Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απελευθερώθηκαν δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι στο Ιράκ
  • [02] Ουκρανία: Φραστικές βολές μεταξύ ...
  • [03] Δημοσκόπηση: Το 52% των Αμερικανών ...
  • [04] Επίσημη συνέντευξη τύπου του προέδρου Μπούς
  • [05] Εβραίοι έποικοι σχεδιάζουν να αντιταχθούν στην απομάκρυνση των οικισμών τους
  • [06] To φάρμακο Celebrex παύει να διαφημίζεται ...
  • [07] Ψήφισμα στα ΗΕ κατά του μητρώου ...

  • [01] Απελευθερώθηκαν δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι στο Ιράκ

    21 Dec 2004

    Ζάν Πιέρ Ραφαρέν

    Ιρακινοί αντάρτες άφησαν ελεύθερους τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους που κρατούσαν ως ομήρους από τον Αύγουστο. Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζάν Πιέρ Ραφαρέν ανακοίνωσε την απελευθέρωσή τους σήμερα στη Bουλή, λίγη ώρα μετά την μετάδοση της είδησης από το τηλεοπτικό κανάλι αλ Τζαζήρα.

    Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί τον Αύγουστο, ενώ ταξίδευαν από τη Βαγδάτη προς τη Νατζάφ. Μία αντάρτικη οργάνωση που αυτοαποκαλείται Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ, είχε αρχικά απειλήσει πως θα τους αν η Γαλλία δεν ήρε την απαγόρευση των μουσουλμανικών καλυμμάτων κεφαλής στα δημόσια σχολεία. Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ είχε πει ότι πίστευε πως οι δύο δημοσιογράφοι ήταν ζωντανοί και ήταν καλά.

    [02] Ουκρανία: Φραστικές βολές μεταξύ ...

    21 Dec 2004, 01:56 UTC

    Στην Ουκρανία, σε τηλεοπτική αναμέτρηση ενόψει των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, οι δύο υποψήφιοι αντήλλαξαν φραστικές βολές. Ο φιλοδυτικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Βίκτωρ Γιουσενκο, κατηγόρησε τον Φιλο-Ρώσο πρωθυπουργό, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, ότι έκλεψε τρία εκατομμύρια ψήφους στις εκλογές του περασμένου μήνα και τόνισε ότι αν ο κ. Γιούσενκο κερδίσει τις επαναληπτικές εκλογές θα γίνει πρόεδρος μόνο των υποστηρικτών του, θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας. Επίσης ο κ. Γιανούκοβιτς ζήτησε συγνώμη για τις επικρίσεις του σε βάρος των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και για τις εκλογικές «παρατυπίες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πάντως κανένας απ τους δύο υποψηφίους δεν αναφέρθηκε στην δηλητηρίαση του κ. Γιούσενκο, για την οποία κατηγορούνται πολιτικοί του αντίπαλοι.

    [03] Δημοσκόπηση: Το 52% των Αμερικανών ...

    21 Dec 2004, 20:58 UTC

    Ντόναλντ Ράμσφελντ

    Δύο νέες σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών, θα ήθελε την απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Οι σφυγμομετρήσεις, που διενεργήθηκαν από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν ότι το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο υπουργός Άμυνας πρέπει είτε να απολυθεί, ή να παραιτηθεί. Καμία από τις δύο δεν δείχνει υποστήριξη προς τον κ. Ράμσφελντ πάνω από 36%.

    Αμερικανοί νομοθέτες έχουν γίνει προοδευτικά επικριτικοί για τον τρόπο που ο κ. Ράμσφελντ χειρίζεται τις επιχειρήσεις στο Ιράκ. Ο πρόεδρος Μπους όμως συνεχίζει να υποστηρίζει τον υπουργό του Άμυνας. Στη χθεσινή δημοσιογραφική του συνέντευξη είπε πως ο κ. Ράμσφελντ κάνει καλή δουλειά.

