Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-05-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανία: Εκλογική νίκη Μπλέαρ
  • [02] O πρόεδρος Μπούς αρχίζει περιοδεία στην Ευρώπη
  • [03] Νέα Υόρκη: Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα των εκρήξεων έξω απ' το Βρετανικό προξενείο
  • [04] Ιράκ: Τουλάχιστον 27 νεκροί από νέες ανταρτικές επιθέσεις
  • [05] Xαραζί: Το Ιράν θέλει συνέχιση των συνομιλιών με την ΕΕ
  • [06] Ιεράρχες μέλη της κοινότητας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αποκηρύσουν τον Πατριάρχη Ειρηναίο
  • [07] Πρώτος σταθμός του Προέδρου Μπους η Λετονία
  • [08] Ο Λευκός Οίκος συγχαίρει το βρετανό πρωθυπουργό Τόνυ Μπλέαρ
  • [09] Βρετανία: Εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης
  • [10] Και άλλα επεισόδια βίας στο Ιράκ
  • [11] Η Χαμάς κερδίζει έδαφος στις Παλαιστινιακές δημοτικές εκλογές
  • [12] Σομαλία: Το Πεντάγωνο διαψεύδει πληροφορίες για απόβαση
  • [13] Νεπάλ: Σκοτώθηκε Ινδουιστής ιερέας
  • [14] Στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

  • [01] Βρετανία: Εκλογική νίκη Μπλέαρ

    06-05-2005

    Στη Βρετανία, οι δημοσκοπήσεις έξω απ' τα εκλογικά κέντρα δείχνουν πως το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού, Τόνυ Μπλέαρ, κερδίζει τρίτη κατά σειρά θητεία στο πηδάλιο της χώρας, αλλά με σημαντικά μικρότερη πλειοψηφία στη Βουλή. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν το Εργατικό κόμμα να προηγείται αισθητά των Συντηρητικών και του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος, αλλά τα exit poll δίνουν στο Eργατικό κόμμα το 37% της ψήφου, στους συντηρητικούς το 33% και στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα ποσοστό 22%. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις η 161ος εδρών πλειοψηφία που διατηρούσε το Εργατικό κόμμα στη Βουλή θα περιοριστεί στις 66 έδρες, ενώ το Συντηρητικό κόμμα αναμένεται πως θα κερδίσει 44 έδρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί 2 έδρες. Η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα σήμερα.

    [02] O πρόεδρος Μπούς αρχίζει περιοδεία στην Ευρώπη

    06-05-2005

    Ο πρόεδρος Μπούς αναχωρεί σήμερα για πενθήμερη περιοδεία στην Ευρώπη με κύριο στόχο την συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την 60η επέτειο απ' το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του κ. Μπούς θα είναι η Λετονία όπου θα έχει συνομιλίες με τους προέδρους των τριών χωρών της Βαλτικής. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο κ. Μπούς θεωρεί κατοχή τα 50 χρόνια διακυβέρνησης της Λετονίας, Εσθονίας και Λιθουανίας απ' την Σοβιετική Ένωση, ενώ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να επισημάνει στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν έφερε ελευθερία στις χώρες της Βαλτικής. Πάντως οι κ. Μπούς και Πούτιν θα παραστούν σε εορταστική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τη Δευτέρα για την επέτειο της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Επίσης ο κ. Μπούς θα επισκεφτεί Ολλανδικό νεκροταφείο πολέμου και θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

    [03] Νέα Υόρκη: Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα των εκρήξεων έξω απ' το Βρετανικό προξενείο

    06-05-2005

    Οι αρχές της Νέας Υόρκης δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν υπόπτους και δεν γνωρίζουν τα κίνητρα για τις εκρήξεις δύο αυτοσχέδιων χειροβομβίδων νωρίς την Πέμπτη το πρωί έξω από κτήριο όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, και το Βρετανικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας μόνο μικρές υλικές ζημιές. O διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλλυ, δήλωσε ότι το βίντεο απ' τις κάμερες ασφαλείας των κτηρίων της περιοχής δείχνει διάφορα άτομα, μπροστά απ' το κτήριο την ώρα των εκρήξεων και ότι ενδεχομένως κάποιος να πέταξε μια απ' τις αυτοσχέδιες χειροβομβίδες. Επίσης ο κ. Κέλλυ δήλωσε ότι οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάλληλος των ΗΕ από την Ολλανδία ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τις εκρήξεις, δεν είχε ανάμειξη στο θέμα.

