Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-10

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΝΑΤΟ υπόσχεται διεύρυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας.
  • [02] Θ. Σπυρόπουλος: Η ανθρωπότητα ...
  • [03] Την Ευρώπη θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο, ...
  • [04] Η Ολλανδία ελπίζει ότι θα βρεθεί ...
  • [05] Παρασκηνιακές ζυμώσεις με την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας
  • [06] Τελείωσαν οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης ...
  • [07] Υπουργική σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
  • [08] Ετοιμος ο κατάλογος υποψηφίων για τις εκλογές του Ιράκ
  • [09] Συνάντηση υπουργών του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες
  • [10] Η πιθανότητα κλιμακωτής διεξαγωγής των εκλογών, εξετάζεται στο Ιράκ.
  • [11] Δύσκολες ερωτήσεις προς τον Ντόναλντ Ράμσφελντ από Αμερικανούς στρατιώτες.

  • [01] Το ΝΑΤΟ υπόσχεται διεύρυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας.

    10 Dec 2004, 04:13 UTC

    Γιαπ ντε Χούπ Σέφερ

    Οι υπουργοί Eξωτερικών του ΝΑΤΟ που συνεδρίασαν χθες στις Βρυξέλλες, συμφώνησαν στην διεύρυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαάπ ντε Χούπ Σέφερ, δήλωσε ότι ο αριθμός των εκπαιδευτών θα αυξηθεί από 60 σε 300, και πρόσθεσε ότι αρκετές χώρες, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ολλανδία, προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στα προγράμματα αυτά. Ο απερχόμενος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, στην τελευταία του σύνοδο του ΝΑΤΟ, εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Σε ξεχωριστή συνάντηση, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και ο Ρώσος ομόλογός τους, Σεργκέι Λαβρώφ, προέτρεψαν τον ουκρανικό λαό να διασφαλίσει ελεύθερες, δίκαιες και ειρηνικές επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στις 26 Δεκεμβρίου.

    [02] Θ. Σπυρόπουλος: Η ανθρωπότητα ...

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    10 Dec 2004, 01:48 UTC

    Θ. Σπυρόπουλος

    Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για τις δηλώσεις που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, ότι η Ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα καλύψουν παραλήψεις του παρελθόντος στον τομέα της πολιτικής έναντι της ομογένειας.

    Ο κ. Σπυρόπουλος εξήρε την απόφαση των αρμόδιων αρχών στην Αθήνα για την προώθηση της Ελληνικής Παιδείας και εξέφρασε την άποψη ότι η Ελληνική Παιδεία όχι μόνον ήταν το θεμέλιο του Οικουμενικού Πολιτισμού αλλά επίσης προσφέρει στις ημέρες μας την δυνατότητα «να μας βγάλει από τα κοινωνικά προβλήματα, από την τρομοκρατία, την μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό». . Κατά τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου «η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για ένα νέο Φιλελληνισμό» και ο Ελληνισμός της Αμερικής, που προοδεύει σε όλους τους τομείς, «είναι πρόθυμος να συνεισφέρει με πράξεις στην υπόθεση αυτή».

    Ο κύριος Σπυρόπουλος πρότεινε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για θέματα Ελληνισμού του Εξωτερικού να αρχίσει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους εκλεγμένους ηγέτες της ομογένειας, αλλά επίσης και με εξέχοντες Ελληνοαμερικανούς επιστήμονες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, λομπίστες και εκπροσώπους των νεώτερων γενεών για την υλοποίηση του στόχου να διαδοθεί η Ελληνική κουλτούρα στο ευρύτερο φάσμα της Αμερικανικής κοινωνίας.

    [03] Την Ευρώπη θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο, ...

    09 Dec 2004, 17:15 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς θα επισκεφθεί την Ευρώπη τον Φεβρουάριο, για συνομιλίες με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατά την έναρξη της δεύτερης τετραετίας του στην προεδρία των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η επίσκεψη του κ. Μπούς, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου, θα συμπεριλαμβάνει συνομιλίες με ηγέτες κρατών-μελών της συμμαχίας, ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Βέλγο πρωθυπουργό Γκύ Φερχόφσταντ. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η επίσκεψη του προέδρου στοχεύει στην ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε στις Βρυξέλλες, ότι το ταξίδι του κ. Μπούς αποτελεί προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων των ΗΠΑ με άλλες χώρες. Οι σχέσεις αυτές είχαν ενταθεί εξαιτίας διαφωνιών για τον κάτω από αμερικανική ηγεσία πόλεμο στο Ιράκ.

