Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρή μείωση της ανεργίας ΗΠΑ
  • [02] Πολλές ελπίδες για τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους
  • [03] 2 ιρακινοί σκοτώθηκαν από αμερικανικά πυρά
  • [04] Ο Πρόεδρος Μπους αποδέχεται το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος
  • [05] Ο τυφώνας Φράνσις απειλεί τη Φλώριδα

  • [01] Μικρή μείωση της ανεργίας ΗΠΑ

    03 Sep 2004, 16:18 UTC

    Στις ΗΠΑ, 144,000 νέες προσλήψεις εργασιας πραγματοποιηθήκαν κατά τον μήνα Αύγουστο. Η σημερινή έκθεση του υπουργείου Εργασίας λέει επίσης οτι το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατάτι, στα 5.4%. Η αύξηση των προσλήψεων ενδέχεται να βοηθήσει τον προεδρο Μπους να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις για την οικονομική του πολιτική, καθώς η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Νοεμβρίου μπαίνει τώρα στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 1.4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πέρυσι, αλλά αυτές ειναι ακόμα 900,000 λιγότερες απο την εποχή που ανέλαβε την προεδρία ο Τζώρτζ Μπούς.

    Αναλυτές λένε οτι η αύξηση των θέσεων εργασίας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων απο την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την αποφυγή πληθωριστικών πιέσεων.

    [02] Πολλές ελπίδες για τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους

    03 Sep 2004, 16:15 UTC

    Ο κ. Μπαρνιέ

    Η Γαλλία λέει οτι έχει πληροφορίες πως οι δύο δημοσιογράφοι που κρατούνται στο Ιράκ, είναι ζωντανοί και τυχαίνουν καλής μεταχείρισης. Οι αρχές αναμένουν τα νεώτερα για την πιθανότητα απελευθέρωσής τους. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ έκανε το σχόλιο αυτό στην Ιορδανία, όπου βρίσκεται, συνεχίζοντας τις συνομιλίες του με τον αραβικό κόσμο για την απελευθέρωση των ομήρων. Πάντως, υπάρχει αβεβαιότητα για το ποιός κρατά τους δύο άνδρες. Το βράδυ της Πέμπτης, ο εργοδότης του ενός δημοσιογράφου, είπε οτι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν παραδοθεί σε αντιπολιτευόμενη ομάδα σουνιτών μουσουλμάνων. Οι δύο Γάλλοι είχαν απειληθεί ότι θα εκτελεσθούν , εάν η χώρα τους δεν ήρε απαγόρευση της περιβολής μουσουλμανικών μαντηλών στα δημοσια σχολεία, που τέθηκε σε εφαρμογή χθές. Εξαιτίας της κρίσης με τους ομήρους, ο ιρακινός πρόεδρος Γκάζι αλ Γιαουάρ ανέβαλε επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία, που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

    [03] 2 ιρακινοί σκοτώθηκαν από αμερικανικά πυρά

    03 Sep 2004, 19:29 UTC

    Συντρίμμια απο τη επιδρομή στη Φαλούτζα

    Ιρακινοί νοσοκομειακοί παράγοντες στη Φαλούτζα λενε ότι 2 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 6 άλλοι Ιρακινοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια αμερικανικού βομβαρδισμού περιοχής δυτικά της Βαγδάτης.

    Ο αμερικανικός στρατός δε σχολίασε το συμβάν και παραμένει ασαφές το γιατί τα Ιρακινά στρατεύματα δέχτηκαν πυρά.

    Η Φαλούτζα είναι το προπύργιο της εξέγερσης των σουνιτών Μουσουλμάνων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

    Στο μεταξύ, η Ιρακινή αστυνομία περιόρισε την πρόσβαση στην πόλη Κούφα για να μην ξεσπάσουν βίαια επεισόδια κατά τις προσευχές της Παρασκευής, που ήταν οι πρώτες αφότου ο Μοκτάντα αλ Σαντρ τερμάτισε την εξέγερσή του στη γειτονική Νατζάφ.

    [04] Ο Πρόεδρος Μπους αποδέχεται το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος

    Άννα Καραγιαννοπούλου, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Εθνικό Συνέδριο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νέα Υόρκη

    03 Sep 2004, 00:13 UTC

    Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα γεμάτη πολύχρωμα καπέλα, πανό με συνθήματα, πολύ μουσική, καλλιτεχνικά συγκροτήματα και Αμερικανούς Ολυμπιονίκες, που ήρθαν εδώ για να εκφράσουν την υποστήριξη τους προς τις αξίες των Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρος Μπούς αποδέχεται απόψε το χρίσμα του κόμματος του για μια νέα θητεία στο Λευκό Οίκο και εξηγεί που θέλει να οδηγήσει τη χώρα τα επόμενα 4 χρόνια.

