Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-11-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσέινη: Αποχώρηση από το Ιράκ θα ικανοποιούσε τους τρομοκράτες
  • [02] Έκθεση: Στα ύψη ο αριθμός ατόμων που έχουν προσβληθεί από AIDS
  • [03] Απαγόρευση εισαγωγής πουλερικών από Καναδά
  • [04] Μαζικές περικοπές στην Τζένεραλ Μότορς
  • [05] CIA: Οι ανακριτές 'δεν βασανίζουν' κρατούμενους
  • [06] Κάιρο: Σύνοδος εθνικής συμφιλίωσης για το Ιράκ
  • [07] Επιστροφή Μπούς από Ασία
  • [08] Οι ΗΠΑ ζητούν ενοποίηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης
  • [09] Αναβλήθηκε η παραπομπή του Ιράν στο ΣΑ
  • [10] Νέο ειδησεογραφικό δίκτυο επιδιώκει το κίνημα των Αδεσμεύτων
  • [11] Νέο κόμμα θα δημιουργήσει ο Αριέλ Σαρόν
  • [12] Τέξας και Καλιφόρνια μηνύουν την SONY
  • [13] Συμφωνία Ρωσίας-Ιαπωνίας για πετρελαιαγωγό

  • [01] Τσέινη: Αποχώρηση από το Ιράκ θα ικανοποιούσε τους τρομοκράτες

    22-11-2005

    Ντικ Τσέινη

    Ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντικ Τσέινη, συνέχισε να υπεραμύνεται της αμερικανικής πολιτικής στο Ιράκ, επιτιθέμενος σε άτομα που καταγγέλλουν κατάχρηση των απόρρητων πληροφοριών για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος. Σε ομιλία του, εδώ στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, ο κ. Τσέινη χαρακτήρισε επικίνδυνη ψευδαίσθηση την άποψη ότι η αποχώρηση απ' το Ιράκ θα ικανοποιούσε τους τρομοκράτες και θα τους έκανε να πάψουν να στοχεύουν την Αμερική.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συζήτησης για το θέμα της απόφασης εισβολής στο Ιράκ, αλλά υπογράμμισε ότι άτομα που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα εξαπάτησε τον αμερικανικό λαό, επιδίδονται σε διεφθαρμένο και ανέντιμο ρεβιζιονισμό, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέινη.

    Από τη πλευρά του ο δημοκρατικός γερουσιαστής, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε ομιλία του στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, ότι παραποιώντας τα γεγονότα και παρανοώντας τη κατάσταση στο Ιράκ, η κυβέρνηση Μπούς έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος εθνικού αδιεξόδου.

    [02] Έκθεση: Στα ύψη ο αριθμός ατόμων που έχουν προσβληθεί από AIDS

    22-11-2005

    Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα αναφέρει ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού μειώθηκε στη Κένυα, τη Ζιμπάμπουε και μέρη της Καραϊβικής. Και αναφέρει ότι οι αλλαγές συμπεριφοράς φαίνεται να συνετέλεσαν στη μείωση αυτή.

    Η ετήσια έκθεση για το AIDS, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Ηνωμένων ΕΘνών αναφέρει ότι άλλα 5 εκατομμύρια άτομα προσβλήθηκαν από τον ιό HIV το 2005, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό φορέων του ιού σε πάνω από 40 εκατομμύρια άτομα σ' ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης το 2005 πέθαναν πάνω από 3 εκατομμύρια άτομα από ασθένειες που έχουν σχέση με το AIDS.

    Η έκθεση αναφέρεται στη ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών πρόληψης και αντιμετώπισης. Επίσης αναφέρει ότι οι φαρμακευτικές αγωγές για την ασθένεια έχουν βελτιωθεί τα τελευταία 2 χρόνια, αποτρέποντας, μόνο φέτος, πάνω από 250 χιλιάδες θανάτους.

    [03] Απαγόρευση εισαγωγής πουλερικών από Καναδά

    22-11-2005

    Καναδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ιαπωνία απαγόρευσε τις εισαγωγές πουλερικών απ' τον Καναδά μετά τον εντοπισμό άρρωστης με την γρίπη των πτηνών πάπιας σε πτηνοτροφική μονάδα κοντά στο Βανκούβερ.

    Επίσης το Χόνγκ Κόνγκ, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ επέβαλαν προσωρινή απαγόρευση των εισαγωγών πουλερικών απ' τον Καναδά. Οι καναδικές αρχές δήλωσαν πάντως ότι η άρρωστη πάπια δεν είχε προσβληθεί από το θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, αλλά τόνισαν ότι θανατώνουν σχεδόν 60 χιλιάδες πάπιες στην εν λόγω πτηνοτροφική μονάδα για προληπτικούς λόγους.

