Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-07-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 13 πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι από το Γκουαντάναμο
  • [02] Ο Τζώρτζ Τένετ κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Απόρρητων Πληροφοριών της Γερουσίας.
  • [03] Αμπιζέιντ: Ανταρτοπόλεμο αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.
  • [04] 20 εκατομμύρια δολάρια δίνουν οι ΗΠΑ στην Παλαιστινιακή Αρχή.
  • [05] Ανησυχεί ο Κόφφι Αννάν για την κατάσταση στη Λιβερία.
  • [06] Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδρειο για το AIDS.

  • [01] 13 πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι από το Γκουαντάναμο

    17 Jul 2003, 15:47 UTC

    To υπουργείο εσωτερικών του Πακιστάν λέει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες άφησαν ελεύθερους 13 Πακιστανούν που εκρατούντο στην αμερικανική βάση Γκουαντάναμο της Κούβας. Δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των κρατουμένων που αφέθησαν ελεύθεροι, οι οποίοι, σύμφωνα με αξιωματούχους βρίσκονται καθοδόν προς το Πακιστάν, όπου θα φθάσουν αργότερα σήμερα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν στη ναυτική τους βάση στην Κούβα και αλλού 700 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα. Ορισμένα από τα άτομα αυτά βρίσκονται υπό κράτηση επί 18 και πλέον μήνες.

    [02] Ο Τζώρτζ Τένετ κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Απόρρητων Πληροφοριών της Γερουσίας.

    17 Jul 2003, 02:09 UTC

    Ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διευθυντή της CIA, Τζώρτζ Τένετ, ενώπιον της επιτροπής Απόρρητων Πληροφοριών της Αμερικανικής Γερουσίας, η οποία διερευνά το θέμα των πριν-το-πόλεμο στο Ιράκ απόρρητων πληροφοριών για τα οπλικά προγράμματα της Βαγδάτης. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τένετ ανέλαβε την ευθύνη για ανακριβή δήλωση του προέδρου Μπούς αναφορικά με τις προσπάθειες του Ιράκ να αγοράσει ουράνιο από Αφρικανική χώρα. Μετά το τέλος των ακροάσεων ο πρόεδρος της επιτροπής της γερουσίας, Πάτ Ρόμπερτς, δήλωσε ότι ο κ. Τένετ ανέλαβε και πάλι πλήρως την ευθύνη για την αναφορά του προέδρου Μπούς στο θέμα του ουρανίου. Αλλά ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή, Τζέι Ρόκαφέλλερ, δήλωσε ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί μεμονωμένο επεισόδιο ή αν αντικατοπτρίζει ευρύτερες προσπάθειες της κυβέρνησης Μπούς να παραπλανήσει την αμερικανική κοινή γνώμη για το θέμα του Ιράκ.

    [03] Αμπιζέιντ: Ανταρτοπόλεμο αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

    17 Jul 2003, 02:23 UTC

    Ο νέος επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης στο Ιράκ, στρατηγός Τζον Αμπιζέιντ, δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν έναν κλασσικό ανταρτοπόλεμο, από άτομα που παραμένουν πιστά στον πρώην Ιρακινό ηγέτη Σαντάμ Χουσεΐν. Και πρόσθεσε ότι μέλη του κόμματος Μπααθ του Σαντάμ Χουσεΐν βρίσκονται πίσω από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κατά των συμμαχικών δυνάμεων. Ο κύριος Αμπιζάιντ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από κύμα επιθέσεων γύρω από την Βαγδάτη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αμερικανός στρατιώτης και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι. Επίσης, δολοφονήθηκε ο δήμαρχος της Ιρακινής πόλης Χαντίθα o oποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείτο από τους κατοίκους της περιοχής, ότι συνεργαζόταν με τις Αμερικανικές δυνάμεις.

    [04] 20 εκατομμύρια δολάρια δίνουν οι ΗΠΑ στην Παλαιστινιακή Αρχή.

    17 Jul 2003, 02:41 UTC

    Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Παλαιστινιακή αρχή οικονομική βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών και της υποδομής που καταστράφηκαν από τις συγκρούσεις με το Ισραήλ, τα τελευταία τρία χρόνια περίπου. Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον χορηγεί οικονομική βοήθεια απευθείας στους Παλαιστινίους. Προηγουμένως οι ΗΠΑ διοχέτευαν βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή μέσω διεθνών οργανισμών, αλλά η κυβέρνηση Μπους πρόσφατα εξέφρασε εμπιστοσύνη στον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούτ Αμπάς και στο σύστημα έλεγχου που εφαρμόζεται για τη σωστή διανομή των χρημάτων. Εξάλλου ο κύριος Αμπάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί με το Πρόεδρο Μπους εδώ στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Παρασκευή.

    [05] Ανησυχεί ο Κόφφι Αννάν για την κατάσταση στη Λιβερία.

    17 Jul 2003, 02:44 UTC

    Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Κόφφι Αννάν, δήλωσε ότι ανησυχεί πως η καθυστέρηση της ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων στη Λιβερία θα εντείνει τα προβλήματα στην Δυτικο-Αφρικανική αυτή χώρα. Ο κ. Αννάν δήλωσε χθες ότι το πιθανότερο είναι πως οι ειρηνευτικές δυνάμεις δεν θα μεταβούν στη Λιβερία, πριν τον ερχόμενο μήνα. Και πρόσθεσε ότι ζήτησε απ τους συμβούλους του για στρατιωτικά θέματα να διερευνήσουν άλλους τρόπους για την επίσπευση της ανάπτυξης χιλίων στρατιωτών, που υποσχέθηκε η Οικονομική Οργάνωση χωρών της Δυτικής Αφρικής. Ο Πρόεδρος της Λιβερίας, Τσαρλς Τέηλορ, έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί όταν οι διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις αναπτυχθούν στη χώρα του, αλλά όχι νωρίτερα για να μην προκληθεί χάος.

    [06] Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδρειο για το AIDS.

    17 Jul 2003, 02:49 UTC

    Ολοκληρώθηκε στο Παρίσι το παγκόσμιο συνέδριο για το AIDS με τον Γάλλο πρόεδρο, Ζακ Σιράκ, να ζητά την θέσπιση νέου παγκόσμιου φόρου για την συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση της ασθένειας. Πάντως ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία του κ. Σιράκ φωνάζοντας τα αιτήματα τους για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας για φάρμακα για AIDS στις αναπτυσσόμενες χώρες. Πάντως ο κ. Σιράκ υποσχέθηκε επίσης πως η Γαλλία θα αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει για την καταπολέμηση της ασθένειας σε φτωχές χώρες, αλλά άλλες Ευρωπαϊκές χώρες απέφυγαν να προβούν σε τέτοιες υποσχέσεις.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 22 July 2003 - 14:39:43 UTC