Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-07-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η μυστηριώδης υπόθεση Βρετανού επιστήμονα
  • [02] Σοβαρή απειλή αποτελεί η Β. Κορέα για την παγκόσμια ειρήνη
  • [03] Νέο ψήφισμα για το Ιράκ ζητά η Ρωσία
  • [04] Ο Μπλέαρ στη Ασία
  • [05] Ανακωχή στις Φιλιππίνες
  • [06] Νέες συγκρούσεις στη Λιβερία
  • [07] Μπούς-Μπλέαρ: Σωστοί οι υπολογισμοί για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ
  • [08] Η Ολυμπία Δουκάκη μιλά για την βία στη οικογένεια
  • [09] Νέο μήνυμα που αποδίδεται στο Σαντάμ Χουσεΐν.
  • [10] Συρία: Ενδιαφέρον για την επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ.
  • [11] Συνομιλίες Πάουελ-Ντάι για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.
  • [12] Ο εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα στο Ιράν.
  • [13] Σχέδιο για την δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβερία.
  • [14] Σκάνδαλο για ξέπλυμα βρώμικου ...

  • [01] Σε εξέλιξη η μυστηριώδης υπόθεση Βρετανού επιστήμονα

    18 Jul 2003, 18:56 UTC

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως το πτώμα ενός ανδρός, που ανακαλύφθηκε σε περιοχή βορειοδυτικά του Λονδίνου, ταιριάζει με την περιγραφή που έχει δοθεί για το σύμβουλο του βρετανικού υπουργείου άμυνας, καθηγητή Ντέηβιντ Κέλι, ο οποίος πιθανόν να ήταν η πηγή ενός ρεπορτάζ για το οπλικό σύστημα του Ιράκ και ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, χθες. Πιστεύεται πως το πτώμα που εντοπίστηκε σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το σπίτι του Κέλυ ανήκει στο εμπειρογνώμονα όπλων του βρετανικού υπουργείου άμυνας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η σχετική επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αύριο. Την Τρίτη, ο Κέλυ απάντησε σε ερωτήσεις μελών της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με το εάν ήταν η πηγή ενός αμφιλεγόμενου ραδιοφωνικού ρεπορτάζ, που ανέφερε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν διογκώσει τις μυστικές πληροφορίες σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ για να δικαιολογηθεί η βρετανική ανάμειξη στον πόλεμο εναντίον της Βαγδάτης. Ο βρετανός επιστήμονας είχε μιλήσει με το δημοσιογράφο που ετοίμασε το ρεπορτάζ , αλλά όπως είπε δεν πίστευε πως ήταν η πηγή.

    [02] Σοβαρή απειλή αποτελεί η Β. Κορέα για την παγκόσμια ειρήνη

    18 Jul 2003, 20:12 UTC

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, λεει ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί την πιο άμεση και σοβαρή απειλή στις παγκόσμιες προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο τα πυρηνικά όπλα. Ο κ. Ελ Μπαραντέϊ έκανε τη δήλωση αυτή σήμερα μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς οργανισμού στη Βιέννη, όπου εξέφρασε ανησυχία σχετικά με τις νέες πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα επανεπεξεργάζεται πυρηνικά καύσιμα για να αποσπάσει πλουτώνιο. Ο κύριος Ελ Μπαραντέϊ εξέφρασε ικανοποίηση για τις προσπάθειες της Κίνας να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Εξάλλου στην Ουάσιγκτον, ανώτερος κινέζος διπλωμάτης βρίσκεται στο Στέητ Ντιπάρτμεντ για συνομιλίες με τον υπουργό εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, εν μέσω πληροφοριών ότι η Πιονγιάνγκ ίσως είναι διατεθειμένη να ξαναρχίσει συζητήσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    [03] Νέο ψήφισμα για το Ιράκ ζητά η Ρωσία