    [04] Ιράκ: Τουλάχιστον 27 νεκροί από νέες ανταρτικές επιθέσεις

    06-05-2005

    Στο Ιράκ, τουλάχιστον 27 άτομα σκοτώθηκαν από κύμα ανταρτικών επιθέσεων κατά των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων της χώρας.

    Στη Βαγδάτη, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 13 άτομα σε στρατολογικό κέντρο. Σε δυο άλλες επιθέσεις, αντάρτες έστησαν ενέδρα σε δυο αστυνομικές περιπόλους, σκοτώνοντας 9 αστυνομικούς. Ενώ έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που στόχευε ανώτερο αξιωματούχο του Υπουργείου Εσωτερικών, κόστισε τη ζωή σε ένα σωματοφύλακα.

    Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη Μοσούλη, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομική περίπολο, σκοτώνοντας 4 αστυνομικούς.

    Οι αντάρτες εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους από την περασμένη εβδομάδα που ο Ιρακινός Πρωθυπουργός, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, ανακοίνωσε τον μερικό σχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου. Οι υπουργοί συναντήθηκαν ξανά χθες για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιράκ και να διορίσουν και τα υπόλοιπα στελέχη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχηματισμού.

    [05] Xαραζί: Το Ιράν θέλει συνέχιση των συνομιλιών με την ΕΕ

    06-05-2005

    Καμάλ Χαραζί

    Το Ιράν λέει ότι θέλει να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την ΕΕ για το πυρηνικό του πρόγραμμα, παρά το αδιέξοδο που έχει προκύψει.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Καμάλ Χαραζί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, με την προϋπόθεση ότι θα οδηγήσουν σε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Ο κύριος Χαραζί μίλησε στα ΗΕ μετά από συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του οργανισμού, Κοφφι Αννάν.

    Κατόπιν συμφωνίας με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, το Ιράν συμφώνησε πέρυσι να σταματήσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες ενώ θα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για μία τελική διευθέτηση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Πρόσφατα όμως το Ιράν δήλωσε ότι θα συνεχίσει μερικές δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου, που χρησιμοποιείται σα καύσιμο για πυρηνικά εργοστάσια και για τη δημιουργία ατομικών βομβών.

    [06] Ιεράρχες μέλη της κοινότητας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αποκηρύσουν τον Πατριάρχη Ειρηναίο

    06-05-2005

    Ηγετικά στελέχη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανακοίνωσαν με επιστολή τους χθες ότι διακόπτουν κάθε επαφή με τον επίμαχο Πατριάρχη Ειρηναίο τον Πρώτο, λόγω καταγγελιών σε βάρος του για διαφθορά και μακροχρόνιες μισθώσεις Εκκλησιαστικής περιουσίας σε Ισραηλινούς επενδυτές. 13 επίσκοποι και 25 αρχιμανδρίτες ανακοίνωσαν την απόφαση τους αυτή χθες στην Ιερουσαλήμ λέγοντας ότι άρουν πλέον την αναγνώριση προς το πρόσωπο του Πατριάρχη. Ο ίδιος ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν έχει σχολιάσει επίσημα την ανακοίνωση, αλλά στο παρελθόν έχει διαψεύσει καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από μέρους του και έχει δηλώσει ότι οι μισθώσεις εκκλησιαστικών ακινήτων ήταν νόμιμες.

    [07] Πρώτος σταθμός του Προέδρου Μπους η Λετονία

    06-05-2005

    Ο πρόεδρος Μπους βρίσκεται καθοδόν προς την Ευρώπη, όπου θα επισκεφθεί 4 χώρες, επ' ευκαιρία των εορτασμών για τα 60 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Ο πρώτος σταθμός του θα είναι η Λετονία, όπου θα συναντηθεί το Σάββατο στην πρωτεύουσα Ρίγα, με τους ομολόγους του από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία.

    Οι ηγέτες των χωρών της Βαλτικής, βρίσκονται σε διένεξη με τη Ρωσία, λόγω της κατοχής των χωρών τους επί 5 δεκαετίες από τη Σοβιετική Ένωση, μετά τη λήξη του πολέμου. Οι εν λόγω ηγέτες ζητούν από τη Ρωσία να παραδεχθεί ότι ασκούσε κατοχή των χωρών τους. Για το λόγο αυτό, οι πρόεδροι της Λιθουανίας και της Εσθονίας, αρνήθηκαν να μεταβούν στη Μόσχα την Δευτέρα, για να συμμετάσχουν στην τελετή που γίνεται επ 'ευκαιρία της συμμαχικής νίκης επί του ναζισμού.

