Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-10-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουρέια: Δεν θα χρησιμοποιήσει βία κατά των εξτρεμιστικών οργανώσεων.
  • [02] Μπούς: Το προσωπικό του Λευκού Οίκου θα συνεργαστεί με την διερεύνηση του υπουργείου δικαιοσύνης.
  • [03] Μειώνεται η ποσοστιαία διαφορά Ντέηβις-Σβαρτζενέγκερ στη Καλιφόρνια.
  • [04] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Ο λαός της Τσετσενίας δεν θεωρεί αξιόπιστο το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
  • [05] Αντιπροσωπεία του ΣΑ στο Αφγανιστάν.
  • [06] Το Νόμπελ Ιατρικής στους προτεργάτες της μαγνητικής τομογραφίας
  • [07] Το Τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ
  • [08] Οι ΗΠΑ επιδιώκουν σύσφιξη σχέσεων με το Πακιστάν, λεει ο Αρμιτάζ

  • [01] Κουρέια: Δεν θα χρησιμοποιήσει βία κατά των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

    06 Oct 2003, 19:08 UTC

    Αχμέντ Κουρέϊα

    Ο νέος Πρωθυπουργός των Παλαιστινίων, Αχμέντ Κουρέϊα, λεει ότι δεν θα ενδώσει στις πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει βία κατά Παλαιστινίων εξτρεμιστών. Ο κύριος Κουρέϊα είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς το Ασσόσιετεντ Πρες ότι δεν θα προάγει εμφύλιο πόλεμο με το να έρθει σε αντιπαράθεση με εξτρεμιστικές οργανώσεις. Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν αφού ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ διόρισε την Κυριακή νέο οκταμελές υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον κ. Κουρέϊα.

    Οι ΗΠΑ επανέλαβαν το αίτημά του προς την Παλαιστινιακή Αρχή να πατάξει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις μετά από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του Σαββάτου στο Ισραήλ. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε υπάρχει ανάγκη για ένα Παλαιστινιακό υπουργικό συμβούλιο που θα είναι εξουσιοδοτημένο και διατεθειμένο να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

    [02] Μπούς: Το προσωπικό του Λευκού Οίκου θα συνεργαστεί με την διερεύνηση του υπουργείου δικαιοσύνης.

    06 Oct 2003, 23:51 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να συμμορφωθεί με την αυριανή προθεσμία που έχει τεθεί για την παράδοση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την διερεύνηση του υπουργείου δικαιοσύνης αναφορικά με την καταγγελλόμενη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης της ιδιότητας μυστικής πράκτορα της CIA. Μάλιστα ο κ. Μπούς χαρακτήρισε το θέμα «εγκληματική πράξη» και τόνισε ότι τα στελέχη του Λευκού Οίκου θα συνεργαστούν πλήρως με την διερεύνηση γιατί, όπως είπε, θα πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές προς τον τύπο.

    [03] Μειώνεται η ποσοστιαία διαφορά Ντέηβις-Σβαρτζενέγκερ στη Καλιφόρνια.

    06 Oct 2003, 23:58 UTC

    Ενώ διανύουμε τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας στη Καλιφόρνια, ενόψει των ειδικών εκλογών για την αντικατάσταση του κυβερνήτη, Γκρέι Ντέηβις, νέες σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα ο κ. Ντέηβις να διατηρήσει τελικά τη θέση του. Η νέα σφυγμομέτρηση δείχνει ότι το ποσοστό των Καλιφορνέζων που είναι σίγουροι πως θέλουν την αντικατάσταση του κ. Ντέηβις μειώθηκε από 52% που ήταν την περασμένη εβδομάδα στο 44%. Η πτώση του ποσοστού υποστήριξης προς την ιδέα της αντικατάστασης του κυβερνήτη Ντέηβις παρατηρείται μετά τις πρόσφατες καταγγελίες σε βάρος του κύριου αντιπάλου του, Άρνολντ Σβάρτζενέγκερ, για σεξουαλική παρενόχληση 15 γυναικών. Ο κ. Σβάρτζενέγκερ χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «προεκλογικά τεχνάσματα».

    [04] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Ο λαός της Τσετσενίας δεν θεωρεί αξιόπιστο το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

    07 Oct 2003, 00:01 UTC

    Ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Τσετσενία, πρώην Τσετσένος αντάρτης που κατέληξε να γίνει πολιτικός υποστηριζόμενος απ την Μόσχα, ο Αχμάντ Καντύρωφ, δήλωσε ότι χρειάζεται την εμπιστοσύνη όλων των Τσετσένων, πολλοί απ τους οποίους εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητα του κ. Καντύρωφ να φέρει την ειρήνη στη χώρα τους. Σύμφωνα με την επιτροπή εκλογών ο κ. Καντύρωφ κέρδισε πάνω από το 81% της ψήφου, αλλά εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο ήταν δίκαιες οι εκλογές της Κυριακής μιας και οι κυριότεροι αντίπαλοι του κ. Καντύρωφ είχαν αποχωρήσει απ τον αγώνα. Μάλιστα το Στέιτ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν πιστεύει πως ο λαός της Τσετσενίας θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα αξιόπιστο.

