Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία.
  • [02] Παλαιστινιακές εκλογές: Η Φατάχ διατηρεί το προβάδισμα
  • [03] Περιορισμό των συνταγών για τα φάρμακα Celebrex και Bextra, ζητούν οι αμερικανικές αρχές.

  • [01] O Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία.

    24 Dec 2004, 03:02 UTC

    Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι θέλει να ξέρει αν η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να απομονώσει τη Ρωσία, και πρόσθεσε ότι θα θέσει το ερώτημα αυτό στον Πρόεδρο Μπους όταν τον συναντήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου στην Ευρώπη.

    Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κύριος Πουτιν είπε ότι υποπτεύεται πως η δύση θέλει να περιορίσει την δυνατότητα της Μόσχας να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτή είναι η αμερικανική πολιτική, αλλά είπε ότι θα ζητήσει διευκρινήσεις από τον πρόεδρο Μπους, τον οποίο και θα συναντήσει το Φεβρουάριο στη Σλοβακία.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Άνταμ Ερελί, διέψευσε τον ισχυρισμό του κυρίου Πούτιν, ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία.

    Όμως, ο κύριος Ερελί επέκρινε τον τρόπο που η Μόσχα χειρίστηκε την υπόθεση της Γιούκος, λέγοντας ότι η αγορά απ το Κρεμλίνο μεγάλου μέρους των μετοχών της εταιρείας πετρελαίου, στέλνει λάθος μήνυμα σε ξένους επενδυτές.

    [02] Παλαιστινιακές εκλογές: Η Φατάχ διατηρεί το προβάδισμα

    24 Dec 2004, 20:37 UTC

    Στη Δυτική Όχθη, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των πρώτων δημοτικών παλαιστινιακών εκλογών, από το 1976, δίνουν το προβάδισμα στη Φατάχ, παρά την ισχυρή παρουσία της εξτρεμιστικής Μουσουλμανικής οργάνωσης Χαμάς.

    Στις κάλπες προσήλθαν 150 χιλιάδες ψηφοφόροι σε 26 περιφέρειες της Δυτικής όχθης. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το Σάββατο. Μέσα στους ερχόμενους μήνες θα διενεργηθούν και άλλες παρόμοιες εκλογές στις υπόλοιπες παλαιστινιακές περιοχές.

    Οι εκλογές της Πέμπτης απετέλεσαν ένα είδος τεστ για τη δημοτικότητα του κινήματος Φατάχ, σε αντιδιαστολή με την Χαμάς. Η Χαμας ήδη ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις Παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές, που θα διενεργηθούν στις 9 Ιανουαρίου. Ο πρώην πρωθυπουργός των παλαιστινίων Μαχμούτ Αμπάς , που είναι και ο υποψήφιος της Φατάχ, υπερτερεί των άλλων υποψηφίων.

    Σε άλλα σημεία της Δυτικής Όχθης , Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι λένε ότι ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν 3 μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Ακσά.

    [03] Περιορισμό των συνταγών για τα φάρμακα Celebrex και Bextra, ζητούν οι αμερικανικές αρχές.

    24 Dec 2004, 03:49 UTC

    Σε νέα ανακοίνωση της η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε από τους αμερικανούς γιατρούς να περιορίσουν την συνταγογράφηση δύο δημοφιλών παυσίπονων φαρμάκων, λόγω νέων πορισμάτων έρευνας που δείχνουν ότι τα φάρμακα αυτά ενδέχεται να αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Πρόκειται για τα φάρμακα Celebrex και Bextra της εταιρείας Pfiser. H Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει ότι η εντολή αυτή αποτελεί «προσωρινό μέτρο έως ότου ολοκληρωθούν και άλλες μελέτες» για τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων. Επίσης άλλο ένα φάρμακο της ίδιας κατηγορίας των λεγόμενων «αναστολέων Cox-2», το Vioxx της εταιρείας Merck αποσύρθηκε απ την αγορά το Σεπτέμβριο λόγω ενδείξεων ότι προκαλούσε καρδιακά προβλήματα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 28 December 2004 - 2:18:10 UTC