Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-04-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θαπατέρο: Εντολή αποχώρησης των Ισπανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ το συντομότερο δυνατόν.
  • [02] Με αντίποινα απειλούν οι Παλαιστίνιοι.
  • [03] Κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων και επικύρωση διεθνών συνθηκών κατά των βασανιστηρίων, ζητά ο Μουαμάρ Γκαντάφι.
  • [04] Λούμπερς: Απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων και εκτός της Καμπούλ για την επιστροφή των Αφγανών προσφύγων.
  • [05] Μπους και Μπλαίρ υποστηρίζουν την ανάληψη σημαντικού ρόλου από τα ΗΕ
  • [06] Συνεχίζονται οι προσπάθειες ειρηνικής αποκλιμάκωσης της βίας στο Ιράκ
  • [07] Οργισμένοι οι Παλαιστίνιοι με τον Πρόεδρο Μπους
  • [08] Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το Μεσανατολικό
  • [09] Θα ενισχυθούν οι αμερικανικές δυνάμεις και στο Αφγανιστάν
  • [10] Εκστρατεία κατά της παχυσαρκίας απ' την McDonalds.
  • [11] Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Τσέηνυ σε χώρες της Ασίας
  • [12] Δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Αριέλ Σαρόν
  • [13] Στρατηγός Μ. Κίμμιτ: συντονισμένες οι απαγωγές στο Ιράκ

  • [01] Θαπατέρο: Εντολή αποχώρησης των Ισπανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ το συντομότερο δυνατόν.

    19 Apr 2004, 02:18 UTC

    Χοζέ Λουίς Θαπατέρο

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοζέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή για την αποχώρηση των Ισπανικών στρατευμάτων απ το Ιράκ το συντομότερο δυνατόν. Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν πηγές στους κόλπους της Ισπανικής κυβέρνησης να δηλώνουν ότι η αποχώρηση των 1300 Ισπανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ θα διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες. Ο κ. Θαπατέρο δήλωσε χθες ότι όλες οι πληροφορίες που έχει στα χέρια του δείχνουν πως δεν είναι πιθανή η υιοθέτηση ψηφίσματος του ΟΗΕ μέχρι την 1η Ιουλίου, που να ικανοποιεί τους όρους της Ισπανίας για την παραμονή της στο Ιράκ. Πάντως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στη ΦτΑ ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με την Ισπανία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    [02] Με αντίποινα απειλούν οι Παλαιστίνιοι.

    19 Apr 2004, 02:22 UTC

    Οι Παλαιστίνιοι υπόσχονται αντίποινα για την δολοφονία του ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Αμπντέλ Αζίζ Ραντίσι, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, υπόσχεται και νέες τέτοιες επιθέσεις. Στην πόλη της Γάζας, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι ακολούθησαν την νεκρώσιμη πομπή του Αμπντέλ Αζίζ Ραντίσι, που ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης μόλις τον περασμένο μήνα, μετά την δολοφονία απ το Ισραήλ του πνευματικού ηγέτη και ιδρυτή της οργάνωσης. Εξάλλου στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Σαρόν προειδοποίησε για ευρύτερο σχέδιο σύλληψης ή δολοφονίας όλων των ηγετών της Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς δήλωσε ότι έχει επιλέξει νέο ηγέτη, αλλά η ταυτότητα του θα παραμείνει μυστική λόγω ανησυχιών για νέα επίθεση εναντίον του. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Μπούς προειδοποίησε το Ισραήλ να εξετάσει σοβαρά τις συνέπειες των πράξεων του, αλλά δεν καταδίκασε την δολοφονία του Ραντίσι, ενώ η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπούς δεν είχε προειδοποιηθεί για την δολοφονία.

    [03] Κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων και επικύρωση διεθνών συνθηκών κατά των βασανιστηρίων, ζητά ο Μουαμάρ Γκαντάφι.

