Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-08-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Σαμποτάζ σε αγωγό εξαγωγής πετρελαίου
  • [02] Αναβλήθηκε νέα αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων από Παλαιστινιακά εδάφη.
  • [03] Απ' το Οχάιο ξεκίνησε το μπλάκαουτ.
  • [04] Νέο μήνυμα του Μπιν Λάντεν.
  • [05] Ιράν: Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις στο Ιρανικό έδαφος.
  • [06] Σοβαρές συγκρούσεις αρχών με μαχητές Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν.
  • [07] Αλγερινοί αντάρτες απελευθερώνουν Ευρωπαίους τουρίστες.
  • [08] Νεκροί, τραυματίες και σοβαρές ζημιές από ισχυρό σεισμό στη Βόρεια Κίνα.

  • [01] Ιράκ: Σαμποτάζ σε αγωγό εξαγωγής πετρελαίου

    17 Aug 2003, 22:21 UTC

    Οι Αμερικανικές αρχές δηλώνουν ότι σε σαμποτάζ οφείλονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές σε αγωγό εξαγωγής Ιρακινού πετρελαίου κοντά στην πόλη Μπάιτζι καθώς και οι σοβαρές ζημιές σε κεντρικό αγωγό υδροδότησης με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή νερού σε μεγάλα τμήματα της Βαγδάτης. Στο μεταξύ, 6 άτομα σκοτώθηκαν σε φυλακές έξω απ τη Βαγδάτη από επίθεση με όλμο. Αργότερα φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρώϋτερ σκοτώθηκε ενώ φωτογράφιζε την σκηνή της επίθεσης. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι ο φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε από αμερικανούς στρατιώτες. Οι Αμερικανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι οι στρατιώτες επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ κατά λάθος όταν μέσα στην σύγχυση πέρασαν την κάμερα που κρατούσε για εκτοξευτήρα ρουκετών.

    [02] Αναβλήθηκε νέα αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων από Παλαιστινιακά εδάφη.

    17 Aug 2003, 22:40 UTC

    Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αναβλήθηκε προγραμματισμένη απομάκρυνση των Ισραηλινών δυνάμεων από δύο πόλεις της δυτικής Όχθης, την Ιεριχώ και την Καλκίγια αυτή την εβδομάδα και την Τουλκάρμ και την Ραμάλα την άλλη εβδομάδα, γιατί οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης. Επίσης αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που κατέρρευσαν αργά χθες το βράδυ οι σχετικές συνομιλίες για θέματα ασφάλειας. Δήλωσαν μόνο ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα. Το Ισραήλ δηλώνει ότι η απομάκρυνση των δυνάμεων του απ τις Παλαιστινιακές περιοχές εξαρτάται απ το τερματισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων και τις προσπάθειες των Παλαιστινίων να αφοπλίσουν τις εξτρεμιστικές τους οργανώσεις.

    [03] Απ' το Οχάιο ξεκίνησε το μπλάκαουτ.

    17 Aug 2003, 22:47 UTC

    Οι περιοχές που επηρεάστηκαν την περασμένη εβδομάδα απ το μαζικό μπλάκαουτ, αντιμετωπίζουν σήμερα το πρώτο τεστ των δικτύων ηλεκτροδότησης τους, καθώς εκατομμύρια κόσμος θα επιστρέψει στις δουλειές του. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε χθες ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν προβλήματα. Αλλά αξιωματούχοι του ανατολικού Καναδά και 8 αμερικανικών πολιτειών που επηρεάστηκαν από την διακοπή ρεύματος ζητούν απ τους κατοίκους των περιοχών τους να είναι φειδωλοί στην χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Στο μεταξύ η διερεύνηση του μαζικού μπλακάουτ δείχνει πως βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Οχάιο προκάλεσε την μαζική διακοπή ρεύματος. Πάντως ο υπουργός ενέργειας των ΗΠΑ, Σπένσερ Άμπραχαμ, δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να λεχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας το τι προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι ομάδα εργασίας εμπειρογνωμόνων διεξάγει λεπτομερή διερεύνηση του θέματος.

