Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-09-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρωσία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας έξω απ' το Κρεμλίνο
  • [02] Συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για συνεργασία σε θέματα αντιτρομοκρατίας.
  • [03] Ιράκ: 7 Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί από βομβιστική επίθεση.
  • [04] Νέα 48ωρη προθεσμία και νέα αιτήματα απ' τους απαγωγείς των δύο Γάλλων δημοσιογράφων.
  • [05] Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα.
  • [06] Σε 4 με 5 μέρες ο Μπιλ Κλίντον εκτός νοσοκομείου.
  • [07] Ημέρα Εργασίας και αρχίζει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία
  • [08] Το Ιράν προσπαθεί να καθησυχάσει την διεθνή κοινότητα
  • [09] Νάρκη σκοτώνει τρία άτομα στο Πακιστάν
  • [10] Επτά ακόμα Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ
  • [11] Επικίνδυνος ακόμα ο κυκλώνας Φράνσες
  • [12] Δηλώσεις Φερχόϋγκεν για τις ενταξιακές συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας
  • [13] Ιράκ: Αβάσιμες οι πληροφορίες για σύλληψη πρώην στελέχους του καθεστώτος Χουσεΐν

  • [01] Ρωσία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας έξω απ' το Κρεμλίνο

    07 Sep 2004, 01:50 UTC

    Διήμερο εθνικού πένθους τηρείται στη Ρωσία, καθώς συνεχίζονται οι κηδείες των τουλάχιστον 335 θυμάτων απ την τραγωδία στο σχολείο της πόλης Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία, όπου χθες η πόλη αναγκάστηκε να δημιουργήσει νέο νεκροταφείο για να θάψει τα θύματα. Επίσης πολλές οικογένειες εξακολουθούν να αναζητούν αγαπημένα τους πρόσωπα, πολλά απ τα οποία μικρά παιδιά, η τύχη των οποίων αγνοείται ακόμη. Μεγάλη αντιτρομοκρατική διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα έξω απ το Κρεμλίνο, ενώ εντείνεται η οργή πολλών Ρώσων εναντίον της κυβέρνησης τους, που την κατηγορούν ότι χάνει την μάχη κατά των τρομοκρατών και των Τσετσένων αυτονομιστών.

    Στο μεταξύ, η Γαλλία αποστέλλει οικονομική βοήθεια στην Ρωσία. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 αναχώρησε για την Ρωσία μεταφέροντας ιατρική ομάδα, φάρμακα και άλλo υλικό, αξίας 360,000 Ευρώ. Επίσης οι ΗΠΑ και η Ιταλία έχουν ήδη δώσει βοήθεια στη Ρωσία. Η Ρωσική τηλεόραση έδειξε έναν άνδρα, που φέρεται οτι είναι ένας απο τους δράστες, να συνοδεύεται απο δυνάμεις ασφαλείας και να ορκίζεται στον Αλλάχ οτι δεν σκότωσε κανένα. Είπε επίσης ότι η επίθεση διατάχθηκε απο τον ηγέτη των Τσετσένων αυτονομιστών, Σαμίλ Μπασάγιεφ, καθώς και τον τέως Τσετσένο πρόεδρο, Ασλάν Μασκάντωφ.

    [02] Συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για συνεργασία σε θέματα αντιτρομοκρατίας.

    07 Sep 2004, 02:44 UTC

    Συμφωνία αντιτρομοκρατικής συνεργασίας υπέγραψαν χθες Ρωσία και Ισραήλ. Ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, υπέγραψε τη συμφωνία με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρώφ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, μια επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί πριν τα τραγικά γεγονότα στο σχολείο της Μπεσλάν. Ο κ. Σαλόμ εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια του Ισραήλ για τα θύματα της τραγωδίας, λέγοντας ότι οι Ισραηλινοί έχουν ζήσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τρομοκρατικών ενεργειών στο Τελ Αβίβ ή στη Ρωσία. Από τη πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει θρησκευτικές ή εθνικές προσεγγίσεις και έκανε έκκληση για ενιαίο μέτωπο εναντίον ενός παγκόσμιου εχθρού.

    [03] Ιράκ: 7 Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί από βομβιστική επίθεση.

    07 Sep 2004, 02:47 UTC

    7 Αμερικανοί πεζοναύτες και τρία μέλη της Ιρακινής εθνοφρουράς σκοτώθηκαν χθες στη Φαλούτζα. Πρόκειται για την ποιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων τους τελευταίους μήνες. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε καθώς φάλαγγα των συμμαχικών δυνάμεων περνούσε από δρόμο έξω απ τη Φαλούτζα. Αργότερα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους Ιρακινών ανταρτών στη πόλη. Επίσης χθες αμερικανικό μη επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Φαλούτζα και τα συντρίμμια του έκαναν το γύρο της πόλης.

