Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-02-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη νέος ...
  • [02] Πάνος Σπηλιάκος: Το Μακεδονικό ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα
  • [03] Καραμανλής: Μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς.
  • [04] Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την Ισραηλο-Παλαιστινιακή συμφωνία εκεχειρίας
  • [05] Νέο ξεκίνημα στις Γαλλο-Αμερικανικές σχέσεις.
  • [06] Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Νίκαια της Γαλλίας.
  • [07] Ιράκ: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση ...
  • [08] Αυξάνεται η δημοτικότητα Μπούς ...
  • [09] Σύνοδος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Σαουδική Αραβία.
  • [10] Ιράν: Η Τεχεράνη επιθυμεί να διευθετήσει τις διαφορές της με την Ουάσιγκτον
  • [11] Μπλαίρ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ...
  • [12] Ευοίωνες οι προοπτικές για την ...
  • [13] Διπλωματικές σχέσεις ΚύπρουΟνδούρας ...

  • [01] Ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη νέος ...

    09 Feb 2005, 02:19 UTC

    Η ελληνική βουλή εξέλεξε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια στο αξίωμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο ηλικίας 75 ετών παλαίμαχος πολιτικός, αναμένεται ότι θα αναλάβει το κυρίως εθιμοτυπικό του αξίωμα τον Μάρτιο. Ο κ. Παπούλιας υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και για πολλά χρόνια διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε επίσης βουλευτής του Κινήματος μέχρι το 2000. Ο κ. Παπούλιας θα αντικαταστήσει τον νύν πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, που θα αποχωρήσει από την προεδρία τον Μάρτιο, μετά από δύο πενταετείς θητείες.

    [02] Πάνος Σπηλιάκος: Το Μακεδονικό ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    09 Feb 2005, 02:58 UTC

    Ο Γενικός Γραμματέας της Πανμακεδονικής Ενωσης Αμερικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Πάνος Σπηλιάκος, ανέπτυξε τις θέσεις και τους προβληματισμούς των οργανώσεων του σε σχέση με την υπόθεση της επίσημης ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    Ο κύριος Σπηλιάκος εκφράζει την άποψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, που είναι και ο ίδιος Μακεδών στην καταγωγή και επίσης εξαιρετικά καλλιεργημένο άτομο, θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος ηγέτης της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας σε μια προσπάθεια με στόχο να επανεξεταστεί η απόφαση του Στέητ Ντηπάρτμαντ να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας. Όπως επεξήγησε ο ίδιος παράγοντας της Παμμακεδονικής, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μπορούσε «να συνοδεύσει την Ομογενειακή αντιπροσωπεία στο (Αμερικανικό) Υπουργείο Εξωτερικών και να επιχειρηματολογήσει ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτικής του σ αυτό το θέμα, την οποία και θεωρούμε ακατανόητη, ανεπίδεκτη προάσπισης και ενάντια στα ίδια τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

    Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης ο κύριος Σπηλιάκος συμφωνεί με τη θέση ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει την πρωταρχική ευθύνη να χειρισθεί τα θέματα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής αλλά υποστηρίζει ότι επειδή το λεγόμενο Μακεδονικό, «ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα καθώς είναι ένα ζήτημα κλεμμένης εθνικής ταυτότητας και μία κακόβουλη προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας» καθίσταται θέμα «που απασχολεί όλους τους ελεύθερους ανθρώπους στον κόσμο και ιδιαίτερα εκείνους που μοιράζονται τη Μακεδονική ταυτότητα και κληρονομιά, εν ολίγοις τους Έλληνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνοαμερικανών».

    Η ανακοίνωση του κυρίου Σπηλιάκου καταλήγει με τούτα τα λόγια: «Ως Ελληνοαμερικανοί έχουμε το προνόμιο να είμαστε αφοσιωμένοι σε δύο μοναδικές Μητέρες-πατρίδες. Στην πρώτη που γέννησε τη Δημοκρατία και τις αθάνατες ανθρωπιστικές αξίες και στη δεύτερη που έχει το προνόμιο για τις διαφυλάττει και να τις προωθεί. Κατά συνέπεια, είναι δικό μας το ιερό προνόμιο και καθήκον να τις προστατεύουμε ως καλοί και αγαθοί πολίτες και να τις υπηρετούμε και τις δύο. Είθε ο Θεός να δείξει το έλεός του και να ευλογεί τον Ελληνισμό, την Αμερική και όσους φυλάγουν τις Θερμοπύλες».