    [04] Η Ολλανδία ελπίζει ότι θα βρεθεί ...

    09 Dec 2004, 19:20 UTC

    Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρντ Μποτ λέει ότι ελπίζει πως θα βρεθεί λύση στην άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα αποφασιστεί κατά πόσο θ αρχίσουν ή όχι οι ενταξιακές συνομιλίες με την Άγκυρα. Ο κ. Μποτ, του οποίου η χώρα έχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, έκανε την παραπάνω δήλωση σήμερα, λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Πρωθυπουγού τη Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ολλανδό ομόλογό του Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε.

    [05] Παρασκηνιακές ζυμώσεις με την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

    Μαίρη Παραπονιάρη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Βρυξέλλες

    09 Dec 2004, 20:11 UTC

    Κόλιν Πάουελ

    Η παρουσία του αμερικανού υπουργού εξωτερικών κ. Κόλιν Πάουελ, για τελευταία φορά, στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στην έδρα του στις Βρυξέλλες, η συμμετοχή των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, και η ξαφνική έκτακτη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, στην βελγική πρωτεύουσα, τροφοδότησαν, όπως ήταν φυσικό, τις φήμες για έντονο παρασκήνιο σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Και όλα, αυτά εν όψει του κρίσιμου Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και το όποιο θα αποφασίσει για την έναρξη, ή μη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

    Προγραμματισμένη συνάντηση του έλληνα υπουργού εξωτερικών κ. Μολυβιάτη με τους κ.κ. Πάουελ και Γκιούλ, έστω και στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ δεν υπήρχε, όπως δήλωσε το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος. Αλλά διπλωματικοί κύκλοι θεωρούσαν ότι, η τόσο έντονα εκφρασμένη αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας για την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η δυσαρέσκεια της Κυπριακής κυβέρνησης για την έμμεση αναφορά αναγνώρισης, στο τροποποιημένο σχέδιο συμπερασμάτων της προεδρίας, αλλά και η νέα επιτυχία των ελληνικών προσπαθειών να υπάρχει ρητή μνεία του Ελσίνκι όσον αφορά τις δεσμεύσεις της Τουρκίας, για σχέσεις καλής γειτονίας στα συμπεράσματα, θα συζητιόντουσαν οπωσδήποτε στο παρασκήνιο και με άλλους ενδιαφερόμενους υπουργούς. Για τον τούρκο υπουργό εξωτερικών κ. Γκιούλ είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία , υπολογίζοντας στην αμερικάνικη διπλωματική στήριξη, να εκθέσει τις θέσεις της χώρας του και να μεταστρέψει το κλίμα υπέρ του τουρκικού αιτήματος. Με τον ίδιο στόχο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν θα έχει δείπνο εργασίας με τον ολλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ένωσης κ. Πήτερ Μπαλκενέντε, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί και με τον αρμόδιο για την διεύρυνση επίτροπο κ. Ολι Ρέν.

    A.Γκιούλ

    Όσον αφορά τώρα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και το Ιράκ ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών, αλλά και το θέμα της εκπαίδευσης των ιρακινών σωμάτων ασφαλείας, όπου η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να εκπαιδεύσει ιρακινούς στο έδαφός της.

    Εξ αλλού, την Παρασκευή, τα ίδια θέματα θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Τρόικας με τον υπουργό εξωτερικών της Ηνωμένων Πολιτειών κ. Πάουελ, ο οποίος εξέφρασε την ευχή, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ,να ξεπεράσουν την ιρακινή κρίση για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

    Έτσι, έγινε γνωστό ότι στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών προσέγγισης, ο αμερικανός πρόεδρος κ. Τζώρτζ Μπους θα μεταβεί στις 22 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για επίσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για πρώτη φορά, μετά την δεύτερη προεδρική του εκλογή.

    [06] Τελείωσαν οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης ...

    09 Dec 2004, 19:24 UTC

    Στην Ουκρανία, οπαδοί της αντιπολίτευσης έδωσαν τέλος στις διαδηλώσεις , που διήρκεσαν 2 εβδομάδες, αφού το κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε σειρά εκλογικών μεταρρυθμίσεων. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, μετά τις προβληματικές προεδρικές εκλογές της 21ης Νοέμβριου.