    [04] Νέα 48ωρη προθεσμία και νέα αιτήματα απ' τους απαγωγείς των δύο Γάλλων δημοσιογράφων.

    07 Sep 2004, 02:49 UTC

    Ιρακινοί εξτρεμιστές που απήγαγαν και κρατούν δύο Γάλλους δημοσιογράφους έθεσαν νέα 48ωρη προθεσμία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, συμπεριλαμβανομένης και καταβολής λύτρων ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε Ισλαμική ιστοσελίδα, ζητά επίσης εκεχειρία της Γαλλίας με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και υπόσχεση ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να έχει οποιαδήποτε στρατιωτική ανάμειξη στο Ιράκ. Συγκρατημένη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, ο οποίος δήλωσε ότι Γάλλοι αξιωματούχοι διερευνούν τώρα την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης. Στο μεταξύ, Ιορδανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την απελευθέρωση 5 ομήρων, τριών Ιορδανών, ενός Σουδανέζου και ενός Τούρκου στο Ιράκ.

    [05] Ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα.

    07 Sep 2004, 02:55 UTC

    Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών της Χαμάς στην πόλη της Γάζας. Παλαιστινιακές πηγές ασφάλειας ανέφεραν ότι η επίθεση κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άλλα. Η Χαμάς τόνισε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για την επίθεση. Στο μεταξύ χθες, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γασέρ Αραφάτ και άλλους Παλαιστίνιους αξιωματούχους στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και συζήτησαν μαζί τους το θέμα της ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση των Ισραηλινών δυνάμεων απ τη περιοχή του χρόνου.

    [06] Σε 4 με 5 μέρες ο Μπιλ Κλίντον εκτός νοσοκομείου.

    07 Sep 2004, 03:00 UTC

    Στη Νέα Υόρκη, οι γιατροί του Μπίλ Κλίντον δήλωσαν ότι συνέρχεται μετά από επιτυχή εγχείρηση τετραπλού μπάι-πάς στην οποία υπεβλήθη χθες. Η ιατρική ομάδα του Πρεσβυτεριανού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι οι αποφράξεις στις καρδιακές αρτηρίες του κ. Κλίντον ήταν μεγαλύτερες του 90% και τόνισε ότι το πιθανότερο είναι πως, αν δεν είχε κάνει την εγχείρηση, ο κ. Κλίντον θα «υφίστατο σοβαρή καρδιακή προσβολή στο εγγύς μέλλον». Αναμένεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βγει από το νοσοκομείο σε 4 με 5 μέρες. Επίσης σε γραπτή της δήλωση η οικογένεια Κλίντον, ευχαριστεί το κόσμο για τις προσευχές και την υποστήριξή του. Αναμένεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναρρώσει πλήρως απο την εν λόγω εγχείρηση.

    [07] Ημέρα Εργασίας και αρχίζει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία

    06 Sep 2004, 15:35 UTC

    Κατενθουσιασμένα τα στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος εδώ στην Αμερική, είδαν τη δημοτικότητα του προέδρου Μπους ν'αυξάνεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, μετά από την ομιλία της περασμένης Πέμπτης, με την οποία δέχτηκε επίσημα το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Όμως, ηγετικά στελέχη, τόσο του ρεπουμπλικανικού, όσο και του δημοκρατικού κόμματος, πιστεύουν ότι κατά τις επόμενες μέρες και βδομάδες, ο αγώνας θα γίνει ξανά στήθος με στήθος.

    Η σημερινή μέρα, Ημέρα της Εργασίας στην Αμερική, σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας. Επί μήνες οι δυο υποψήφιοι για την προεδρία έρχονταν ισόπαλοι στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Μετά από το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, τον Ιούλιο, ορισμένες δημοσκοπήσεις παρουσίασαν το υποψήφιο του κόμματος, Τζον Κέρυ, να προηγείται ελαφρά του αντιπάλου του, Τζωρτζ Μπους, ενώ άλλες έδειξαν πως η δημοτικότητά του είχε παραμείνει στάσιμη.

    Την περασμένη εβδομάδα μετά από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, οι όροι άλλαξαν για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες. Δημοσκόπηση που διενήργησε το περιοδικό Newsweek την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, έδειξε τον πρόεδρο Μπους να προηγείται του κ. Κέρυ με 11 ποσοστιαίες μονάδες. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, που στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών έπλεξε το εγκώμιο του αμερικανού προέδρου, λέει πως δεν τον εκπλήσσει η μετασυνεδριακή αύξηση της δημοτικότητας του κ. Μπους. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ΦΟΞ ο κ. Τζουλιάνι είπε: «Η ώθηση που δόθηκε στη δημοτικότητα του προέδρου, θα ωφελήσει πολύ την προεκλογική του εκστρατεία. Το ρεπουμπλικανικό συνέδριο στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Ήταν ένα από τα πιο επιτυχή εθνικά συνέδρια του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Μπους αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους στόχους, σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ήταν σαν να έθετε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την προεδρία και ο Τζον Κέρυ να έθετε υποψηφιότητα για επανεκλογή.»