    18 Jul 2003, 20:17 UTC

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε ξανά ότι η Μόσχα μπορεί να συμμετάσχει σε διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Ιράκ με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΕ.Όμως εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι τα Ρωσικά στρατεύματα δεν θα συμμετάσχουν στις παρούσες συμμαχικές δυνάμεις κάτω από την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ. Χθες, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ ζήτησε νέο ψήφισμα των ΗΕ για την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ιράκ. Μιλώντας στο Κάιρο, ο κύριος Ιβανόφ είπε ότι για να διασφαλιστεί η συμμετοχή πολλών χωρών στην ειρηνευτική αποστολή στο Ιράκ, το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ πρέπει να εγκρίνει νέα ψηφίσματα για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης ασφάλειας. Oι ΗΠΑ ζήτησε από διάφορες χώρες να αποστείλουν στρατεύματα στο Ιράκ, αλλά η Γαλλία , η Ινδία και η Γερμανία δήλωσαν ότι χρειάζονται την έγκριση των ΗΕ προκειμένου να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια. Η κυβέρνηση Μπους λεει ότι τα υπάρχοντα ψήφισμα των ΗΕ ήδη επιτρέπουν την παρουσία διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

    [04] Ο Μπλέαρ στη Ασία

    18 Jul 2003, 20:21 UTC

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέαρ βρίσκεται στη Ιαπωνία, την αφετηρία της περιοδείας του σε χώρες της Ασίας, που αναμένεται να εστιαστεί στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας. Ο κύριος Μπλέαρ πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νοτίου Κορέας. Χθες, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον κοινής συνεδρίασης του αμερικανικού Κογκρέσο, εδώ στην Ουάσιγκτον, ο Βρετανός ηγέτης άσκησε κριτική στην Πιονγιανγκ, λέγοντας ότι ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και την εξαγωγή τεχνολογίας στο εξωτερικό, ενώ ο λαός της χώρας λιμοκτονεί. Ο κύριος Μπλέαρ χαρακτήρισε το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας « μία πραγματικότητα του εικοστού πρώτου αιώνα» που έρχεται αντιμέτωπη με όλες τις χώρες του κόσμου.

    [05] Ανακωχή στις Φιλιππίνες

    18 Jul 2003, 20:32 UTC

    Στις Φιλιππίνες η κυβέρνηση και η μεγαλύτερη ανταρτική μουσουλμανική οργάνωση της χώρας κατέληξαν σε συμφωνία ανακωχής, που ανοίγει το δρόμο για την επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών. Το γραφείο της προέδρου Γκλόρια Αρόγιο ανακοίνωσε την εξέλιξη σήμερα λέγοντας πως η κυβέρνηση θα ανακαλέσει τα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών της οργάνωσης «Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο». Οι αντάρτες είχαν ζητήσει να ανακληθούν τα εντάλματα προκειμένου να συμφωνήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες. Αναμένεται πως οι δύο πλευρές θα στείλουν διαπραγματευτές στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου η μαλαισιανή κυβέρνηση θα μεσολαβήσει σε συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα. Προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είχαν αποτύχει.

    [06] Νέες συγκρούσεις στη Λιβερία

    18 Jul 2003, 20:38 UTC

    Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λιβερία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, έξω από την πρωτεύουσα Μονροβία. Οι αντάρτες βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιμέτρων από το κέντρο της πόλης. Η λιβεριανή κυβέρνηση καταγγέλλει ότι οι αντάρτες προελαύνουν στη Μονροβία. Οι αντάρτες όμως λένε πως απλώς υπερασπίζονται τις θέσεις τους. Με τις νέες συγκρούσεις κινδυνεύει να καταρρεύσει η εύθραυστη ανακωχή. Χθες, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβερία Ζακ Κλάϊν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να επέμβουν αφής στιγμής αναπτυχθούν στη Λιβερία δυτικοαφρικανοί ειρηνοφρουροί. Η Οικονομική Κοινότητα Δυτικοαφρικανικών Κρατών έχει υποσχεθεί πως θα στείλει τουλάχιστον χίλιους στρατιώτες, οι οποίοι όμως δεν αναμένεται να φθάσουν πριν από τον Αύγουστο.

    [07] Μπούς-Μπλέαρ: Σωστοί οι υπολογισμοί για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ