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βίκτωρ Γιούστσενκο προέτρεψε τον κόσμο να επιστρέψει στα σπίτια του και να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εκλογές της 26ης Δεκεμβρίου. Η βουλή χθες υιοθέτησε εκλογικές μεταρρυθμίσεις για την αποτροπή νοθείας στη νέα ψηφοφορία. Επίσης, ενεκρίθησαν και συνταγματικές αλλαγές, βάσει των οποίων, ορισμένες από τις εξουσίες του Προέδρου δίνονται στη βουλή. Επίσης, η αντιπολίτευση τερμάτισε τον αποκλεισμό κυβερνητικών κτιρίων, ενώ μερικοί διαδηλωτές εξακολουθούν να παραμένουν στον Κίεβο

    Στο μεταξύ, ο απερχόμενος πρόεδρος Λεονίντ Κούτσμα, απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα Χαναντίγ Βασίλιεβ, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκλογικής κρίση. Ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, είπε ότι οι νέες εκλογικές μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν την καλπονοθεία.

    [07] Υπουργική σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

    09 Dec 2004, 19:29 UTC

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, κ. ντε Χούπ Σέφερ

    Οι υπουργοί Eξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, συμφώνησαν να ενισχυθεί η εκπαιδευτική δύναμη της συμμαχίας στο Ιράκ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαάπ ντε Χούπ Σέφερ, είπε ότι ο αριθμός των εκπαιδευτών θα αυξηθεί από 60 σε 300, και πρόσθεσε ότι αρκετές χώρες, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ολλανδία, προσέφεραν στρατεύματά τους.

    O απερχόμενος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Παόυελ, που συμμετείχε για τελευταία φορά στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, εξέφρασε απογοήτευση για το ότι και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αρνήθηκαν να συνεισφέρουν στρατεύματα. Σε ξεχωριστή συζήτηση, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και ο Ρώσος ομόλογός τους, Σεργκέι Λαβρώφ, προέτρεψαν τον ουκρανικό λαό να διασφαλίσει ελεύθερες, δίκαιες και ειρηνικές επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στις 26 Δεκεμβρίου.

    [08] Ετοιμος ο κατάλογος υποψηφίων για τις εκλογές του Ιράκ

    09 Dec 2004, 19:32 UTC

    Αντάρτες διενήργησαν σήμερα επιθέσεις στη Βαγδάτη και την Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, στα πλαίσια της εκστρατείας βίας που έχουν εξαπολύσει εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου. Κατά την επίθεση με όλμους κοντά στη βάση της Ιρακινή Εθνοφρουράς και τη Ιταλική πρεσβεία στη Βαγδάτη, σκοτώθηκαν 3 Ιρακινοί και τραυματίστηκαν 5, ενώ στη Μοσούλη, δυο άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε πολυσύχναστη αγορά.

    Στο μεταξύ, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία της δήλωσης υποψηφιότητας για τις εκλογές του Ιανουαρίου, σιίτης αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ο ανώτερος θρησκευτικός ηγέτης των Σιϊτών, ο Μέγας Αγιατολλάχ Αλί Αλ Σιστανί, υποστηρίζει κατάλογο 228 υποψηφίων του Συνασπισμού «Ενωμένη Ιρακινή Συμμαχία.» Στο συνασπισμό συμμετέχουν δύο κύρια σιϊτικά κόμματα, καθώς και Σουνίτες και Κούρδοι, αλλά κανένας υποψήφιος που να υποστηρίζεται από τον ακραίο κληρικό Μοκτάντα αλ Σαντρ.

    [09] Συνάντηση υπουργών του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες

    09 Dec 2004, 17:18 UTC

    Ο κ. ντε Χούπ Σέφερ

    Οι υπουργοί Eξωτερικών του ΝΑΤΟ που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, συμφώνησαν στην αύξηση της εκπαιδευτικής αποστολής της συμμαχίας για την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαάπ ντε Χούπ Σέφερ λέει ότι ο αριθμός των εκπαιδευτών θα αυξηθεί από 60 σε 300, και πρόσθεσε ότι αρκετές χώρες, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ολλανδία, προσέφεραν στρατεύματά τους. Αλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν αρνηθεί να συμβάλουν, λέγοντας ότι δεν επιθυμούν η συμμαχία να αναλάβει ειρηνευτικά καθήκοντα στο Ιράκ. Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης την αύξηση των ειρηνοφρουρών στο Αφγανιστάν, που σήμερα είναι 5,000. Σε ξεχωριστή συζήτηση, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και ο Ρώσος ομόλογός τους, Σεργκέι Λαβρώφ, προέτρεψαν τον ουκρανικό λαό να διασφαλίσει ελεύθερες, δίκαιες και ειρηνικές επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στις 26 Δεκεμβρίου. Η σημερινή διάσκεψη του ΝΑΤΟ ήταν η τελευταία στην οποία συμμετάσχει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Μπούς.

