκηνή στη Φαύστα του Μπόστ. Τα επόμενα χρόνια μετείχε στους θιάσους του Μάνου Κατράκη, Δημήτρη Μυράτ, Κώστα Μουσούρη, στο Θέατρο Νέας Ιωνίας - Πειραματικό Θέατρο, στο Θέατρο Αντιγόνης Βαλάκου, Ελλης Λαμπέτη, Ληναίου - Φωτίου, στο θίασο Β. Διαμαντόπουλου-Γ. Μιχαλακόπουλου, Λεωνίδα Τριβυζά, στην Αποθήκη Αλίκης Γεωργούλη, στο θίασο Λ. Λαγόπουλος-Γ. Ξανθούλης, στην Κάρμεν του Μπόστ. Επίσης έχει παίξει 7 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στην ταινία "το Στίγμα" του Π. Τάσιου, και στην τηλεόραση σε πολλά θεατρικά της Δευτέρας και πάρα πολλά σήριαλ από τον "Συμβολαιογράφο" μέχρι σήμερα.

Κεσσανλής Νικόλαος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και αναχώρησε με υποτροφία για την Ιταλία το 1955. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, όπου και έζησε ως το 1981.

Εχει πάρει μέρος σε άπειρες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο με ατομικές και ομαδικές εμφανίσεις. Πολλά έργα του βρίσκονται σε μουσεία της Ιταλίας, Γαλλίας, Αμερικής και Βραζιλίας. Επίσης βραβεύτηκε από σημαντικές κριτικές επιτροπές. Εχει πάρει τα βραβεία Modigliani, S Paolo, Biennale Νέων, Prix Europe και υπήρξε συνιδρυτής στη Γαλλία το 1964 του MEC-ART (Mechanical - Art).

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εξελέγη καθηγητής στην ΑΣΚΤ και αργότερα Πρύτανης. Στις ενέργειές του οφείλονται η νέα ΑΣΚΤ στην οδό Πειραιώς, όπως επίσης και το μοναδικό κέντρο εκθέσεων το "Εργοστάσιο". Υπήρξε Πρόεδρος σε διάφορες επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού (Συντάξεων, Κριτών της Biennale), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης καθώς και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.

Κούνδουρος ΝικόλαοςΚωνσταντόπουλος Νίκος

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού γεννήθηκε το 1942 στην Κρέστενα της Ηλείας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη δεκαετία του 1960 μετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και ήταν πρόεδρος της ΔΕΣΠΑ, γραμματέας της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας, ενώ μετείχε στο ΚΣ της ΕΦΕΕ. Στη διάρκεια της δικτατορίας έγινε στέλεχος της Δημοκρατικής Αμυνας και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση. Συνελήφθη το 1969 και παρέμεινε φυλακισμένος μέχρι το 1973.

Στη Μεταπολίτευση συμμετείχε ως στέλεχος της Δημοκρατικής Αμυνας στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε μέλος της ΚΕ του Κινήματος. Το 1975 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε μαζί με τον Σάκη Καράγιωργα τη "Σοσιαλιστική Πορεία".

Συμμετείχε στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 με το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Συνεργασίας του Τζανή Τζαννετάκη. Στις εκλογές του 1990 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον Συνασπισμό. Επανεξελέγη βουλευτής το 1996. Το 1990 ορίστηκε από τη Βουλή τακτικός κατήγορος στη δίκη "Σκανδάλου Κοσκωτά", αλλά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Γαλανό.

Τον Ιούλιο του 1991 εισήλθε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, αρνήθηκε όμως να συμμετάσχει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που εκλέχθηκε το 1992. Αναδείχθηκε πρόεδρος του Συνασπισμού μετά την εκλογική αποτυχία του 1993 και την ακόλουθη παραίτηση της Μαρίας Δαμανάκη. Τον Μάρτιο του 1996 επανεξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού.

Είναι παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με τη Φωτεινή Τομαή, εμπειρογνώμονα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει τέσσερεις κόρες.

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 01/ 3219472, 3219614