    18 Jul 2003, 01:22 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέαρ, υπεραμύνθηκαν της απόφασης τους να εισβάλλουν στο Ιράκ. Σε κοινή συνέντευξη τύπου πριν λίγες ώρες στο Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι τελικά θα αποδειχτεί πως είχαν δίκιο για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Ο κ. Μπούς είπε επίσης ότι η απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσεΐν απ την εξουσία ήταν κρίσιμης σημασίας για την νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ ο κ. Μπλέαρ απέρριψε επικρίσεις ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία είναι μόνες τους στο μεταπολεμικό Ιράκ, τονίζοντας ότι και άλλες χώρες έχουν προσφέρει στρατιωτικές δυνάμεις ή άλλου είδους υποστήριξη. Εξάλλου, στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο, ο κ. Μπλέαρ υπεραμύνθηκε επίσης των Βρετανικών απόρρητων πληροφοριών που ανέφεραν ότι πράκτορες του Σαντάμ Χουσεΐν προσπάθησαν στη δεκαετία του 80 να αγοράσουν 270 τόνους ουρανίου από τον Νίγηρα. Ως γνωστό παρόλο που η CIA έχει αμφισβητήσει την εγκυρότητα των συγκεκριμένων πληροφοριών, το Αμερικανικό Κογκρέσο έχει θέσει ερωτήματα στη κυβέρνηση Μπούς για το αν το θέμα αποτελεί μεμονωμένο επεισόδιο ή ένδειξη ευρύτερης προσπάθειας από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης να εξαπατήσει την κοινή γνώμη για να κερδίσει υποστήριξη για τον πόλεμο στο Ιράκ. Επίσης χθες σε ομιλία του ενώπιον ειδικής συνεδρίασης του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήταν σωστή η απόφαση των συμμαχικών δυνάμεων να εισβάλλουν στο Ιράκ.

    [08] Η Ολυμπία Δουκάκη μιλά για την βία στη οικογένεια

    18 Jul 2003, 20:54 UTC

    Σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποίησε ο εθελοντικός Οργανισμός ΕΛΠΙΔΕΣ, της Νέας Υόρκης, δώθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση της κακομεταχείρησης και της βίας μέσα στην οικογένεια. Την εκδήλωση οργάνωσε η κ. Ονα Σπυριδέλη, γνωστή για, την επί σειρά ετών, προσφορά της στο ελληνο-αμερικανικό κοινωνικό σύνολο της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης. Επίσημη καλεσμένη και μέλος του Οργανισμού ήταν η γνωστή ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη. Σε συνέντευξή της στην Φωνή της Αμερικής, η κ. Δουκάκη αναφέρθηκε στα θέματα ταμπού, που ιδιαίτερα στις ελληνοαμερικανικές οικογένειες ήταν θέματα που « έπρεπε να κρατηθούν μυστικά και καλυμμένα,» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τα πράγματα αλλάζουν όμως, συμπλήρωσε η κυρία Δουκάκη, και οι γυναίκες του σήμερα δείχνουν διατεθειμένες να μιλήσουν. Δεν είναι μόνο για την δική τους προστασία, αλλά κυρίως για το περιβάλλον βίας που αναγκάζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

    Η Ολυμπία Δουκάκης υποστήριξε πως το σπίτι και η αντίστοιχη εκρηκτική ατμόσφαιρά του θα αποτελέσουν καθρέπτη για τα παιδιά, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν τα ίδια σε βίαιους ανθρώπους. Σε ερώτηση της Φωνής της Αμερικής για τα ποιά είναι τα όνειρα της διάσημης ηθοποιού στο ανθρώπινο και κοινωνικό επίππεδο, η Ολυμπία Δουκάκη ευχήθηκε να επέλθει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, είπε χαρακτηριστικά, και ο πόλεμος δεν είναι μια μορφή σκληρής βίας σε παγκόσμιο επίππεδο?

    [09] Νέο μήνυμα που αποδίδεται στο Σαντάμ Χουσεΐν.

    18 Jul 2003, 01:44 UTC

    Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Αραμπίγια, μετέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στο Σαντάμ Χουσεΐν, και προτρέπει τους ιρακινούς να πολεμήσουν εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων. Το μήνυμα μεταδόθηκε χθες, κατά την συμπλήρωση 35 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα που έφερε στην εξουσία το κόμμα Μπααθ του Σαντάμ Χουσεΐν. Η φωνή στην ταινία αποκηρύσσει το νεοσυσταθέν Κυβερνητικό Συμβούλιο του Ιράκ, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί πως εάν η κασέτα είναι αυθεντική τότε ο Σαντάμ Χουσεΐν είναι ζωντανός. Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι στρατιώτες βρήκαν ομαδικό τάφο στο Βόρειο Ιράκ, στον οποίο πιθανόν να είχαν ταφεί μέχρι και 400 άτομα. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν μέχρι στιγμής ανασύρει 25 σωρούς γυναικών και παιδιών με διάτρητα από σφαίρες κρανία.

