Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-08-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο μήνυμα του Σαντάμ Χουσεΐν
  • [02] Έκρηξη βόμβας στη νότιο Ρωσία
  • [03] Θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Μπους, την απόφαση της Β. Κορέας για πολυμερείς συνομιλίες
  • [04] Συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβερία
  • [05] Η Τουρκία εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ
  • [06] Ισραηλινοί στρατιώτες εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών κατά του τείχους
  • [07] Δύο εκρήξεις βομβών στην Τουρκία
  • [08] Μικρή πτώση σημείωσε η ανεργία στις ΗΠΑ
  • [09] Συνταγματική τροπολογία κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων πιθανόν θα ζητήσει ο πρόεδρος Μπους.
  • [10] Ριζική αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών, ζητάνε 3 αμερικανοί γερουσιαστές.
  • [11] Θα κρατήσουν πολύ καιρό ακόμα οι έρευνες για τα όπλα μαζικού ολέθρου του Ιράκ, δηλώνει ο Ντέηβιντ Κέη.
  • [12] Βελτιώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης ...
  • [13] Nέο μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Σαντάμ Χουσείν
  • [14] Σύμφωνη η Βόρεια Κορέα για την διεξαγωγή εξαεθνών συνομιλιών
  • [15] Μαίνονται οι μάχες στη Λιβερία
  • [16] Οι Ηνωμένες Πολιτείες διανέμουν φωτογραφίες του Σαντάμ,
  • [17] Η Βόρεια Κορέα διατεθειμένη να διεξαγάγει πολυμερείς συνομιλίες.

  • [01] Νέο μήνυμα του Σαντάμ Χουσεΐν

    01 Aug 2003, 19:41 UTC

    &nbsp

    Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζήρα που εδρεύει στο Κατάρ, μετέδωσε νέο μαγνητοφωνημένο μήνυμα που απέδωσε στον Σαντάμ Χουσεΐν. Ο ομιλητής στην κασέτα που φέρεται πως είναι του πρώην ηγέτη του Ιράκ, παροτρύνει τους ιρακινούς να ξεσηκωθούν εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων, λέγοντας ότι «οι ισορροπίες στο Ιράκ έχουν αλλάξει.» Στο μεταξύ, Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλλαν σε 2 κατοικίες σήμερα στην Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ και σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο συνελήφθησαν 2 σημαντικοί συνεργάτες του πρώην δικτάτορα.

    Οι ΗΠΑ προσφέρουν 25 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή σε όποιον ή όποιους δώσουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν.

    [02] Έκρηξη βόμβας στη νότιο Ρωσία

    01 Aug 2003, 20:17 UTC

    Φωτογραφία αρχείου

    Έκρηξη βόμβας σε φορτηγό κατέστρεψε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Νότιο Ρωσία κοντά σε περιοχή Τσετσένων αυτονομιστών και τοπικοί αξιωματούχοι λενε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα και τουλάχιστον 25 άλλα τραυματίστηκαν. Η έκρηξη κατέστρεψε νοσοκομείο στη κωμόπολη Μοζντόκ στη Δημοκρατία της Βορείου Τσετσενίας. Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές ένα βομβιστής αυτοκτονίας έριξε φορτηγό γεμάτο εκρηκτικές ύλες στην πύλη του νοσοκομείου

    Στο Μόζντοκ βρίσκεται το κεντρικό επιτελείο των Ρωσικών δυνάμεων που μάχονται εναντίον αυτονομιστών Τσετσένων ανταρτών. Σε Τσετσένους αυτονομιστές έχει επιρριφθεί η ευθύνη για σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ρωσικών στόχων, αλλά κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την τελευταία αυτή βομβιστική ενέργεια.

