Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-09-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 51,8 δις για την ανακούφιση των πληγέντων από την Κατρίνα
  • [02] Τσέινυ: Η ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών θα αποτελέσει άθλο
  • [03] Ιράκ: Μεγάλη επιχείρηση κατά ανταρτών στην Ταλ Αφάρ
  • [04] Ισραήλ: Έκλεισε πέρασμα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδα της Γάζας
  • [05] ΗΠΑ: Θα πρέπει να καθυστερήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ μέχρι το 2008
  • [06] Αίγυπτος: Υπερισχύει ο Μπουμπάρακ με 70%
  • [07] ΕΕ: Συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των χωρών-μελών
  • [08] Μικρότερος ο αριθμός των εντοπιζόμενων πτωμάτων στη Νέα Ορλεάνη
  • [09] Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο Μάικλ Μπράουν
  • [10] Και πάλι νικητής των εκλογών στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ
  • [11] Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το Αγιον Ορος
  • [12] Προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης
  • [13] Συνάντηση Αμερικανικής και Τουρκικής ηγεσίας

  • [01] 51,8 δις για την ανακούφιση των πληγέντων από την Κατρίνα

    09-09-2005

    Το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε επιπλέον οικονομική βοήθεια, ύψους 51,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την ανακούφιση των πληγέντων από την Κατρίνα. Και η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπρόσωπων ενέκριναν τη Πέμπτη το πακέτο. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπους ενέκρινε πακέτο βοήθειας ύψους10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Στο μεταξύ, στη Νέα Ορλεάνη, χιλιάδες αστυνομικοί και μέλη της εθνοφρουράς πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα, προσπαθώντας να απομακρύνουν κατοίκους που παρέμειναν στην πόλη, παρά την διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσής της. Αρκετές χιλιάδες κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μείνουν στα σπίτια τους, παρά τα μολυσμένα νερά και τις φωτιές που μαίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

    Οι αρχές εντοπίζουν όλο και περισσότερα πτώματα, καθώς τα νερά της πλημμύρας υποχωρούν. Ο επίσημος αριθμός των θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα παραμένει κάτω των 300, όμως οι αρχές προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

    [02] Τσέινυ: Η ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών θα αποτελέσει άθλο

    09-09-2005

    Ντικ Τσέινυ

    O αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινυ επισκέφθηκε την Πέμπτη περιοχές του κόλπου του Μεξικού που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον τυφώνα Κατρίνα, ενώ ο πρόεδρος Μπους υποσχέθηκε ότι θα απλοποιηθεί η διαδικασία παροχής βοηθημάτων προς τους πληγέντες.

    Ο κ. Τσέινυ επισκέφθηκε την πόλη Γκάλφπορτ του Μισισιπή, όπου επιθεώρησε κατεστραμμένες κατοικίες και συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους. Ο κ. Τσέινυ επισκέφθηκε στη συνέχεια τη Νέα Ορλεάνη, και δηλωσε ότι η ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών θα αποτελέσει άθλο.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπους είπε ότι 400,000 οικογένειες υπέβαλαν ήδη αιτήσεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων για την παροχή βοήθειας, ενώ υπάρχουν ακόμα χιλιάδες άτομα που δεν έχουν ξεκινήσει την απαιτούμενη διαδικασία. Ο κ. Μπους κήρυξε την 16η Σεπτεμβρίου ημέρα εθνικής προσευχής για τα θύματα της Κατρίνα.

    Ο πρόεδρος Μπους και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων επικρίθηκαν σφοδρά για την αργή αντίδρασή τους μετά το πλήγμα του τυφώνα Κατρίνα. Μια νέα σφυγμομέτρηση λέει ότι τα δύο τρίτα των αμερικανών πιστεύουν ότι ο κ. Μπούς μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να βοηθηθούν οι πληγέντες αμέσως μετά την καταστροφή.

    Περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και πλημμυροπαθείς, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, διαδηλώνοντας κατά των χειρισμών του προέδρου Μπους μετά την θεομηνία.