    [03] Καραμανλής: Μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς.

    09 Feb 2005, 03:04 UTC

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, ζήτησε μηδενική ανοχή για θέματα διαφθοράς, καθώς συνεχίζονται καθημερινά οι αποκαλύψεις αναφορικά με σαρωτικό σκάνδαλο στους κόλπους της Ελληνικής Εκκλησίας. Ο κ. Καραμανλής τόνισε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ότι οι καταγγελίες για διαφθορά έχουν επισκιάσει τους ανώτατους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Ελληνικής κοινωνίας. Λόγω των σκανδάλων στους κόλπους της Εκκλησίας στελέχη του Ελληνικού πολιτικού κόσμου ζητούν διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

    [04] Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την Ισραηλο-Παλαιστινιακή συμφωνία εκεχειρίας

    09 Feb 2005, 01:48 UTC

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, συμφώνησαν σε επίσημη αμοιβαία ανακωχή, ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν και τις δύο πλευρές με στόχο την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Στην διάσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίγυπτο, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριελ Σαρόν, ανακοίνωσαν επίσημα τον τερματισμό της 4ετούς πολύνεκρης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών και πρόσθεσαν ότι η εκεχειρία αποτελεί μόνο την αρχή μιας μακροχρόνιας διαδικασίας για την γεφύρωση των μεταξύ τους διαφορών. Λίγες ώρες αργότερα στο Παρίσι η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, παρότρυνε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να προωθήσουν την αποτελματωμένη ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος υπουργός εξωτερικών, Ναμπίλ Σαάθ, συναντήθηκε στη Δαμασκό με Σύρους αξιωματούχους και τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

    [05] Νέο ξεκίνημα στις Γαλλο-Αμερικανικές σχέσεις.

    09 Feb 2005, 02:01 UTC

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ, χαιρέτησε την έκκληση της Αμερικανίδας ομολόγου του, Κοντολίζα Ράις για νέο ξεκίνημα στις διατλαντικές σχέσεις, αλλά τόνισε ότι η διαφορά απόψεων θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Kατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την κα Ράις στο Παρίσι την Τρίτη, o κ. Μπαρνιέ είπε ότι ήρθε η ώρα για νέα αρχή στις Γαλλο-Αμερικανικές σχέσεις. Οι δύο χώρες διαφωνούν ριζικά αναφορικά με τον πόλεμο του Ιράκ, στον οποίο η Γαλλία αρνείται να λάβει μέρος. Όμως η κα Ράις είπε ότι είναι πια καιρός η Γαλλία και οι ΗΠΑ να παραμερίσουν τις διαφορές τους. Ο κ. Μπαρνιέ ζήτησε επίσης την αμερικανική υποστήριξη για τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με το Ιράν, που στοχεύουν στο να πειστεί η Τεχεράνη να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η κα Ράις είπε όμως ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Τεχεράνη να υπαγορεύσει τους δικούς της όρους.

    [06] Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Νίκαια της Γαλλίας.

    09 Feb 2005, 02:10 UTC

    Αρχίζει σήμερα στην Νίκαια της Γαλλίας διήμερη διάσκεψη των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ που θα επικεντρωθεί στο θέμα της εκπαίδευσης των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας. Ορισμένες χώρες μέλη της συμμαχίας, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν αρνηθεί να στείλουν δυνάμεις τους στο Ιράκ, αλλά έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν Ιρακινές δυνάμεις εκτός της χώρας. Επίσης αναμένεται ότι το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει σχέδια για την διεύρυνση των δυνάμεων του στο Αφγανιστάν και εκτός της Καμπούλ, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σήμερα εξάλλου θα πραγματοποιηθεί και άτυπη σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συμμετάσχει και η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις.

    [07] Ιράκ: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση ...