    [03] Θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Μπους, την απόφαση της Β. Κορέας για πολυμερείς συνομιλίες

    01 Aug 2003, 19:59 UTC

    Ο Πρόεδρος Μπους λείε ότι είναι αισιόδοξος, τώρα που η Βόρεια Κορέα συμφώνησε στη διεξαγωγή πολυμερών συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στο Λευκό Οίκο, ο κύριος Μπους χαρακτήρισε την απόφαση αυτή της Βορείου Κορέας θετική εξέλιξη και είπε ότι σημειώνεται πρόοδος στην επίτευξη διάλογου με την Πιονγιάνγκ.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε επίσης ότι ελπίζει πως ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γινγκ Ιλ θα αποφασίσει να αποσυναρμολογήσει τελείως τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις και ότι θα επιτρέψει στη διεθνή κοινότητα να επαληθεύσει την ενέργειά της αυτή. Δεν έχει οριστεί ακόμη πότε ή που θα γίνουν οι πολυμερείς συνομιλίες αλλά αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι συναντήσεις μπορεί να γίνουν στο Πεκίνο τον ερχόμενο μήνα.

    [04] Συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβερία

    01 Aug 2003, 20:10 UTC

    Τσαρλς Τέηλορ

    Απεσταλμένοι χωρών της Δυτικής Αφρικής λένε ότι ο Πρόεδρος της χώρας Τσαρλς Τέηλορ αναχώρησε από τη Μονροβία, καθυστερώντας τις συζητήσεις για την παραίτησή του, που τώρα προγραμματίστηκαν για το Σάββατο. Ο Υπουργός εξωτερικών της Γκάνα λεει ότι ο κύριος Τέηλορ βρίσκεται στην πόλη Μπιουκάναν, στην κεντρική Λιβερία, όπου κυβερνητικά στρατεύματα πολεμούν να εκδιώξουν αντάρτες μαχητές.

    Μονροβία

    Νωρίτερα σήμερα, σφοδρές μάχες μαίνονταν στην πρωτεύουσα Μονροβία, καθώς νέες μάχες ξέσπασαν κοντά σε γέφυρα που οδηγεί στο κέντρο της πόλης. Οβίδες έπληξαν αστικές περιοχές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 άτομα. Ηγέτες της Δυτικής Αφρικής λένε ότι εμπροσθοφυλακή 1,500 ειρηνοφρουρών θα αναπτυχθεί στη Λιβερία τη Δευτέρα, και ότι ο κ. Τέηλορ θα εγκαταλείψει τη χώρα τρεις μέρες μετά.

    [05] Η Τουρκία εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ

    01 Aug 2003, 20:33 UTC

    Αμπντουλάχ Γκιούλ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία λεει ότι ο Ιρακινός λαός πρέπει να θέλει τα Τουρκικά στρατεύματα στην χώρα του , αλλιώς δεν θα συμμετάσχουν στις πολυεθνική δύναμη κάτω από την ηγεσία των ΗΠΑ.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ λεει ότι αυτή της εβδομάδα οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν αν οι Ιρακινοί θα δεχτούν Τούρκους στρατιώτες.

    Ο κύριος Γκιούλ είπε ότι μετά από τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών και του Τουρκικού στρατιού για όλους τους κινδύνους και τα προβλήματα που μπορούσαν να προκύψουν, η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα και θα πάρει απόφαση.

    [06] Ισραηλινοί στρατιώτες εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών κατά του τείχους

    01 Aug 2003, 15:48 UTC

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν με λαστιχένιες σφαίρες εναντίον διαδηλωτών που πλησίαζαν το νέο επίμαχο διαχωριστικό τείχος στη δυτική όχθη. Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρώυτερς οτι οι στρατιώτες προέβησαν στην ενέργεια αυτή, επειδή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν το τείχος που χωρίζει το Ισραήλ απο παλαιστινιακές περιοχές. Εκπρόσωπος της φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης είπε οτι τουλάχιστον επτά μέλη της και δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά το επεισόδιο. Εξάλλου, οι υπεύθυνοι ισραηλινής φυλακής είπαν οτι τουλάχιστον 600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αρνήθηκαν να πάρουν την τροφή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή χθές, οι φύλακες ενός άλλου σωφρονιστικού ιδρύματος χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για την καταστολή διαδηλώσεων απο Παλαιστινίους κρατουμένους.

