ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 300 ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Έργα πνοής για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της πόλης, έργα για να φιλοξενούν τις νέες πολιτιστικές θεσμικές πρωτοβουλίες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έργα για μια πρωτοπόρα παρουσία στον πολιτισμό στη χαραυγή του νέου αιώνα. Έργα που δικαιώνουν τη λαμπρή ιστορική διαδρομή της πόλης και παράλληλα της δίνουν προνομιακό ρόλο στον ανταγωνισμό των πόλεων, σ’ αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη περιοχή.


Η ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ

Αναδεικνύονται τη μνημεία, απελευθερώνονται τα βυζαντινά τείχη, αποκαθίστανται τα σημαντικά διατηρητέα, προστατεύεται ο παραδοσιακός αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της περιοχής και εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων


ΑΞΙOΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Η Villa Bianca, το κτίριο του ορφανοτροφείου ¨Μέλισσα¨, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Αγορά Μοδιάνο, τα Λαδάδικα, το Μουσείο Ύδρευσης, διασώζονται αποκαθίστανται και κοσμούν με το χαρακτήρα τους την όλη φυσιογνωμία της πόλης.


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Η ιστορική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης γίνεται φανερή σε κάθε βήμα: Οι Μακεδονικοί Τάφοι, η Ρωμαϊκή Αγορά, οι Βυζαντικές Εκκλησίες, το Επταπύργιο, τα Λουλουδάδικα, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Γενί Τζαμί κ.α. διασώζονται, απαλλάσσονται από πρόχειρες υποστυλώσεις, που σχεδόν τις συνηθίσαμε την τελευταία εικοσαετία, αξιοποιούνται και προσφέρονται για νέες σύγχρονες χρήσεις.


ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Οι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος εντάσσονται στο πρόγραμμα έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θ ’97. Κατασκευάζονται θέατρα, ωδεία, μουσεία, κέντρα νεολαίας και άλλοι χώροι πολιτισμού, αναπλάθονται αστικές περιοχές, διαμορφώνονται και αναβαθμίζονται κοινόχρηστοι χώροι, δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις και παρέχεται η δυνατότητα για την ανάπτυξη πολιτιστικής δράσης σε κάθε γειτονιά.Επιστροφή..