Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-03-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 5 νεκροί από νέες επιθέσεις στο ...
  • [02] Προσπάθεια κατάπαυσης των μαχών ...
  • [03] O Λευκός Οίκος διαψεύδει καταγγελίες ...
  • [04] Ημέρα πένθους στο Κοσυφοπέδιο.
  • [05] Αριστερή στροφή στον πρώτο γύρο δημοτικών εκλογών στη Γαλλία.
  • [06] Το σχέδιο μονομερούς αποχώρησης απ' την Λωρίδα της Γάζας υπέβαλε ο Αριέλ Σαρόν.
  • [07] Την υποστήριξη των συμμάχων του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ζητά ξανά ο Πρόεδρος Μπους
  • [08] Ο υιός Ντενκτάς συμβουλεύει τον πατέρα του

  • [01] 5 νεκροί από νέες επιθέσεις στο ...

    22 Mar 2004, 01:54 UTC

    Στο Ιράκ, δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 5 άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα κοντά στο αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων στη Βαγδάτη. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά απ την επίθεση. Επίσης χθες κοντά στη Μπακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης, ένας Ιρακινός αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη έξω από αστυνομικό σταθμό. Νωρίτερα, δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 7 άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτα κοντά στη Φαλούτζα.

    [02] Προσπάθεια κατάπαυσης των μαχών ...

    22 Mar 2004, 01:15 UTC

    Εκεχειρία επετεύχθη μεταξύ Πακιστανικών δυνάμεων που περικυκλώνουν μαχητές της Αλ Κάιντα και τοπικών φυλάρχων στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν, έτσι ώστε αντιπροσωπεία τοπικών παραγόντων να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη περιοχή. Η αντιπροσωπεία θα μπει σήμερα στην ζώνη της μάχης φέροντας άσπρη σημαία και θα συναντήσει φυλάρχους που ενδεχομένως προσφέρουν καταφύγιο σε ξένους εξτρεμιστές. Αξιωματούχοι της Πακιστανικής κυβέρνησης δηλώνουν αμετακίνητοι στα εξής τρία σημεία: θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οποιοιδήποτε αιχμάλωτοι και θα πρέπει να παραδοθούν τόσο οι φύλαρχοι που προσφέρουν καταφύγιο σε εξτρεμιστές, όσο και οι ίδιοι οι εξτρεμιστές.

    [03] O Λευκός Οίκος διαψεύδει καταγγελίες ...

    22 Mar 2004, 01:19 UTC

    Η κυβέρνηση Μπούς διαψεύδει καταγγελίες πρώην ανώτερου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ότι πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση παρέβλεψε την απειλή της Αλ Κάιντα και επικέντρωνε την προσοχή της στην αντιμετώπιση του Σαντάμ Χουσεΐν. Αυτά δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κλάρκ, πρώην σύμβουλος του προέδρου Μπούς για θέματα τρομοκρατίας, ο οποίος σε συνέντευξη του προς το τηλεοπτικό δίκτυο CBS είπε ότι απ την στιγμή που εξελέγη ο αμερικανός πρόεδρος και η ομάδα του επικέντρωναν την προσοχή τους στο Ιράκ. Ο κ. Κλάρκ δήλωσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος Μπούς τον διέταξε να ψάξει να βρει σχέση του Ιράκ με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, παρόλο που ο κ. Κλάρκ του είχε πει ότι δεν υπήρχε τέτοια σχέση. Πάντως ο Στήβεν Χάντλυ μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας διαψεύδει τις καταγγελίες του κ. Κλάρκ, δηλώνοντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει μπορέσει να πιστοποιήσει τέτοιου είδους συζητήσεις μεταξύ του κ. Μπούς και του κ. Κλάρκ. Ο κ. Χάντλυ είπε μάλιστα πως πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπούς είχε εκφράσει ανησυχία αναφορικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο αμερικανικό έδαφος.

    [04] Ημέρα πένθους στο Κοσυφοπέδιο.

    22 Mar 2004, 02:10 UTC

    Στο Κοσυφοπέδιο πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία των δύο μικρών Αλβανών των οποίων ο θάνατος την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τις σοβαρές βιαιότητες που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άτομα, να τραυματιστούν πάνω από 600 και 4 χιλιάδες Σέρβοι να παραμείνουν άστεγοι, όταν Αλβανοί προέβησαν σε πυρπολήσεις σπιτιών και εκκλησιών. Χιλιάδες κόσμος παρευρέθηκε στην κηδεία των μικρών Αλβανών στο χωριό Κάμπρα, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Πρίστινα, ενώ Νατοϊκά στρατεύματα βρισκόντουσαν σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε επεισόδιο. Επίσης η σημερινή έχει οριστεί ημέρα πένθους στο Κοσυφοπέδιο.