    Εάν ο πρόεδρος Μπους εξακολουθήσει να προηγείται του κ. Κέρυ κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες κατά τους επόμενους δυο μήνες, η επανεκλογή του είναι σχεδόν σίγουρη. Όμως, το πιθανότερο είναι πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Μιλώντας στο CNN o δημοκρατικός βουλευτής από το Μισούρι, Ντικ Γκέπχαρντ είπε: «Το περίμενα πως η δημοτικότητα του προέδρου θα ανέβαινε μετά από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο πρόεδρος της χώρας και ο κόσμος δίνει προσοχή σ'αυτά που λέει. Πιστεύω όμως, πως λίγο-λίγο, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων θα επιστρέψουν εκεί που ήταν, δηλαδή θα δείξουν τους υποψήφιους ισόπαλους.»

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο πρόεδρος Μπους υπερτερεί του Τζον Κέρυ, κατά τη γνώμη των ψηφοφόρων όσον αφορά στην περιφρούρηση της ασφάλειας της Αμερικής, ενώ ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης υπερέχει του αντιπάλου του σε οικονομικά θέματα.

    [08] Το Ιράν προσπαθεί να καθησυχάσει την διεθνή κοινότητα

    06 Sep 2004, 19:34 UTC

    Το Ιράν προσπαθεί να διασκεδάσει τις διεθνείς ανησυχίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμά του, καθώς η Τεχεράνη σχεδιάζει να εμπλουτίσει ουράνιο σε επίπεδα που επιτρέπουν την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης λέει οτι το Ιράν παραμένει προσηλωμένο στη συνθήκη μη διάδοσης των ατομικών όπλων και δέχεται κάθε έλεγχο του προγράμματός του. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις πυρηνικές προσπάθειες του Ιράν. Ο υπεύθυνος για θέματα εσωτερικής ασφάλειας του Ιράν μεταβαίνει σήμερα στην Ολλανδία για συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες τους. Η Ολλανδία έχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. Το Ιράν εμμένει στο οτι το πρόγραμμά του στοχεύει μόνο στην παραγωγή ατομικής ενέργειας για πρακτικούς σκοπούς. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα συνέλθει στις 13 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσει τους πυρηνικούς στόχους του Ιράν.

    [09] Νάρκη σκοτώνει τρία άτομα στο Πακιστάν

    06 Sep 2004, 19:36 UTC

    Πακιστανοί αξιωματούχοι λένε οτι απο έκρηξη νάρκης στις ημιαυτόνομες περιοχες που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν τρία άτομα, ανάμεσά τους δύο στρατιώτες, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά τουλάχιστον δύο άλλοι. Αξιωματούχοι ασφαλείας στο νότιο Ουαζιριστάν λένε οτι οι εκρήξεις της Κυριακής προξενήθηκαν κατά λάθος απο στρατιώτες που προσπαθούσαν να αφοπλίσουν τη νάρκη. Σύμφωνα με τις αρχές, η νάρκη είχε τοποθετηθει απο ισλαμιστές εξτρεμιστές που πιστεύεται οτι έχουν διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα και οτι κρύβονται στην περιοχή. Το Πακιστάν, που είναι κυριος σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καταδιώκει μέλη του δικτύου αλ Κάιντα και απομεινάρια των Ταλιμπαν στις περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν, απο τον περασμένο Φεβρουάριο.

    [10] Επτά ακόμα Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ

    06 Sep 2004, 15:54 UTC

    Ο αμερικανικός στρατός είπε οτι βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε 7 πεζοναύτες και τρείς Iρακινούς φρουρούς, που επέβαιναν σε αυτοκινητοπομπή έξω απο την Φαλλούτζα. Η ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο αμερικανικά οχήματα. Πρόκειται για την φονικότερη επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων μέσα στους τελευταίους μήνες. Επίσης, ένα αμερικανικό ανεπάνδρωτο κατασκοπικό αεροσκάφος έπεσε και συνετρίβη σήμερα το πρωί. Οι κάτοικοι της Φαλλούτζα έσυραν τα απομεινάρια του θριαμβευτικά, σολόκληρη την πόλη. Η Φαλλούτζα αποτελεί προπύργιο των Σουνιτών μαχητών κατά των κάτω απο αμερικανική ηγεσία συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ. Στο μεταξύ, στην ιερή πόλη Νατζάφ, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν τα γραφεία του ακραίου σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σάντρ, αλλά αποσύρθηκαν μετά από αντιπαράθεση μικρής διάρκειας. Οι δυνάμεις ασφαλείας ήθελαν να διενεργήσουν έρευνα στα γραφείων, αλλά εμποδίστηκαν απο πλήθος οπαδών του αλ Σάντρ.