    Επίσης τη Δευτέρα, οι Ρουμανικές αρχές δήλωσαν ότι σύμφωνα με αποτελέσματα Βρετανικών εργαστηριακών εξετάσεων 4 κοτόπουλα που βρέθηκαν νεκρά σε απομακρυσμένο χωριό του Δούναβη είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών.

    Στην Κίνα το υπουργείο γεωργίας ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε κοτόπουλα, πάπιες και χήνες, τη περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Χουμπέι και στην εσωτερική Μογγολία.

    [04] Μαζικές περικοπές στην Τζένεραλ Μότορς

    22-11-2005

    Εργαζόμενοι αποχωρούν από εργοστάσιο της Τζέναραλ Μότορς όταν πληροφορούνται τις περικοπές

    Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, Τζένεραλ Μότορς, ανακοίνωσε απολύσεις 30,000 εργαζομένων της και το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων της, μετά τα χαμηλά κέρδη της φετινής χρονιάς και την απώλεια 4.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Τζένεραλ Μότορς, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, έχει υποστεί απώλειες λόγω των αυξανόμενων τιμών των καυσίμων που περιόρισαν τις πωλήσεις μεγαλύτερων μοντέλων αυτοκινήτων, που καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη.

    Κάποτε η GM κατείχε το 51% της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων, όμως τώρα οι πωλήσεις της αντιστοιχούν μόνο στο 26%. Ασιατικές βιομηχανίες αυτοκινήτων, όπως η Τογιότα, έχουν πρόσφατα δει τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατακόρυφα, κυρίως σε μοντέλα αυτοκινήτων που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.

    [05] CIA: Οι ανακριτές 'δεν βασανίζουν' κρατούμενους

    22-11-2005

    Ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ότι οι ανακριτές της υπηρεσίας δεν βασανίζουν κρατουμένους για να τους αποσπάσουν πληροφορίες. Στα πλαίσια συνέντευξης προς την εφημερίδα USA Today που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο κ. Γκός τόνισε ότι τα βασανιστήρια δεν είναι αποτελεσματικά και για τον λόγο αυτό, οι ανακριτές χρησιμοποιούν 'μοναδικές και ευφάνταστες', όπως τις χαρακτήρισε, μεθόδους για την συλλογή πληροφοριών, όμως δεν θέλησε να περιγράψει αυτές τις μεθόδους.

    Στο Κογκρέσο, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζων Μακαίην προωθεί νομοσχέδιο που απαγορεύει την σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση κρατουμένων από ανακριτές της CIA, όμως ο πρόεδρος Μπους απειλεί να ασκήσει βέτο κατά οποιουδήποτε στρατιωτικού προϋπολογισμού που θα περιέχει την πρόταση αυτή. Ο κ. Γκός επεσήμανε ότι η υπηρεσία του θα παραμείνει ουδέτερη έναντι της πρότασης του γερουσιαστή Μακαίην, επισημαίνοντας ότι ορισμένες τεχνικές ανάκρισης που το νέο μέτρο επιζητεί να καταργήσει, έχουν αποδώσει σημαντικές απόρρητες πληροφορίες.

    [06] Κάιρο: Σύνοδος εθνικής συμφιλίωσης για το Ιράκ

    22-11-2005

    Ο πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να έχει συνομιλίες με τους αντάρτες καθώς και μέλη της έκπτωτης κυβέρνησης του Ιράκ. Ο κ. Ταλαμπανί έκανε το σχόλιο αυτό κατά την διάρκεια διάσκεψης που διεξάγεται στο Κάιρο για συμφιλίωση στο Ιράκ. Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι ιρακινοί πολιτικοί καταδίκασαν την τρομοκρατία, λέγοντας ότι διαφέρει από το νόμιμο δικαίωμα αντίστασης, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στην διάσκεψη έλαβαν μέρος ηγέτες των Σουνιτών, των Σιιτών και των Κούρδων του Ιράκ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, χωρίς όμως να αναφέρουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

    Μετά την διάσκεψη του Καΐρου, ο κ. Ταλαμπανί μετέβη στην Τεχεράνη, για την πρώτη, τα τελευταία 40 χρόνια, επίσκεψη ιρακινού αρχηγού κράτους στο Ιράν. Ο πρόεδρος του Ιράκ είχε συνομιλίες με τον ιρανό ομόλογό του, Μαχμούντ Αχμεντιντζάντ για διάφορα διμερή θέματα και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Στο μεταξύ, Αμερικανικά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον ιδιωτικού αυτοκινήτου βόρεια της Βαγδάτης την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις ιρακινοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Οι στρατιώτες είπαν ότι πυροβόλησαν, όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι νεκροί είναι 5.

