Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-12-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ προειδοποιεί για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία.
  • [02] To ΣΑ εξετάζει σχέδιο για την εξάλειψη όπλων μαζικής καταστροφής.
  • [03] Ρόμπερτσον: Απαραίτητη η ενίσχυση ...
  • [04] Σχηματισμό διοίκησης ευρείας βάσης στην Κύπρο, ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς
  • [05] Στη Βαγδάτη κρατείται και ανακρίνεται ...
  • [06] Εκρηξη σκοτώνει 10 άτομα στη Βαγδάτη.
  • [07] Eξι μέλη της 17 Νοέμβρη καταδικάστηκαν σε ισόβια.
  • [08] Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν να διαγράψουν μέρος των χρεών του Ιράκ.
  • [09] Ρ. Μπάουτσερ: «Η ψηφοφορία της Κυριακής προωθεί την υπόθεση της ειρήνης στην Κύπρο.»

  • [01] Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ προειδοποιεί για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία.

    18 Dec 2003, 03:45 UTC

    Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στο μη απαραίτητο προσωπικό του να αναχωρήσει απ την Σαουδική Αραβία λόγω νέων ανησυχιών για την ασφάλεια τους. Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα μέλη οικογενειών διπλωματών καθώς και μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία μπορεί να αναχωρήσει απ τη χώρα εθελοντικά. Το ανακοινωθέν του Στέιτ Ντηπάρτμεντ αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δέχονται πληροφορίες για τρομοκρατικές απειλές εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων. Επίσης πριν 10 μέρες οι ΗΠΑ ζήτησαν τον περιορισμό των μετακινήσεων των διπλωματών τους στη Σαουδική Αραβία.

    [02] To ΣΑ εξετάζει σχέδιο για την εξάλειψη όπλων μαζικής καταστροφής.

    18 Dec 2003, 03:58 UTC

    Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ συνεδριάζουν σήμερα με θέμα την διατήρηση των όπλων μαζικής καταστροφής μακριά απ τα χέρια τρομοκρατών. Εμπειρογνώμονες απ τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Κίνα και τη Γαλλία θα εξετάσουν σχέδιο ψηφίσματος που είχαν υποβάλλει οι ΗΠΑ το Σεπτέμβριο και το οποίο απαγορεύει την προμήθεια, ανάπτυξη και μεταφορά πυρηνικών, χημικών ή βιολογικών όπλων.

    [03] Ρόμπερτσον: Απαραίτητη η ενίσχυση ...

    18 Dec 2003, 04:01 UTC

    Τζώρτζ Ρόμπερτσον

    Ο απερχόμενος γ.γ. του ΝΑΤΟ, Τζώρτζ Ρόμπερτσον, ζήτησε από τα μέλη της συμμαχίας να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους στο Αφγανιστάν. Κατά την τελευταία συνεδρίαση υπό την προεδρία του χθες στο Βρυξέλλες, ο Λόρδος Ρόμπερτσον προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία της συμμαχίας στο Αφγανιστάν θα αποτελούσε συντριπτικό πλήγμα για το ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ στο Αφγανιστάν, πολιτική διαμάχη ξέσπασε κατά την τέταρτη μέρα των εργασιών της εθνικής συνέλευσης, της λεγόμενης Λόγια Τζίργκα, που προσπαθεί να καθορίσει την μορφή της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν βάσει νέου συντάγματος.

    [04] Σχηματισμό διοίκησης ευρείας βάσης στην Κύπρο, ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς

    17 Dec 2003, 17:20 UTC

    Ο κ. Ντενκτάς

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς προτρέπει το σχηματισμό μιας διοίκησης ευρείας βάσης στη βόρεια Κύπρο. Ο κ. Ντενκτάς δηλώνει πως θα περιμένει λίγες μέρες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει σε τουρκοκύπριους πολιτικούς ηγέτες να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους πάνω στο θέμα. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, στη διοίκηση πρέπει να περιλαμβάνονται τρία ή τέσσερα κόμματα. Ο κ. Ντενκτάς πραγματοποίησε συνομιλίες με τους ηγέτες τεσσάρων τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων σήμερα, τρεις μέρες μετά από την ψηφοφορία της Κυριακής, η οποία απέληξε σε ισοπαλία μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιτιθέμενων στο σχέδιο Αννάν για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

    [05] Στη Βαγδάτη κρατείται και ανακρίνεται ...

    17 Dec 2003, 17:07 UTC

    Ο Μουαφάκ αλ Ρουμπάγιε, μέλος του ιρακινού κυβερνητικού συμβουλίου, λέει οτι ο Σαντάμ Χουσείν κρατείται και ανακρίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης. Ο κ. αλ Ρουμπάγιε είπε σήμερα σε δημοσιογράφους οτι ο συλληφθείς πρώην ηγέτης μάλλον θα παραμείνει στην ιρακινή πρωτεύουσα, μέχρις ότου περάσει από δημόσια δίκη και πρόσθεσε οτι η δίκη θα διεξαχθεί σε ιρακινό δικαστήριο. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν οτι ο Σαντάμ ανακρίνεται σε μυστική τοποθεσία απο την Σι Αι Ει. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπους είπε οτι κατά τη γνώμη του, πρέπει να επιβληθεί στο Σαντάμ Χουσείν η «εσχάτη των ποινών», οπως είπε, για τα εγκλήματά του κατά του ιρακινού λαού.