    [05] Αντιπροσωπεία του ΣΑ στο Αφγανιστάν.

    07 Oct 2003, 00:07 UTC

    Το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει αντιπροσωπεία του στο Αφγανιστάν στις 31 Οκτωβρίου για να διερευνήσει τρόπους βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας στη χώρα. Τελευταία έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ανταρτών Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν και το Συμβούλιο Ασφάλειας τόνισε ότι η αντιπροσωπεία θα παρατηρήσει τις Νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και θα προτείνει τρόπους εξουδετέρωσης των βιαιοτήτων. Εξάλλου, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν χθες ότι η συμμαχία συμφώνησε στην διεύρυνση των επιχειρήσεων της και εκτός της Καμπούλ.

    [06] Το Νόμπελ Ιατρικής στους προτεργάτες της μαγνητικής τομογραφίας

    06 Oct 2003, 20:00 UTC

    Πωλ Λάουτερμπερ

    Ο αμερικανός Πωλ Λάουτερμπερ και ο βρεττανός Πήτερ Μάνσφηλντ είναι οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Ιατρικής. Οι δυο επιστήμονες κέρδισαν το βραβείο για τις ανακαλύψεις τους στον τομέα της Μαγνητικής Τομογραφίας. Ανακοινώνοντας τα ονόματα των νικητών του βραβείου το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας είπε πως χάρη στις ανακαλύψεις των δύο ανδρών σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στην διαγνωστική ιατρική και έρευνα.

    Πήτερ Μάνσφηλντ

    Οι γιατροί χρησιμοποιούν τη μαγνητική τομογραφία για να εξετάσουν τους ασθενείς τους, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν επέμβαση. Η μέθοδος αυτή, γνωστή σαν MRI (Magnetic Resonance Imaging) είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη λεπτομερή μελέτη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

    Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, που απένειμε το βραβείο ιατρικής, είπε πως με τις ανακαλύψεις των Λάουτερμπερ και Μάνσφηλντ διευκολύνθηκε η χρήση της μαγνητικής τομογραφίας σα μέσου απεικόνισης των διαφόρων δομών του ανθρώπινου σώματος. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο δόκτωρ Λάουτερμπερ ανακάλυψε πως με διάφορες κλίσεις του μαγνητικού πεδίου είναι δυνατόν να δημιουργηθούν δυσδιάστατες εικόνες ορισμένων δομών του σώματος, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει με άλλες τεχνικές. Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου αναφέρει επίσης πως ο δόκτωρ Μάνσηλντ ανέπτυξε περαιτέρω την ανακάλυψη αυτή δείχνοντας πως ορισμένα σήματα που εκπέμπονται από το σώμα αντιδρώντας στο μαγνητικό πεδίο μπορούν να αναλυθούν μαθηματικά και να μετατραπούν γρήγορα σε εικόνα και ότι η ανακάλυψη αυτή οδήγησε στην κλινική χρήση της Μαγνητικής Τομογραφίας.

    Οι δυο επιστήμονες θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του ενός κόμμα τριών εκατομμυρίων δολαρίων που συνοδεύει το βραβείο.

    Το βραβείο είναι το πρώτο αυτή την εβδομάδα. Θ ακολουθήσουν και άλλα με αποκορύφωμα το επίζηλο βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη που θ απονεμηθεί την Παρασκευή. Αύριο θα ανακοινωθούν τα βραβεία Φυσικής και χημείας, ενώ το βραβείο Οικονομικών θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Την περασμένη εβδομάδα ο νοτιοαφρικανός συγγραφέας Τζών Μάξγουελ Κούτζι κατέκτησε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

    [07] Το Τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ

    06 Oct 2003, 19:12 UTC

    Στην Τουρκία, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο για την αποστολή τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ. Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε μετά από τη σημερινή σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου πως το σχέδιο θα υποβληθεί τώρα προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως πιστεύουν ότι το σχέδιο θα εγκριθεί, παρά το γεγονός ότι ο Τουρκικός λαός αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ. Η Τουρκική κυβέρνηση έχει αφήσει να διαφανεί ότι είναι διατεθειμένη να στείλει μέχρι και 10 χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ για περίπου ένα χρόνο.

    [08] Οι ΗΠΑ επιδιώκουν σύσφιξη σχέσεων με το Πακιστάν, λεει ο Αρμιτάζ

    06 Oct 2003, 19:24 UTC

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Κ. Κασούρι με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρ. Αρμιτάζ

    Ο αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιτάζ, διέψευσε τις φήμες για προβλήματα στις αμερικανοπακιστανικές σχέσεις, λέγοντας πως όχι μόνο δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά αντίθετα οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συσφίξουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς τους με την Ισλαμαμπάντ. Σχετική δήλωση ο κ. Αρμιτάζ έκανε σήμερα μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ στην πακιστανική πρωτεύουσα. Η Ουάσινγκτον, είπε, θέλει να αναπτύξει πλήρεις σχέσεις με το Πακιστάν, όχι μόνο σχέσεις που είναι βασισμένες στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 9 October 2003 - 1:18:18 UTC