Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-10-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την αποστολή δυνάμεων στο Ιράκ.
  • [02] Ασσάντ: Το Ισραήλ προσπαθεί να εμπλέξει σε πόλεμο ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
  • [03] Χαλιλζάντ: Νέες επιδρομές Ταλεμπάν στις ερχόμενες εβδομάδες.
  • [04] Ουάσιγκτον: Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συμμετέχει στις συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ.
  • [05] Συνεχίζεται η διερεύνηση του υπουργείου δικαιοσύνης καταγγελιών κατά του Λευκού Οίκου.
  • [06] Άραβας λαθρέμπορος διερευνάται απ' τις Ελληνικές αρχές.
  • [07] Τρείς ακόμα Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ
  • [08] Εξαλλο πλήθος διαδηλωτών στο Πακιστάν
  • [09] Μπούς: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί,
  • [10] Επιτροπή για την Σταθεροποίηση του Ιράκ δημιουργεί η Ουάσιγκτον.

  • [01] Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την αποστολή δυνάμεων στο Ιράκ.

    08 Oct 2003, 02:09 UTC

    Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την αποστολή 10 χιλιάδων στρατιωτών στο Ιράκ, αλλά ορισμένα μέλη του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την αποστολή Τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα τους γιατί θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Από τη πλευρά τους οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Επίσης χθες 3 αμερικανοί στρατιώτες και ένας Ιρακινός διερμηνέας σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις έξω απ τη Βαγδάτη.

    [02] Ασσάντ: Το Ισραήλ προσπαθεί να εμπλέξει σε πόλεμο ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

    08 Oct 2003, 02:14 UTC

    Μπασάρ Αλ Ασσάντ

    Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εμπλέξει ολόκληρη τη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε πόλεμο. Και τόνισε ότι η Ισραηλινή επίθεση της Κυριακής στη Συρία το μόνο που θα επιτύχει είναι να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της χώρας του στη Μέση Ανατολή. Εξάλλου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διστάσει να επιτεθεί στους εχθρούς της όποιοι κι αν είναι αυτοί. Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η Ισραηλινή αεροεπιδρομή έγινε στα πλαίσια «απαραίτητης», όπως την χαρακτήρισε, εκστρατείας άμυνας του Ισραήλ μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του Σαββάτου, στη Χάιφα.

    [03] Χαλιλζάντ: Νέες επιδρομές Ταλεμπάν στις ερχόμενες εβδομάδες.

    08 Oct 2003, 02:41 UTC

    Ζαλμάι Χαλιλζάντ

    Κατά την δεύτερη επέτειο της εισβολής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη περιοχή, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να ενταθούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες οι επιθέσεις από μέρους θυλάκων μαχητών Ταλεμπάν. Επίσης ο κ. Χαλιλζάντ συνεχάρη το Πακιστάν για την πρόσφατη επιχείρηση του στην Αφγανο-Πακιστανική μεθόριο εναντίον μαχητών των Ταλεμπάν και της Αλ Κάιντα, αλλά ζήτησε απ την Ισλαμαμπάντ να καταβάλλει εντονότερες προσπάθειες για την εξουδετέρωση των διασυνοριακών αυτών επιδρομών.

    [04] Ουάσιγκτον: Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συμμετέχει στις συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ.

    08 Oct 2003, 02:45 UTC

    Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα πρέπει να αποτρέψει την Ιαπωνία απτο να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την επίλυση της διαμάχης με την Πιονγιάνγκ. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε χθες ότι η Ιαπωνία «πρέπει και θα συνεχίσει» να συμμετάσχει στις συνομιλίες. Χθες η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι η Ιαπωνία αποτελεί «εμπόδιο», όπως είπε χαρακτηριστικά, στην επίλυση της διαμάχης με ειρηνικά μέσα. Το Τόκυο απάντησε λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί απ τις συνομιλίες, μιας και υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν, αναφερόμενο στις απαγωγές Ιαπώνων πολιτών από τη Βόρεια Κορέα στις δεκαετίες του 1970 και 80.

    [05] Συνεχίζεται η διερεύνηση του υπουργείου δικαιοσύνης καταγγελιών κατά του Λευκού Οίκου.

    08 Oct 2003, 02:48 UTC

    Εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δοθεί στα στελέχη του Λευκού Οίκου να παραδώσουν όλα τα σχετικά έγγραφα στα πλαίσια διερεύνησης του υπουργείου δικαιοσύνης της υπόθεσης διαρροής στα μέσα ενημέρωσης του ονόματος μυστικής πράκτορα της CIA, ενδεχομένως εν είδη πολιτικών αντιποίνων κατά του συζύγου της που είχε επικρίνει την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ιράκ. Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι το προσωπικό του συνεργάζεται πλήρως με την διερεύνηση, αλλά τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν τελικά θα βρεθεί ο υπεύθυνος για την παράνομη διαρροή του ονόματος της πράκτορα της CIA.

    [06] Άραβας λαθρέμπορος διερευνάται απ' τις Ελληνικές αρχές.

