Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-20

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία Ιταλίδα απο την Κυψέλη στην Νέα Υόρκη
  • [02] Κύμα ψύχους πλήττει τη Νέα Υόρκη
  • [03] Ιρακινο-Αμερικανός ένοχος για ...

  • [01] Μία Ιταλίδα απο την Κυψέλη στην Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Νέα Υόρκη

    19 Jan 2005, 22:26 UTC

    ALT="Από αριστερά Μ. Βαρβατάκου, Ε. Τσαρτσίδου, Γ. Αμούρης.

    Όρθιοι: Κ. Δεληγιάννης, Α. Ολύμπου. Φωτ. Fotis

    Από αριστερά Μ. Βαρβατάκου, Ε. Τσαρτσίδου, Γ. Αμούρης.

    Όρθιοι: Κ. Δεληγιάννης, Α. Ολύμπου. Φωτ. Fotis

    Με πλούσια θεατρική παρουσία εμφανίζεται αυτόν τον μήνα η ελληνοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Με μια κωμωδία των Τσιφόρου και Βασιλειάδη, «Μία Ιταλίδα από την Κυψέλη», ξεκινά τις παραστάσεις της χρονιάς το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού που εδρεύει στην Αστόρια. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία σε τρεις πράξεις, που καταγράφει την ελληνική πραγματικότητα μέσα απ τους δρόμους «της αρετής και της κακίας» του μεγαλοπιάσματος και της ξενομανίας. Μια ακόμα κωμωδία που αποδεικνύει πως η ομογένεια επιζητά το γέλιο « ο κόσμος αγαπά την κωμωδία, είναι μεγάλο το βάρος της εποχής, η ελαφράδα έστω και δυο ωρών είναι σημαντική,» είπε χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης του έργου Μάρθα Τομπουλίδου.

    Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Αμούρης, Λαρίσα Αντύπα, Μαίρη Βαρβατάκου, Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Γιάννης Καλλιανιώτης, Άγγελος Νιάκας, Άντεια Ολυμπίου, Διόδωρος Παγούδης, Αναστάσης Σαμαράς, Έλσα Τσαρτσίδου, Αλεξία Χαραλαμπίδου.

    Παρά τις περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες το ΚΕΠ για μια ακόμα φορά καταφέρνει να ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις επαγγελματικές. Έξυπνες ατάκες, πολύ γέλιο, και καλές ερμηνευτικές προσπάθειες. Το ελληνικό θέατρο στην Νέα Υόρκη, ιδιαίτερα όταν στον θίασο συμμετέχουν ελληνοαμερικάνοι, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και κεφαλαιώδες τεχνικό πρόβλημα, αποτελεί και η έλλειψη σταθερής θεατρικής στέγης.

    Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, η σκηνοθέτης του έργου Μάρθα Τομπουλίδου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάζονται κυρίως στους αγγλόφωνους ηθοποιούς «δεν είναι η γλώσσα με τη οποία γεννήθηκαν, δεν έχουν μάθει να διαβάζουν, ούτε να μιλούν ελληνικά οπότε η πρώτη φάση της θεατρικής τους θητείας είναι να μάθουν να διαβάζουν και αυτό είναι άθλος. Μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο της ερμηνείας πρέπει να κατανοήσουν όχι μόνο το κείμενο αλλά και λέξεις που δεν τις ξέρουν.» Η ελληνίδα σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην έλλειψη, όχι μόνο θεατρικής στέγης αλλά και βασικής θεατρικής ομάδας, που να υπηρετεί το θέατρο σε σταθερή βάση, κι αυτό οφείλεται, στην έλλειψη κονδυλίων, με αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να μην μπορούν να αφοσιωθούν μόνο στο θέατρο αλλά να αναγκάζονται να εξασκούν δεύτερες και τρίτες δουλειές.

    [02] Κύμα ψύχους πλήττει τη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Νέα Υόρκη

    20 Jan 2005, 00:56 UTC

    Ο χειμώνας στην Νέα Υόρκη, μπορεί φέτος να έρχεται με χαμηλούς τόνους παρόλα αυτά η Τρίτη αποτέλεσε την πιο κρύο ημέρα της φετινής χρονιάς. Στην κατάψυξη ήταν χτες η πολιτεία της Νέας Υόρκης και των περιχώρων με θερμοκρασίες που κυμαίνοντας σε μονοψήφιους αριθμούς Φαρενάιτ. Αρκτικές συνθήκες ψύχους ιδιαίτερα για την δυτική Νέα Υόρκη με ψυχρούς ανέμους που ρίξαν την θερμοκρασία μέχρι και 40 βαθμούς κάτω του μηδενός, ενώ και η υπόλοιπη Αμερική κυμάνθηκε γύρω στους 0 βαθμούς

    Πέρα όμως από τις χαμηλές θερμοκρασίες αρκετό χιόνι έπεσε εντός και εκτός της πόλης. Η περιοχή του Ρότσεστερ έχει μέχρι και 18 εκατοστά χιόνι, ενώ σε άλλες λόγω χιονοθύελλας έφτασαν μέχρι τα 30 εκατοστά.

    Η Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2005 αποτέλεσε την μέχρι σήμερα πιο κρύα ημέρα του χειμώνα. Την τιμητική τους φυσικά είχαν όλα τα είδη προστασίας από γάντια κασκόλ και θερμαντικά για τους τολμηρούς Νεοϋορκέζους που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την ημέρα αυτή που στην κυριολεξία τους έδινε «ήλιο με δόντια». Μπορεί την Πέμπτη τα πράγματα να ζεστάνουν στην πολιτεία του ..μήλου, αλλά τα αρκτικά ψυχρά κύματα επιστρέφουν δριμύτατα την Παρασκευή και το Σάββατο. Όπως ήταν αναμενόμενο, σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονταν ο Ερυθρός Σταυρός και οι ειδικές υπηρεσίες της πολιτείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις η θερμοκρασία πέσει στους 0 βαθμούς Φαρενάιτ, ειδικές ομάδες συλλέγουν από τους δρόμους υποχρεωτικά όλους τους άστεγους συγκεντρώνοντας τους σε καταλύματα.

    [03] Ιρακινο-Αμερικανός ένοχος για ...

    19 Jan 2005, 01:49 UTC

    Τζον Άσκροφτ

    Αμερικανός Ιρακινής καταγωγής δήλωσε ένοχος των κατηγοριών για συνομωσία και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με την προσφορά βοήθειας στο πρώην καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν να ωφεληθεί μέσω του προγράμματος του ΟΗΕ, Πετρέλαιο για Τρόφιμα. Ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Άσκροφτ, προέβη στην σχετική ανακοίνωση, λέγοντας ότι ο Σαμίρ Βίνσεντ παραδέχτηκε πως ενεργούσε σαν εκπρόσωπος του Ιράκ για την κερδοφόρα πώληση πετρελαίου στα πλαίσια του προγράμματος. Ο κ. Άσκροφτ δήλωσε ότι τα κέρδη του ίδιου του Βίνσεντ απ αυτές τις αγοραπωλησίες ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Και τόνισε ότι στα πλαίσια διακανονισμού για την μείωση της ποινής του, ο Βίνσεντ συνεργάζεται τώρα με τις αμερικανικές αρχές που διερευνούν το σκάνδαλο με το πρόγραμμα Πετρέλαιο για Τρόφιμα του ΟΗΕ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 21 January 2005 - 2:18:08 UTC