    19 Apr 2004, 02:54 UTC

    Ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι, ζήτησε την κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων της χώρας του, που επί δεκαετίες επικρίνονται από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν όργανα καταπίεσης των πολιτικών αντιφρονούντων και επιβολής άδικων ποινών. Ο συνταγματάρχης Γκαντάφι ζήτησε επίσης απ το κοινοβούλιο της Λιβύης να επικυρώσει διεθνείς συνθήκες κατά των βασανιστηρίων. Στόχος του Λίβυου ηγέτη είναι η βελτίωση των σχέσεων της χώρας του με τη Δύση, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επίσκεψη της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τρίπολη.

    [04] Λούμπερς: Απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων και εκτός της Καμπούλ για την επιστροφή των Αφγανών προσφύγων.

    19 Apr 2004, 02:59 UTC

    Ρούντ Λούμπερς

    Ο επικεφαλής της ύπατης αρμοστείας των ΗΕ για τους πρόσφυγες, Ρούντ Λούμπερς, εξέφρασε την ελπίδα πως ένα εκατομμύριο Αφγανοί πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους φέτος, αλλά έκανε έκκληση για αύξηση του αριθμού των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας. Σε δηλώσεις του χθες προς δημοσιογράφους ο κ. Λούμπερς τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα εκτός της Καμπούλ, για να μπορέσουν τα τρεισήμισι εκατομμύρια Αφγανοί πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στο μεταξύ, άρχισε χθες στη Καμπούλ διήμερη σύνοδος οικονομικής συνεργασίας 10 χωρών της κεντρικής Ασίας. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια σύνοδο που πραγματοποιείται στο Αφγανιστάν εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

    [05] Μπους και Μπλαίρ υποστηρίζουν την ανάληψη σημαντικού ρόλου από τα ΗΕ

    16 Apr 2004, 20:07 UTC

    Τ. Μπλαίρ και Τ. Μπους

    Ο πρόεδρος Μπούς και ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαίρ είπαν ότι υποστηρίζουν την ανάληψη σημαντικού ρόλο απο τα ΗΕ στο Ιράκ, πρίν και μετά την μεταβίβαση της εξουσίας σε μία προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα στο Λευκό Οίκο, ο κ. Μπούς είπε οτι η, κάτω από αμερικανική ηγεσία, συμμαχία θα συνεργαστεί με τον διεθνή οργανισμό για να προετοιμάσει το έδαφος για τις γενικές εκλογές στη χώρα, που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο 2005.

    Τ. Μπλαίρ

    Ο κ. Μπλαίρ είπε οτι ο τόσο εκείνος, όσο και ο πρόεδρος Μπούς, θα ζητησουν ένα νέο ψήφισμα απο το συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ αναφορικά με την μεταβίβαση της εξουσίας στους ιρακινούς. Και οι δύο ηγέτες είπαν οτι η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση της εξουσίας σε μία προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, όπως προβλέπεται απο το πρόγραμμα.

    [06] Συνεχίζονται οι προσπάθειες ειρηνικής αποκλιμάκωσης της βίας στο Ιράκ

    16 Apr 2004, 18:35 UTC

    Αμερικανοί στρατιώτες στη Φαλλούτζα

    Στο Ιράκ, συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται απο το ιρακινό κυβερνητικό συμβούλιο και τις συμμαχικές αρχές για την ειρηνική επίλυση της αντιπαράθεσης με σουνίτες αντάρτες στην πόλη Φαλλούτζα. Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας Ντάν Σήνορ είπε οτι αντιπροσωπεία του ιρακινού κυβερνητικού συμβουλίου μετέβη για διαπραγματεύσεις και πάλι σήμερα στη Φαλλούτζα και οτι για πρώτη φορά, στην αντιπροσωπεία περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της αμερικανικής αρχής και του αμερικανικού στρατού.

    Στο μεταξύ, μία ειδική ιρανική αντιπροσωπεία κατευθύνεται στη νότια πόλη Νατζάφ, όπου σύμφωνα, με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, αναζητείται η λύση για την κρίση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Δεν είναι ξεκάθαρο άν οι ιρανοί αξιωματούχοι θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον ιρακινό σιίτη κληρικό, Μοκτάντα αλ Σάντρ.