    08 Feb 2005, 20:19 UTC

    Το τρομοκρατικό δίκτυο του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Τρίτης, σε στρατολογικό κέντρο στη Βαγδάτη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 Ιρακινοί. Σε μήνυμά της που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνέτ, η οργάνωση αλ Κάιντα στο Ιράκ, αναφέρει ότι ένα από τα μέλη της, παριστάνοντας τον νεοσύλλεκτο έξω από το κέντρο στρατολογίας, πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω στο σώμα του. Τη Δευτέρα, οπαδοί του αλ Ζαρκάγουι ανέλαβαν την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μοσούλη και την Μπακούμπα, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άτομα, κυρίως αστυνομικοί. Την Τρίτη επίσης, στη Βαγδάτη ένοπλοι έστησαν ενέδρα στο αυτοκίνητο ιρακινού πολιτικού, σκοτώνοντας τους δύο γιους του και ένα σωματοφύλακα. Ο πολιτικός δεν έπαθε τίποτε. Eξάλλου, ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι διέσωσε την Δευτέρα δύο από τους 4 Αιγύπτιους που κρατούνταν όμηροι από την περασμένη Κυριακή. Ο εργοδότης τους δήλωσε ότι οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν μόνοι τους.

    [08] Αυξάνεται η δημοτικότητα Μπούς ...

    09 Feb 2005, 02:15 UTC

    Νέα σφυγμομέτρηση της αμερικανικής κοινής γνώμης δείχνει άνοδο της δημοτικότητας του προέδρου Μπούς μετά τις εκλογές στο Ιράκ. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Γκάλλοπ δείχνει την δημοτικότητα του κ. Μπούς στο 57%, δηλαδή αυξημένη κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Γκάλλοπ στα μέσα Ιανουαρίου. Επίσης το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εκλογές στο Ιράκ πήγαν καλύτερα απ ότι περίμενε, ενώ έφτασε το 53%, από 40% που ήταν προηγουμένως, το ποσοστό των αμερικανών που πιστεύουν ότι βελτιώνεται η κατάσταση στο Ιράκ.

    [09] Σύνοδος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Σαουδική Αραβία.

    09 Feb 2005, 03:10 UTC

    Κατά την ολοκλήρωση χθες τετραήμερης διάσκεψης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, αντιπρόσωποι 50 χωρών ενέκριναν Σαουδαραβική πρόταση για την δημιουργία διεθνούς κέντρου αντιτρομοκρατίας με στόχο την ανταλλαγή απόρρητων πληροφοριών. Πάντως δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για την έδρα και την χρηματοδότηση αυτού του κέντρου. Αλλά ορισμένοι σύνεδροι δήλωσαν ότι το σπουδαιότερο επίτευγμα αυτής της διάσκεψης ήταν να σταλεί το μήνυμα ότι η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα της τρομοκρατίας, μαχόμενη το φαινόμενο στο εσωτερικό της και συμμετέχοντας σε αντιτρομοκρατικές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό.

    [10] Ιράν: Η Τεχεράνη επιθυμεί να διευθετήσει τις διαφορές της με την Ουάσιγκτον

    08 Feb 2005, 20:27 UTC

    Πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ιράν

    Ο επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Χασάν Ροουχανί, που είναι επίσης και ο ανώτερος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά της χώρας, είπε σήμερα στην ιρανική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη επιθυμεί να διευθετήσει τις διαφορές της με την Ουάσινγκτον και ότι μία αμερικανική στρατιωτική επίθεση, δεν θα κατέστρεφε όλες τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο κ. Ροουχανί διευκρίνισε ότι το Ιράν μπορεί να μεταφέρει τους πυρηνικούς του αντιδραστήρες κάτω από βουνά και να διεξάγει το πρόγραμμά του σε σημεία που δεν μπορούν να κτυπηθούν από βόμβες και πυραύλους.

    Ο ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί εντάσεις με τις ΗΠΑ, αλλά η Ουάσινγκτον απωθεί κάθε προσπάθεια του Ιράν για να επιλυθούν οι υπάρχουσες διαφορές. Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολήζα Ραις είπε ότι μία στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή.» Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι προσπαθεί να αναπτύξει μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, πράγμα που το Ιράν αρνείται.

    [11] Μπλαίρ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ...