    08 Oct 2003, 02:51 UTC

    Οι ελληνικές αρχές διερευνούν Άραβα λαθρέμπορο για πιθανές διασυνδέσεις με την Αλ Καίντα. Αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός του ότι ο άνδρας συνελήφθη στην Ελλάδα και οτι πραγματοποιούνται έρευνες για την διαπίστωση ενδεχόμενων διασυνδέσεων του με τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα. Η ελληνική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλους δύο υπόπτους και οτι σε αυτές συμμετέχουν και αμερικανοί αξιωματούχοι. Πάντως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τις πραγματοποιούμενες έρευνες.

    [07] Τρείς ακόμα Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ

    07 Oct 2003, 15:44 UTC

    Στο Ιράκ, τρείς Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας του στρατού σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά βομβιστικά επεισόδια. Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε οτι δύο στρατιώτες και ο ιρακινός διερμηνέας τους σκοτώθηκαν, ενώ δύο άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν απο έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο νότια της Βαγδάτης το βράδυ της Δευτέρας. Σε ξεχωριστό περιστατικό τη Δευτέρα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση δυτικά απο τη Βαγδάτη. Απο σημερινή έκρηξη στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στο κέντρο της Βαγδάτης, δεν αναφέρθηκαν θύματα. Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε επίθεση με όλμο ή οπλοβομβίδα εναντίον του κτιρίου. Απο την έκρηξη έσπασαν τζάμια.

    [08] Εξαλλο πλήθος διαδηλωτών στο Πακιστάν

    07 Oct 2003, 16:13 UTC

    Αζάμ Ταρίκ

    Πλήθος Πακιστανών ξεχύθηκε στους δρόμους σε αρκετές πόλεις της χώρας, μετά την χθεσινή δολοφονία του σουνίτη εξτρεμιστή πολιτικού και πρώην θρησκευτικού ηγέτη , Μαουλάνα Αζάμ Ταρίκ. Σπουδαστές μουσουλμανικών θρησκευτικών σχολών κατέστρεψαν καταστήματα και κινηματογράφους, ενώ πυρπόλυσαν ένα σιιτικό τέμενος στην Ισλαμαμπάντ. Ενα άτομο σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν. Στην κεντρική επαρχία Πουντζάμπ, η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει διαδηλωτές που επιδίδονταν σε καταστροφές κατά την κηδεία του ηγέτη τους. Στην βόρεια πόλη Γκιλγκίτ, οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και κραύγαζαν αντι-σιιτικά συνθήματα. Ο Μαουλάνα Αζάμ Ταρίκ, μαζί με τον οδηγό του και τρείς σωματοφύλακες, σκοτώθηκαν την Δευτέρα, όταν άγνωστοι οπλοφόροι γάζωσαν με σφαίρες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Πρίν τρείς ημέρες έξι σιίτες μουσουλμάνοι είχαν σκοτωθεί σε παρόμοιο περιστατικό στo Καράτσι.

    [09] Μπούς: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί,

    06 Oct 2003, 23:20 UTC

    Ο στόχος της Ισραηλινής επίθεσης στη Συρία.

    Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί κατά τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά επέστησε την προσοχή κατά ενεργειών που μπορεί να κλιμακώσουν την ένταση στη περιοχή. Ο κύριος Μπους δεν άσκησε κριτική στο Ισραήλ για την επίθεση του στη Συρία, λίγες ώρες μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο της Χάιφα, όπου σκοτώθηκαν 19 άτομα. Μετά την επιδρομή η Συρία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ να υιοθετήσει καταδικαστικό για το Ισραήλ ψήφισμα. Όμως η Ρωσία και η Γερμανία μαζί με τις ΗΠΑ διαφωνούν με το σχέδιο ψηφίσματος, γιατί κατηγορεί το Ισραήλ για στρατιωτική επιθετικότητα, χωρίς να καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν την επιδρομή. Εξάλλου, ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην Λιβανο-Ισραηλινή μεθόριο από πυρά που προέρχονταν απ το Λίβανο.

    [10] Επιτροπή για την Σταθεροποίηση του Ιράκ δημιουργεί η Ουάσιγκτον.

    06 Oct 2003, 23:49 UTC

    Πρώην στρατιώτες του Ιράκ συμμετείχαν για τρίτη κατά σειρά μέρα σε πορείες διαμαρτυρίας ζητώντας την αποπληρωμή των μισθών τους μετά την διάλυση του Ιρακινού στρατού απ τις συμμαχικές δυνάμεις και λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν τους έδωσαν τα 40 δολάρια που τους υποσχέθηκαν στις αρχές του χρόνου. Τουλάχιστον 3 ιρακινοί σκοτώθηκαν σε παρόμοιες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακό στη Βασόρα και τη Βαγδάτη.

    Στη Ουάσιγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μία νέα επιτροπή για την Σταθεροποίηση του Ιράκ με στόχο την αντιμετώπιση της βίας που επικρατεί στη χώρα. Η ανακοίνωση έγινε καθώς το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε σχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ. Αναμένεται πως η Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συζητήσει το εν λόγω θέμα σήμερα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 10 October 2003 - 1:18:10 UTC