    [11] Επικίνδυνος ακόμα ο κυκλώνας Φράνσες

    06 Sep 2004, 15:58 UTC

    O κυκλώνας Φράνσες

    Η τροπική καταιγίδα Φράνσες προχωρεί προς την βορειοδυτική Φλόριδα, αφού προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον δύο άτομα και προξένησε εκτεταμμένες ζημίες σε κεντρικά και νότια τμήματα της πολιτείας. Η καταιγίδα Φράνσες, που αρχικά είχε ισχύ τυφώνα, βρίσκεται τώρα πάνω απο τον κόλπο του Μεξικού και αναμένεται οτι θα φθάσει στις ακτές αργότερα σήμερα. Πάντως, το Εθνικό Κέντρο Θυελλών λέει οτι δεν αποκλείεται να ανακτήσει ισχύ κυκλώνα. Υπάρχουν πληροφορίες για πλημμύρες, ξερριζωμένα δένδρα και κατεστραμμένες σκεπές σπιτιών στις περιοχές από όπου πέρασε η Φράνσες. Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στο μεταξύ, μία άλλη καταιγίδα, ο τυφώνας Ιβάν, προχωρεί προς τα δυτικά απο το τωρινό του στίγμα, που είναι 780 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των νήσων Μπαρμπέϊντος. Οι κυβερνήσεις των Μπαρμπέϊντος και του Τρίνινταντ εξέδωσαν προειδοποιητικά δελτία, αλλά οι μετεωρολόγοι λένε οτι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορούν να προβλέψουν άν ο Ιβάν θα πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

    [12] Δηλώσεις Φερχόϋγκεν για τις ενταξιακές συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

    06 Sep 2004, 16:12 UTC

    Ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκύντερ Φερχόϋγκεν, λέει πως η απόφαση της κοινότητας για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, θα λάβει υπ όψιν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Άγκυρα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον κ.Φερχόϋγκεν, η απόφαση θα βασισθεί σε έκθεση που θα παρουσιάσει τον ερχόμενο μήνα η Κομισιόν, στην οποία θα γίνεται εκτίμηση της προόδου που έχει κάνει η Τουρκία όσον αφορά στην πλήρωση των κριτηρίων της Κοινότητας. Η έκθεση, είπε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι αμερόληπτη και αντικειμενική και θα λαμβάνει υπ όψιν την εντυπωσιακή πρόοδο της Τουρκίας. Σχετικές δηλώσεις ο κ. Φερχόϋγκεν έκανε μετά από συνομιλίες στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    [13] Ιράκ: Αβάσιμες οι πληροφορίες για σύλληψη πρώην στελέχους του καθεστώτος Χουσεΐν

    06 Sep 2004, 00:18 UTC

    Ιτζάτ Ιμπραχίμ Αλ-Ντουρί

    Ο υπουργός άμυνας του Ιράκ, Χαζέμ Σααλάν, χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις πληροφορίες ότι Ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν ένα απ τα πλέον καταζητούμενα μέλη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, τον Ιτζάτ Ιμπραχίμ Αλ Ντουρί, και τόνισε ότι το Ιρακινό υπουργείο άμυνας «δεν έχει καμιά πληροφορία» αναφορικά με την εν λόγω σύλληψη. Λίγες ώρες νωρίτερα εκπρόσωπος του Ιρακινού υπουργείου άμυνας και άλλοι ιρακινοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ο Αλ Ντουρί είχε συλληφθεί στο Τικρίτ από Ιρακινές δυνάμεις και με την υποστήριξη αμερικανών στρατιωτών. Επίσης και ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία για την εν λόγω σύλληψη, ενώ οι Ιρακινές αρχές δήλωσαν ότι πήραν αίμα για εξέταση DNA, από έναν συλληφθέντα για να διαπιστώσουν την ταυτότητα του. Στο μεταξύ ο υπουργός εσωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν και ανώτερων συμβούλων του θα αρχίσει μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Και τόνισε ότι ο πρώην ηγέτης του Ιράκ θα δικαστεί από Ιρακινό δικαστήριο, ενώ διέψευσε ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε ανάμειξη από αμερικανικής πλευράς.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 8 September 2004 - 1:18:16 UTC