Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-08-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
  • [02] Απόπειρα δολοφονίας ανώτερου Σιΐτη κληρικού στο Ιράκ.
  • [03] Μπρέμερ: Οι ΗΠΑ θα ήθελαν περισσότερες διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.
  • [04] Newsweek: Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θα επανεξέλεγε τον πρόεδρο Μπούς.
  • [05] Αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη Λιβερία.
  • [06] Ανησυχίες για ανασυγκρότηση των ...

  • [01] Νέα Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

    24 Aug 2003, 22:50 UTC

    4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας από επίθεση Ισραηλινών ελικοπτέρων εναντίον αυτοκινήτου, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, και τόνισαν ότι δύο απ τους νεκρούς ήταν μέλη της οργάνωσης Εζεντίν Αλ Κασσάμ, που είναι παρακλάδι της Χαμάς. Επίσης την Κυριακή ο επικεφαλής του Ισραηλινού στρατού Μοζέ Γιααλόν, δήλωσε ότι το Ισραήλ θεωρεί τα μέλη των Παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων στόχους δολοφονικών επιθέσεων.

    [02] Απόπειρα δολοφονίας ανώτερου Σιΐτη κληρικού στο Ιράκ.

    24 Aug 2003, 22:58 UTC

    Στο Ιράκ, 3 άτομα σκοτώθηκαν σε απόπειρα δολοφονίας ενός απ τους ανώτερους Σιίτες Μουσουλμάνους κληρικούς της περιοχής. Αξιωματούχος του κύριου κόμματος Σιϊτών μουσουλμάνων του Ιράκ δήλωσε ότι ο Αγιατολαχ Μοχάμεντ Σαΐντ Αλ Χακίμ υπέστη ελαφρά μόνο τραύματα όταν βόμβα εξερράγη έξω απ το γραφείο του στη Νατζάφ, με αποτέλεσμα όμως να σκοτωθούν τρεις σωματοφύλακες του. Το κόμμα των Σιϊτών επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση σε υποστηρικτές του πρώην Ιρακινού καθεστώτος. Στο μεταξύ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι έχει δεχτεί απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της και γι αυτό θα περιορίσει τον αριθμό υπαλλήλων της στη Βαγδάτη. Επίσης και άλλες ξένες υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ ανησυχούν για την ασφάλεια τους μετά την επίθεση εναντίον του αρχηγείου του ΟΗΕ στη Βαγδάτη.

    [03] Μπρέμερ: Οι ΗΠΑ θα ήθελαν περισσότερες διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

    24 Aug 2003, 23:05 UTC

    Πωλ Μπρέμερ

    Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής στο Ιράκ, Πώλ Μπρέμερ, επανέλαβε την σπουδαιότητα καλύτερων απόρρητων πληροφοριών για την περιοχή και μεγαλύτερης συνεργασίας με τον Ιρακινό λαό. Σε συνεντεύξεις του χθες σε διάφορα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο κ. Μπρέμερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν περισσότερες διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ, αλλά επέμεινε ότι δεν είναι απαραίτητη η αποστολή περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων. Και τόνισε ότι δίνεται τώρα προτεραιότητα στον ανασχηματισμό των αμερικανικών δυνάμεων στη περιοχή έτσι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν ευκολότερα σε διάφορα σημεία της χώρας. Ο κ. Μπρέμερ δήλωσε τέλος ότι παρόλο που οι περισσότερες επιθέσεις στο Ιράκ πραγματοποιούνται από απομεινάρια του πρώην καθεστώτος, η διείσδυση στη χώρα ξένων τρομοκρατικών στοιχείων προξενεί ολοένα και εντεινόμενες ανησυχίες.

    [04] Newsweek: Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θα επανεξέλεγε τον πρόεδρο Μπούς.

    24 Aug 2003, 23:11 UTC

    Νέα σφυγμομέτρηση του περιοδικού Newsweek δείχνει ότι η πλειοψηφία των αμερικανών δεν επιθυμούν επανεκλογή του προέδρου Μπούς. Συγκεκριμένα, αν οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνταν σήμερα, το 49% των αμερικανών δεν θα ψήφιζαν τον κ. Μπούς για άλλη μια τετραετία στην προεδρεία της χώρας. Πάντως ένα 44% των ψηφοφόρων θα επανεξέλεγε τον πρόεδρο Μπούς. Το περιοδικό Newsweek αποδίδει την πτώση αυτή της δημοτικότητας του αμερικανού προέδρου στην δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων με την πορεία του πολέμου στο Ιράκ. Σύμφωνα πάντα με την ίδια σφυγμομέτρηση το 69% των ερωτηθέντων ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να παραμείνουν επί χρόνια στο Ιράκ χωρίς να επιτύχουν τους στόχους τους. Πάντως το 61% πιστεύει πως οι ΗΠΑ έκαναν καλά που ανέλαβαν στρατιωτική δράση στο Ιράκ το Μάρτιο.

    [05] Αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στη Λιβερία.

    24 Aug 2003, 23:17 UTC

    Χιλιάδες Λιβεριανοί εγκαταλείπουν και πάλι τα σπίτια τους λόγω νέων συγκρούσεων στη περιοχή. Η κυβέρνηση της Λιβερίας και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για το νέο αυτό κύκλο βιαιοτήτων, κυρίως γύρω απ την πόλη Γκμπάρνγκα και γύρω απ την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιβερίας, Μπιουκάναν. Αμερικανικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν την Κυριακή αναγνωριστικές πτήσεις πάνω απ την συγκεκριμένη περιοχή στα πλαίσια προετοιμασιών για την έναρξη Δυτικο-Αφρικανικής ειρηνευτικής αποστολής. Οι νέες μάχες ξέσπασαν σε λιγότερο από μια εβδομάδα απ την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβερία με στόχο τον τερματισμό του 14ετούς εμφυλίου πολέμου.

    [06] Ανησυχίες για ανασυγκρότηση των ...

    25 Aug 2003, 01:13 UTC

    Στο νότιο Αφγανιστάν αξιωματούχοι δηλώνουν ότι 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες επιθέσεις στη περιοχή μαχητών πιστών στο καθεστώς των Ταλεμπάν. Ο κυβερνήτης της Αφγανικής επαρχίας Ζαμπούλ δήλωσε ότι οι στρατιώτες έπεσαν σε ενέδρα και απ την μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 3 μαχητές Ταλεμπάν. Αφγανοί αξιωματούχοι έστειλαν στρατιώτες στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω ανησυχιών ότι οι Ταλεμπάν έχουν αρχίσει να ανασυγκροτούνται.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 26 August 2003 - 1:18:09 UTC