    Ο κ. Μπους, που θα παραστεί στην τελετή, δήλωσε στην λιθουανική τηλεόραση ότι θα επισημάνει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η λήξη του πολέμου, δέν έφερε την ελευθερία στις χώρες της Βαλτικής. Στην συνέχεια, ο κ. Μπους θα επισκεφθεί την Ολλανδία και την Γεωργία.

    [08] Ο Λευκός Οίκος συγχαίρει το βρετανό πρωθυπουργό Τόνυ Μπλέαρ

    06-05-2005

    Ο πρόεδρος Μπους και πολλοί άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες συνεχάρησαν τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνυ Μπλέαρ για την επανεκλογή του για τρίτη φορά. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν ότι ο κ. Μπους που ταξιδεύει προς την Ευρώπη, τηλεφώνησε την Παρασκευή τον κ. Μπλέαρ για τον συγχαρεί.

    Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τζων Χάουαρντ που, όπως και ο κ. Μπλέαρ, υποστηρίζει τον πόλεμο στο Ιράκ, εξήρε τον βρετανό πρωθυπουργό για την γενναιότητά του και την ηγετική του στάση στο θέμα αυτό.

    Ο Ρώσος προεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη και εκείνος τον κ. Μπλέαρ, όπως εξάλλου και ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

    [09] Βρετανία: Εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης

    06-05-2005

    O Τόνυ Μπλέαρ με τη συζυγό του Σερί

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέαρ οδήγησε το Εργατικό του κόμμα στην τρίτη κατά σειρά εκλογική του νίκη, μετά τις γενικές εκλογές την Πέμπτη. Όμως, αυτή τη φορά, με σημαντικά μειωμένη πλειοψηφία στην βουλή. Η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τον κ. Μπλέαρ την Παρασκευή και του ζήτησε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

    Μετά την καταμέτρηση των περισσότερων ψήφων, το Εργατικό κόμμα εξασφαλίζει περίπου 350 έδρες στην βουλή των 646 εδρών. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί, που έχουν ταχθεί κατά του πολέμου στο Ιράκ, και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Συντηρητικοί, επέτυχαν σημαντικά κέρδη, κυρίως εξαιτίας της δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος για την υποστήριξη του κ. Μπλέαρ για τον πόλεμο στο Ιράκ. Πάντως, ο ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών, Μάικλ Χάουαρντ, είπε ότι θα παραιτηθεί μετά την τρίτη κατά σειρά εκλογική ήττα του κόμματος.

    Ο κ. Μπλέαρ δήλωσε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι την λήξη της θητείας του, όμως ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ο δημοφιλής υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν μπορεί να τον αντικαταστήσει πριν τις επόμενες γενικές εκλογές.

    [10] Και άλλα επεισόδια βίας στο Ιράκ

    06-05-2005

    Στο Ιράκ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε, την Παρασκευή, τα εκρηκτικά του σε πολυσύχναστη αγορά νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 άτομα και να τραυματιστούν 40. Η αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε στην Σουγουάιρα, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, που βρίσκεται σε περιοχή όπου η ανταρτική δράση είναι έντονη.

    Σε άλλη επίθεση στη βόρεια πόλη Τικρίτ, βομβιστής αυτοκτονίας έριξε το αυτοκίνητό του, που έφερε εκρηκτικά, σε λεωφορειάκι που μετέφερε ιρακινούς αστυνομικούς, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7. Στο μεταξύ, η αστυνομία της Βαγδάτης είπε ότι κάτοικοι της πρωτεύουσας ανακάλυψαν περί τα 12 πτώματα, θαμμένα σε σκουπιδότοπο. Πολλοί από τους νεκρούς είχαν δεμένα μάτια και είχαν εκτελεστεί με πυροβολισμό στο κεφάλι.

    Eξάλλου, ο αραβικός τηλεοπτικός σταθμός αλ Τζαζήρα μετέδωσε ότι οι εξτρεμιστές που κρατούν ως όμηρο τον Αυστραλό Ντάγκλας Γούντ, έδωσαν στην κυβέρνηση της χώρας του διορία 72 ωρών για να αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Γούντ θα εκτελεστεί, άν η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το αίτημα των εξτρεμιστών.