    [07] Οργισμένοι οι Παλαιστίνιοι με τον Πρόεδρο Μπους

    16 Apr 2004, 20:20 UTC

    Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλουν την υποστήριξη εκ μέρους του προέδρου Μπούς προς το ισραηλινό σχέδιο, που επιζητεί να διατηρήσει μερικούς εβραϊκούς οικισμούς στη δυτική οχθη και να απαγορεύσει σε Παλαιστίνιους προσφυγες να επαναπατρίζονται στο σημερινο Ισραήλ. Αρκετές χιλιάδες οργισμένοι Παλαιστίνιοι στη λωρίδα της Γάζας, έκαψαν ομοιώματα του κ. Μπούς και του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριελ Σαρόν, χαρακτηρίζοντας τα προεδρικά σχόλια, ως «νέα κήρυξη πολέμου.» Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στο νοτιοανατολικό Λίβανο, καθώς και της Ραμάλας, στη Δυτική Όχθη.

    Το ισραηλινό σχέδιο προβλέπει την πλήρη πολιτική και στρατιωτική απόσυρση των ισραηλινών απο τη λωρίδα της Γάζας και τεσσάρων εβραϊκών οικισμών στη δυτική όχθη, πρίν το τέλος του 2005.

    [08] Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το Μεσανατολικό

    16 Apr 2004, 20:24 UTC

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ άρχισαν διήμερη διάσκεψη στην Ιρλανδία, κυρίως για θέματα που αφορούν στο Μεσοανατολικό. Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν, του οποίου η χώρα έχει τώρα την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, είπε οτι παρά την αμερικανική υποστήριξη προς το σχέδιο των ισραηλινών για τη μονομερή απόσυρσή τους, το Ισραήλ οφείλει να συμφωνήσει για τα θέματα αυτά με τους Παλαιστινίους και πρόσθεσε οτι ο διεθνώς υποστηριζόμενος οδικος χάρτης για την ειρήνευση στη Μέση Aνατολή, παραμένει ενεργός.

    Στο μεταξύ, η Ρωσία, μετά απο την Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκες χώρες, απέρριψε την φερόμενη ως προσφορά του Οσάμα μπιν Λάντεν, για εκεχειρία με τις ευρωπαϊκές χώρες, που θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους απο μουσουλμανικές χώρες.

    [09] Θα ενισχυθούν οι αμερικανικές δυνάμεις και στο Αφγανιστάν

    16 Apr 2004, 20:34 UTC

    Στρατηγός Ρ. Μάγιερς

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερς, λέει οτι η Ουάσινγκτον ενισχύει τις δυνάμεις της στο Αφγανιστάν για να καταδιώξουν τρομοκράτες και να παράσχουν ασφάλεια πριν τις εθνικές εκλογές της χώρας, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Καμπούλ, ο στρατηγός Μάγιερς επαίνεσε επίσης το Πακιστάν για τις πρόσφατες αντιτρομοκρατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και πρόσθεσε οτι τέτοιου είδους προσπάθειες κάνουν ευκολότερες τις προσπάθειες για την σύλληψη, στο μέλλον, καταζητούμενων τρομοκρατών.

    Η επίσκεψη του στρατηγού Μάγιερς πραγματοποιείται μία μέρα μετά την μετάδοση απο αραβικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μαγνητοταινίας στην οποία φέρεται οτι μιλά ο Οσάμα μπιν Λάντεν, κατά την οποία προσφέρει εκεχειρία στην Ευρώπη, άν οι ευρωπαϊκές χώρες αποσύρουν τα στρατεύματά τους απο μουσουλμανικές χώρες.

    [10] Εκστρατεία κατά της παχυσαρκίας απ' την McDonalds.

