Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-08-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάουελ: θα πρέπει να αναθεωρήσει το σύνταγμα της η Ιαπωνία
  • [02] Αναδιάρθρωση των Αμερικανικών δυνάμεων στο εξωτερικό.
  • [03] Βενεζουέλα: Δημοψήφισμα για την τύχη του Ούγκο Τσαβέζ.
  • [04] Ιράκ: Σφοδρές μάχες στη Νατζάφ
  • [05] Ιβανώφ: Μόσχα και Ουάσιγκτον δεν είναι αντίπαλοι, αλλά ούτε και σύμμαχοι ακόμη.
  • [06] Ο Μίκαελ Φελπς καταρρίπτει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ
  • [07] Φλόριντα: Τις καταστροφές απ' τον τυφώνα Τσάρλυ, επιθεώρησε ο πρόεδρος Μπούς.
  • [08] Απεργία πείνας πραγματοποιούν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε Ισραηλινές φυλακές.
  • [09] Επίσκεψη Ράμσφελντ στην Ουκρανία
  • [10] Φονικό επεισόδιο στη Δυτική Οχθη
  • [11] Η Φλόριντα σε επιφυλακή, ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Τσάρλι.
  • [12] Άλλος ένας όμηρος αποκεφαλίστηκε στο Ιράκ
  • [13] Αψιμαχία μεταξύ των προεκλογικών εκστρατειών του κ. Κέρρυ και του προέδρου Μπούς για τον τρόπο χειρισμού του θέματος της τρομοκρατίας.
  • [14] Συνεχίζεται η κούρσα ανόδου των τιμών πετρελαίου.

  • [01] Πάουελ: θα πρέπει να αναθεωρήσει το σύνταγμα της η Ιαπωνία

    13 Aug 2004, 21:17 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ λέει οτι η Ιαπωνία θα πρέπει να επανεξετάσει το αντιπολεμικό σύνταγμά της, άν επιθυμεί να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Στέητ Ντηπάρτμεντ σε ξένους δημοσιογράφους, ο κ. Πάουελ είπε οτι η Ουάσινγκτον είναι υπέρ του να προστεθεί η Ιαπωνία στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά, άν το Τόκυο θέλει να έχει πλήρη ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις, θα πρέπει να αναθεωρήσει το σύνταγμα της χώρας, το οποίο γράφηκε μετά την ήττα της Ιαπωνίας κατά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

    Το ιαπωνικό σύνταγμα απαγορεύει την χρήση στρατιωτικής δύναμης για την επίλυση διεθνών διενέξεων, καθώς και την διατήρηση μόνιμου στρατεύματος, εκτός απο περιπτώσεις αυτοάμυνας.

    [02] Αναδιάρθρωση των Αμερικανικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

    16 Aug 2004, 02:48 UTC

    Την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση των αμερικανικών δυνάμεων στο εξωτερικό από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος Μπούς. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δηλώνουν ότι το σχέδιο που εξετάζεται και αναπτύσσεται εδώ και χρόνια, θα επηρεάσει 70 χιλιάδες αμερικανούς στρατιωτικούς, η πλειοψηφία των οποίων υπηρετούν στις αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία και τη Νότια Κορέα. Το Πεντάγωνο δηλώνει επίσης ότι η αναδίπλωση αυτή αποσκοπεί στην αναπροσαρμογή των αμερικανικών δυνάμεων από τις ανάγκες του Ψυχρού Πολέμου στις ανάγκες του σύγχρονου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Πάντως ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρίτσαρντ Λούγκαρ, προειδοποίησε ήδη το Λευκό Οίκο να μην προβεί σε κινήσεις στην Κορεατική Χερσόνησο, που θα αποσυντόνιζαν τις συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    [03] Βενεζουέλα: Δημοψήφισμα για την τύχη του Ούγκο Τσαβέζ.

    16 Aug 2004, 02:56 UTC

    Στη Βενεζουέλα, η τεράστια προσέλευση ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα για το αν ο πρόεδρος Ούγκο Τσαβέζ θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία, ανάγκασε τους αξιωματούχους να κρατήσουν τις κάλπες ανοιχτές μέχρι τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, έτσι ώστε να δοθεί, σε όλους τους πολίτες που προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα, η ευκαιρία να ψηφίσουν. Οι αρχές δήλωσαν ότι σε γενικές γραμμές επικράτησε ηρεμία, αλλά σημειώθηκε και ένα βίαιο επεισόδιο κατά το οποίο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας ψηφοφόρων έξω από εκλογικό τμήμα σε φτωχή συνοικία του Καράκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν 12 άλλα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμμυ Κάρτερ, συμμετέχει στην ομάδα διεθνών παρατηρητών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα για το δημοψήφισμα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα σήμερα.

