Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-10-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Αμερικανο-Ιρακινές επιχειρήσεις νότια της Βαγδάτης.
  • [02] Συλλήψεις υπαλλήλων του ΟΗΕ απ' τον Ισραηλινό στρατό.
  • [03] Αμφιβολίες εκφράζει η Ενωση Μουσουλμάνων Κληρικών του Ιράκ για την πραγματοποίηση των εκλογών τον Ιανουάριο
  • [04] Ευελιξία και προστασία της αγοράς εργασίας ζητά η Ελληνική κυβέρνηση
  • [05] Μπρέμερ: ανεπαρκείς οι δυνάμεις του πεζικού στο Ιράκ

  • [01] Ιράκ: Αμερικανο-Ιρακινές επιχειρήσεις νότια της Βαγδάτης.

    06 Oct 2004, 00:16 UTC

    Χιλιάδες ιρακινοί και αμερικανοί στρατιώτες χτενίζουν νότιες συνοικίες της Βαγδάτης, στα πλαίσια νέας επιχείρησης κατά των ανταρτών. Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι ήδη συνελήφθησαν 30 ύποπτοι, ενώ εντοπίστηκε ύποπτο στρατόπεδο εκπαίδευσης ανταρτών στη Μπαμπίλ. Επίσης, αμερικανοί στρατιώτες κατέλαβαν τον έλεγχο κεντρικής γέφυρας του ποταμού Ευφράτη, που οι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιείτο από αντάρτες. Η είδηση της επιχείρησης μαθεύτηκε λίγες μόνο ώρες μετά την δήλωση του μεταβατικού πρωθυπουργού του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, ότι υπάρχουν νέα στρατιωτικά σχέδια για την εξουδετέρωση των ανταρτών. Ο κ. Αλλάουι δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά επανέλαβε ότι οι εκλογές στο Ιράκ θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα τον Ιανουάριο. Σε άλλες εξελίξεις την Τρίτη, εκρήξεις βομβών σε παγιδευμένα αυτοκίνητα, που είχαν σαν στόχο αυτοκινητοπομπές του αμερικανικού στρατού, κόστισαν τη ζωή σε 5 ιρακινούς στη Μοσούλη και τη Ραμάντι.

    [02] Συλλήψεις υπαλλήλων του ΟΗΕ απ' τον Ισραηλινό στρατό.

    06 Oct 2004, 00:23 UTC

    Ο Ισραηλινός στρατός συνέλαβε 13 υπαλλήλους των ΗΕ με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από διαμαρτυρία του Ισραήλ στα ΗΕ ότι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές χρησιμοποιούν ασθενοφόρα οχήματα του διεθνούς οργανισμού για την μεταφορά όπλων. Από τη πλευρά του ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, διέταξε διερεύνηση του θέματος, ενώ ο επικεφαλής των προγραμμάτων αρωγής του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, Πήτερ Χάνσεν, απέρριψε τις Ισραηλινές καταγγελίες χαρακτηρίζοντας τες προπαγάνδα.

    [03] Αμφιβολίες εκφράζει η Ενωση Μουσουλμάνων Κληρικών του Ιράκ για την πραγματοποίηση των εκλογών τον Ιανουάριο

    05 Oct 2004, 15:46 UTC

    Ιγιάντ Αλλάουι

    Σημαίνουσα ομάδα ιρακινών σουνιτών μουσουλμάνων κληρικών λέει οτι οι εθνικές εκλογές που προγραμματίζονται για τον Ιανουάριο, θα είναι σκέτη φάρσα, εάν δεν γίνουν σολόκληρη τη χώρα. Εκπρόσωπος της Ενωσης Μουσουλμάνων Κληρικών δήλωσε σήμερα οτι οι εκλογές δεν θα είναι αξιόπιστες, άν μερικές περιοχές αποκλειστούν απο την εκλογική διαδικασία και εξέφρασε αμφιβολίες οτι οι εκλογές θα μπορέσουν να γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλλάουι και ορισμένοι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν οτι οι εκλογές θα είναι έγκυρες, ακόμα και άν λόγω βίαιων περιστατικών, δεν μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές κανονικά σε ορισμένα σημεία της χώρας. Το συνεχιζόμενο αντάρτικο κίνημα και ο έλεγχος που ασκείται σε αρκετές ιρακινές πόλεις, έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες κατά το πόσον θα μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκλογές σολόκληρο το Ιράκ.

