ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


Τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζονται και υλοποιούνται τόσα πολλά έργα για ένα μεγάλο σκοπό: την ανάδειξη του χθες, την αναβάθμιση του σήμερα και την εξασφάλιση του αύριο.

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Αυτό το κινηματοθέατρο, στην πιο χαρακτηριστική πλατεία της πόλης, αγοράστηκε από τον Οργανισμό και ανακαινίζεται με στόχο να αποτελέσει τη μόνιμη έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ)
Ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 1997 και θα προσθέσει στις παραμελημένες δυτικές συνοικίες ένα σπουδαίο χώρο πολλαπλών χρήσεων.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ανακατασκευάζεται και μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικότερα θέατρα στην Ευρώπη. Θα διαθέτει κεντρική σκηνή 825 θέσεων και φουαγιέ για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Εμπλουτίζεται με νέα αρχιτεκτονικά στοιχεία, ανακαινίζεται εσωτερικά και εξωτερικά και εξοπλίζεται τεχνολογικά, ώστε να φιλοξενεί παραστάσεις Λυρικού Θεάτρου, Μπαλέτου και Πρόζας.

ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΕΪΧ ΣΟΥ
Ένας νέος υπαίθριος χώρος 5000 θέσεων δημιουργείται για το θέατρο και τη μουσική.

ΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Πινακοθήκη και μουσείο τέχνης, θα κοσμήσει την πόλη με ό,τι πιο μοντέρνο και πρωτοποριακό μπορεί να υπάρξει σήμερα στο χώρο των εικαστικών τεχνών.

ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Θα επιτρέψουν την καλύτερη λειτουργία του και θα στηρίξουν το διαμετακομιστικό του ρόλο, που γίνεται ολοένα και σημαντικότερος.

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Θα αναβαθμίσουν την ποιότητα υπηρεσιών στο χώρο.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
Με τις επεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, προορίζεται να φιλοξενεί με ευχέρεια θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου και άλλες σύνθετες πολιτιστικές δράσεις.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΥΦΑΝΕΤ
Προχωρεί και θα αποτελέσει μόνιμη στέγη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο των Βαλκανίων, ενώ παράλληλες λειτουργίες του αφορούν το καλλιτεχνικό δυναμικό του Απόδημου Ελληνισμού.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ Επεκτείνεται και αποκτά χωρητικότητα 3000 θέσεων, με προοπτική να καλύψει λειτουργίες θεάτρου, χοροθεάτρου, μουσικού θεάτρου και συναυλιών.

Ο Α΄ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Αναπλάθεται και μετατρέπεται σε πολιτιστικό κέντρο μητροπολιτικής εμβέλειας.
Επιστροφή..