    [06] Εκρηξη σκοτώνει 10 άτομα στη Βαγδάτη.

    17 Dec 2003, 17:11 UTC

    Φορτηγό που μετέφερε εκρηκτικά, εξερράγη σήμερα στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα και τραυματίζοντας πάνω απο 12. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν οτι το φορτηγό εξερράγη κοντά σε κεντρική διασταύρωση σε νοτιοδυτική συνοικία της Βαγδάτης. Η ισχυρή έκρηξη μετέτρεψε σε παρανάλωμα του πυρός αρκετά παρακείμενα αυτοκίνητα, καθώς και ένα λεωφορειάκι που μετέφερε επιβάτες. Η αστυνομία πιστεύει οτι τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν κατά λάθος και οτι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν μάλλον αστυνομικό τμήμα, δύο χιλιόμετρα παρά κάτω. Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός συνέλαβε περίπου 10 άτομα στα πλαίσια νέας επιχείρησης, που εχει ως στόχο το ξεκαθάρισμα ανταρτών στην πόλη Σαμάρρα, βόρεια της Βαγδάτης.

    [07] Eξι μέλη της 17 Νοέμβρη καταδικάστηκαν σε ισόβια.

    17 Dec 2003, 17:57 UTC

    Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

    Ελληνικό δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκαν σε έξι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη για το ρόλο τους σε δολοφονίες, που διήρκεσαν περίπου τρείς δεκαετίες. Το δικαστήριο στην Αθήνα καταδίκασε τον ηγέτη της οργάνωσης, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 21 φορές σε ισόβια και τον κύριο εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, 13 φορές σε ισόβια. Τέσσερεις ακόμα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια για δολοφονίες, βομβισμούς, ληστείες και άλλα αδικήματα. Εννέα άλλα μέλη καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως και 25 ετών, για την συμμετοχή τους στις δολοφονίες. Η 17 Νοέμβρη έχει αναλάβει την ευθύνη για 23 δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών Τούρκων, Βρετανών και αμερικανών διπλωματών. Η Ελλάδα δέχεται διεθνείς πιέσεις για την καταστολή της τρομοκρατίας, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

    [08] Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν να διαγράψουν μέρος των χρεών του Ιράκ.

    17 Dec 2003, 02:12 UTC

    Γκ. Σρέντερ, Τζ. Μπέικερ

    Η Γαλλία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν για να μειωθεί το τεράστιο εξωτερικό χρέος του Ιράκ και για να διευκολυνθεί η διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας. Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Τζέημς Μπέηκερ, συναντήθηκε χθες με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, στα πλαίσια Ευρωπαϊκής περιοδείας του, με στόχο την διαγραφή μέρους των χρεών του Ιράκ.

    Μετά τις επαφές με τον κύριο Μπεικερ, η Γαλλική και η Γερμανική κυβέρνηση δήλωσαν ότι συμφώνησαν να υποστηρίξουν την διαγραφή των χρεών της Βαγδάτης στα πλαίσια της Λέσχης των Παρισίων.

    Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του κ. Μπέικερ είναι η Ιταλία και η Ρωσία.

    [09] Ρ. Μπάουτσερ: «Η ψηφοφορία της Κυριακής προωθεί την υπόθεση της ειρήνης στην Κύπρο.»

    16 Dec 2003, 22:33 UTC

    Ρ. Μπάουτσερ

    Σε σχέση με την ψηφοφορία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Κατά την ψηφοφορία τους την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για περιεκτική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, που θα τους επιτρέψει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Μαίου 2004 μαζί με τους Ελληνοκυπρίους. Το κόμμα που έχει ταχθεί υπέρ της επίλυσης του προβλήματος κέρδισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων και πάνω απο το 50% των ψηφοφόρων υποστήριξαν υποψηφίους που είναι υπέρ της διευθέτησης του ζητήματος μέσω δημοψηφίσματος πρίν απο τον Μάιο. Ελπίζουμε οτι μια νέα κυβέρνηση θα αναλάβει καθήκοντά της το ταχύτερο δυνατόν για να μπορέσει να εκτελέσει την θέληση της πλειοψηφίας των τουρκοκυπρίων. Η ψηφοφορία της Κυριακής προωθεί την υπόθεση της ειρήνης στην Κύπρο. Αποτελεί ψήφο υπέρ της ελπίδας και κατά του φόβου και είναι ακόμα πιό σημαντική, λαμβανομένων υπόψη των πιέσεων που αντιμετώπισαν οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι κατά την προεκλογική περίοδο. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν μία δίκαια και μόνιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, βάσει του ειρηνευτικού σχεδίου του γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Αννάν. Ελπίζουμε ότι η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του προβλήματος θα εκπληρωθεί με την σύντομη επανέναρξη των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεων.»


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 19 December 2003 - 2:18:19 UTC