    08 Feb 2005, 20:38 UTC

    Τόνυ Μπλαίρ

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαίρ δήλωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν είναι χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία και παρότρυνε την Ισλαμική Δημοκρατία να μην βάλει εμπόδια στο δρόμο προς την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπλαίρ είπε σήμερα σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου ότι συμφωνεί με τις επικρίσεις του προέδρου Μπους για το Ιράν, λέγοντας ότι σίγουρα υποθάλπει την τρομοκρατία. Ερωτηθείς αν θα γινόταν πιστευτός σε περίπτωση που έλεγε ότι μία στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν είναι αναγκαία, διότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, ο κ. Μπλαίρ απάντησε «εξαρτάται από τα αποδεικτικά στοιχεία».

    Στην Τεχεράνη, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δήλωση εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, που απέρριψε τα σχόλια του κ. Μπλαίρ, λέγοντας ότι είναι επηρεασμένος από την ακραία στάση του Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα του έχει ανάμειξη στην τρομοκρατία και είπε ότι το Ιράν αντίθετα, είναι θύμα τρομοκρατών. Στο μεταξύ, διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, συναντώνται σήμερα στη Γενεύη με Ιρανούς αξιωματούχους για τον τέταρτο κύκλο κεκλεισμένων των θυρών συνομιλιών, για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι συνομιλίες στοχεύουν στο να πειστεί το Ιράν να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

    [12] Ευοίωνες οι προοπτικές για την ...

    08 Feb 2005, 19:51 UTC

    Η Υπ. Εξ. των ΗΠΑ Κ. Ράις με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μ. Αμπάς

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις λέει ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν τώρα τις πιο ευοίωνες προοπτικές για το προβλεπόμενο μέλλον, για την επίτευξη ειρήνης. Η κα Ραις εκφώνησε ομιλία σήμερα στο Παρίσι, λίγες ώρες μετά την αναγγελία επίσημης ανακωχής από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριελ Σαρόν και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, οι οποίοι στη σημερινή τους διάσκεψη κορυφής κήρυξαν επίσημα τον τερματισμό της τετράχρονης ισραηλινο-παλαιστινιακής αιματοχυσίας. Λίγο αργότερα, η Παλαιστινιακή Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι δεν δεσμεύεται από την ανακωχή, αλλά προσθέτει ότι θα τιμήσει την ντε φάκτο κατάπαυση του πυρός.

    Η σημερινή διάσκεψη κορυφής είναι η υψηλότερου επιπέδου συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών από τότε που ξεκίνησε η παλαιστινιακή εξέγερση το Σεπτέμβριο του 2000, μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Πάνω από 3,300 Παλαιστίνιοι και 1,000 ισραηλινοί σκοτώθηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις.

    Η Αίγυπτος και η Ιορδανία ανήγγειλαν μετά από την ανακοίνωση ότι επιστρέφουν οι πρέσβεις τους στο Ισραήλ. Και οι δύο χώρες είχαν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ το 2000, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την, όπως την είχαν χαρακτηρίσει, υπερβολική χρήση βίας εναντίον της Παλαιστινιακής εξέγερσης.

    [13] Διπλωματικές σχέσεις ΚύπρουΟνδούρας ...

    Αθηνά Κρικέλη, Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ, Νέα Υόρκη

    08 Feb 2005, 20:54 UTC

    Σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν χτες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η Κύπρος με την Ονδούρα. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ονδούρας, Πρέσβης Manuel Acosta Bonilla υπέγραψαν, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έγγραφο σύναψης διπλωματικών σχέσεων Κύπρου Ονδούρας.

    Τόσο ο κ. Μαυρογιάννης όσο και ο Πρέσβης της Ονδούρας κ. Manuel Acosta Bonilla εξέφρασαν ικανοποίηση, επειδή η σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, θα αποτελέσει την απαρχή μια πιο ισχυρής συνεργασίας σε πολιτιστικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο. «Πρόκειται να ενισχυθούν οι σχέσεις και οι φιλικοί δεσμοί μας με αυτή την υπογραφή των διπλωματικών σχέσεων.» είπαν, αμέσως μετά την συνάντηση.

    Ακολούθως δεσμεύτηκαν έτσι ώστε το πεδίο της συνεργασίας των δύο χωρών να βασίζεται στις αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να ακολουθεί τα διεθνή βήματα με γνώμονα τις αρχές του διεθνούς δικαίου αλλά και του χάρτη του ΟΗΕ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 10 February 2005 - 2:18:12 UTC