    [03] Ιράκ: Μεγάλη επιχείρηση κατά ανταρτών στην Ταλ Αφάρ

    09-09-2005

    Στο Ιράκ, ο υποστράτηγος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Ρικ Λιντς λέει ότι οι ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν σε αντάρτες στη πόλη Τάλ Αφάρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο υποστράτηγος Λιντς δήλωσε την Πέμπτη ότι η επιχείρηση στοχεύει ξένους μαχητές και αντάρτες που προσπαθούν να μεταβάλουν την Ταλ Αφάρ σε κρησφύγετο τρομοκρατών. Ο στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι δεν θα αναφερθεί στο χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, αλλά τόνισε ότι οι αρχές συνεργάζονται με τοπικούς ηγέτες για την απομάκρυνση των πολιτών από τη πόλη, που απέχει 420 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο αμερικανικός στρατός λέει ότι πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ύποπτο κρησφύγετο της Αλ Κάιντα στη πόλη Χουσάιμπα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στόχος της αεροεπιδρομής ήταν σύμφωνα με το στρατό, ο Αμπού Μωχαμάντ, 'ηγέτης γνωστού πυρήνα που έφτανε βόμβες'. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το αν σκοτώθηκε κατά την επιδρομή.

    [04] Ισραήλ: Έκλεισε πέρασμα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδα της Γάζας

    09-09-2005

    Το πέρασμα της Ράφα

    Tο Ισραήλ έκλεισε το κύριο πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, λίγες μέρες πριν την σχεδιαζόμενη απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα. Αξιωματούχοι των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσαν την Πέμπτη ότι το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό για περίπου 6 μήνες, ενώ θα εκτελούνται εκεί έργα.

    Κατά το διάστημα αυτό, οι Παλαιστίνιοι θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ένα άλλο πέρασμα σε σημείο που συναντώνται τα σύνορα της Γάζας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επέκριναν το σχέδιο αυτό, λέγοντας ότι δεν είχαν ερωτηθεί.

    Στο μεταξύ, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ένα Παλαιστίνιο άνδρα, ενώ τραυμάτισαν έναν νεαρό κοντά στο πέρασμα της Ράφα. Το Ισραήλ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αποσύρει τα τελευταία του στρατεύματα από τη Γάζα έως την επόμενη Πέμπτη.

    [05] ΗΠΑ: Θα πρέπει να καθυστερήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ μέχρι το 2008

    09-09-2005

    Παράγοντας του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι οποιαδήποτε νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι τουλάχιστον το 2008. Η Αλβανία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και η Κροατία ήλπιζαν ότι θα γίνονταν μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές υποθέσεις, Κούρτ Βόλκερ, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, δεν πιστεύουν πως τα τρία αυτά Βαλκανικά κράτη είναι έτοιμα για ένταξη στη συμμαχία. Κατά τον κύριο Βόλκερ επίσης, οι ίδιοι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να διευρυνθεί το ΝΑΤΟ στα επόμενα ένα με δύο χρόνια.

    Ο κύριος Βόλκερ αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί και η Ουκρανία στα σχέδια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ μαζί με τις τρεις προαναφερθείσες χώρες της Βαλκανικής, το 2008. Η Ατλαντική Συμμαχία έχει πει πως η Ουκρανία χρειάζεται να προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στο στρατιωτικό συνασπισμό.

    [06] Αίγυπτος: Υπερισχύει ο Μπουμπάρακ με 70%

    09-09-2005

    Στην Αίγυπτο, η εκλογική επιτροπή λέει ότι σύμφωνα με μία πρώτη καταμέτρηση ο νυν πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ συγκέντρωσε το 70% των ψήφων.

    Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

    Την Πέμπτη , η εκλογική επιτροπή απέρριψε το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι προεδρικές εκλογές μετά από καταγγελίες του υποψήφιου Αϊμαν Νούρ ότι σημειώθηκαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ απαίτησε τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών.

    Ανεξάρτητοι παρατηρητές αλλά και δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν ανάλογα προβλήματα σχετικά με τις εκλογές της περασμένης Τετάρτης, ανάμεσα στα οποία ήταν η εξαγορά ψήφων αλλά και οι εκφοβισμοί.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λεει ότι ελπίζει ο αιγυπτιακός λαός να επωφεληθεί από τις πρώτες του εκλογές με πολλούς υποψήφιους , όταν προσέλθει ξανά στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη αυτού του χρόνου.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ παραδέχτηκε ότι σημειώθηκαν προβλήματα στις αιγυπτιακές προεδρικές εκλογές και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα τις σχολιάσει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων και αναλυθεί η εκλογική διαδικασία.

