Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμος για διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, δηλώνει ο Αριελ Σαρόν
  • [02] Ο υγρός καιρός φέρνει ανακούφιση για τους πυροσβέστες στην Καλιφόρνια
  • [03] Ράμσφελντ: Σημειώνεται πρόοδος ...
  • [04] Μελέτη: Τα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση ...
  • [05] Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε σε δεύτερο ...

  • [01] Ετοιμος για διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, δηλώνει ο Αριελ Σαρόν

    31 Oct 2003, 17:21 UTC

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν λέει οτι είναι έτοιμος να διεξάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το νέο Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Αχμέντ Κουρέια. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε οικονομικό συνέδριο στο ΤελΑβίβ, ο κ. Σαρόν είπε οτι ήδη διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ χαμηλόβαθμων αξιωματούχων. Αλλά πρόσθεσε οτι οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν μεγαλύτερη πίστωση χρόνου για να επιτρέψουν στον κ. Κουρέια να εδραιωθεί στο αξίωμά του, πρίν αρχίσουν οι συνομιλίες σε πρωθυπουργικό επίπεδο. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν οτι διεξάγονται ορισμένες επαφές χαμηλότερου επιπέδου, αλλά μέλος του παλαιστινιακού υπουργικού συμβουλίου διέψευσε τον ισχυρισμό των ισραηλινών οτι η Παλαιστινιακή πλευρά ζήτησε περισσότερο χρόνο πρίν πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

    [02] Ο υγρός καιρός φέρνει ανακούφιση για τους πυροσβέστες στην Καλιφόρνια

    31 Oct 2003, 17:25 UTC

    Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι υγρές καιρικές συνθήκες ανακούφισαν κάπως τους πυροσβέστες στην νότια Καλιφόρνια, που μάχονται με τις μεγάλες πυρκαγιές απο τις οποίες πέθαναν τουλάχιστον 20 άτομα. Ομως υπάρχουν ανησυχίες οτι οι άνεμοι ενδέχεται να ενισχυθουν και να καταστησουν δυσκολώτερο το έργο των πυροσβεστών. Οι πυρκαγιές έχουν κατακάψει τουλάχιστον 3 εκατομμυρια στρέμματα, ενώ κατέστρεψαν πάνω απο 2,800 κατοικίες. Υπολογίζεται οτι οι ζημίες φθάνουν έως τώρα τα δύο δισεκατομμύρια δολλάρια, που κάνει τις φωτιές αυτές μία απο τις πιό πολυδάπανες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

    [03] Ράμσφελντ: Σημειώνεται πρόοδος ...

    31 Oct 2003, 00:55 UTC

    O αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, επέμεινε ότι σημειώνεται πρόοδος στο Ιράκ, παρά το πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων και βομβιστικών επεισοδίων στη χώρα. Ο κ. Ράμσφελντ επισήμανε οτι δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Ιράκ, ενώ τα ΗΕ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αποσύρουν προσωρινά το ξένο προσωπικό τους από τη Βαγδάτη, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του. Στο μεταξύ η ιρακινή αστυνομία δήλωσε ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν απο έκρηξη στην κεντρική Βαγδάτη. Σ ένα άλλο επεισόδιο και πάλι στη Βαγδάτη, βόμβα εξερράγη χθες το βράδυ κοντά σε όχημα του αμερικανικού στρατού. Δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες για ζημίες ή θύματα απ την έκρηξη αυτή.

    [04] Μελέτη: Τα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση ...

    31 Oct 2003, 01:03 UTC

    Νέα μελέτη του λεγόμενου Κέντρου για τη Δημόσια Αξιοπρέπεια, ενός ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού αμερικανικού οργανισμού, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εταιρείες που κέρδισαν τα συμβόλαια για έργα ανοικοδόμησης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ήταν κύριοι χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπούς. Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη οι πάνω από 70 αμερικανικές εταιρείες που κέρδισαν συμβόλαια αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Ιράκ και Αφγανιστάν τα τελευταία 2 χρόνια, είχαν συνεισφέρει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία Μπούς. Η μελέτη καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε διαφάνεια στη διενέργεια των μειοδοτικών διαγωνισμών για τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Πάντως ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την χορήγηση των συμβολαίων, ενώ αξιωματούχος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης δήλωσε ότι μελέτη της δικής του υπηρεσίας δείχνει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την χορήγηση όλων των συμβολαίων στο Ιράκ, ήταν σύμφωνη με την αμερικανική νομοθεσία.

    [05] Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε σε δεύτερο ...

    31 Oct 2003, 01:13 UTC

    Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε κατά αρχήν στην διεξαγωγή ενός ακόμα γύρου πολυμερών συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε χθες από το κρατικό ραδιόφωνο της Πιονγιάνγκ, μετά από συνομιλίες μεταξύ του βορειο-κορεάτη ηγέτη, Κίμ Γιονγκ Ιλ και του προέδρου του κινεζικού κοινοβουλίου, Βού Μπανγουό. Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εξέφρασαν ικανοποίηση για την εξέλιξη. Η Ουάσιγκτον και το Τόκιο συμμετέχουν στις εξαεθνείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας μαζί με την Κίνα, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα. Πάντως χθες ο πρώην ηγέτης του βορειο-κορεατικού κομμουνιστικού κόμματος που δραπέτευσε απ τη χώρα του και πραγματοποιεί συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους εδώ στην Ουάσινγκτον, προειδοποίησε το αμερικανό Κογκρέσο να μην εμπιστεύεται τις υποσχέσεις του Κίμ Γιόνγκ Ιλ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 4 November 2003 - 2:18:07 UTC