Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-02-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aυξάνονται τα επιτόκια στις ΗΠΑ ...
  • [02] Nέα μηχανή αναζήτησης από τη Μάϊκροσοφτ
  • [03] O Μπιλ Κλίντον συντονιστής του ΟΗΕ για την ανοικοδόμηση των χωρών της νότιας Ασίας.
  • [04] Κρίση στο Νεπάλ

  • [01] Aυξάνονται τα επιτόκια στις ΗΠΑ ...

    02 Feb 2005, 20:54 UTC

    Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την Τετάρτη το κύριο δανειοδοτικό της επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας ανεβάζοντάς το στα 2.5%. Είναι η έκτη φορά από τον Ιούνιο που η Φεντ αυξάνει το βασικό επιτόκιό της. Τα δανειοδοτικά επιτόκια είχαν περικοπεί για να στηριχθεί η ανάπτυξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που το 2001 αντιμετώπισαν οικονομική ύφεση και τρομοκρατικές επιθέσεις. Τώρα όμως που η οικονομία ανακάμπτει εμπειρογνώμονες λένε πως τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν για να μη δημιουργηθεί πληθωρισμός. Αξιωματούχοι της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας δηλώνουν πως τα επιτόκια της Φεντ θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται αλλά λίγο-λίγο.

    [02] Nέα μηχανή αναζήτησης από τη Μάϊκροσοφτ

    02 Feb 2005, 00:02 UTC

    Μπιλ Γκέητς

    Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, η Μάϊκροσοφτ, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα αναζήτησης πληροφοριών στο Ιντερνέτ. Η νέα υπηρεσία που προσφέρει η Μάϊκροσοφτ θα συναγωνιστεί μηχανές αναζήτησης με ευρεία χρήση όπως το Γκούγκλ και το Γιάχου. Ο πρόεδρος της Μάϊκροσοφτ, Μπιλ Γκέητς, λέει πως η νέα μηχανή αναζήτησης είναι αναγκαία γιατί οι μισές από τις πολύπλοκες ερωτήσεις που υποβάλλονται στις υπάρχουσες υπηρεσίες μένουν αναπάντητες. Οι επιχειρήσεις αναζήτησης στο Ιντερνετ βγάζουν δισεκατομμύρια δολάρια προσελκύοντας τους χρήστες των κομπιούτερ σε ιστοσελίδες που αυτές διαχειρίζονται. Πιστεύεται πως η Μάϊκροσοφτ θα ξοδέψει αρκετά χρήματα διαφημίζοντας τη νέα ιστοσελίδα της που είναι www.msn.com.

    [03] O Μπιλ Κλίντον συντονιστής του ΟΗΕ για την ανοικοδόμηση των χωρών της νότιας Ασίας.

    02 Feb 2005, 03:25 UTC

    Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ, Κόφφι Αννάν, διόρισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον, ειδικό απεσταλμένο του για τον συντονισμό των προσπαθειών ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από το τσουνάμι στη νότια Ασία. Ο εκπρόσωπος των ΗΕ, Φρέντ Εκχαρντ, δήλωσε την Τρίτη ότι ο κ. Κλίντον θα προσφέρει πολλά πέραν της προώθησης των προσπαθειών ανοικοδόμησης. Θα προσπαθήσει, για παράδειγμα, να επιλύσει τη διένεξη μεταξύ ανταρτών και κυβέρνησης στη Σρί Λάνκα και την Ινδονησία. Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Μπούς επέλεξε τον κ. Κλίντον και τον πατέρα του, τέως πρόεδρο Τζώρτζ Μπούς τον πρεσβύτερο, για τον συντονισμό της εκστρατείας συγκέντρωσης των ιδιωτικών συνεισφορών για τους πληγέντες στην νότια Ασία.

    [04] Κρίση στο Νεπάλ

    01 Feb 2005, 21:35 UTC

    Ο βασιλιάς του Νεπάλ Γκυανέντρα

    Στο Νεπάλ, ο βασιλιάς Γκιανέντρα απέλυσε την κυβέρνηση, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέκοψε κάθε επικοινωνία της χώρας του με τον υπόλοιπο κόσμο. Πάντως ο βασιλιάς Γκιανέντρα διαψεύδει ότι προέβη σε πραξικόπημα και δηλώνει ότι απέλυσε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σέρ Μπαχαντούρ Ντεούμπα, γιατί δεν προέβη σε εκλογές και δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει την ανταρσία των Μαοϊστών. Ο βασιλιάς Γκιανέντρα είπε επίσης ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση που θα κυβερνήσει το Νεπάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός Ντεούμπα του οποίου η κατοικία έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις ασφάλειας, δήλωσε τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους ότι τα μέτρα που ελήφθησαν απ τον βασιλιά Γκιανέντρα παραβιάζουν το σύνταγμα και τα δημοκρατικά ιδεώδη.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 4 February 2005 - 2:18:08 UTC