Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-06-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Θεοί, Μύθοι και Θνητοί'
  • [02] Το Ιράν πρέπει να διακόψει τον εμπλουτισμό ουρανίου
  • [03] Ιράκ: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν
  • [04] Ιορδανία: Συνάντηση Ολμέρτ-Αμπντάλα
  • [05] Κίνα: Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών
  • [06] Γκρήνσπαν: Οι υψηλές τιμές ενέργειας δεν έχουν προκαλέσει 'σοβαρή διάβρωση' της οικονομίας
  • [07] Αφγανιστάν: Οι συμμαχικές δυνάμεις καταδιώκουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές
  • [08] Γερουσία: Απορρίφτηκε τροπολογία κατά του γάμου ομοφυλοφίλων
  • [09] Οι ΗΠΑ απορρίπτουν έκθεση Ελβετού γερουσιαστή
  • [10] Σκοτώθηκε ο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι

  • [01] 'Θεοί, Μύθοι και Θνητοί'

    Ζωή Λεουδάκη

    Ουάσιγκτον

    08-06-2006

    'Θεοί, Μύθοι και Θνητοί' τιτλοφορείται η έκθεση που ετοιμάζει το Μουσείο για τα Παιδιά του Μανχάταν και η οποία φιλοδοξεί να παρακινήσει μεγάλους και μικρούς να ανακαλύψουν την αρχαία Ελλάδα.

    Ο ¶ντριου ¶ϊκερμαν διευθυντής που μουσείου και ελληνολάτρης πιστεύει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εισαχθεί η κλασική παιδεία στην αμερικανική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 'To μουσείο του Παιδιού', λέει ο κύριος ¶ϊκερμαν, 'συνεργάζεται στενά με ένα δημόσιο γυμνάσιο. Στο μάθημα της λογοτεχνίας παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά είχαν μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της κλασικής παιδείας. Δεν καταλάβαιναν αναφορές στην 'Αχίλλειο Πτέρνα', ή στο 'κουτί της Πανδώρας'. Και δεν ήταν μόνο τα κενά στην παιδεία τους, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα είναι έτοιμοι όταν αποφοιτήσουν να λειτουργήσουν σαν πολίτες'.

    ¶ντριου ¶ϊκερμαν

    H έκθεση απευθύνεται σε παιδιά 6 με 10 χρόνων αλλά και στους γονείς τους. Θα χρησιμοποιεί αρχαία αντικείμενα, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια για να προσεγγίσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Σε ένα σημείο θα υπάρχει ένα πελώριος Δούρειος Ίππος που τα παιδιά θα μπορούν να σκαρφαλώσουν και να μπουν μέσα. Θα μπορούν να κτίσουν ένα αρχαίο ναό, να γράψουν το όνομα τους στα ελληνικά. Θα μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν αρχαίες επιγραφές για την δημοκρατία.

    Ο κύριος ¶ϊκερμαν πιστεύει ότι η κλασική παιδεία θέτει τα θεμέλια της δημοκρατίας αλλά και της αυτοεξέτασης. 'Έχουμε ξεχάσει τη σπουδαιότητα της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο του ποιοί είμαστε σήμερα στην Αμερική. Επίσης μας δίνει ένα τρόπο να εξετάσουμε τη ζωή μας σε βάθος με άξονα τη φιλοσοφία, αλλά μας δίνει επίσης και ένα ρεαλιστικό τρόπο προσέγγισης'.

    Ο κύριος λέει ο κύριος ¶ϊκερμαν δεν βλέπει την προσπάθεια αυτή σαν μία έκθεση που έρχεται και παρέχεται, αλλά σαν μία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του ρόλου της κλασσικής παιδείας στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

    Τί όμως μαθαίνουν σε εμάς τους θνητούς οι θεοί και οι μύθοι; Ο κύριος ¶ϊκερμαν απαντά χωρίς δισταγμό: 'Για τα παιδιά πολλές από τις ιστορίες, τους μύθους, έχουν να κάνουν με το πώς βλέπουμε τη ζωή, πώς κάνουμε επιλογές και πώς παίρνουμε αποφάσεις, αυτό δηλαδή που ο Αριστοτέλης αποκαλούσε την ζωή υπό εξέταση. Και τα παιδιά θέλουν να διδαχθούν τί είναι σωστό ή λάθος και θέλουν να καταλάβουν ότι ορίζουν τη ζωή τους και στην αρχαία Ελλάδα οι θνητοί ορίζουν τη ζωή τους'.