    [04] Επίσημη συνέντευξη τύπου του προέδρου Μπούς

    21 Dec 2004, 01:17 UTC

    Κατά την διάρκεια της τρίτης του επίσημης συνέντευξης Τύπου φέτος, o πρόεδρος Μπους δήλωσε χθες ότι οι εκλογές τον ερχόμενο μήνα στο Ιράκ, δεν αποτελούν «παρά την αρχή μόνο της διαδικασίας εκδημοκρατισμού» και ζήτησε από τον αμερικανικό λαό να κάνει υπομονή, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι συνετό», όπως είπε, να προβλέψει πότε οι αμερικανοί στρατιώτες θα μπορέσουν να επιστρέψουν από το Ιράκ. Αλλά εξέφρασε αισιοδοξία πως οι Ιρακινές δυνάμεις θα μπορέσουν να κατοχυρώσουν την ασφάλεια της χώρας τους, παρά τα ανάμεικτα αποτελέσματα από την μέχρι τώρα εκπαίδευση τους. Όσον αφορά στην εσωτερική του πολιτική, ο πρόεδρος Μπούς είπε ότι θα παραδώσει στο Κογκρέσο πρόταση προϋπολογισμού τον επόμενο χρόνο που θα επιβάλει πειθαρχία στις δημόσιες δαπάνες, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επιμείνει στο στόχο του μείωσης του αμερικανικού δημοσίου ελλείμματος κατά το ήμισυ μέσα σε 5 χρόνια. Ο κ. Μπούς αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αναμόρφωσης του φορολογικού κώδικα και του ομοσπονδιακού συνταξιοδοτικού συστήματος.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πολυμερή διπλωματία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με την Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Σε ερώτηση αναφορικά με την άποψη του στο θέμα της «αλλαγής καθεστώτος» στις δύο αυτές χώρες, ο κ. Μπούς επεσήμανε ότι σκοπεύει να συνεχίσει με τις εξαεθνείς συνομιλίες με την Βόρεια Κορέα για να πείσει τον ηγέτη της, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, να εγκαταλείψει τα πυρηνικά του προγράμματα. Στο θέμα του Ιράν, ο κ. Μπούς δήλωσε ότι επαφίεται σε άλλες χώρες οι οποίες, όπως είπε, έχουν καλύτερες πιθανότητες να πείσουν την Τεχεράνη να συνεργαστεί με την διεθνή κοινότητα. Ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στις συνομιλίες εκπροσώπων του Ιράν με τρεις Ευρωπαϊκές χώρες, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

    [05] Εβραίοι έποικοι σχεδιάζουν να αντιταχθούν στην απομάκρυνση των οικισμών τους

    20 Dec 2004, 21:24 UTC

    Ισραηλινοί μεθοριακοί οικισμοί

    Oργανώσεις εβραίων εποίκων αποφάσισαν να αντιταχθούν στην απόσυρση των εβραϊκών οικισμών απο τη Λωρίδα της Γάζας, που σχεδιάζει η ισραηλινή κυβέρνηση. Ηγέτες του συμβουλίου εβραϊκών οικισμών, ενέκριναν την έκκληση για δημόσια ανυπακοή, που απηύθυνε την Κυριακή ο γνωστός ακτιβιστής των εβραίων εποίκων, Πίντσας Βάλλερστάιν, που παρότρυνε τους εποίκους να αντισταθούν στην σχεδιαζόμενη απόσυρση, ακόμα και άν αυτό σημαίνει ότι θα πάνε στη φυλακή. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν, βρίσκεται κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα του προσδώσει την νομική κάλυψη για να προβεί στην απόσυρση των οικισμών, του χρόνου. Ο κ. Σαρόν δήλωσε ότι δεν είναι πλέον εφικτό για το Ισραήλ να προστατεύει τους περίπου 8,000 εβραίους εποίκους της Γάζας, οι οποίοι ζουν περιστοιχιζόμενοι από περισσότερο από ένα εκατομμύριο Παλαιστινίους. Το σχέδιο Σαρόν προβλέπει την επιβολή ποινών φυλάκισης σε όσους καταδικαστούν ότι προσπάθησαν να σταματήσουν την απόσυρση.

    [06] To φάρμακο Celebrex παύει να διαφημίζεται ...

    21 Dec 2004, 02:07 UTC

    Η φαρμακευτική εταιρεία Πφάϊζερ είπε πως θα σταματήσει την ύψους πολλών εκατομμυρίων διαφημιστική της καμπάνια για το φάρμακο Σελεμπρεξ, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό για τα αρθριτικά. Η απόφαση της εταιρείας πάρθηκε μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μελέτης που έδειξε ότι μεγάλες δόσεις του φαρμάκου αυξάνουν τον κίνδυνο για κραδιοπάθεια. Πάντως ένας αξιωματούχος της Πφάϊζερ είπε πως άλλες μελέτες δεν έδειξαν τίποτα ανάλογο, συνεπώς η εταιρεία θα εξακολουθήσει να πουλάει το Σελεμπρέξ. Το Σελεμπρέξ ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που λέγται «αναστολείς κοξ δύο». Ένα άλλο φάρμακο της ίδιας κατηγορίας, το Βιόξ, αποσύρθηκε από την αγορά από την κατασκευάστρια εταιρεία Μέρκ, λόγω του ότι μελέτες το συνέδεσαν με καρδιακά προβλήματα. Το Σελεμπρέξ ήταν πρώτο σε πωλήσεις μεταξύ των φαρμάκων για τα αρθριτικά που πουλάει η Πφάϊζερ, η οποία είναι η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο.

    [07] Ψήφισμα στα ΗΕ κατά του μητρώου ...

    21 Dec 2004, 02:04 UTC

    Με 71 ψήφους υπέρ, έναντι 54 κατά και 55 αποχές, η γενική συνέλευση των ΗΕ ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα που εκφράζει σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν. Το ψήφισμα του ΟΗΕ αναφέρει ότι η κατάσταση αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης στο Ιράν χειροτερεύει συνεχώς με τις αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφων, φοιτητών και ακαδημαϊκών. Επίσης χθες η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, κατηγόρησε το Ιράν για εκβιασμούς και απειλές με φυλάκιση για την συγκάλυψη βασανιστηρίων σε βάρος 20 δημοσιογράφων και ακτιβιστών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 23 December 2004 - 2:18:10 UTC