Η υπερπαραγωγή


«Μεταμορφωμένη» και νεανική, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους πάντα τολμηρούς και καινοτόμους U2, με το κέντρο της πεζοδρομημένο για την περίσταση, με ειδικά σταντς στους δρόμους για φαγητό και ποτό, με επιπλέον εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, δωρεάν μεταφορά του κοινού από την αστική, υπεραστική συγκοινωνία και τον ΟΣΕ, με υπαίθριες συναυλίες, χορευτικές και εικαστικές δράσεις εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, στις οποίες θα συμμετάσχουν πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί, φορείς της πόλης.

Τέσσερις γιγαντοοθόνες θα στηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, το Λευκό Πύργο, καθώς και στους δήμους Καλαμαριάς και Σταυρούπολης. Μπροστά από τις γιγαντοοθόνες θα παίζουν τοπικά ροκ σχήματα από νωρίς το απόγευμα και μέχρι τις 11 το βράδυ, οπότε προγραμματίζεται η εμφάνιση των U2 επί σκηνής

Στην πρώτη τους συναυλία στη χώρα μας, οι U2 θα μεταφέρουν ακριβώς την ίδια υπερπαραγωγή που παρουσίασαν στην παγκόσμια περιοδεία τους (Popmart Tour), η οποία άρχισε στις 25 Απριλίου από το Λας Βέγκας και θα τελειώσει στις 12 Δεκεμβρίου στο Σιάτλ, μετά από μία θριαμβευτική διαδρομή με 71 σταθμούς σε 20 χώρες. Οι U2 έρχονται στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας το πέρασμά τους από ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, δηλαδή μετά την εμφάνισή τους στο Σεράγεβο στις 23 Σεπτεμβρίου και πριν τη συναυλία που θα δώσουν στο Τελ Αβίβ, στις 30 του μήνα.

Για την πραγματοποίηση της τρίωρης υπερπαραγωγής, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, θα εργαστούν 237 τεχνικοί του συγκροτήματος και 200 Ελληνες. Προϋποθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον ήχο, το φως, τις οθόνες και τα ειδικά εφφέ, ενώ για τη μεταφορά του εξοπλισμού, βάρους 1.200 τόνων, θα έρθουν από το εξωτερικό συνολικά 72 νταλίκες.

Το στήσιμο του σόου, που θα γίνει σε ανοιχτό χώρο στη δεύτερη προβλήτα του ΟΛΘ, απαιτεί εργασία 36 ωρών και περιλαμβάνει ενδεικτικά: