Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βαγδάτη για ξαφνική επίσκεψη ...
  • [02] Μπάουτσερ: Θεωρούμε τον κ. Βαρθολομαίο ...

  • [01] Στη Βαγδάτη για ξαφνική επίσκεψη ...

    03 Dec 2004, 17:14 UTC

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαάπ ντε Χούπ Σέφφερ πραγματοποίησε ξαφνική επίσκεψη σήμερα στη Βαγδάτη, όπου και εγκαινίασε την νατοϊκή στρατιωτική ακαδημία που θα εκπαιδεύει αξιωματικούς του ιρακινού στρατού. Μιλώντας προς τους στρατιώτες και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. ντε Χούπ Σέφερ είπε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Ιράκ χάριν του ιρακινού λαού, έτσι ώστε να τον βοηθήσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Ο κ. ντε Χούπ Σέφερ τόνισε επίσης τη σημασία της διενέργειας εκλογών στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το σχέδιο. Το ΝΑΤΟ έχει τώρα περίπου 70 αξιωματικούς του στο Ιράκ, αλλά σκοπεύει να έχει συνολικά 300 εκπαιδευτές, καθώς και μία μικρή δύναμη ασφάλειας που να τους προστατεύει. Μερικές από τις 26 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ αντιτίθενται στην κάτω από αμερικανική ηγεσία στο Ιράκ και αυτές οι χώρες δεν θα λάβουν μέρος στην νατοϊκή αποστολή στο Ιράκ.

    [02] Μπάουτσερ: Θεωρούμε τον κ. Βαρθολομαίο ...

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    03 Dec 2004, 02:17 UTC

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως Οικουμενικό Πατριάρχη και κατά συνέπεια πνευματικό ηγέτη πολλών Ορθοδόξων εντός και εκτός της Τουρκίας. Ο κύριος Μπάουτσερ έκανε τη δήλωση αυτή απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη σημερινή τακτική ενημερωτική συνάντησή του με τους αντιπροσώπους του Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Αφορμή για τη δήλωση έδωσε μια επίσκεψη που κάνει αυτές τις ημέρες στην Άγκυρα ομάδα κληρικο-λαϊκών παραγόντων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποστηρίξει την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής, η οποία στοχεύει στο να προωθήσει την θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία. Ο κ. Μπάουτσερ είπε ότι η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή την Πέμπτη από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Γκιούλ και εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την παραμονή της εκεί η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με όσο γίνεται περισσότερους Τούρκους αξιωματούχους.

    Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι απόψε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα, κ. Έντελμαν παραθέτει δεξίωση προς τιμήν της αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αν και, όπως μεταδίδεται, η Τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να μη παραστούν στη δεξίωση επίσημοι προσκεκλημένοι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 6 December 2004 - 2:18:08 UTC