    [04] Νέο μήνυμα του Μπιν Λάντεν.

    17 Aug 2003, 22:50 UTC

    Το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδει στον εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα, Αμπντέλ Ραχμάν Αλ Νατζί, ο οποίος δηλώνει πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός και βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Πάντως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του ομιλητή, ο οποίος δηλώνει επίσης πως ο ηγέτης των Ταλεμπάν, Μουλά Ομάρ, είναι επίσης ζωντανός και ζητά απ τους Ιρακινούς να συνεχίσουν τον ιερό πόλεμο εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων κατοχής, όπως λεει χαρακτηριστικά.

    [05] Ιράν: Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις στο Ιρανικό έδαφος.

    17 Aug 2003, 22:52 UTC

    Το Ιράν δηλώνει ότι κατάφερε να εξουδετερώσει σχέδια της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στο Ιρανικό έδαφος. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν φέρει τον επικεφαλής για θέματα ασφάλειας της Τεχεράνης, Χασσάν Ροχανί, να δηλώνει ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιρανικό έδαφος. Αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε αναφέρθηκε στην ταυτότητα των υπόπτων. Πρόσφατα η Τεχεράνη είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να δικάσει ορισμένα μέλη της Αλ Κάιντα που έχει συλλάβει, αν δεν μπορέσουν να εκδοθούν στις χώρες απ τις οποίες προήλθαν. Αλλά το Ιράν τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει κανέναν απ τους συλληφθέντες στις ΗΠΑ. Σαουδάραβες αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Ιράν έχει συλλάβει μέχρι και 15 κύρια στελέχη της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένου και του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Σαάντ.

    [06] Σοβαρές συγκρούσεις αρχών με μαχητές Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν.

    17 Aug 2003, 22:55 UTC

    Αφγανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν από επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ανταρτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών Ταλεμπάν, επιτέθηκαν στο κτήριο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 αστυνομικοί και τουλάχιστον 15 μαχητές απ τις συμπλοκές που ακολούθησαν. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι μαχητές χρησιμοποίησαν ρουκέτες και αυτόματα όπλα.

    [07] Αλγερινοί αντάρτες απελευθερώνουν Ευρωπαίους τουρίστες.

    17 Aug 2003, 22:58 UTC

    Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Γκέργκιν Κρόμπογκ, βρίσκεται στο Μάλι ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι 14 Ευρωπαίοι τουρίστες, οι περισσότεροι Γερμανοί, που είχαν απαγάγει Αλγερινοί αντάρτες πριν 6 μήνες. Το Γερμανικό υπουργείο εξωτερικών αρνείται να επιβεβαιώσει ρεπορτάζ της Γερμανικής τηλεόρασης ότι οι 14 τουρίστες έχουν ήδη απελευθερωθεί. Επίσης δεν υπάρχει επιβεβαίωση πληροφορίας ότι οι απαγωγείς πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό. Αλλά ο κ. Κρόμπογκ βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους ομήρους. Τον Φεβρουάριο Αλγερινοί αντάρτες είχαν απαγάγει 32 Ευρωπαίους τουρίστες. 17 απ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι το Μάιο μετά από επιχείρηση του Αλγερινού στρατού, ενώ ένας πέθανε από καρδιακή προσβολή.

    [08] Νεκροί, τραυματίες και σοβαρές ζημιές από ισχυρό σεισμό στη Βόρεια Κίνα.

    18 Aug 2003, 00:42 UTC

    Ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Μογγολία στην Βόρεια Κίνα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα και να τραυματιστούν περίπου χίλια άλλα. Το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Ζινχουά μετέδωσε ότι απ το σεισμό καταστράφηκαν σχεδόν 8 χιλιάδες σπίτια και 83 χιλιάδες άλλα υπέστησαν ζημιές. Πάνω από 60 μετασεισμικές δονήσεις ακολούθησαν τον αρχικό σεισμό που τοπικός Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε τον χειρότερο που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 700 χρόνια.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 18 August 2003 - 1:18:14 UTC