    H έκθεση 'Θεοί, Μύθοι και Θνητοί' πρόκειται να εγκαινιαστεί στις αρχές του 2007. Θα παραμείνει ενάμισι χρόνο στη Νέα Υόρκη και μετά θα περιοδεύσει επί 4 χρόνια σε άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Το πρωταρχικά στάδια αυτής της προσπάθειας υποστηρίζουν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Τζαχάρης και το Αμερικανικό Εθνικό Κληροδότημα Ανθρωπιστικών Σπουδών. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

    [02] Το Ιράν πρέπει να διακόψει τον εμπλουτισμό ουρανίου

    08-06-2006

    Σων Μακόρμακ

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι το Ιράν πρέπει να διακόψει τον εμπλουτισμό ουρανίου, για να μπορέσει να ξεκινήσει συνομιλίες σχετικά με διεθνή πρόταση για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, διευκρίνισε ότι η διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου πρέπει να διαρκέσει για όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων για το πακέτο κινήτρων που πρόσφεραν τα 5 μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας και η Γερμανία στην Τεχεράνη, αλλά απέφυγε να πει αν το Ιράν θα μπορούσε να εμπλουτίσει ουράνιο στο μέλλον.

    Ο ανώτερος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, δήλωσε ότι η πρόταση περιέχει ορισμένα θετικά στοιχεία, αλλά και ασάφειες. Παρόλα αυτά υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα εξετάσει το πακέτο λεπτομερώς. Επίσης το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων φέρει τον Ιρανό υπουργό εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτάκι, να δηλώνει ότι η Τεχεράνη προτιμά την συνεργασία απ' την αντιπαράθεση με την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    [03] Ιράκ: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

    08-06-2006

    Κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι

    Ο διοικητής του αμερικανικού σώματος των Πεζοναυτών, στρατηγός Μάικλ Χάγκη, δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για τις πληροφορίες ότι πεζοναύτες ενδέχεται να σκότωσαν 24 άοπλους πολίτες στην ιρακινή πόλη Χαντίθα, πέρυσι. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη στο Πεντάγωνο, ο στρατηγός Χάγκη δεσμεύτηκε ότι όσοι βρεθούν να έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς, θα αντιμετωπίσουν τις ανάλογες συνέπειες. Πάντως ο στρατηγός Χάγκη, που μόλις επέστρεψε από το Ιράκ, δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για την έρευνα που διενεργεί το Πεντάγωνο για το περιστατικό της Χαντίθα.

    Στο μεταξύ, οι Ιρακινές αρχές απελευθέρωσαν σχεδόν 600 κρατούμενους, κυρίως Σουνίτες, μετά την υπόσχεση του πρωθυπουργού, Νουρι αλ Μαλίκι, ότι θα αφήσει ελεύθερους 2,500 κρατούμενους, με στόχο τη προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης.

    Εξάλλου, ανθυπολοχαγός του αμερικανικού στρατού αρνήθηκε να μεταβεί στο Ιράκ, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω πόλεμο 'άδικο'. Σε δήλωσή του ο ανθυπολοχαγός, Ερεν Ουατάντα, αναφέρει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν αποτελεί μόνο ηθικό λάθος, αλλά και παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας. Και προσθέτει ότι αποτελεί καθήκον του, σαν αξιωματικός, να υπερασπίζεται το αμερικανικό σύνταγμα και όχι να υπακούει σε 'παράνομες εντολές' όπως είπε. Ο ανθυπολοχαγός Ουατάντα επρόκειτο να σταλεί στο Ιράκ αργότερα αυτό το μήνα και λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει μπορεί να περάσει από στρατοδικείο, εκτός και αν ο στρατός του επιτρέψει να παραιτηθεί ή του αναθέσει άλλα καθήκοντα.

    [04] Ιορδανία: Συνάντηση Ολμέρτ-Αμπντάλα

    08-06-2006

    Εχούντ Ολμέρτ

    O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, μεταβαίνει σήμερα στο Αμάν της Ιορδανίας για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα, που θα επικεντρωθούν στο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή. Ισραηλινές πολιτικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ολμέρτ θα χρησιμοποιήσει την συνάντηση αυτή για να εξασφαλίσει υποστήριξη προς το σχέδιό του για μονομερή οριοθέτηση των Ισραηλινών συνόρων στη Δυτική Όχθη.

    Στο μεταξύ, Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι Iσραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο άλλους, σε μάχη στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πυροβόλησε τρείς ύποπτους, που πλησίασαν το διαχωριστικό τείχος μεταξύ Γάζας και Ισραήλ.