    [07] Δύο εκρήξεις βομβών στην Τουρκία

    01 Aug 2003, 15:45 UTC

    Οι τουρκικές αρχές λένε οτι απο δύο εκρήξεις βομβών σε κτίριο που ανήκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τραυματίστηκαν 17 αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο πολύ σοβαρά. Οι αρχές δήλωσαν οτι την ευθύνη για τις εκρήξεις ανέλαβε αριστερή οργάνωση, χωρίς όμως να την κατονομάσουν. Σύμφωνα με τις αρχές, η πρώτη έκρηξη βόμβας προξένησε μόνο υλικές ζημίες. Η αστυνομία κλήθηκε για να διευρευνήσει την έκρηξη, οπότε ανακαλύφθηκε και η δεύτερη βόμβα. Αξιωματούχοι είπαν οτι η δεύτερη βόμβα εξεράγη καθώς μερικοί αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τη βόμβα και παρακολουθούσαν ένα πυροτεχνουργό, που προσπαθούσε να την απενεργοποιήσει, χωρίς να έχουν πάρει μέτρα προστασίας για το ενδεχόμενο έκρηξης. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης δικαστικών στην Αγκυρα.

    [08] Μικρή πτώση σημείωσε η ανεργία στις ΗΠΑ

    01 Aug 2003, 20:36 UTC

    Η αμερικανική κυβέρνηση λεει ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά εξακολουθεί παραμένει πάνω από 6 τοις εκατό. Έκθεση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι η ανεργία έπεσε τον Ιούλιο σε 6 κόμμα 2 τοις εκατό από 6 κόμμα τέσσερα που ήταν τον Ιούνιο. Αλλά συνολικά, οι επιχειρήσεις περιέκοψαν 44 χιλιάδες εργασιακές θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας να παραμένει το μελανό σημείο στην κατά τα άλλα βελτιούμενη αμερικανική οικονομία. Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε σήμερα μετά από σύσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο ότι παρόλο που οι ενδείξεις είναι γενικά καλές, υπάρχει ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός ανέργων.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση του και το Κογκρέσο πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο να προωθήσουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    [09] Συνταγματική τροπολογία κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων πιθανόν θα ζητήσει ο πρόεδρος Μπους.

    01 Aug 2003, 03:06 UTC

    Η κυβέρνηση Μπους δηλώνει πως επιζητεί τρόπους διατήρησης της ιερότητας του γάμου και δεν αποκλείεται να ζητήσει συνταγματική τροπολογία που να απαγορεύει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Όμως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛέλαν, δήλωσε πως δεν θα παρθεί καμμιά απόφαση πριν από την έκβαση δύο σχετικών δικών. Ο υπ αριθμόν ένα δημοκρατικός γερουσιαστής, Τομ Ντάσλ, είπε πως δεν χρειάζεται να τροποποιηθεί το Σύνταγμα δεδομένου ότι νόμος του 1996 ορίζει ως γάμο την ένωση μεταξύ ενός ανδρός και μιας γυναίκας. Το Βατικανό εξαπέλυσε χθες εκστρατεία κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη νομιμοποίησή του στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

    [10] Ριζική αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών, ζητάνε 3 αμερικανοί γερουσιαστές.

    01 Aug 2003, 02:54 UTC

    Ο γερουσιαστής Μπομπ Γκράχαμ

    Τρία εξέχοντα στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας κατέθεσαν νομοσχέδιο, που προβλέπει ριζική αναδιάρθρωση των Μυστικών Υπηρεσιών για την πρόληψη νέας τρομοκρατικής επίθεσης, παρόμοιας με εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου. Το νομοσχέδιο περιέχει εισηγήσεις προς τη μικτή επιτροπή, που διεξάγει έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων συνιστά την αναδιοργάνωσητης διοίκησης των μυστικών υπηρεσιών και τη θέσπιση νέων κανονισμών υπευθυνότητας των υπαλλήλων τους. Εισηγητές του μέτρου είναι οι δημοκρατικοί γερουσιαστές Μπομ Γκράχαμ, Τζέη Ροκφέλερ και Ντιάν Φάϊνστην. Ο κ. Γκράχαμ λέει πως κύρια προτεραιότητα είναι η δημιουργία θέσης διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών. Ο κάτοχος της υπουργικού επιπέδου θέσης θα επιβλέπει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά θα ενεργεί ανεξάρτητα από αυτές. Ο γερουσιαστής από τη Φλώριδα λέει επίσης πως η θέση αυτή είναι αναγκαία για να σταματήσει η έλλειψη ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών, που, όπως είπε, επέτρεψε να γίνουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [11] Θα κρατήσουν πολύ καιρό ακόμα οι έρευνες για τα όπλα μαζικού ολέθρου του Ιράκ, δηλώνει ο Ντέηβιντ Κέη.