    [10] Η πιθανότητα κλιμακωτής διεξαγωγής των εκλογών, εξετάζεται στο Ιράκ.

    09 Dec 2004, 01:59 UTC

     

    Στο Ιράκ, όλο και περισσότερη υποστήριξη κερδίζει η πρόταση για κλιμακωτή διενέργεια των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου, σε διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι η κλιμακωτή διεξαγωγή των εκλογών θα διευκολύνει το έργο των διεθνών παρατηρητών και θα διασφαλίσει την συμμετοχή όλων των Ιρακινών, καθώς και την παροχή της απαιτούμενης ασφάλειας σε ψηφοφόρους και υποψηφίους. Πάντως η τελική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί απ την Εκλογική Επιτροπή, και όχι την Ιρακινή κυβέρνηση. Στην Ουάσιγκτον, το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες των εκλογών είναι θέμα των Ιρακινών, και ότι οι ΗΠΑ, περιμένουν πως οι εκλογές θα διενεργηθούν σε ολόκληρη την επικράτεια του Ιράκ, στις 30 Ιανουαρίου.

    Γκάζι Αλ-Γιαγουάρ

    Στο μεταξύ, οι ηγέτες του Ιράκ και της Ιορδανίας προειδοποίησαν ότι το Ιράν προσπαθεί να επηρεάσει τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου στο Ιράκ. Σε συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Πόστ την Τετάρτη, ο μεταβατικός πρόεδρος του Ιράκ, Γκάζι αλ Γιαουάρ και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, δήλωσαν πως το κυρίως Σιιτικό Ιράν, προωθεί τον σχηματισμό ισλαμικής κυβέρνησης στο Ιράκ, όπου να επικρατεί το Σιιτικό στοιχείο, με στόχο να επηρεαστεί η ισορροπία μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών στην περιοχή. Ο βασιλιάς Αμπντάλα, που είναι Σουνίτης μουσουλμάνος, είπε στην εφημερίδα, ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρανοί πέρασαν τα σύνορα με το Ιράκ, με σκοπό να ψηφίσουν κατά στις εκλογές. Επίσης σε άλλο άρθρο της Ουάσινγκτον Πόστ αναφέρεται ότι το ανταρτικό κίνημα στο Ιράκ λαμβάνει μεγαλύτερη, από ότι αρχικά πιστευόταν, οικονομική βοήθεια και καθοδήγηση από Ιρακινούς που ζούν στη Συρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώνυμοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, είπαν ότι οπαδοί του πρώην Ιρακινού καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν καθοδηγούν τους αντάρτες στο Ιράκ από κρησφύγετα στη Συρία.

    [11] Δύσκολες ερωτήσεις προς τον Ντόναλντ Ράμσφελντ από Αμερικανούς στρατιώτες.

    09 Dec 2004, 02:12 UTC

    Δύσκολες ερωτήσεις υπεβλήθησαν χθες στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, από αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο βόρειο Κουβέιτ και ετοιμάζονται να υπηρετήσουν στο Ιράκ.

    Κατά την ομιλία του ο κύριος Ράμσφελντ ζήτησε από τους σχεδόν 2 χιλιάδες στρατιώτες να αγνοήσουν τους επικριτές του πολέμου στο Ιράκ. Αλλά, κατά την διάρκεια των ερωταπαντήσεων που ακολούθησαν την ομιλία του κ. Ράμσφελντ εκατοντάδες στρατιώτες ζητωκραύγασαν όταν συνάδελφος του ρώτησε τον αμερικανό υπουργό άμυνας για την έλλειψη θωρακισμένων οχημάτων και του δήλωσε ότι οι στρατιώτες αναγκάζονται εκ των ενόντων να θωρακίζουν οι ίδιοι τα οχήματα τους. Απαντώντας ο κ. Ράμσφελντ είπε επί λέξει: «στο πόλεμο πας με το στρατό που έχεις, όχι με το στρατό που θα ήθελες να έχεις». Και τόνισε ότι ο αμερικανικός στρατός πιέζει κατασκευαστικές εταιρείες να παράγουν τεθωρακισμένα οχήματα όσο ποιο γρήγορα μπορούν.

    Οι στρατιώτες ρώτησαν επίσης για τον εξοπλισμό των μονάδων εφέδρων καθώς και για τα σχέδια παραμονής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ μετά τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 11 December 2004 - 2:18:13 UTC