Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-03-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Oυκρανία: Νεκρός ο πρώην υπουργός ...
  • [02] Αφρική: Θα συνεχιστεί για δεκαετίες ...
  • [03] Βελτιώνεται η οικονομία της Τουρκίας; ...
  • [04] Συνάντηση Κώστα Καραμανλή-Φάτος ...
  • [05] Διάσκεψη ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, ...

  • [01] Oυκρανία: Νεκρός ο πρώην υπουργός ...

    04 Mar 2005, 19:56 UTC

    Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της χώρας Γιούρι Κραβτσένκο, βρέθηκε νεκρός, λίγες ώρες πριν την κατάθεσή του αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιόργκυ Γκόνγκατζε. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Γιούρι Κραβτσένκο μάλλον αυτοκτόνησε, στο σπίτι του έξω από το Κίεβο. Ομως ο πρόεδρος Βίκτωρ Γιούσενκο λέει ότι ο θάνατός του πρέπει να διερευνηθεί πλήρως, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

    Ο πρώην υπουργός επρόκειτο να καταθέσει, την Παρασκευή, σχετικά με τον φόνο του δημοσιογράφου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός αρκετές εβδομάδες μετά από την εξαφάνισή του, τον Σεπτέμβριο του 2000. Πρώην σωματοφύλακας του τέως προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, έδωσε στο δικαστήριο κασέττα, με συνομιλία μεταξύ του κ. Κούτσμα και του Γιουρι Κραβτσένκο, που φέρεται να εμπλέκει τον πρώην πρόεδρο με την δολοφονία του δημοσιογράφου.

    [02] Αφρική: Θα συνεχιστεί για δεκαετίες ...

    04 Mar 2005, 22:04 UTC

    Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως η επιδημία του Εηντς στην Αφρική θα συνεχισθεί για δεκαετίες. Όμως ο βαθμός της έκτασής της θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές που θα υιοθετήσουν οι αφρικανικές χώρες και από την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

    Έκθεση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για το Εηντς, που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα, περιγράφει τρία πιθανά σενάρια που δείχνουν πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η πανδημία του Εηντς στην Αφρική, ανάλογα με τους πόρους και την πολιτική των διαφόρων κυβερνήσεων . Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ρίτσαρντ Ντηλέητ: «Το πώς θα εξελιχθεί το Εηντς στην Αφρική κατά τα επόμενα 20 χρόνια θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τα μέτρα που θα λάβουμε τώρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας».

     

    Το χειρότερο σενάριο της έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα πως το έτος 2025 το 5% του πληθυσμού της αφρικανικής ηπείρου θα είναι μολυσμένο με τον ιό της θανατηφόρας νόσου, λόγω του ότι οι αφρικανικές κυβερνήσεις δεν εφαρμόζουν σωστή πολιτική και προγράμματα και επίσης γιατί η διεθνής βοήθεια μειώνεται ή δεν προσφέρεται σε τακτά διαστήματα. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο το ένα τρίτο των προσβεβλημένων από τον ιό Αφρικανών θα υποβληθούν σε αντιϊοσική θεραπεία, σε σύγκριση με μόνο 5% που υποβάλλονται στη θεραπεία αυτή τώρα. Επίσης τα προγράμματα πρόληψης θα βελτιωθούν έτσι ώστε 24 εκατομμύρια άνθρωποι να μην μολυνθούν από τον ιό.

    Τέλος σύμφωνα με το τρίτο και καλύτερο σενάριο τα προγράμματα θεραπείας και πρόληψης θα διευρυνθούν χάρη στα αυξημένα κονδύλια που θα διαθέσει η διεθνής κοινότητα . Έτσι το 70% των αφρικανών θα υποβληθούν σε αντιϊοσική θεραπεία με αποτέλεσμα 43 εκατομμύρια άνθρωποι να μη προσβληθούν από τον ιό.

    Ο κ. Ντηλέητ λέει χώρες όπως η Ουγκάντα, η Μποτσουάνα και η Κένυα έχουν εφαρμόσει δραστικά μέτρα με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό μολύνσεων και ότι ένας ολοένα και περισσότεροι Αφρικανοί αποκτούν πρόσβαση σε θεραπείες. Αλλά, προσθέτει, πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν.

    Ο εκπρόσωπος του ΟΟΗΕ προέτρεψε τις αφρικανικές κυβερνήσεις να καταστρώσουν και να εφαρμόσουν εθνικά προγράμματα και πολιτικές για το Εηντς και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες αυτές.

    [03] Βελτιώνεται η οικονομία της Τουρκίας; ...

    04 Mar 2005, 20:06 UTC

    Η Τουρκία λέει οτι δεν χρειαστεί ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε αμερικανική οικονομική βοήθεια, πράγμα που αποτελεί ένδειξη του ότι η οικονομία της βελτιώνεται. Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα χρειαστεί τα χρήματα αυτά, αφού συμφώνησε κατ'αρχήν να πάρει δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η αμερικανική βοήθεια είχε προσφερθεί στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 2003, για να βοηθηθεί η Άγκυρα να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε για την οικονομία της η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

    [04] Συνάντηση Κώστα Καραμανλή-Φάτος ...

    04 Mar 2005, 20:03 UTC

    Ο κ. Καραμανλής

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Φάτος Νάνο, που επισκέπτεται την Αθήνα και συζήτησε μαζί του τις διμερείς σχέσεις και διάφορα θέματα που αφορούν στα Βαλκάνια. Δεν έγιναν δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση.

    [05] Διάσκεψη ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας, ...

    04 Mar 2005, 20:08 UTC

    Οι κ.κ. Σιράκ και Σρέντερ

    Το γραφείο του Γάλλου προέδρου Ζάκ Σιράκ λέει ότι ο κ. Σιράκ θα διοργανώσει διάσκεψη με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ισπανίας στις 18 Μαρτίου, για να συζητήσουν σημαντικά διεθνή θέματα. Το ανάκτορο των Ηλισίων ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι ο κ. Σιράκ θα παραθέσει δείπνο εργασίας για τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, τον καγκελλάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Το γραφείο του κ. Σιράκ πρόσθεσε ότι η σχέση μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ θα αποτελέσει το επίκεντρο των συνομιλιών. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία σε συμμετάσχει σε διάσκεψη με την Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 7 March 2005 - 2:18:10 UTC