    [11] Η Χαμάς κερδίζει έδαφος στις Παλαιστινιακές δημοτικές εκλογές

    06-05-2005

    Υποστηρικτές της Φατάχ πανηγυρίζουν

    Η Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς, αναδείχτηκε σε μία ισχυρή πολιτική απειλή για τη Φατάχ, που βρίσκεται στη εξουσία, στις δημοτικές εκλογές των Παλαιστινιακών περιοχών. Σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα η Χαμάς υπερίσχυσε σε τουλάχιστον 24 τοπικά συμβούλια στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Η εξτρεμιστική οργάνωση αναδείχτηκε νικήτρια σε μερικές από τις σημαντικότερες περιοχές , συμπεριλαμβανόμενων των αστικών κέντρων της Ραφά, της Μπέιτ Λαχίγια και της Καλκιλίας.

    Η Φατάχ, της οποία ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς, κέρδισε τον έλεγχο σε πάνω από 50 συμβούλια, σε 84 κοινότητες. Η Χαμάς αμφισβητεί τα αποτελέσματα λέγοντας ότι επικράτησε σε 34 κοινότητες. Και ότι μερικά μέλη της Χαμάς έθεσαν υποψηφιότητα σαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι για λόγους ασφάλειας.. Σύμφωνα με πληροφορίες η Φατάχ ζητά την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 2 κοινότητες, τη Ραφά και το προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέι.

    Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τη Κυριακή.

    [12] Σομαλία: Το Πεντάγωνο διαψεύδει πληροφορίες για απόβαση

    06-05-2005

    Ο επικεφαλής της κάτω από αμερικανική ηγεσία αντιτρομοκρατικής δύναμης στο Τζιμπουτί, διέψευσε πληροφορίες ότι αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποίησαν απόβαση στις ακτές της Σομαλίας αυτή την εβδομάδα. Ο αντιστράτηγος Σάμιουελ Χέλαντ χαρακτήρισε τις πληροφορίες 'απλά κατασκευάσματα,' την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι οι Σομαλικές αρχές μάλλον πέρασαν την στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδες, στις ακτές του γειτονικού Τζιμπουτί, ως απόβαση. Αλλά και το Πεντάγωνο διέψευσε την πληροφορία αυτή.

    Την Πέμπτη, Σομαλοί αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 20 αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν με σκάφη στην νοτιοδυτική ακτή της Σομαλίας, όπου και έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων τρομοκρατών στους κατοίκους της περιοχής.

    Η αμερικανική αντιτρομοκρατική δύναμη αναπτύχθηκε στο Τζιμπουτί το 2002, στα πλαίσια του αμερικανικού πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001, εναντίον των ΗΠΑ.

    [13] Νεπάλ: Σκοτώθηκε Ινδουιστής ιερέας

    06-05-2005

    Αξιωματούχοι του Νεπάλ είπαν ότι άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ήταν Μαοϊστές αντάρτες, σκότωσαν εξέχοντα Ινδουιστή ιερέα στην πόλη Μπουτβάλ, 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κατμαντού. Η αστυνομία είπε ότι οπλοφόροι σκότωσαν τον Ναραγιάν Ποκρέλ και τραυμάτισαν έναν από τους συνεργάτες του, κατά την διάρκεια επίθεσης την Παρασκευή. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, όμως αν ευθύνονταν οι μαοϊστές αντάρτες, θα ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούν επίθεση κατά θρησκευτικού ηγέτη.

    [14] Στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

    Γιώργος Βραχνής

    Αθήνα

    04-05-2005

    Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη κ. Γιώργο Γεννηματά είχε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Λόρα Κένεντι που επισκέπτεται την Αθήνα. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι συνομιλίες των δύο αξιωματούχων εστιάστηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και στην πορεία των σχέσεων Αθηνών - Άγκυρας. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μετά τα δημοψηφίσματα του περασμένου χρόνου η πιθανή προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων οφείλει να έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά, τόσο ως προς τα διαδικαστικά θέματα, όσο και ως προς το ουσιαστικό περιεχόμενο των συνομιλιών, έτσι ώστε να αποφευχθεί, πάση θυσία, μια νέα αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης. Ο στόχος, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πρέπει να είναι η λύση η οποία θα έχει συμφωνηθεί να τεθεί σε χωριστά δημοψηφίσματα, χωρίς επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

    Η κ. Κένεντι έχει ως αποστολή να διερευνήσει τις δυνατότητες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε ήδη την Άγκυρα και είχε συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία. Στη συνέχεια θα μεταβαίνει στην Κύπρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο.

    Οι συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Μολυβιάτη με την Αμερικανίδα αξιωματούχο, που είχαν προηγηθεί, επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό και στην προετοιμασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ, και της συνάντησης που θα έχει στις 20 Μαΐου με τον πρόεδρο Μπους στο Λευκό Οίκο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 7 May 2005 - 1:18:15 UTC