    [07] ΕΕ: Συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των χωρών-μελών

    09-09-2005

    Τσαρλς Κλαρκ

    Οι υπουργοί δικαιοσύνης και εσωτερικών της ΕΕ αναφέρουν ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος στις συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών ώστε να μπορέσουν οι χώρες-μέλη να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

    Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τσαρλς Κλαρκ του οποίου η χώρα έχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών στη αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

    H Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Μπρίζετ Ζίπριες, είπε ότι η πρώτη μέρα συνομιλιών, της άτυπης διήμερης συνάντησης στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, επικεντρώθηκε στον κόστος των νέων μέτρων.

    Σύμφωνα με τις προτάσεις που συζητιόνται υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών θα υποχρεώνονται να διατηρούν αρχεία των τηλεφωνημάτων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και συνομιλιών σε κινητά και να τα παρέχουν στην αστυνομία στα πλαίσια έρευνας για τη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατία

    [08] Μικρότερος ο αριθμός των εντοπιζόμενων πτωμάτων στη Νέα Ορλεάνη

    09-09-2005

    Aξιωματούχοι της Νέας Ορλεάνης λένε ότι μέχρι τώρα, τα ειδικά συνεργεία εντόπισαν λιγότερα πτώματα από ότι αναμενόταν, οπότε ελπίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν θα είναι τόσο υψηλός. Υπήρχαν φόβοι ότι τα θύματα ανέρχονταν στα 10,000 άτομα.

    Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή, ο υπεύθυνος εσωτερικής ασφάλειας της Νέας Ορλεάνης Τέρρυ Ελμπερτ είπε ότι, για να προστατευτεί η αξιοπρέπεια των νεκρών, δεν θα επιτραπούν οι φωτογραφήσεις ανακομιδής των πτωμάτων και πρόσθεσε ότι η πολιτεία της Λουϊζιάνας θα δώσει στη δημοσιότητα μόνο τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

    Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι η αστυνομία, η εθνοφρουρά και οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν πλήρως ασφαλίσει την κατεστραμμένη πόλη, εκτελώντας περιπολίες επί 24άωρης βάσης. Οι αξιωματούχοι παρότρυναν επίσης όσους παραμένουν στην πόλη να φύγουν, όμως η αστυνομία δεν έχει ακόμα επιβάλει δια της βίας εκκενώσεις. Πάντως, η διαταγή του δημάρχου για υποχρεωτική εκκένωση, ισχύει.

    Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος Μπούς θα επισκεφθεί και πάλι τις πληγείσες περιοχές την Κυριακή.

    [09] Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο Μάικλ Μπράουν

    09-09-2005

    Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο βαλλόμενος από παντού επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων Μάικλ Μπράουν, ο οποίος είχε επιφορτισθεί την τεράστια επιχείρηση διάσωσης και αποκατάστασης μετά το πλήγμα του τυφώνα Κατρίνα σε περιοχές του κόλπου του Μεξικού. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Μάικλ Τσέρτοφ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο υποναύαρχος της Ακτοφυλακής Θάντ Αλλεν θα αντικαταστήσει τον κ. Μπράουν, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για να συντονίζει τις επιχειρήσεις της εν λόγω υπηρεσίας σε εθνικό επίπεδο.

    Αρκετά ηγετικά στελέχη του κονγκρέσου και αξιωματούχοι της Λουϊζιάνας επέκριναν σφοδρότατα την αρχική αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μετά την καταστροφή της Κατρίνας και ζήτησαν από τον πρόεδρο Μπούς να απολύσει τον Μάικλ Μπράουν. Πολλοί δημοκρατικοί γερουσιαστές είπαν ότι η απόφαση ανάκλησης του κ. Μπράουν στην Ουάσινγκτον για να συντονίζει τις εργασίες της υπηρεσίας είναι λανθασμένη, αφού η συνεχιζόμενη παρουσία του θα θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία των προσπαθειών αποκατάστασης.