    [10] Συρία: Ενδιαφέρον για την επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ.

    18 Jul 2003, 01:49 UTC

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ για το μεσανατολικό, Τεριέ Ρεντ Λαρσεν, δήλωσε ότι η Συρία εξέφρασε ενδιαφέρον για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ. Ο κύριος Λαρσεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασαρ αλ Ασσάντ, είναι έτοιμος να αρχίσει ξανά συνομιλίες από το σημείο που είχαν διακοπεί πριν από 3 χρόνια. Από τη πλευρά του ο ισραηλινός υπουργός εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την πρόταση της Συρίας για την επανέναρξη των συνομιλιών.

    [11] Συνομιλίες Πάουελ-Ντάι για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    18 Jul 2003, 01:52 UTC

    Ο υφυπουργός εξωτερικών της Κίνας, Ντάι Μπινγκούο, θα συναντηθεί σήμερα με τον αμερικανό υπουργό εξωτερικών , Κόλιν Πάουελ, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες του Πεκίνου για αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο. Αναμένεται επίσης πως ο κ. Ντάι θα ενημερώσει τον κ. Πάουελ αναφορικά με την αποστολή του στην Βόρεια Κορέα στις αρχές της εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινέζος υφυπουργός εξωτερικών ζήτησε απ την Πιονγιάνγκ να συμφωνήσει σε πολυμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Εξάλλου υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα απέσυρε το αίτημα να συζητήσει το θέμα του πυρηνικού της οπλοστασίου μόνο σε απ ευθείας διμερείς συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, ενώ χθες ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπούς είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε άλλον ένα γύρο τριμερών συνομιλιών με το Πεκίνο και την Πιονγιάνγκ.

    [12] Ο εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα στο Ιράν.

    18 Jul 2003, 02:06 UTC

    Το Κουβέιτ δήλωσε ότι ο εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, Σουλεϊμάν Αμπού Γκαΐθ, βρίσκεται στο Ιράν, το οποίο έχει επανειλημμένα διαψεύσει το γεγονός. Ο υπουργός εσωτερικών του Κουβέιτ δήλωσε ότι το Ιράν προσφέρθηκε να εκδώσει τον Γκαΐθ στο Κουβέιτ, την χώρα καταγωγής του. Αλλά το Κουβέιτ αρνήθηκε, λέγοντας ότι ο Αμπού Γκαΐθ έχασε την Κουβετιανή υπηκοότητα του μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    [13] Σχέδιο για την δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβερία.

    18 Jul 2003, 02:45 UTC

    Μεταβατική κυβέρνηση χωρίς τον πρόεδρο, Τσάρλς Τέιλορ, ενδέχεται να δημιουργηθεί τον άλλο μήνα στη Λιβερία, όπως προβλέπει σχέδιο που υποστηρίζεται και από τις ΗΠΑ. Διαπραγματευτές στην γειτονική Γκάνα αποκάλυψαν χθες σχέδια για τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης στην οποία όμως δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν ηγετικά στελέχη των δύο κύριων ανταρτικών οργανώσεων της Λιβερίας. Η κυβέρνηση της Λιβερίας και οι αντάρτες άρχισαν διαπραγματεύσεις εδώ και ένα μήνα για την επίτευξη συνοπτικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Αλλά το σχετικό έγγραφο δεν είναι ακόμη έτοιμο γιατί δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.

    [14] Σκάνδαλο για ξέπλυμα βρώμικου ...

    18 Jul 2003, 02:48 UTC

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας, Μλαντιάν Ντίνκιτς, κατηγόρησε δύο συμβούλους του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζίβκοβιτς, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ζήτησε απ τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση. Ο κ. Ντίνκιτς κατηγόρησε επίσης το υπουργείο εσωτερικών της Σερβίας ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το θέμα και τόνισε ότι ο Σέρβος πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας δηλώνει ότι έχει στα χέρια του έγγραφα της Ουγγρικής αστυνομίας που δείχνουν την παράνομη μεταφορά ενός και πλέον εκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ εταιρειών στην Κύπρο και τις Σεϋχέλλες, και τονίζει ότι δύο υπάλληλοι του γραφείου του Σέρβου πρωθυπουργού είχαν ανάμειξη στις παράνομες αυτές δοσοληψίες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 22 July 2003 - 14:41:19 UTC