    [04] Ιράκ: Σφοδρές μάχες στη Νατζάφ

    16 Aug 2004, 00:57 UTC

     

    Στο Ιράκ, πληροφορίες αναφέρουν σφοδρές μάχες μεταξύ αμερικανών στρατιωτών και Σιιτών πολιτοφυλάκων στην ιερή πόλη Νατζάφ. Υπό την κάλυψη πυρών τάνκς, αμερικανικές δυνάμεις κινήθηκαν προς περιοχή κοντά σε νεκροταφείο της περιοχής, που έχουν καταλάβει αντάρτες πιστοί στον ακραίο Σιίτη κληρικό Μοκτάντα Αλ Σάντρ.

    Απ' την έναρξη του Συνεδρίου στη Βαγδάτη

    Στο μεταξύ, στο τριήμερο Εθνικό Πολιτικό Συνέδριο για το μέλλον του Ιράκ που διεξάγεται στη Βαγδάτη με στόχο την εκλογή εκατονταμελούς κυβερνητικού συμβουλίου, ομάδα 30 Ιρακινών εκπροσώπων απείλησε ότι θα αποχωρήσει απ το Συνέδριο αν η Ιρακινή κυβέρνηση δεν ξαναρχίσει συνομιλίες με τους αντάρτες στη Νατζάφ. Επίσης στη Φαλούτζα τουλάχιστον 4 Ιρακινοί σκοτώθηκαν χθες από βομβαρδισμούς αμερικανικών αεροσκαφών στη πόλη.

    [05] Ιβανώφ: Μόσχα και Ουάσιγκτον δεν είναι αντίπαλοι, αλλά ούτε και σύμμαχοι ακόμη.

    16 Aug 2004, 02:59 UTC

    Σε συνέντευξη του προς το πρακτορείο Ιτάρ Τάς, ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβανώφ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα «δεν είναι αντίπαλοι, αλλά μάλλον δεν είναι ακόμη σύμμαχοι» και τόνισε ότι οι Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις περνούν μεταβατικό στάδιο και ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν. Ο κ. Ιβανώφ είχε συνομιλίες χθες στη Μόσχα με τον αμερικανό ομόλογο του, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Παρόλο που και οι δύο πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη εξουδετέρωσης της διεθνούς τρομοκρατίας και του τερματισμού της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής, η Ουάσιγκτον και η Μόσχα συνεχίζουν να διαφωνούν σε μια σειρά θεμάτων, όπως το Ιράκ, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την ανάπτυξη από μέρους των ΗΠΑ νέου αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος, καθώς και θέματα δημοκρατικών θεσμών και ελευθερίας του τύπου στη Ρωσία.

    [06] Ο Μίκαελ Φελπς καταρρίπτει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ

    Γιώργος Βραχνής, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Αθήνα

    16 Aug 2004, 15:46 UTC

    Μίκαελ Φελπς

    Μεγάλη ικανοποίηση και εθνική ανάταση είναι τα κύρια συναισθήματα που επικρατούν στην Ελλάδα, που, δύο μέρες μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, λαμβάνει συγχαρητήρια και επαίνους από διεθνή ΜΜΕ και ξένους ηγέτες.

    Εδώ, στην Αθήνα, η κοινή γνώμη και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι πεπεισμένοι ότι η χώρα κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα παρουσιάζοντας το νέο της πρόσωπο και την προοπτική της για το μέλλον.

    Στο αγωνιστικό πρόγραμμα τώρα, ήδη από την πρώτη μέρα των αγώνων καταρρίφθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ στην Κολύμβηση και τρία στην Άρση Βαρών. Έγιναν 13 απονομές μεταλλίων, με την Κίνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης, με 4 χρυσά μετάλλια και σύνολο 6, η Αυστραλία στη δεύτερη με 2 χρυσά και σύνολο 5 μεταλλίων και η Ιταλία στην τρίτη θέση με 2 χρυσά μετάλλια.

    Ο αμερικανός κολυμβητής Μίκαελ Φελπς από την Βαλτιμόρη που θεωρείται το παιδί θαύμα της κολύμβησης κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρων μικτής ατομικής κολύμβησης, ενώ παράλληλα έθεσε τις καλύτερες βάσεις για να πετύχει τον στόχο, που έχει θέσει. για την κατάκτηση οκτώ Ολυμπιακών μεταλλίων.

    Πρόσωπο της σημερινής ημέρες ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί και η Ριόκο Τάνι από την Ιαπωνία που κατέκτησε, για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα. το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία μείον 48 κιλών στο Τζούντο, που αποτελεί και το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα της.

