Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-05-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [02] ΗΕ: Εξετάζεται η συνθήκη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων

  • [01] Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    02-05-2005

    Η ιρακινή αστυνομία είπε ότι αντάρτες πραγματοποίησαν τουλάχιστον 4 ακόμα βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας 9 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 30. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος του νέου κύματος βομβισμών που εκδηλώθηκε μετά την αναγγελία του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα. Πάνω από 100 άτομα, κυρίως άμαχοι πολίτες, έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή.

    Στην φονικότερη από τις επιθέσεις της Δευτέρας, βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε καταστήματα της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 περαστικούς. Επίσης, δύο άλλα άτομα σκοτώθηκαν σε δεύτερη επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα. Στο βόρεια πόλη Μοσούλη, δύο βομβιστές αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκαν, σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας 15 άλλα άτομα.

    Την Κυριακή, πάνω από 30 άτομα σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και 25 Κούρδοι που παρίσταντο στην κηδεία δολοφονημένου Κούρδου τοπικού αξιωματούχου, στη βόρεια πόλη Τάλ Αφάρ.

    [02] ΗΕ: Εξετάζεται η συνθήκη εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων

    02-05-2005

    Εκπρόσωποι από περίπου 190 χώρες άρχισαν αναθεώρηση της συνθήκης κατά της διασποράς των πυρηνικών όπλων, καθώς εκδηλώνονται ανησυχίες για τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Στην εναρκτήρια ομιλία του σήμερα στην έδρα των ΗΕ, ο γενικός γραμματέας Κόφι Ανάν είπε ότι η συνθήκη δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, αν περισσότερες χώρες αναπτύξουν την τεχνολογία που χρειάζεται για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

    Ο κ. Ανάν κάλεσε τα κράτη μέλη του οργανισμού να αντιμετωπίσουν τις παραβιάσεις της σχετικής συνθήκης και επίσης έκανε έκκληση προς τις κύριες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τα πυρηνικά τους οπλοστάσια. Η 35άχρονη συνθήκη δίνει σε χώρες το δικαίωμα ανάπτυξης πυρηνικής τεχνολογίας, με αντάλλαγμα την δέσμευσή τους να μην κάνουν χρήση πυρηνικών όπλων.

    Οι ΗΠΑ ζητούν αναθεώρηση της φημολογούμενης παραβίασης της συνθήκης από το Ιράν, καθώς και την απόσυρση της Βόρειας Κορέας από τη διεθνή συνθήκη, το 2003. Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πρόσφατα ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, όμως το Ιράν αρνείται τις καταγγελίες των ΗΠΑ ότι αναπτύσσει μυστικό πρόγραμμα ατομικών όπλων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 3 May 2005 - 1:18:08 UTC