Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλάουι: Ενδεχομένως να μην γίνουν εκλογές σε ορισμένες περιοχές του Ιράκ.
  • [02] Συγχαρητήρια του Αριέλ Σαρόν προς τον Μαχμούντ Αμπάς.
  • [03] Συνομιλίες Μπούς-Ράμσφελντ-Ιβανώφ.
  • [04] O Μάικλ Τσέρτωφ για το αξίωμα του υπουργού εσωτερικής ασφάλειας.

  • [01] Αλλάουι: Ενδεχομένως να μην γίνουν εκλογές σε ορισμένες περιοχές του Ιράκ.

    12 Jan 2005, 02:09 UTC

    Ιγιάντ Αλλάουι

    Ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, δήλωσε ότι ορισμένα τμήματα της χώρας μπορεί να μήν μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου, εξαιτίας των εχθροπραξιών, αλλά τόνισε πως πιστεύει ότι αυτά τα τμήματα θα είναι πολύ λίγα. Ο κ. Αλλάουι έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο Μπούς, ο οποίος επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές στο Ιράκ πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο ιρακινός ηγέτης είπε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει το ποσό των 2 κόμμα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον διπλασιασμό του Ιρακινού στρατού και την βελτίωση του εξοπλισμού του. Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας, υπήρχαν 300,000 ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ την εποχή του Σαντάμ Χουσείν. Ο στρατός αυτός διαλύθηκε μετά την υπό αμερικανική ηγεσία εισβολή στο Ιράκ. Στο μεταξύ, οι αντάρτες συνέχισαν τις επιθέσεις τους. Η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι σκότωσε 6 αστυνομικούς στα πλαίσια βομβιστικής επίθεσης στην Τικρίτ. Εννέα άλλα άτομα σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις κοντά στη Βαγδάτη, ενώ ένας Αμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στη Φαλλούτζα.

    [02] Συγχαρητήρια του Αριέλ Σαρόν προς τον Μαχμούντ Αμπάς.

    12 Jan 2005, 02:44 UTC

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριελ Σαρόν, τηλεφώνησε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, για να συζητήσει μαζί του την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Σαρόν είπε ότι σύντομα θα ζητήσει απ ευθείας συνάντηση με τον κ. Αμπάς. Εξάλλου και ο πρόεδρος Μπούς έχει καλέσει τον κ. Αμπάς για συνομιλίες στον Λευκό Οίκο. Όμως, τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν και την Τρίτη. Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές εκτόξευσαν πυραύλους και όλμους κατά εβραϊκών οικισμών στη νότια Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Επίσης ο Ισραηλινός στρατός πρότεινε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα καταστραφούν περίπου 3,000 Παλαιστινιακές κατοικίες στη νότια Γάζα, για να κτιστεί μεγάλων διαστάσεων τάφρος, που στοχεύει στο να αποτρέπει την παράνομη εισαγωγή όπλων από την γειτονική Αίγυπτο. Τέλος, Παλαιστινιακές πηγές είπαν ότι ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη σκότωσαν ύποπτο εξτρεμιστή στην πόλη Τουλκαρέμ.

    [03] Συνομιλίες Μπούς-Ράμσφελντ-Ιβανώφ.

    12 Jan 2005, 03:00 UTC

    Σ. Ιβανώφ

    Ο Ρώσος υπουργός άμυνας, Σεργκέι Ιβανώφ, είχε συνομιλίες χθες με τον πρόεδρο Μπούς και τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, με θέμα τον αγώνα κατά της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής και άλλα θέματα. Ο κ. Ιβανώφ δήλωσε ότι οι συνομιλίες περιεστράφησαν στο θέμα των Ρωσο-Αμερικανικών σχέσεων, καθώς και την σύνοδο κορυφής του άλλου μήνα με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβακία. Ο κ. Ιβανώφ είπε επίσης ότι συζητήθηκε και το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και τόνισε ότι διαβεβαίωσε τον κ. Μπούς ότι τα πυρηνικά απόβλητα του πυρηνικού εργοστασίου στο Μπουσέρ του Ιράν, θα στέλνονται στη Ρωσία για επεξεργασία. Μετά τις συνομιλίες με τον κ. Ράμσφελντ ο κ. Ιβανώφ δήλωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον πλησιάζουν προς την επίτευξη συμφωνίας για μέτρα ελέγχου των εξαγωγών φορητών πυραύλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά αεροσκαφών.

    [04] O Μάικλ Τσέρτωφ για το αξίωμα του υπουργού εσωτερικής ασφάλειας.

    12 Jan 2005, 03:07 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς διόρισε τον ομοσπονδιακό εφέτη, Μάικλ Τσέρτωφ, στη θέση του νέου υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε την Τρίτη στον Λευκό Οίκο ότι ο κ. Τσέρτωφ έχει διαπρέψει ως εισαγγελέας και υφυπουργός Δικαιοσύνης. Kαι πρόσθεσε ότι ο κ. Τσέρτωφ βοήθησε στο να συνδεθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 κατά των ΗΠΑ, με το δίκτυο της αλ Κάιντα. Ο Μάικλ Τσέρτωφ, ο διορισμός του οποίου πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τη γερουσία, είναι η δεύτερη επιλογή του προέδρου Μπούς για την θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας. Αρχικά ο κ. Μπούς είχε επιλέξει τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπέρνι Κέρρικ, ο οποίος αποσύρθηκε όταν δημιουργήθηκαν ερωτηματικά για την ιδιωτική του ζωή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 14 January 2005 - 2:18:08 UTC