Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπούς: Το Ιράν θα πρέπει να τερματίσει ...
  • [02] Παραιτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικής ...
  • [03] Σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ...
  • [04] Συρία: Οι συνομιλίες με το Ισραήλ ...
  • [05] Δυτική Όχθη: Δολοφονία ανώτερου ...
  • [06] Ερυθρός Σταυρός: Οι ανακριτικές ...
  • [07] Προσωρινή η συμφωνία Ιράν-Ευρώπης; ...
  • [08] Παροτρύνσεις των ΗΕ προς το Ισραήλ, ...
  • [09] Ξανάνοιξε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα ...

  • [01] Μπούς: Το Ιράν θα πρέπει να τερματίσει ...

    01 Dec 2004, 01:10 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η απόφαση του Ιράν να παγώσει τα προγράμματα του εμπλουτισμού ουρανίου αποτελεί θετικό βήμα, αλλά «όχι και τελικό βήμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη θα πρέπει τώρα να τερματίσει όλες τις πυρηνικές δραστηριότητες της και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να μπορεί να επαναβεβαιώνει ότι η Τεχεράνη τηρεί το λόγο της.

    [02] Παραιτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικής ...

    01 Dec 2004, 01:52 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τόμ Ρίτζ, ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του έως την 1η Φεβρουαρίου του 2005, εκτός και άν προταθεί στο μεταξύ ο αντικαταστάτης τους. Ο κ. Ρίτζ είπε σε δημοσιογράφους ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων στον πρόεδρο Μπούς, για την ευκαιρία που του έδωσε να υπηρετήσει τη χώρα του και πρόσθεσε ότι θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο μέλλον σε προσωπικά και οικογενειακά του ζητήματα. Ο κ. Ρίτζ υπήρξε ο πρώτος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και ανέλαβε την θέση αυτή σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

    [03] Σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ...

    01 Dec 2004, 01:57 UTC

    Τα ΗΕ ανακοίνωσαν πακέτο σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την θωράκιση του διεθνούς οργανισμού για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Το πόρισμα της έκθεσης ειδικής 16μελούς επιτροπής προτείνει διεύρυνση του Συμβουλίου Ασφάλειας από 15 σε 24 μέλη έτσι ώστε να εκπροσωπούνται σ αυτό περισσότερες χώρες από διάφορα σημεία του πλανήτη. Επίσης η έκθεση αναγνωρίζει πως δύο απ τις κυριότερες διεθνείς απειλές είναι η φτώχια και η τρομοκρατία και θέτει πλαίσιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφφι Αννάν, συνέταξε την εν λόγω επιτροπή πριν ένα χρόνο, μετά το σχίσμα τους κόλπους του διεθνούς οργανισμού που είχε προκαλέσει ο πόλεμος στο Ιράκ.

    [04] Συρία: Οι συνομιλίες με το Ισραήλ ...

    01 Dec 2004, 02:15 UTC

    Η Συρία διαψεύδει ότι προτίθεται να ξαναρχίσει άνευ όρων συνομιλίες με το Ισραήλ. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας φέρει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Ασσάντ να επαναβεβαιώνει την άποψη ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα πρέπει να ξαναρχίσουν απ το σημείο στο οποίο διακόπηκαν το 2000, όταν το Ισραήλ αρνήθηκε να επιστρέψει στη Συρία το σύνολο των εδαφών των Υψωμάτων του Γκολάν. Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, ο κ. Ασσάντ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Λιβανέζο ομόλογο του, Εμίλ Λαχούντ, για να τον διαβεβαιώσει για την θέση της Συρίας στο θέμα.

    [05] Δυτική Όχθη: Δολοφονία ανώτερου ...

    01 Dec 2004, 02:24 UTC

    Δολοφονήθηκε αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Φατάχ, στη πόλη Ναμπλούς, της Δυτικής Όχθης.

    Ο αρχές λένε ότι ο τριάντα-επτάχρονος Νασσέρ Μπανταβί πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του στο, προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, από ένοπλους που επέβαιναν σε ταξί.

    Δυνάμεις της ασφάλειας λένε ότι η δολοφονία του Μπανταβί μπορεί να ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών διαξιφισμών στους κόλπους Παλαιστινιακών εξτρεμιστικών οργανώσεων.

    [06] Ερυθρός Σταυρός: Οι ανακριτικές ...