    Στο αγωνιστικό μέρος, η ιστιοπλοΐα και το αγώνισμα της ιστιοσανίδας πάει πολύ καλά για τα ελληνικά χρώματα καθώς στην κατηγορία 470 οι αθλήτριες Μπεκατώρου και Τσουλφά βρίσκονται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά από δύο αγώνες και ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νίκος Κακλαμανάκης είναι πρώτος μετά από την πρώτη διαδρομή στην κατηγορία Mistral.

    Τέλος, ο αργυρός ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Δημοσθένης Ταμπάκος πέρασε στους τελικούς στο αγώνισμα των κρίκων με την καλύτερη βαθμολογία και θεωρείται ο επικρατέστερος για το χρυσό μετάλλιο.

    [07] Φλόριντα: Τις καταστροφές απ' τον τυφώνα Τσάρλυ, επιθεώρησε ο πρόεδρος Μπούς.

    16 Aug 2004, 03:03 UTC

    Περιοχές της Φλόριντα που επλήγησαν από τον τυφώνα Τσάρλυ επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος Μπούς. Σύμφωνα με τις αρχές απ το τυφώνα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα, χιλιάδες έχουν μείνει άστεγα και περίπου ένα εκατομμύριο κόσμος έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πρόεδρος Μπούς συνοδευόμενος απ τον αδελφό του και κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζέμπ Μπούς, επισκέφτηκε την πόλη Πούντα Γκόρντα, που υπέστη και τις χειρότερες ζημιές απ τη θεομηνία και υποσχέθηκε ομοσπονδιακή βοήθεια. Ο αμερικανός πρόεδρος κήρυξε επίσης την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο τυφώνας Τσάρλυ ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε την Φλόριντα τα τελευταία 12 χρόνια.

    [08] Απεργία πείνας πραγματοποιούν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε Ισραηλινές φυλακές.

    16 Aug 2004, 03:07 UTC

    Πάνω από το ένα-τρίτο των Παλαιστίνιων κρατουμένων σε Ισραηλινές φυλακές άρχισαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές του Ισραήλ. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού σωφρονιστικού συστήματος δήλωσε ότι τουλάχιστον 1,400 κρατούμενοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας από χθες το πρωί, ζητώντας αλλαγές στους κανονισμούς που διέπουν το επισκεπτήριο, τη χρήση τηλεφώνων και τις σωματικές έρευνες. Αλλά ο υπουργός εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Τζαχί Χανεκμπί, δήλωσε ότι οι κρατούμενοι δεν πρόκειται να πετύχουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους γιατί, όπως είπε συχνά οι σωματικές έρευνες φέρνουν στο φως μυστικά κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται, όπως ισχυρίστηκε, για τον σχεδιασμό, μέσα απ τη φυλακή, τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

    [09] Επίσκεψη Ράμσφελντ στην Ουκρανία

    13 Aug 2004, 16:36 UTC

    Οι κ.κ. Ράμσφελντ και Μάρτσουκ

    Ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Γιεβγιέν Μάρτσουκ είπε οτι η χώρα του θα διατηρήσει μία αρκετά σεβαστή στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ, αποτελούμενη απο 1,600 άνδρες. Ο κ. Μάρτσουκ είχε παλαιότερα πεί οτι η χώρα του μελετούσε την μείωση ή και απόσυρση των στρατευμάτων της απο το Ιράκ. Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μάρτσουκ είχε συνομιλίες στην πόλη Πάρτενίτ της Κριμαίας με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, που επισκέπτεται την Ουκρανία. Ο κ. Ράμσφελντ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της χώρας Λεονίντ Κούτσμα. Ο κ. Ράμσφελντ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη το Σάββατο, για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Ιβάνωφ.

    [10] Φονικό επεισόδιο στη Δυτική Οχθη

    13 Aug 2004, 16:39 UTC

    Παλαιστίνιος οπλοφόρος σκότωσε Εβραίο έποικο στη Δυτική Οχθη. Τον οπλοφόρο στη συνέχεια σκότωσαν ισραηλινοί φρουροί ασφάλειας. Η παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων αλ Ακσά ανέλαβε την ευθύνη της σημερινής επίθεσης, στην είσοδο του οικισμού Ιταμάρ, κοντά στη Ναμπλούς. Η οργάνωση είπε οτι ο οπλοφόρος ήταν 25άχρονος, που ήταν μέλος των Παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

    [11] Η Φλόριντα σε επιφυλακή, ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Τσάρλι.

    13 Aug 2004, 03:02 UTC

    Courtesy: NOAA

    Η Κούβα και η Αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα βρίσκονται υπό την απειλή του τυφώνα Τσάρλι ο οποίος έχει ήδη χτυπήσει τα νησιά Κέϊμαν και τη Τζαμάϊκα.