    01 Aug 2003, 02:49 UTC

    David Kay

    Ο επικεφαλής της έρευνας για τον εντοπισμό όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, Ντέηβιντ Κέη, λέει πως σημειώνεται πρόοδος. Παράλληλα όμως προειδοποιεί ότι οι έρευνες θα κρατήσουν πολύ καιρό ακόμα. Ο κ. Κέη, που προέβη στη δήλωση αυτή μετά από κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση στην αρμόδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Μυστικές Υπηρεσίες επιτροπή της γερουσίας, είπε πως ο αμερικανικός λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για εκπλήξεις. Δεν επεξετάθη όμως σε λεπτομέρειες σε σχέση με την παρατήρηση αυτή. Όμως ο υπ αριθμόν ένα δημοκρατικός στην επιτροπή, γερουσιαστής Τζέη Ροκφέλερ από τη Δυτική Βιρτζίνια, δήλωσε πως δεν ξέρει πόσο σίγουρος είναι ο κ. Κέη ότι θα εντοπισθούν στο Ιράκ όπλα μαζικής καταστροφής.

    [12] Βελτιώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης ...

    01 Aug 2003, 03:08 UTC

    Η αμερικανική κυβέρνηση λέει πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας βελτιώθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος κατά δύο κόμμα τέσσερα τοις εκατό. Σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου στην ενίσχυση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου συνετέλεσε η αύξηση των αμυντικών, των επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δαπανών.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ ΜακΛέλαν δήλωσε στην τακτική ενημέρωση του Τύπου πως ο πρόεδρος Μπους είναι ευχαριστημένος με την εξέλιξη, αλλά δεν θα ικανοποιηθεί παρά μόνο όταν δεν θα υπάρχει ούτε ένας αμερικανός που να μην μπορεί να βρει δουλειά. Τέλος έκθεση του υπουργείο Εργασίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες δείχνειπως ο εργασιακός τομέας βελτιώνεται. Σύμφωνα με την έκθεση οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν επί τρεις βδομάδες στη σειρά.

    [13] Nέο μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Σαντάμ Χουσείν

    01 Aug 2003, 15:35 UTC

    Ο Κουσάι και ο Ουντέι Χουσείν

    Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζήρα που εδρεύει στο Κατάρ, μετέδωσε σήμερα νέο μαγνητοφωνημένο μήνυμα που απέδωσε στον τέως ιρακινό ηγέτη Σαντάμ Χουσείν. Η φωνή στην κασέτα που φέρεται οτι είναι του Σαντάμ Χουσείν, παροτρύνει τους ιρακινούς να ξεσηκωθούν εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων κατοχής στο Ιράκ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε την Κυριακή, και λέει στους ιρακινούς οτι άλλαξαν οι ισορροπίες μέσα στη χώρα. Δύο μέρες αργότερα, την Τρίτη, ένα ακόμα μήνυμα που πιστεύεται οτι είναι του Σαντάμ Χουσείν, παραδέχθηκε οτι οι γιοί του Ουντέι και Κουσάι σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις.

    [14] Σύμφωνη η Βόρεια Κορέα για την διεξαγωγή εξαεθνών συνομιλιών

    01 Aug 2003, 15:54 UTC

    H Bόρεια Κορέα είπε οτι συμφωνεί στην διεξαγωγή πολυμερών συνομιλιών σχετικά με το πρόγραμμά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε οτι η Πιονγιάνγκ έκανε πρόταση για την διεξαγωγή εξαεθνών συνομιλιών, σε αμερικανούς αξιωματούχους κατά την διάρκεια σύσκεψης στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη. Οι Βόρεια Κορέα, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ρωσσία και οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες. Εδώ και εννέα μήνες, η Βόρεια Κορέα επέμενε οτι θα συμμετάσχει μόνο σε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων λεει οτι η Ουάσινγκτον συμφώνησε στη διεξαγωγή διμερών συνομιλιών με την Πιονγιάνγκ, στο περιθώριο των εξαεθνών συνομιλιών. Μέχρι στιγμής, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί απο την κυβέρνηση Μπους, ενώ δεν έγινε γνωστό πού θα διεξαχθούν οι εν λόγω συνομιλίες.

