Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-10-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και το Νόμπελ Ειρήνης στην Ουανγκάρι ...
  • [02] Αεροεπιδρομή στη Φαλλούτζα, 12 νεκροί, 17 τραυματίες
  • [03] Ουίλλιαμ Σνάιντερ: Οι εκλογές μάλλον θα αποτελέσουν ένα είδος δημοψηφίσματος για τον Κέρρυ
  • [04] Η Ιωάννα Σαββίδη προωθεί τη δημιουργία Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου στην Ελλάδα

  • [01] Και το Νόμπελ Ειρήνης στην Ουανγκάρι ...

    08 Oct 2004, 18:49 UTC

    Ουανγκάρι Μαατάι

    Η Κενυάτισσα περιβαλλοντολόγος Ουανγκάρι Μαατάι λέει ότι είναι πανευτυχής που κέρδισε το φετινό βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη. Η επιτροπή των βραβείων στη Νορβηγία, έκανε αναφορά της συνεισφοράς της κας Μαατάι στην αειφόρο ανάπτυξη, στην δημοκρατία και την ειρήνη, καθώς και το έργο της στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και των γυναικείων δικαιωμάτων.

    Η 64άχρονη Κα Μαατάι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η προστασία του περιβάλλοντος συμβάλει στην αποτροπή πολέμων, όταν οι φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές είναι περιορισμένες. Η Κα Μαατάι, που είναι η πρώτη αφρικανή που κερδίζει το Νόμπελ ειρήνης, ηγείται της οργάνωσης «Πράσινη Ζώνη», που έχει φυτέψει 30,000 δένδρα, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η ερήμωση της Αφρικής. Είναι πρώτη φορά επίσης που το βραβείο αυτό απονέμεται σε περιβαλλοντολόγο.

    [02] Αεροεπιδρομή στη Φαλλούτζα, 12 νεκροί, 17 τραυματίες

    08 Oct 2004, 16:57 UTC

    Καταστροφές στη Φαλλούτζα

    Στη Φαλλούτζα του Ιράκ, από αεροεπιδρομή εναντίον κτιρίου, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ήταν κρησφύγετο ανταρτών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 17. Κάτοικοι της πόλης και γιατροί του τοπικού νοσοκομείου λένε ότι τα θύματα ήταν καλεσμένοι σε γάμο και ότι ο γαμπρός είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ενώ η νύφη είναι τραυματίας. Ο αμερικανικός στρατός δεν σχολίασε αυτές τις κατηγορίες.

    Ανακοίνωση έλεγε ότι στη 1:15 το πρωί, τοπική ώρα, πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός, βάσει έγκυρων πληροφοριών και ότι στο κτίριο που επλήγη ήταν συγκεντρωμένα ηγετικά στελέχη του δικτύου του καταζητούμενου τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι.

    Σε ξεχωριστή εξέλιξη, ο αμερικανικός στρατός είπε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε την Παρασκευή, από επίθεση εναντίον της περιπόλου τους, κοντά στη πόλη Τούζ, νότια του Κιρκούκ.

    [03] Ουίλλιαμ Σνάιντερ: Οι εκλογές μάλλον θα αποτελέσουν ένα είδος δημοψηφίσματος για τον Κέρρυ

    08 Oct 2004, 17:09 UTC

    Τ. Κέρρυ

    Η επόμενη μεγάλη στιγμή στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία είναι σήμερα το βράδυ στο Σεντ Λουίς του Μισούρι, όταν ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους και ο Γερουσιαστής Τζον Κέρρυ θα έχουν την δεύτερη προεκλογική τηλεοπτική τους αναμέτρηση.

    O τρόπος παρουσίασης του δεύτερου, από τα τρία ντημπέιτ, θα είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο, όπου ο συντονιστής της συζήτησης έκανε όλες τις ερωτήσεις.

    Τ. Μπους

    Στο Σεντ Λουις οι ψηφοφόροι θα είναι αυτοί που θα υποβάλλουν ερωτήσεις στους υποψήφιους για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Τους ψηφοφόρους, που θα συμμετέχουν στο σημερινό ντημπέιτ, επέλεξε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Γκάλοπ.

    Ακόμα και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί παραδέχονται ότι ο Γερουσιαστής Κέρυ τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο ντημπέιτ και περιμένουν σήμερα από τον πρόεδρο Μπους μία πιο επιθετική στάση.

    Ο Τζων Ουάιτ, λέκτορας πολιτικών επιστημών στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, μας είπε: «Νομίζω ότι ο κ. Μπους θα πρέπει να επικεντρώσει τη συζήτηση στο πρόσωπο του κ. Κέρρυ. Δηλαδή να πει: μπορεί, αγαπητοί αμερικανοί να μην σαν άρεσαν τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά θέλετε πραγματικά να εμπιστευτείτε την ασφάλεια των ΗΠΑ σ αυτόν τον άνθρωπο, τον Τζων Κέρρυ;»

    Οι δημοκρατικοί ελπίζουν ότι ο γερουσιαστής Κέρρυ μπορεί να διευρύνει τη δημοτικότητα που του έδωσε το πρώτο ντημπέιτ. Σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι ο Γερουσιαστής απ την Μασαχουσέτη ενισχύθηκε από το ντημπέιτ, με το να υποχρεώσει τον πρόεδρο σε αμυντική στάση και με το να εξηγεί λεπτομερώς τι θα έκανε ο ίδιος για το θέμα του Ιράκ, αν εκλεγεί.