    16 Apr 2004, 03:14 UTC

    Καμπάνια κατά της παχυσαρκίας ξεκίνησε από χθες η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού, στο κόσμο, Μάκ Ντόναλτς, ενημερώνοντας τους πελάτες της για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το υγιεινό φαγητό και η άσκηση . Στην νέα αυτή εκστρατεία η Μακ Ντόναλτς προωθεί μέσα από τα 30 χιλιάδες εστιατόριά της, προϊόντα όπως μήλα, σαλάτες και γάλα χαμηλών λιπαρών, και παράλληλα προσφέρει πληροφορίες για τη σωστή διατροφή στους πελάτες της, ο αριθμός των οποίων φτάνει στα 46 εκατομμύρια την ημέρα. Παρόλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που ασκούν έντονη κριτική στην πολυεθνική εταιρεία επισημαίνοντας ότι τα χάμπουργκερ αλλά και οι μεγάλες ποσότητες από τηγανιτές πατάτες που πωλούνται από τα γνωστά εστιατόρια Μακ Ντόναλτς συμβάλλουν στο φαινόμενο της παχυσαρκίας που παρατηρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στους τρεις αμερικανούς είναι υπέρβαροι.

    [11] Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Τσέηνυ σε χώρες της Ασίας

    16 Apr 2004, 20:38 UTC

    Ν. Τσέηνυ

    Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντίκ Τσέηνυ ολοκλήρωσε την διάρκειας μίας εβδομάδας περιοδεία του σε χώρες της Ασίας, απευθύνοντας επαίνους προς τη Νότια Κορέα για την συμβολή της στην ανοικοδόμιση του Ιράκ και την προσήλωσή της στην επίλυση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τη Βόρεια Κορέα.

    Σε δηλώσεις του πρίν να αποχωρήσει απο τη Σεούλ την Παρασκευή, ο κ. Τσέηνυ τόνισε οτι οι Νοτιοκορεάτες έχουν υπάρξε «σταθεροί στην αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την ελευθερία,» όπως είπε επί λεξη. Βοηθοί του κ. Τσέηνυ είπαν οτι το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας ήταν το κύριο, προς συζήτηση, θέμα κατά τις επαφές που είχε ο αμερικανός αντιπρόεδρος με τον πρωθυπουργό Γκόα Κουν και τον υπουργό Εξωτερικών Μπάν Κιμούν. Αλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη άνω των τριών χιλιάδων νοτιο-κορεατών στρατιωτών στο Ιράκ και η μεταφορά σε νοτιότερα τμήματα της χώρας αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη Νότια Κορέα.

    [12] Δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Αριέλ Σαρόν

    16 Apr 2004, 18:29 UTC

    Α. Σαρόν

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν επέστρεψε την Παρασκευή, στη χώρα του, όπου θα αντιμετωπίσει, όπως προμηνύεται, μία σκληρή πολιτική μάχη για να κερδίσει υποστήριξη προς το σχέδιό του απόσυρσης απο Παλαιστινιακές περιοχές, παρά την υποστήριξη που έλαβε απο τον πρόεδρο Μπους, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο. Ο γιός του κ. Σαρόν Ομρι, λέει οτι ο ισραηλινός πρωθυπουργός μπορεί να παραιτηθεί άν αποτύχει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απο το κυβερνών κόμμα Λικούντ, τον επόμενο μήνα, αναφορικά με το σχέδιό του.

    Ο Αριέλ Σαρόν κατά τη επιστροφή του στο Ισραήλ απέφυγε να μιλήσει με δημοσιογράφους και μετέβει κατευθειαν στην εξοχική του κατοικία στην Νεγκέβ, στα νότια της χώρας.

    Ο κ. Σαρόν φέρεται οτι είχε συνομιλίες με τους συμβούλους του σχετικά με το πώς να επιτύχει την υποστήριξη του κόμματος Λικουντ, στο δημοψήφισμα της 2ας Μαίου, για το σχέδιό του μονομερούς απόσυρσης των ισραηλινών.

