Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Ελληνική Διασπορά, Σεπτέμβριος 1996, σελ. 8


Τα γεγονότα της Κύπρου και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Νέο ρεκόρ, σημείωσε τις τελευταίες ημέρες το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις ηλεκτρονικές μεταδόσεις του μέσω του INTERNET, εξαιτίας και του διεθνούς ενδιαφέροντος που προκλήθηκε μετά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που πυροδότησαν οι εν ψυχρώ δολοφονίες των δύο Ελληνοκύπριων αγωνιστών Τάσου Ισαάκ και Σολομώντα Σολωμού.

Ιδιαίτερα έντονο, ήτον το ενδιαφέρον των χρηστών του Internet στις 14 και 15 Αυγούστου, μετά την εκτέλεση, από πυροβολίσμούς τούρκων στρατιωτών, του 26χρονου Σ.Σολωμού και την επακόλουθη όξυνση της κρίσης στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. Με αποτέλεσμα, να πάρουν "φωτιά" ο Internet server και η Ηλεκτρονική Τράπεζα Ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το οποίο, παρά την αργία του Δεκαπενταύγουστου, βρέθηκε πανέτοιμο και κάλυψε με το δυνατόν καλύτερο τρόπο τις δραματικές εξελίξεις των ημερών.

Το διάστημα αυτό, ο server του ΜΠΕ δέχθηκε 23.407 κλήσεις από ιδιώτες και Μέσα Ενημέρωσης, ενώ υπήρξαν και άλλες 8324 κλήσεις στην αναμετάδoση των ειδήσεων του ΜΠΕ που γίνεται με mirroring από το δίκτυο του HR-Net, του "Ιδρύματος Ελληνικού Δυναμικού", το οποίο από τη Βοστώνη, διοχετεύει τις ειδήσεις και το άλλο πληροφοριακό υλικό του ΜΠΕ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το 75% των κλήσεων προέρχονταν από το εξωτερικό, κυρίως υπερατλαντικές χώρες, ενώ υπήρχαν και 4.500 χρήστες του Internet στην Ελλάδα, οι οποίοι διάλεξαν το Μακεδονικό Πρακτορείο για να ενημερωθούν για τις δολοφονίες των δύο Ελληνοκυπρίων απο τα τουρκικά στρατεύματα Κατοχής.

Πάντως τα γεγονότα φαίνεται ότι έκαναν πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου, αφού υπήρξαν στο δίκτυο του ΜΠΕ 72 κλήσεις από την Ιαπωνία, 70 από τη Δανία, 46 από την Ολλανδία, 28 από την Βραζιλία, 4 από τη Νέα Ζηλανδία, ενώ υπήρχαν και 3 κλήσεις από το Ζαΐρ.

Αλλά και τα modem της Ηλεκτρονικής Τράπεζας Ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ήταν συνεχώς κατηλειμμένα. Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τα ξένα Πρακτορεία Ειδήσεων, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ομογένειας, και οι ξένες διπλωματικές αποστολές ζητούσαν συνεχώς πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμφόρηση στις γραμμές του ΟΤΕ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.