Εκθέσεις - Δραστηριότητες

Τρεις εκθέσεις φιλοξενεί αυτό το καιρό η Βουλή των Ελλήνων.

Η πρώτη έκθεση ιστορικών αντικειμένων της Νεότερης Ελλάδας για τα 150 χρόνια Συνταγματικού βίου στην χώρα μας έκλεισε πριν λίγες μέρες δύο χρόνια από τον Μάιο του ΄94 που φιλοξενείται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

Έτος κοινοβουλευτικής μνήμης χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης το γεγονός συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη ψήφιση του Συντάγματος του 1844, που έχει για τη χώρα μας ξεχωριστή σημασία.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν κάτι πάρα πάνω από το αναμενόμενο. Ήδη επισκέφθηκαν την έκθεση στα δύο αυτά χρόνια περισσότεροι από 154.000 μαθητές και 105.000 ιδιώτες.

Η δεύτερη έκθεση η οποία άνοιξε στις 20 Μαρτίου 1996 είναι αφιερωμένη στα 9.000 χρόνια πολιτισμού της Κύπρου. Στην έκθεση αυτή φιλοξενούνται και κειμήλια του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Για τους επισκέπτες που ίσως κουραστούν περιδιαβαίνοντας τις δύο αυτές σημαντικές εκθέσεις υπάρχει στο ισόγειο του κτιρίου της Βουλής και μια έκθεση διαφορετική.

Από τις αρχές Μαΐου 30 πολιτικοί γελοιογράφοι της Ελλάδας συμμετέχουν στην έκθεση "γελοιογραφία και πολιτική".

Στόχος -όπως επισήμανε στα εγκαίνια της ο Πρόεδρος της Βουλής- η ανάδειξη του ρόλου της πολιτικής γελοιογραφίας, όχι μόνο στην ψυχαγωγία αλλά και στην ενημέρωση του πολίτη καθώς επίσης στην κριτική των πολιτικών μας θεσμών και επομένως τη βελτίωση τους.