    30 Nov 2004, 21:48 UTC

    Φυλακή Γκουαντανάμο, στην Κούβα

    Η διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ανακριτικές μεθόδους που ισοδυναμούν με βασανιστήρια στη φυλακή Γκουαντανάμο, της Κούβας.

    Σημερινό δημοσίευμα των Νιου Γιόρκ Τάιμς φέρει επιθεωρητές του Ερυθρού Σταυρού, που επισκέφτηκαν τις φυλακές το Ιούνιο, να λένε ότι το στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποιεί ταπεινωτικές τακτικές, απομόνωση, ακραίες θερμοκρασίες και άλλες μεθόδους για να σπάσει το ηθικό των κρατούμενων.

    Το άρθρο των Τάϊμς αναφέρει ότι τα πορίσματα της έρευνας εστάλησαν τον περασμένο Ιούλιο στο Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο , στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και στον διοικητή της φυλακής στο Γκουαντανάμο.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι « διαφωνεί έντονα» με το χαρακτηρισμό «βασανιστήρια.»

    Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι οι φυλακές στο Γκουαντανάμο λειτουργούν με ασφάλεια, ανθρωπισμό και επαγγελματισμό.

    [07] Προσωρινή η συμφωνία Ιράν-Ευρώπης; ...

    30 Nov 2004, 17:40 UTC

    Το Ιράν είπε ότι δεν αποποιήθηκε του δικαιώματός του να εμπλουτίζει ουράνιο και επισήμανε ότι η συμφωνία που συνήψε με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για τον τερματισμό σχετικών δραστηριοτήτων, ισχύει μόνο για μερικούς μήνες. Στην Τεχεράνη, ο ανώτερος πυρηνικός αξιωματούχος Χασάν Ροουχανί είπε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία με την διεθνή υπηρεσία θα ισχύσει μόνο για το διάστημα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφορικά με μακροπρόθεσμα πυρηνικά ζητήματα και πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες θα πάρουν μήνες, άν όχι χρόνια, για να ολοκληρωθούν. Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν τον τερματισμό εκ μέρους του Ιράν των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού ουρανίου, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, θα μπορεί να εκτελεί ελέγχους επαλήθευσης. Εξαιτίας της εν λόγω συμφωνίας, οι ΗΠΑ δεν παρέπεμψαν το Ιράν στο συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ για την πιθανή επιβολή κυρώσεων.

    [08] Παροτρύνσεις των ΗΕ προς το Ισραήλ, ...

    30 Nov 2004, 17:51 UTC

    Ο απεσταλμένος των ΗΕ στη Μέση Ανατολή Τέρχε Ρούντ-Λάρσεν, προτρέπει το Ισραήλ να αποδεχθεί την Συριακή πρόταση για την επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών. Μιλώντας σήμερα στο Ισραήλ, ο κ. Ρούντ-Λάρσεν δήλωσε πως κατά τη γνώμη του, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασσαντ, προσέφερε ειλικρινά χείρα συμφιλίωσης. Ο αξιωματούχος των ΗΕ είχε συναντηθεί με τον Σύρο ηγέτη την περασμένη εβδομάδα στη Δαμασκό. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Συρίας και Ισραήλ διακόπηκαν το 2000, όταν το Ισραήλ αρνήθηκε να επιστρέψει στη Συρία τα Υψώματα Γκολάν, που αποτελούν στρατηγικό τμήμα της χώρας, και που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1967. Νωρίτερα φέτος, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν απέκρουσε τις διεθνείς προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών, λέγοντας πως η Συρία πρέπει πρώτα να απελάσει ηγέτες εξτρεμιστικών Παλαιστινιακών οργανώσεων, που κατοικούν στη Δαμασκό.

    [09] Ξανάνοιξε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα ...

    30 Nov 2004, 17:48 UTC

    Άνοιξε ξανά η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια, που είχε κλείσει χθες λόγω αδιευκρίνιστων απειλών. Σκοπιανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η πρεσβεία ξανάνοιξε αφού εξετάστηκε η ασφάλειά της. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ανακοίνωσε χθες πως η πρεσβεία θα εξυπηρετούσε μόνο επείγουσες υποθέσεις. Δεν είχε όμως δώσει λεπτομέρειες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 2 December 2004 - 2:18:11 UTC