    Ο Νόρμαν Ορνστην, εμπειρογνώμονας σε θέματα Προέδρων των ΗΠΑ του American Enterprise Institute, μιας δεξαμενής σκέψης εδώ στην Ουάσιγκτον, λεει ότι η πρώτη τηλεμαχία ενίσχυσε την εικόνα του κ. Κέρρυ. «Νομίζω ότι αρχίζουμε να κινούμαστε προς ένα είδος δημοψηφίσματος για τον πρόεδρο, μετά το πρώτο ντημπέιτ. Με αυτό ο Κέρρυ μπήκε μέσα στο παιχνίδι και αναδείχτηκε σε ικανό παίκτη για τους ψηφοφόρους που δεν θέλουν να ψηφίσουν το σίγουρο, τo κατεστημένο.»

    Αλλά ακόμα και πολλοί δημοκρατικοί παραδέχονται ότι η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μπους είναι αποτελεσματική, τις τελευταίες εβδομάδες, στο να εστιάσει την προσοχή του κοινού στo ιστορικό Κέρρυ στη Γερουσία και το γεγονός ότι άλλαζε θέσεις για το θέμα του Ιράκ.

    O Ουίλλιαμ Σνάιντερ, βετεράνος πολιτικός αναλυτής του American Enterprise Institute, λέει: «Εκλογές όπου ο πρόεδρος ζητά επανεκλογή αποτελούν πάντα ένα είδος δημοψηφίσματος. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία, μέχρι στιγμής, φαίνεται λίγο διαφορετική. Φαίνεται σαν ένα είδος δημοψηφίσματος για τον Τζων Κέρυ.»

    Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ Μπους και Κέρρυ και ότι το Ιράκ εξακολουθεί να αποτελεί μείζον θέμα που απασχολεί τους ψηφοφόρους.

    Η Καρλίν Μπόουμαν παρακολουθεί τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης για το ίδιο Ινστιτούτο. «Ο αριθμός των ψηφοφόρων που αναφέρουν το Ιράκ σαν το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα έχει σημειώσει άνοδο, σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και η άποψη τους για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης στο Ιράκ από τον πρόεδρο είναι σαφώς αρνητική. Το μόνο θετικό για το Πρόεδρο Μπους και το θέμα του Ιράκ, είναι ότι ο αμερικανικός λαός ακόμα δεν πιστεύει ότι ο Τζον Κέρρυ μπορεί να χειριστεί καλύτερα την κατάσταση, εκεί.»

    Ιστορικά, οι προεδρικές τηλεοπτικές αναμετρήσεις επηρεάζουν την έκβαση των εκλογών ειδικά όταν υπάρχουν τόσο μικρές διαφορές στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

    Το τρίτο και τελευταίο ντημπέιτ θα γίνει τη Τετάρτη στην Αριζόνα.

    [04] Η Ιωάννα Σαββίδη προωθεί τη δημιουργία Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου στην Ελλάδα

    08 Oct 2004, 18:55 UTC

    function doImage(h,w,img) {

    // add padding to h and w

    h = h + 50;

    w = w + 50;

    obj = window.open("http://www.voanews.com/imageViewer.cfm?img="+escape(img),"imageViewer"+h+"_"+w,"toolbar=no,width="+w+",height="+h+",directories=no,status=no,scrollbars=yes,resizable=no,menubar=no");

    }

    MyLanguage = Greek

    Δείτε την συνέντευξη της Ιωάννας Σαββίδη στη ΦτΑ

    (RealVideo)

    Ι. Σαββίδη

    Η Πρόεδρος του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου της Φιλαδέλφιας, κ. Ιωάννα Σαββίδη επισκέφθηκε πριν λίγες εβδομάδες τη Ουάσιγκτον για μια σειρά επαφών που απέβλεπαν στην προώθηση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού τον οποίο διευθύνει. Κατά την παραμονή της στην Αμερικανική πρωτεύουσα η κυρία Σαββίδη προσκλήθηκε στα τηλεοπτικά στούντιο της Φωνής της Αμερικής όπου και μίλησε στο Γιώργο Μπίστη για το έργο της και ιδιαίτερα για μια νέα πρωτοβουλία της που αποβλέπει στην ίδρυση ενός καινούργιου Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου, στην Ελλάδα.

    Η συνέντευξη μεταδόθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα και αναμεταδόθηκε από όλους τους σταθμούς με τους οποίους συνεργάζεται η Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ στην Ελλάδα, την Κύπρο και επιλεγμένες ελληνικές κοινότητες της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας. Εκ παραδρομής όμως δεν καταχωρήθηκε τότε στην ιστοσελίδα μας. Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα όσα ανέφερε η κυρία Σαββίδη, καταχωρούμε τώρα, έστω και καθυστερημένα, το βίντεο της συνέντευξης εκείνης για να το παρακολουθήσουν και οι τακτικοί επισκέπτες της σελίδας μας στο διαδίκτυο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 11 October 2004 - 1:18:09 UTC