    Λεπτομέρειες του σχεδίου, υπέρ του οποίου τάχθηκε δημόσια ο πρόεδρος Μπους μετά την συνάντησή του με τον κ. Σαρόν, στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, έχουν τώρα ανακοινωθεί στα μέλη του κόμματος Λικούντ του ισραηλινου κυβερνητικού συμβουλίου. Το σχέδιο προβλέπει την απομάκρυνση όλων των εβραϊκών οικισμών και τον τερματισμό της μόνιμης ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στη λωρίδα της Γάζας, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου. Μετά την απόσυρσή του, το Ισραήλ δεν θα φέρει πλέον την ευθύνη για τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας, η οποία θα περιέλθει πλεον στα χέρια της διεθνούς κοινότητας. Επίσης, το Ισραήλ θα απομακρύνει τέσσερεις εβραικούς οικισμούς της Δυτικής όχθης.

    Ο κ. Σαρόν μπορεί να αντιμετωπίσει ενδοκομματικά προβλήματα. Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις των οποίων τα αποτελέσματα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μόνο μία ελάχιστη πλειοψηφία του Λικούντ είναι για την ώρα υπέρ των προτάσεων Σαρόν.

    Παρατηρητές επισημαίνουν οτι ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα πρέπει να προβεί σε έντονη προεκλογική εκστρατεία, για να έχει ελπιδες οτι μπορεί να κερδίσει το δημοψήφισμα μέσα στο κόμμα του.

    Επικεφαλής της εκστρατείας για υποστήριξη στο σχέδιο Σαρόν, έχει τεθεί ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ, που είναι και εκείνος μέλος του Λικούντ. Ο κύριος Ολμέρτ είπε:«Ελπίζουμε να μειώσουμε τα επίπεδα αντιπαράθεσης μεταξύ μας και των Παλαιστινίων και να κτίσουμε τα θεμέλια για μελλοντικές περαιτέρω συνομιλίες με τους Παλαιστινίους, μέσα στα πλαίσια του οράματος του προέδρου Μπούς για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, το οποίο περιέγραψε στις 24 Ιουνίου 2002, με τον επιλεγόμενο οδικό χάρτη για την ειρήνη.»

    Ενας ακόμα υποστηρικτής του κ. Σαρόν ειναι ο γιός του Ομρι, που είναι μέλος του Λικούντ και του ισραηλινου κοινοβουλίου. Ο Ομρι Σαρόν προειδοποίησε τους βουλευτές του κόμματος οτι ο πατέρας του ενδέχεται να παραιτηθεί άν δεν εγκριθεί το σχέδιό του κατά το ενδοκομματικό δημοφήφισμα, πράγμα που θα οδηγούσε στην πτώση της παρούσας κυβέρνησης.

    [13] Στρατηγός Μ. Κίμμιτ: συντονισμένες οι απαγωγές στο Ιράκ

    16 Apr 2004, 18:40 UTC

    Ένας από τους Γιαπωνέζους υπηκόους που αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Η ιρακινή αστυνομία λεει ότι απήχθη Άραβας επιχειρηματίας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, από ένοπλους που παρίσταναν τους αστυνομικούς, στο Βασόρα στα νότια του Ιρακ.l Επίσης, της Παρασκευή, αφέθηκε ελεύθερος Καναδός υπήκοος, του εργάζονται σε ανθρωπιστική οργάνωση και ο οποίος κρατούνταν για πάνω από μία εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρώυτερς ο Καναδός είπε ότι οι απαγωγείς τον ξυλοκόπησαν και ότι επίσης κρατούσαν και μερικούς άλλους όμηρους. Στο μεταξύ, τρεις Τσέχοι δημοσιογράφοι, που κρατούνταν όμηροι, αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά.

    Δεκάδες άλλοι ξένοι κρατούνται ακόμα ως όμηροι στο Ιράκ και ένας ιταλός όμηρος ήδη σκοτώθηκε απο τους απαγωγείς του. Ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Κίμμιτ δήλωσε ότι φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον κάποιος χαλαρός συντονισμός μεταξύ των ομάδων ιρακινών ανταρτών, που επιδίδονται σε απαγωγές.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 20 April 2004 - 1:18:36 UTC