Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 7 Οκτωβρίου 1996


Οι Πειρατές στο Ίντερνετ Ξαναχτυπούν

Κλειστός αναγκάστηκε να μείνει για αρκετές ώρες, χθες 6 Οκτωβρίου, ο κόμβος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Ιντερνετ, όταν άγνωστοι "χάκερς" παρεισέφρυσαν τρεις φορές σε διάστημα μιας ημέρας στο δίκτυό του, προκαλώντας ζημιές ευτυχώς μόνον στην πρώτη σελίδα του ΜΠΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι πειρατές του κυβερνοχώρου χτύπησαν την ίδια ημέρα και τον κόμβο "Βεργίνα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο σοβαρό χτύπημα των πειρατών του κυβερνοχώρου στην Ελλάδα χρονολογείται από πέρισυ τον Δεκέμβριο όταν "άγνωστοι" είχαν παρεισφρύσει στον κόμβο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία διοχετεύοντας την είδηση ότι ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου ήταν νεκρός, ενώ νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Εκτοτε οι "χάκερς" κατόρθωσαν να χτυπήσουν μερικούς από τους σημαντικότερους κόμβους του Ιντερνετ στην Ελλάδα.

Το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που άρχισε να διοχετεύει τις ειδήσεις του μέσω του Ιντερνετ εδώ και δύο χρόνια, ενώ από τον Οκτώβριο του 1995 απέκτησε τον δικό του κόμβο στο παγκόσμιο αυτό διαδίκτυο για την διευκόλυνση εκτός των άλλων, των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Οι ειδήσεις του ΜΠΕ, μέσω του Ιντερνετ, φθάνουν πλέον σε συνεχή ροή στα ελληνικά και στα αγγλικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, καθώς αναμεταδίδονται σε παναμερικανικό επίπεδο από το δίκτυο του HRI (του Ινστιτούτου Ελληνικού Δυναμικού) που έχει την έδρα του στη Βοστώνη και από το δίκτυο GRAUS-NET στην Αυστραλία. Τη νύχτα των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου σημείωσε ρεκόρ καθώς πάνω από 60.000 χρήστες εισήλθαν στον κόμβο του, όχι μόνον για τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και για να πληροφορηθούν για τις πολιτικές εξελίξεις ή να πάρουν στοιχεία για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τις θέσεις τους σε εθνικά θέματα και τους νεοεκλεγέντες βουλευτές, ακόμη και να ακούσουν τις πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις τους. Ανάλογος ήταν και ο αριθμός των χρηστών που εισήλθε εκείνη τη νύχτα στο mirroring του ΜΠΕ στις ΗΠΑ.

Εκτός όμως από τους απλούς χρήστες τα νέα και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών αναμετάδοσαν τέσσερις ομογενειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αυστραλία, από τους οποίους ένας εκπέμπει σε παναυστραλιανό επίπεδο, τρεις στη Βοστώνη, ένας στη Νέα Υόρκη και δύο στον Καναδά.

Η επίσκεψη των "χάκερς" στον κόμβο του Μακεδονικού Πρακτορείου δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά του για το μέλλον. Ηδη το ΜΠΕ ετοιμάζεται να διοχετεύει στον κόμβο του, σε μόνιμη πλέον βάση, ηχογραφημένα δελτία ειδήσεων για χρήση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης αναμένει τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών προκειμένου αρχίσει να μεταδίδει μέσω του Ιντερνετ σε video τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της επικαιρότητας από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Κι όλα αυτά διότι το ΜΠΕ δεν βλέπει το Ιντερνετ ως ένα ευκαιριακό μέσο προβολής, αλλά ως ένα ακόμη μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αποδεκτών του είτε αυτοί είναι μέσα ενημέρωσης, είτε τελικοί χρήστες.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.