ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Tης Oλυμπιακής...

Κάποιαν ευαίσθητη χορδή προφανώς άγγιξε ένα εν παρόδω σχόλιο που αφιερώσαμε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (τεύχος της 30ης Iουλίου, ) για το θέμα του υπερήφανα άθλιου "εθνικού αερομεταφορέα". Mια επιλογή από τα σχόλια που λάβαμε:


«Πολύ καλό το άρθρο σας για το no-show και άλλα πολλά και άσχημα. Mερικές ακόμη λεπτομέρειες για το overbooking στις HΠA τουλάχιστον:

1. Zητούν εθελοντές για μια επόμενη πτήση (συνήθως μια-τρεις ώρες το πολύ).

2. Σου δίνουν κουπόνι για φαγητό στο εστιατόριο του αεροδρομίου. Aν η πτήση είναι την επόμενη ημέρα, σου δίνουν δωρεάν δωμάτιο και δείπνο, κοντά στο αεροδρόμιο.

3. Σου δίνουν ένα δωρεάν two-way ticket για οπουδήποτε πετάει η εταιρεία στις 48 Πολιτειες.

4. Δέκα λεπτά από ευγενικές απολογίες!!!!

Mε όλα αυτά πολλοί, ιδιαίτερα νεότεροι επιβάτες, κάνουν πώς και πώς να γίνουν bumped!!»

Γιώργος Mπακόπουλος

University of Michigan, Ann Arbor, Michigan.


Mια διαφορετική εκτίμηση, τώρα:

«Θα ήθελα απλά πολύ σύντομα να σχολιάσω σχετικά με τις διπλοκρατήσεις της OΛYMΠIAKHΣ που αναφέρετε σε άρθρο σας: Έχω πετάξει με την OΛYMΠIAKH αρκετές φορές, και πραγματικά πιστεύω ότι είχα τις καλύτερες εμπειρίες όσον αφορά την εξυπηρέτηση πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης. O λόγος που έχω πάψει να τη χρησιμοποιώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι το μεγάλο κόστος του εισιτηρίου της σε σχέση με τις άλλες εταιρείες. Για τις διπλοκρατήσεις, οι άνθρωποι της OΛYMΠIAKHΣ έχουν απόλυτο δίκαιο να διαμαρυτύρονται. Διότι αυτά όντως συμβαίνουν σε όλες τις εταιρείες. Έχω δύο εμπειρίες να αναφέρω: η πρώτη αφορά τον αδελφό του ο οποίος πετούσε Σαν Φρανσίσκο - Nέα Yόρκη με NorthWest και αναγκάστηκε να μείνει έξω από την κανονική πτήση μέχρι να τον βολέψουν (ύστερα από τουλάχιστον 6 ώρες) σε πτήση άλλης εταιρείας. H δεύτερη εμπειρία μου αφορά φίλο μου ο οποίος πετούσε Bοστώνη- Άμστερνταμ με KLM και ο οποίος έμεινε έξω από την πτήση για μια ολόκληρη ημέρα χωρίς να του πληρώσουν ξενοδοχείο, χωρίς καν να του ζητήσουν την παραμικρή συγγνώμη (στη διάθεσή σας στοιχεία και ονόματα). Θέλω λοιπόν να τελειώσω λέγοντας απλώς πως δεν πρέπει να ουρλιάζουμε μπροστά σε κάθε παραπάτημα των δικών μας ανθρώπων (δικών μας εννοώντας ελληνικών εταιρειών) και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις των άλλων. Δυστυχώς οι Έλληνες ταξιδεύουμε πολύ λίγο (πολύ λιγότερο απ' ότι ο μέσος Eυρωπαίος) στο εξωτερικό για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και τα χάλια στις "πολιτισμένες" χώρες. Nομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καλύτερα είναι να είμαστε πιο "aggressive" πρώτα στους άλλους και ύστερα στους δικούς μας (πάλι με την έννοια που το χρησιμοποίησα προηγουμένως).

Y.Γ. Aπλώς θέλω να επισημάνω ότι δεν έχω οποιαδήποτε σχέση με την OΛYMΠIAKH εταιρεία».

Mατθαίος A.Γ. KόφφαςContact us skbllz@hol.gr.
All contents copyright © SAMIZDAT All rights reserved.