    «Η επανεκλογή μου στο προεδρικό αξίωμα συνοδεύεται από ξεκάθαρο πρόγραμμα, ένα αισιόδοξο σχέδιο για την δημιουργία ενός ασφαλέστερου κόσμου και μιας ποιο ειρηνικής Αμερικής. Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να βοηθούν τους λαούς να βελτιώσουν τη ζωή τους και όχι να προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή τους,» λεει ο κ. Μπους. «Πιστεύω επίσης ότι η χώρα μας χρειάζεται σταθερή, συνεπή και βασισμένη σε αρχές ηγεσία, γι αυτό με τη βοήθεια σας, θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές.»

    Τζορτζ Μπους

    Αναφερόμενος στην νέα καθημερινή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει και με την οποία καλείται να προσαρμοστεί ο μέσος αμερικανός, ο κ. Μπους τονίζει ότι «οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν και καταπληκτικές ευκαιρίες για όλους τους Αμερικανούς, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια καλύτερη δουλειά και να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους. Και η κυβέρνηση θα πρέπει να τους υποστηρίξει. Τα περισσότερα συστήματα, που ρυθμίζουν σήμερα τη ζωή μας,» επισημαίνει ο κ. Μπους, «όπως ο φορολογικός κώδικας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το συνταξιοδοτικό, η επαγγελματική κατάρτιση λειτουργούσαν καλά στο παρελθόν, αλλά δεν θα αποδίδουν στο μέλλον.» Θέλουμε να αναπροσαρμόσουμε αυτά τα συστήματα, τονίζει ο αμερικανός πρόεδρος, «έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν και να είναι ελεύθεροι να διαλέξουν και να υλοποιήσουν τα δικά τους όνειρα.» «Με όλες αυτές τις προτάσεις,» κατά την έκφραση του κ. Μπους, «δεν προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ακόμη κρατικό πρόγραμμα, αλλά να χαράξουμε το μονοπάτι για μεγαλύτερες ευκαιρίες, περισσότερη ελευθερία και περισσότερο προσωπικό έλεγχο του καθενός από μας στις ζωτικής σημασίας επιλογές μας.»

    Ο αμερικανός Πρόεδρος μιλά ακόμη για την στρατηγική του όσον αφορά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το γενικότερο στόχο του για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ειρηνικότερου κόσμου. «Αγωνιζόμαστε κατά των τρομοκρατών σε παγκόσμιο επίπεδο,» υπογραμμίζει ο κ. Μπους, «όχι από περηφάνια, ή από ανάγκη επίδειξης δύναμης, αλλά γιατί κινδυνεύει η ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.» Η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη, επισημαίνει ο αμερικανός ηγέτης, «Τριπλασιάσαμε τις δαπάνες για εσωτερική ασφάλεια και εκπαιδεύσαμε μισό εκατομμύριο νέους εργαζόμενους στο τομέα της προσφοράς πρώτων βοηθειών, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη χώρα μας.»

    «Μεταμορφώνουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις,» υπογράμμισε ο κ. Μπους, «και προωθούμε μεταρρυθμίσεις στις μυστικές μας υπηρεσίες. Ακολουθούμε επιθετική τακτική, χτυπώντας τους τρομοκράτες στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουμε σε αμερικανικό έδαφος. Και εργαζόμαστε για την προώθηση της ειρήνης και ελευθερίας στη Μέση Ανατολή,» επισημαίνει ο κ. Μπους, «γιατί η ελευθερία φέρνει ελπίδα και ειρήνη.» «Η περίοδος αυτή θα γραφτεί στην ιστορία της χώρας μας,» τονίζει ο αμερικανός πρόεδρος. «Οι επερχόμενες γενεές θα κρίνουν αν κρατήσαμε το λόγο μας, αν δράξαμε των ευκαιριών για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον ασφάλειας και ειρήνης. Η ελευθερία πολλών και το μέλλον και η ασφάλεια της χώρας μας, εξαρτώνται τώρα από εμάς,» καταλήγει ο κ. Μπους.

    [05] Ο τυφώνας Φράνσις απειλεί τη Φλώριδα

    03 Sep 2004, 01:12 UTC

    To μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής ακτής της Φλόριδας βρίσκεται υπό προειδοποίηση τροπικής θύελλας, καθώς ο τυφώνας Φράνσις αναμένεται να πλήξει την πολιτεία αυτή μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οι αρχές έδωσαν οδηγίες σε πάνω απο ένα εκατομμύριο κατοίκων να εγκαταλείψουν τις παραθαλάσσιες κατοικίες τους. Ο τυφώνας Φράνσις έπληξε ήδη τις νοτιοανατολικές Μπαχάμες νωρίτερα την Πέμπτη, με ανέμους ισχύος 235 χιλιομέτρων την ώρα, που δημιούργησαν τεράστια κύματα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες στις Μπαχάμες ως τώρα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 6 September 2004 - 1:18:12 UTC