    [10] Και πάλι νικητής των εκλογών στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ

    09-09-2005

    Ο κ. Μουμπάρακ

    H εκλογική επιτροπή της Αιγύπτου ανακήρυξε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ νικητή των πρώτων προεδρικών εκλογών με πολλαπλούς υποψηφίους, λέγοντας ότι εξασφάλισε το 88% των ψήφων. Η αιγυπτιακή τηλεόραση είπε ότι ο κ. Μουμπάρακ κέρδισε πάνω από 6 εκατομμύρια ψήφους.

    Η νίκη του κ. Μουμπάρακ ήταν αναμενόμενη, παρά την ύπαρξη 9 εκλογικών του αντιπάλων, για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας. Δεύτερος με μεγάλη διαφορά ψήφων, ήρθε ότι Αϊμάν Νούρ, του κόμματος Φιλελεύθερο Αύριο. Ανεξάρτητοι παρατηρητές και δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πάντως ανέφεραν αρκετές εκλογικές παρατυπίες, όμως η εκλογική επιτροπή της χώρας απέρριψε την έκκληση για επαναληπτικές εκλογές.

    [11] Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το Αγιον Ορος

    09-09-2005

    O κ. Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί την μοναστική κοινότητα του Αγίου Ορους, που περιλαμβάνει 20 μονές, από τις οποίες μία είναι ρωσική. Ο κ. Πούτιν είναι ο πρώτος Ρώσος ηγέτης που επισκέπτεται το Αγιο Ορος. Κατά την άφιξή του εκεί δήλωσε ότι η Ρωσία είχε πάντα δυνατούς δεσμούς με την μοναστική κοινότητα και ότι ο ίδιος τρέφει μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τους μοναχούς.

    Ο Ρώσος πρόεδρος, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, είχε την Πέμπτη συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για ενεργειακά θέματα καθώς και το κυπριακό ζήτημα. Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να κατασκευάσει αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος, από τους οποίους θα μπορούσε να επωφωληθεί ολόκληρη η Ευρώπη. Ο κ. Πούτιν είπε επίσης ότι η ρωσική και η ελληνική θέση αναφορικά με το κυπριακό, είναι παραπλήσιες.

    [12] Προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου της Βαγδάτης

    09-09-2005

    O Ρόυ Χάλλουμς

    H ιρακινή κυβέρνηση διέταξε στρατεύματά της να μεταβούν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης για να μπορεί να επαναλειτουργήσει, μετά το κλείσιμό του από την βρετανική εταιρία ασφάλειας που είχε επιφορτιστεί την περιφρούρισή του, εξαιτίας οικονομικών διαφωνιών. Ο αναπληρωτής υπουργός Συγκοινωνιών Εσμάτ Αμέρ είπε την Παρασκευή ότι οι πτήσεις θα αρχίσουν να γίνονται πάλι κανονικά εντός της ημέρας.

    Η βρετανική εταιρία ασφάλειας Global Strategies Group, δήλωσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν είχε καταβάλει τις συμφωνημένες πληρωμές για 7 μήνες και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να περιφρουρεί το αεροδρόμιο, αλλά οι πτήσεις δεν θα πραγματοποιούνται, μέχρις ότου καταβληθούν τα χρωστούμενα.

    Στο μεταξύ, στη Βαγδάτη δύο ιρακινοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 6 τραυματίστηκαν από πυρά ανταρτών. Εξάλλου, ο πρώην αμερικανός όμηρος Ρόυ Χάλλουμς, που απελευθερώθηκε την Τετάρτη από αμερικανούς στρατιώτες, βρίσκεται καθ'οδόν προς τις ΗΠΑ.

    [13] Συνάντηση Αμερικανικής και Τουρκικής ηγεσίας

    09-09-2005

    Ο στρατηγός Τζόουνς

    O Aμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Τζέημς Τζόουνς συναντήθηκε την Παρασκευή με τον αρχηγό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χιλμί Οζκιόκ στην Αγκυρα. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο στρατιωτικοί ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ειδικά, κατά των Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ.

    Οι στρατηγοί συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα κατά του παράνομου κόμματος ΠΕΚΑΚΑ, το οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα κατά των Κούρδων ανταρτών που από το 1999, έχουν βάση τους το βόρειο Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 10 September 2005 - 1:18:13 UTC