Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-11-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηγέτες απ' όλο το κόσμο τονίζουν την ανάγκη προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, μετά το θάνατο του Γιασερ
  • [02] Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ιράν-ΕΕ για τα πυρηνικά.
  • [03] Ο Μαχμούντ Αμπάς, νέος πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
  • [04] Επιθέσεις αντιπερισπασμού των ιρακινών ανταρτών

  • [01] Ηγέτες απ' όλο το κόσμο τονίζουν την ανάγκη προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, μετά το θάνατο του Γιασερ Αραφάτ.

    12 Nov 2004, 01:52 UTC

    Hγέτες από όλο τον κόσμο προτρέπουν Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να εκμεταλλευτούν την, κατά πολλούς, νέα ευκαιρία που δίνεται για την επίτευξη ειρήνης, μετά το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ. Χθες, ο πρόεδρος Μπούς απηύθυνε έκκληση προς τις δύο πλευρές, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, να συμβάλουν για την πραγμάτωση του στόχου που, όπως είπε, είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους, που να συνυπάρχει ειρηνικά με τις γειτονικές του χώρες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλαίρ, είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να βοηθηθούν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να πετύχουν μία δίκαιη και μόνιμη λύση του προβλήματος. Ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ που είχε επισκεφθεί τον Γιασέρ Αραφάτ στο νοσοκομείο, υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Στο μεταξύ στην Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, δήλωσε ότι ο θάνατος του Γιασερ Αραφάτ θα μπορούσε να αποτελέσει «ιστορικής σημασίας κρίσιμη καμπή», όπως είπε χαρακτηριστικά, για την Μέση Ανατολή. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Κίνας, Χού Ζιντάο, δήλωσαν ότι ο θάνατος του Γιασερ Αραφάτ αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον Παλαιστινιακό λαό. Τέλος, τιμές αρχηγού κράτους επιφυλάσσει ο ΟΗΕ στον Γιασέρ Αραφάτ, με τις σημαίες στη Νέα Υόρκη να κυματίζουν μεσίστιες και με ειδική μνεία σε συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης προς τιμήν του εκλιπόντα Παλαιστίνιου ηγέτη.

    [02] Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ιράν-ΕΕ για τα πυρηνικά.

    12 Nov 2004, 02:13 UTC

    Ολοκληρώθηκε άλλη μια μέρα συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και τριών Ευρωπαϊκών χωρών, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, χωρίς συμφωνία αναφορικά με την τροποποίηση του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Στόχος των τριών Ευρωπαϊκών χωρών είναι να πείσουν το Ιράν να σταματήσει ορισμένες πυρηνικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων. Διαπραγματευτές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες της πρότασης που συζητάται μεταξύ Ιρανών και Ευρωπαίων εκπροσώπων. Πάντως αξιωματούχοι του ΟΗΕ εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για τις πιθανότητες επιτυχίας αυτού του διαλόγου.

    [03] Ο Μαχμούντ Αμπάς, νέος πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής

    11 Nov 2004, 19:55 UTC

    Ο Γιάσερ Αραφάτ, που υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω απο το Παλαιστινιακό κίνημα, είχε κρατήσει για τον εαυτό του τρείς σημαντικές ηγετικές θέσεις. Ομως, οι θέσεις αυτές θα μοιραστούν τώρα μεταξύ άλλων πολιτικών. Ο πρώην πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς θα αναλάβει την σημαντικότερη θέση στην πολιτική ιεραρχία, ως πρόεδρος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο σκληροπυρηνικός αρχηγός του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Φαρούκ Καντούμι, θα αναπληρώσει τον κ. Αραφάτ ως επικεφαλής της Φατάχ. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής βουλής Ρωχί Φατούχ θα εκτελεί χρέη μεταβατικού προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, μέχρις ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος εντός 60 ημερών. Ο τωρινός πρωθυπουργός Αχμέντ Κουρέια αναμένεται οτι θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης και ενδέχεται να έχει αυξημένες εξουσίες, σε σχέση με τις Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

    [04] Επιθέσεις αντιπερισπασμού των ιρακινών ανταρτών

    11 Nov 2004, 17:33 UTC

    Φλεγόμενη πετρελαιοπηγή στο Ιράκ

    Καθώς οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις εκδιώχνουν τους αντάρτες απο την Φαλλούτζα, όσοι διέφυγαν πρίν την επίθεση, μαζί με άλλους εξτρεμιστές, διενεργούν σε αντίποινα επιθέσεις εναντίον αμάχων και μελών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σε άλλες περιοχές του Ιράκ. Στη Βαγδάτη, δυνατή έκρηξη βόμβας κοντά σε αστυνομική περίπολο που βρισκόταν σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, σκότωσε τουλάχιστον 17 άτομα και τραυμάτισε πολλά άλλα. Βόρεια, στη Μοσούλη, εξτρεμιστές επιτέθηκαν κατά αρκετών αστυνομικών τμημάτων, αρπάζοντας όπλα και στη συνέχεια πυρπολώντας τα κτίρια. Αμερικανοί στρατιώτες, μαζί με ιρακινούς αστυνομικούς, διενεργούν επιθέσεις στο νότιο τμήμα της πόλης. Στο Κιρκούκ, τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν απο έκρηξη βόμβας, που είχε για στόχο τοπικό κυβερνήτη, ο οποίος όμως δεν έπαθε τίποτε. Τέλος, σαμποτέρ έβαλαν φωτιά σε πετρελαιοπηγή της περιοχής.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 13 November 2004 - 2:18:09 UTC