    [04] Ευελιξία και προστασία της αγοράς εργασίας ζητά η Ελληνική κυβέρνηση

    Μαίρη Παραπονιάρη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Λουξεμβούργο

    05 Oct 2004, 20:05 UTC

    Πάνος Παναγιωτόπουλος

    «Η ελληνική Κυβέρνηση επιμένει να υπάρχει ευελιξία στην αγορά εργασίας σε όλο το φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα πρέπει να συμβαδίζει με την υψηλή προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.» Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβαση του στο Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στις εταιρίες προσωρινής απασχόλησης ζητείται, από την ελληνική πλευρά, να έχουν ισότιμα και πλήρη δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους, πράγμα που ισχύει στην Ελλάδα και μάλιστα απαιτείται να εκδοθεί οδηγία με τις λιγότερες δυνατές εξαιρέσεις για να έχει άμεση εφαρμογή.

    Στο συμβούλιο συζητήθηκε επίσης και το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας για το οποίο η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση, ότι πρέπει να συνεχισθεί ο εξαντλητικός διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των εταίρων και να μην επιβληθούν νομοθεσίες και ρυθμίσεις εκ των άνωθεν χωρίς να υπάρξει κοινωνική συναίνεση.

    Από το Λουξεμβούργο, εξ΄ άλλου ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου σύμφωνα με τα οποία ανέρχονται σε 50.000 οι άνεργοι μετά την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων, είπε στην Φωνή της Αμερικής

    «Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυθαίρετος. Θα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα μεγέθη όπως με επιστημονικό τρόπο καταγράφονται και διαμορφώνονται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σας είπα ότι εμείς δίνουμε ώθηση στην υπόθεση της ανάπτυξης, προωθούμε την παραγωγική μηχανή της χώρας να δουλέψει ακόμη καλύτερα, παίρνουμε μέτρα ικανά, και τα τρία υπουργεία, το Εθνικής Οικονομίας το Ανάπτυξης και το Υπουργείο Απασχόλησης, και θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα, ικανή να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς προκαλούνται στην μετα-ολυμπιακή περίοδο.»

    Στο Λουξεμβούργο, εξ άλλου, τη Τρίτη, εκδόθηκε μια σημαντική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που δικαίωσε την Ελλάδα, ότι σωστά επέβαλε στο Ούζο φορολογικό συντελεστή μικρότερο κατά 50% από αυτόν που επιβάλει στα εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά. Η προσφυγή της Κομισσιόν που απορρίφθηκε σαν αβάσιμη είχε γίνει μετά από καταγγελίες ενδιαφερομένων εισαγωγέων με το πρόσχημα ότι ευνοείται ένα εγχώριο προϊόν σε αντίθεση με αυτό που επιβάλει η σχετική οδηγία,.

    [05] Μπρέμερ: ανεπαρκείς οι δυνάμεις του πεζικού στο Ιράκ

    05 Oct 2004, 20:37 UTC

    Πώλ Μπρέμερ

    Ο πρώην πολιτικός διοικητής του Ιράκ Πώλ Μπρέμερ είπε, κατά τη διάρκεια σημερινής του ομιλίας, ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν υψηλό τίμημα επειδή δεν ανέπτυξαν αρκετά στρατεύματα στο έδαφος αμέσως μετά την εκδίωξη από την εξουσία του Σαντάμ Χουσείν. Ο κ. Μπρέμερ, πάντως, τόνισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η εισβολή στο Ιράκ ήταν η σωστή επιλογή. Όμως, επισήμανε ότι η ανεπάρκεια αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, υπέσκαψε τις προσπάθειες να σταματήσουν τα επεισόδια βίας και αρπαγής οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων, πράγμα που δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ανομίας.

    Τα σχόλιά του συνάδουν με τις καταγγελίες ορισμένων αμερικανών νομοθετών, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση Μπους ότι απέτυχε στο να εφαρμόσει κάποιο σχεδιασμό στο μεταπολεμικό Ιράκ. Ο Λευκός Οίκος απάντησε, λέγοντας ότι ο κ. Μπρέμερ εξέδωσε αργότερα δήλωση, στην οποία λέει ότι πιστεύει ότι τώρα υπάρχουν επαρκή στρατεύματα στο Ιράκ.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι ο κ. Μπρέμερ δεν είναι αμυντικός αξιωματούχος και ότι ο πρόεδρος Μπους έχει πάντα ανταποκριθεί στα αιτήματα σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων, που υπέβαλαν κατά καιρούς οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές στο Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 7 October 2004 - 1:18:14 UTC