    [15] Μαίνονται οι μάχες στη Λιβερία

    01 Aug 2003, 15:57 UTC

    Ο Τσάρλς Ταίηλορ

    Σφοδρές μάχες μαίνονται στην πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονροβία, καθώς υπουργοί Εξωτερικών της Δυτικής Αφρικής έφθασαν στη χώρα για να ασκήσουν πιεση στον πρόεδρο Τσάρλς Ταίηλορ να παραιτηθεί. Η νέα έξαρση βίας μεταξύ επαναστατικών και κυβερνητικών δυνάμεων ξέσπασε κοντά σε γέφυρα στρατηγικής σημασίας, που οδηγεί στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν οταν οβίδες έπληξαν αστική περιοχή. Η υπουργική αντιπροσωπεία πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Ταίηλορ, για να διευθετήσει την αυτοεξορία του στη Νιγηρία. Αξιωματούχοι της Δυτικής Αφρικής λένε οτι εμπροστοφυλακή 1,500 ειρηνοφρουρών θα αναπτυχθεί στη Λιβερία τη Δευτέρα, και οτι ο κ. Ταίηλορ θα αποχωρήσει απο την χώρα τρείς μέρες μετά. Ο κ. Ταίηλορ έχει δηλώσει οτι θα εγκαταλείψει την εξουσία όταν εγκατασταθούν οι ειρηνοφρουροί στη Λιβερία.

    [16] Οι Ηνωμένες Πολιτείες διανέμουν φωτογραφίες του Σαντάμ,

    01 Aug 2003, 02:39 UTC

    New videotape showing Saddam Hussein

    Ο στρατός των ΗΠΑ διένειμε ρετουσαρισμένες φωτογραφία του εκδιωχθέντος Ιρακινού ηγέτη Σαντάμ Χουσεΐν στα αμερικανικά στρατεύματα που προσπαθούν να τον εντοπίσουν στο Ιράκ. Αξιωματούχοι λένε ότι 6 φωτογραφίες δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι ο Σαντάμ μετά από τρεις μήνες αφότου άρχισε ο πόλεμος στο Ιράκ.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ εξουσιοδότησε την καταβολή 30 εκατομμυρίων δολαρίων στο άτομο ή τα άτομα που οδήγησαν τα αμερικανικά στρατεύματα στους γιους του Σαντάμ. Αξιωματούχοι λενε πως ελπίζουν ότι η έγκαιρη χρηματική αμοιβή θα ενθαρρύνει τους Ιρακινούς να δώσουν πληροφορίες για το που βρίσκεται ο Σαντάμ. Στο μεταξύ, η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι 2 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ σε διαφορετικές επιθέσεις.

    [17] Η Βόρεια Κορέα διατεθειμένη να διεξαγάγει πολυμερείς συνομιλίες.

    01 Aug 2003, 02:51 UTC

    Kim Jong-il

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ λέει πως είναι πολύ ενθαρρυντική η πληροφορία ότι η Βόρεια Κορέα ίσως είναι διατεθειμένη να διεξάγει πολυμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό οπλικό της πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ είπε πως η ρωσική ανακοίνωση ότι επίκεινται εξαεθνείς συνομιλίες συνάδει με αυτά που είπε η Κίνα στην Ουάσινγκτων σχετικά με τις πρόσφατες επαφές της με την Πιονγιάνγκ. Ο κ. Μπάουτσερ είπε πως οι συνομιλίες που επρόκειτο να διεξαχθούν μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Βόρειας Κορέας και Κίνας, θα διευρυνθούν προφανώς για να συμπεριλάβουν την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία. Η διπλωματική δραστηριότητα αναπτύσσεται εν μέσω ενδείξεων ότι η Βόρεια Κορέα θέτει ξανά σε λειτουργία το πυρηνικό της πρόγραμμα που συμφώνησε να παγώσει το 1994.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 2 August 2003 - 1:18:22 UTC