    [07] Επιστροφή Μπούς από Ασία

    22-11-2005

    Ο πρόεδρος Μπούς επέστρεψε στις ΗΠΑ από την Μογγολία, όπου ολοκληρώθηκε η περιοδεία του σε χώρες της Ασίας. Μετά από συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τον πρόεδρο της Μογγολίας, Ναμπαρίν Ενκμπαγιάρ, στην πρωτεύουσα της χώρας Ουλάν Μπατόρ, ο κ. Μπούς ευχαρίστησε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και άλλους αξιωματούχους εκεί για την υποστήριξη και φιλία τους προς τις ΗΠΑ. Ο κ. Μπούς τόνισε ότι η Μογγολία έστειλε χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον τυφώνα Κατρίνα στη Λουϊζιάνα και τον Μισσισιπή και εξήρε τη χώρα για την αποστολή στρατευμάτων της στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Ο κ. Μπούς εξήρε επίσης την χώρα για την μετάβαση στη δημοκρατία από το κομμουνισμό πριν από 15 χρόνια και επισήμανε ότι οι ελεύθεροι λαοί δεν θα λυγίσουν στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ότι καμία τυραννία ή τρομοκρατία δεν μπορεί να επικρατήσει σε χώρες που παραμένουν ενωμένες.

    [08] Οι ΗΠΑ ζητούν ενοποίηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

    22-11-2005

    Νίκολας Μπερνς

    Οι ΗΠΑ ζητούν από τους ηγέτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης να συμφωνήσουν σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα συντείνουν στην ενοποίηση της χώρας. Την θέση των ΗΠΑ εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, επ' ευκαιρία της 10ης επετείου από την υπογραφή της Συμφωνίας του Ντέιτον, η οποία έδωσε τέλος στον πόλεμο στη Βοσνία. Ο κύριος Μπερνς δήλωσε ότι οι προοπτικές της Βοσνίας για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ εξαρτώνται από την υιοθέτηση τέτοιων μεταρρυθμίσεων.

    Η συμφωνία του Ντέιτον χώρισε τη Βοσνία στην Σερβική Δημοκρατία και τη Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες συνεργάζονται με Βόσνιους αξιωματούχους για την εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στη δημιουργία μίας ενιαίας κυβέρνησης.

    [09] Αναβλήθηκε η παραπομπή του Ιράν στο ΣΑ

    22-11-2005

    Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα καθυστερήσουν την παραπομπή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ για την επιβολή κυρώσεων.

    Διπλωμάτες στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δήλωσαν ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να δώσουν περισσότερο χρόνο στη Ρωσία να προσπαθήσει να πείσει την Τεχεράνη να συμμορφωθεί ως προς το θέμα των πυρηνικών της δραστηριοτήτων.

    Αναμένεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας θα συνεδριάσει στη Βιέννη τη Πέμπτη.

    Εδώ στη Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι οι αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν να ενθαρρύνουν το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Οι συνομιλίες Ευρώπης-Ιράν κατέρρευσαν τον Αύγουστο, όταν η Τεχεράνη άρχισε ξανά τον εμπλουτισμό ουρανίου προκαλώντας την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

    [10] Νέο ειδησεογραφικό δίκτυο επιδιώκει το κίνημα των Αδεσμεύτων

    22-11-2005

    Υπουργοί των χωρών που ανήκουν στο κίνημα των Αδεσμεύτων είπαν ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ειδησεογραφικό δίκτυο, σε αντιστάθμισμα της κυριαρχίας των μεροληπτικών δυτικών ειδήσεων, όπως τις χαρακτήρισαν.

    Η Μαλαισία που έχει την εκ περιτροπής προεδρία της ομάδας, ανακοίνωσε το σχέδιο την Δευτέρα σε διάσκεψη των χωρών του κινήματος των Αδεσμεύτων, που πραγματοποιείται στην Κουάλα Λουμπούρ. Αξιωματούχοι της Μαλαισιανής πρωτεύουσας είπαν ότι οι αδέσμευτες και οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν δικά τους ειδησεογραφικά πρακτορεία και να μειώσουν την εξάρτησή τους από Δυτικά πρακτορεία. Πρότειναν δε την δημιουργία δικτύου με βάση το διαδίκτυο, που θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί από το 2007, με την μετάδοση ειδήσεων που θα προέρχονται από συνεργαζόμενους δημοσιογραφικούς οργανισμούς και εφημερίδες.