    Περίπου 200 χιλιάδες κάτοικοι της δυτικής Κούβας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μιας και ο τυφώνας αναμένεται να χτυπήσει την ενδοχώρα και να περάσει πάνω από την Αβάνα νωρίς σήμερα. Ειδικοί δηλώνουν ότι ο Τσάρλι είναι τυφώνας τρίτης κατηγορίας με ανέμους που φθάνουν τα 178 χιλιόμετρα την ώρα.

    Στο μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος έχει διαταχθεί να εγκαταλείψει τα σπίτια του στις δυτικές ακτές της Φλόριντα πριν το χτύπημα του τυφώνα στην περιοχή της Τάμπας.

    Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για τον κίνδυνο πλημμύρων. Ένας άνδρας πνίγηκε στη Τζαμάικα, ενώ προσπαθούσε να σώσει άτομα που είχαν παγιδευτεί στα νερά.

    [12] Άλλος ένας όμηρος αποκεφαλίστηκε στο Ιράκ

    13 Aug 2004, 21:35 UTC

    Βιντεοταινία που παρουσιάστηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός Αιγύπτιου ομήρου στο Ιράκ. Πρόκειται για τον Μωχάμεντ Φαουζί Αμπντέλ Μουταουάλλι, που οι κρατούντες του κατηγορούν οτι ήταν κατάσκοπος των ΗΠΑ. Η τρομοκρατική ομάδα, της οποίας ηγείται ο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι, ανέλαβε την ευθύνη του αποκεφαλισμού. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρχαν ορισμένες πληροφορίες οτι εξτρεμιστές είχαν αποκεφαλίσει έναν Αιγύπτιο πολίτη, αλλα οι Αιγυπτιακές αρχές δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσουν.

    [13] Αψιμαχία μεταξύ των προεκλογικών εκστρατειών του κ. Κέρρυ και του προέδρου Μπούς για τον τρόπο χειρισμού του θέματος της τρομοκρατίας.

    13 Aug 2004, 03:14 UTC

    Η υπόσχεση που έδωσε ο Τζών Κέρρυ, ότι «θα χειριστεί το θέμα της τρομοκρατίας με περισσότερη ευαισθησία» αποτέλεσε σημείο τριβής και διασταύρωσης ξιφών μεταξύ ρεπουμπλικανών και δημοκρατικών που δίνουν σκληρό αγώνα για την εκλογική νίκη του Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος Τζών Κέρρυ, είχε προχωρήσει σ αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο μειονοτικών δημοσιογράφων εδώ στην Ουάσιγκτον. Απαντώντας του ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντίκ Τσέινι, τόνισε ότι ο κύριος Κέρρυ «ερμηνεύει με πολύ λάθος τρόπο, το πως πρέπει να διεξάγεται ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Ο κύριος Τσέινι, σημείωσε επίσης, ότι «σε όποιον απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και σκοτώνει αθώους πολίτες, του αξίζει η καταστροφή και όχι η ευαισθησία». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπους, λέγοντας πως «η χώρα χρειάζεται να είναι ευαίσθητη στο τομέα της παρακολούθησης και σύλληψης ύποπτων για τρομοκρατικές ενέργειες». Ανταπαντώντας οι δημοκρατικοί δια στόματος του υποψηφίου τους, κατηγόρησαν τον Τζώρτζ Μπους ότι στο πόλεμο που ξεκίνησε κατά της τρομοκρατίας είναι μόνος του, καθώς έχει αποξενωθεί από όλους τους συμμάχους. Αυτό το γεγονός, ολοκλήρωσε ο κύριος Κέρρυ, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να εξαλειφθούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

    [14] Συνεχίζεται η κούρσα ανόδου των τιμών πετρελαίου.

    13 Aug 2004, 03:06 UTC

    Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν και πάλι προηγούμενα ρεκόρ, καθώς οι αγορές αντιδρούν στην πιθανότητα διακοπής της παραγωγής στο Ιράκ, στη Βενεζουέλα και τη Ρωσία.

    Η τιμή του Αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέβηκε στα 45 δολάρια και 50 σέντς το βαρέλι. Ενώ, στα ύψη ανήλθε και το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ.

    Το αβέβαιο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, τροφοδοτείται και από τις απειλές Ιρακινών πολιτοφυλάκων να καταστρέψουν πετρελαιαγωγούς στο νότιο Ιράκ, σε αντίποινα για την αμερικανική επίθεση στην ιερή πόλη Νατζάφ.

    Επίσης, η Βενεζουέλα, η πέμπτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα αντιμετωπίζει δημοψήφισμα για την προεδρία του Χιουγκο Τσάβεζ. Ενώ νομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Ρωσική εταιρεία πετρελαίου Γιουκος, αναμένεται πως θα επηρεάσουν κι άλλο τις τιμές.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 17 August 2004 - 1:18:11 UTC