    [05] Αριστερή στροφή στον πρώτο γύρο δημοτικών εκλογών στη Γαλλία.

    22 Mar 2004, 02:12 UTC

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, δήλωσε ότι θα λάβει της «απαραίτητες αποφάσεις», όπως τις χαρακτήρισε, μετά τα exit poll απ τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που δείχνουν ξεκάθαρη πρωτοπορία των αριστερών και σοσιαλιστικών κομμάτων. Ο κ. Ραφαρέν δήλωσε ότι άκουσε το αίτημα του Γαλλικού λαού και υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί στις ελπίδες και την ανυπομονησία του, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα πάντα με τα exit poll οι υποψήφιοι αριστερών και σοσιαλιστικών κομμάτων κερδίζουν ένα 40% της ψήφου, ενώ το κυβερνών κόμμα κερδίζει ένα ποσοστό 34%. Επίσης ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν ένα ποσοστό τουλάχιστον 16%. Πολιτικοί αναλυτές στη Γαλλία είχαν προβλέψει χαμηλά ποσοστά για το κυβερνών κόμμα, λόγω της ασθμαίνουσας οικονομίας και των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή.

    [06] Το σχέδιο μονομερούς αποχώρησης απ' την Λωρίδα της Γάζας υπέβαλε ο Αριέλ Σαρόν.

    22 Mar 2004, 01:58 UTC

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, υπέβαλε στο υπουργικό του συμβούλιο το σχέδιο του για την αποχώρηση των Ισραηλινών απ την Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι η μονομερής αυτή αποχώρηση αποτελεί την μόνη επιλογή που έχει το Ισραήλ αν ο λεγόμενος «οδικός χάρτης» για την επίτευξη ειρήνης στη περιοχή δεν επιφέρει αποτελέσματα. Πάντως στο σχέδιο δεν αντιτίθενται μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά και Εβραίοι έποικοι που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε αποχώρηση απ τα Παλαιστινιακά εδάφη. Εξάλλου χθες Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 7 Παλαιστίνιους σε ξεχωριστά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας.

    [07] Την υποστήριξη των συμμάχων του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ζητά ξανά ο Πρόεδρος Μπους

    19 Mar 2004, 20:00 UTC

    Τ. Μπους

    Ο Πρόεδρος Μπους ζητά από του συμμάχους της Αμερικής να θέσουν κατά μέρος τις διαφορές τους σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ και να ενωθούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ο κύριος Μπους είπε «ότι είναι χρέος κάθε κυβέρνησης να πολεμήσει και να εξαλειφθεί η απειλή για τους λαούς μας», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας, ή οπισθοχώρησης θα προκαλέσει περισσότερη βία σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο Πρόεδρος Μπους έδωσε αυτή τη ομιλία στα πλαίσια της πρώτης επετείου της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Διπλωμάτες από περισσότερες από 80 χώρες μετέβησαν σήμερα στο Λευκό Οίκο για να ακούσουν το λόγο του Αμερικανού Προέδρου.

    [08] Ο υιός Ντενκτάς συμβουλεύει τον πατέρα του

    19 Mar 2004, 20:37 UTC

    Ραούφ Ντενγκτάς

    Ανώτερος Τουρκοκύπριος αξιωματούχος ζητά από τον Ραούφ Ντενκτάς να συμμετάσχει τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία. Ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του Ραούφ Ντενκτάς και μέλος της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, λεει ότι η παρουσία της ομάδας του στις διαπραγματεύσεις θα αποδυναμωθεί αν δεν συμμετάσχει ο πατέρας του. Ο Ραούφ Ντενγκτάς αντιτίθεται στις παραχωρήσεις που χρειάζεται να γίνουν για την ένωση του νησιού και λεει ότι δεν υπάρχει λόγος να συμμετάσχει στις συνομιλίες στη Ελβετία.

    Ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κίραν Πρέντεργκαστ, δήλωσε τη Πέμπτη ότι όποιος δεν συμμετάσχει στις συνομιλίες θα αποκλειστεί από την διαδικασία ενοποίησης της Κύπρου.

    Οι συνομιλίες προγραμματίζεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Ελβετία με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Τουρκίας και της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η Κύπρος πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη πρώτη Μαΐου. Και αν δεν επιλυθεί μέχρι τότε το κυπριακό, η Τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν θα απολαύσει τα πλεονεκτήματα της ένταξης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 23 March 2004 - 2:18:15 UTC