    Το κίνημα των Αδεσμεύτων, στο οποίο ανήκουν πάνω από 100 χώρες, είχε δημιουργηθεί κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, με στόχο την παροχή σε αναπτυσσόμενες χώρες μίας εναλλακτικής πορείας, που να είναι εκτός της πορείας των δυνάμεων του Δυτικού και του Ανατολικού μπλόκ.

    [11] Νέο κόμμα θα δημιουργήσει ο Αριέλ Σαρόν

    22-11-2005

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριελ Σαρόν, αποχώρησε από το κόμμα Λικούντ, λέγοντας ότι το κόμμα δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει τους εθνικούς στόχους της χώρας. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Σαρον τόνισε ότι υπήρξε ένας από τους συνιδρυτές του Λικούντ πριν από 30 χρόνια, με στόχο την παροχή ελπίδας στον ισραηλινό λαό, αλλά επεσήμανε ότι πλέον η ελπίδα αυτή δεν υφίσταται.

    Ο κ. Σαρόν δήλωσε επίσης ότι το νέο κόμμα που σχεδιάζει να ιδρύσει, θα εργαστεί για την μόνιμη καθιέρωση των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και τόνισε ότι δεν έχει περαιτέρω σχέδια για μονομερή απόσυρση από τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, όπως έκανε από τη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα φέτος. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία των γενικών εκλογών στο Ισραήλ, που προγραμματίζονται για τον Μάρτιο του 2006.

    Ο ανώτερος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ, χαρακτήρισε την παραίτηση του κ. Σαρόν 'πολιτικό ηφαίστειο' και την σημαντικότερη πολιτική εξέλιξη στο Ισραήλ από το 1967.

    [12] Τέξας και Καλιφόρνια μηνύουν την SONY

    22-11-2005

    Μήνυση υπεβλήθη τη Δευτέρα κατά της δισκογραφικής εταιρείας SONY με την κατηγορία ότι ορισμένα απ' τα καινούργια της CD περιλάμβαναν κρυφό λογισμικό.

    Σύμφωνα με την αγωγή το εν λόγω λογισμικό αυτό-εγκαθίσταται στους υπολογιστές καθιστώντας τον συγκεκριμένο υπολογιστή ευάλωτο σε χάκερ και μεταδίδοντας στην κατασκευάστρια εταιρεία πληροφορίες για τις συνήθειες του χρήστη του υπολογιστή.

    Ο αρχιεισαγγελέας του Τέξας καθώς και ένας οργανισμός για την προστασία ψηφιακών δικαιωμάτων με βάση την Καλιφόρνια, κατέθεσαν τη συγκεκριμένη μήνυση μετά από νέα νομοθεσία που απαγορεύει τη δημιουργία λογισμικών-κατασκόπων που καταγράφουν την κάθε κίνηση του χρήστη.

    Το λογισμικό αυτό το οποίο βρέθηκε σε πάνω από 50 CD της εταιρείας SONY εμποδίζει επίσης και την παράνομη αντιγραφή των CD αυτών.

    Η Sony, η οποία δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με την αγωγή, διατίθεται να ανταλλάξει αντίγραφα των CD που περιέχουν το λογισμικό αυτό με 'καθαρά' αντίγραφα.

    [13] Συμφωνία Ρωσίας-Ιαπωνίας για πετρελαιαγωγό

    22-11-2005

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψαν 12 συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης και συνεργασίας για πετρελαιαγωγό, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στο Τόκιο.

    Όμως οι δυο ηγέτες δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφορές τους για τις Κουρίλες νήσους, τις οποίες η Ρωσία ελέγχει από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ιαπωνία θεωρεί τα νησιά βόρεια εδάφη της.

    Ο κύριος Πούτιν επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία είναι προσηλωμένη στη κατασκευή πετρελαιαγωγού που θα εκτείνεται προς τις ακτές του Ειρηνικού και ο οποίος θα ωφελήσει την Ιαπωνία και άλλες χώρες της περιοχής. Το Τόκιο είχε εκφράσει ανησυχία ότι η Κίνα θα έβλεπε μεγαλύτερα οφέλη, απ' ότι η Ιαπωνία, από τον πετρελαιαγωγό, καθώς το αρχικό στάδιο κατασκευής του θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, κοντά στα Κινεζικά σύνορα.

    Η Ιαπωνία δήλωσε επίσης ότι θα υποστηρίξει τη προσπάθεια της Ρωσίας για ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 23 November 2005 - 2:18:18 UTC