    [05] Κίνα: Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών

    08-06-2006

    Η Κίνα επιβεβαίωσε νέα εστία της γρίπης των πτηνών στην δυτική επαρχία Ζινγκζιάνγκ. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο ιός βρέθηκε σε οικόσιτα πουλερικά που ψόφησαν στην κομητεία Χετιάν. Στο μεταξύ, τη Τετάρτη χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού πραγματοποίησαν 24ωρη άσκηση ετοιμότητας με στόχο τον συντονισμό ενεργειών και ανταλλαγών πληροφοριών σε περίπτωση που εκδηλωθεί πανδημία γρίπης των πτηνών. Πάνω από 120 άνθρωποι, κυρίως στην Ασία, έχουν πεθάνει από την νόσο τα τελευταία 3 χρόνια.

    [06] Γκρήνσπαν: Οι υψηλές τιμές ενέργειας δεν έχουν προκαλέσει 'σοβαρή διάβρωση' της οικονομίας

    08-06-2006

    ¶λαν Γκρήνσπαν

    O ¶λαν Γκρήνσπαν, o πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ότι οι υψηλές τιμές πετρελαίου μπορεί να 'επηρεάσουν' την παγκόσμια οικονομία. Αλλά ο κύριος Γκρήνσπαν επεσήμανε ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας δεν έχουν ακόμη προκαλέσει 'σοβαρή διάβρωση' της οικονομίας, ενώ πρόσθεσε ότι η αυξανόμενη οικονομική προσαρμοστικότητα, η παγκοσμιοποίηση και η απελευθέρωση των αγορών συντείνουν στο να μπορούν οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το διπλασιασμό, από το 2003, των τιμών πετρελαίου.

    Ο κύριος Γκρήνσπαν σημείωσε οι επιχειρήσεις αντιδρούν στις υψηλές τιμές πετρελαίου ψάχνοντας για αποδοτικότερες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ο πρώην επικεφαλής της Φεντ δήλωσε τέλος ότι η υψηλή τιμή του πετρελαίου θα ωθήσει τις ΗΠΑ να περιορίσουν την 'ανησυχητική', όπως τη χαρακτήρισε, εξάρτηση τους από το πετρέλαιο.

    [07] Αφγανιστάν: Οι συμμαχικές δυνάμεις καταδιώκουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές

    08-06-2006

    Ο Καναδάς διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ορισμένοι στρατιώτες του έπεσαν θύματα απαγωγέων στο Αφγανιστάν. Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού Στήβεν Χάρπερ, ανακοίνωσε ότι όλοι και οι 2.300 Καναδοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν έχουν δηλώσει παρόντες. Την Τετάρτη το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα είχε μεταδώσει ισχυρισμούς των Ταλεμπάν ότι απήγαγαν Καναδούς στρατιώτες. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις καταδιώκουν Ισλαμιστές εξτρεμιστές στο νότιο Αφγανιστάν. Οι Ταλεμπάν έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στη περιοχή, ενόψει της άφιξης ειρηνοφρουρών του ΝΑΤΟ τον άλλο μήνα.

    [08] Γερουσία: Απορρίφτηκε τροπολογία κατά του γάμου ομοφυλοφίλων

    08-06-2006

    Χάρρυ Ρηντ

    Η αμερικανική γερουσία απέρριψε τελικά την Τετάρτη προταθείσα συνταγματική τροπολογία κατά των γάμων ομοφυλοφίλων. Υποστηρικτές της τροπολογίας διακήρυτταν την αναγκαιότητα της για να μην μπορούν πολιτειακοί δικαστές να ανατρέπουν νόμους που ορίζουν το γάμο σαν ένωση μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας.

    Οι Δημοκρατικοί, που είχαν αντιταχθεί στη πρόταση, κατηγορούν τους Ρεπουμπλικανούς ότι την χρησιμοποίησαν για να συσπειρώσουν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους τους ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

    Σε ανακοίνωση του ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη γερουσία, Χάρρυ Ρηντ, δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή φανερώνει τις διαστρεβλωμένες προτεραιότητες του Προέδρου Μπους και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και τόνισε ότι η γερουσία θα πρέπει να ασχολείται με σημαντικά θέματα, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ και η αύξηση των τιμών πετρελαίου.

    Σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος Μπους εξέφρασε απογοήτευση που η γερουσία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να προωθηθεί η όλη διαδικασία και πρόσθεσε ότι η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για το θέμα.

    [09] Οι ΗΠΑ απορρίπτουν έκθεση Ελβετού γερουσιαστή

    08-06-2006

    Τόνυ Σνόου

    Οι ΗΠΑ απέρριψαν νέα έκθεση του Ελβετού γερουσιαστή, Ντίκ Μάρτυ, η οποία αναφέρει ότι 14 Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάστηκαν με την ΣΙΑ για μυστικές αεροπορικές μεταφορές και φυλακίσεις υπόπτων για τρομοκρατία. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η έκθεση δεν περιέχει νέα στοιχεία, και ότι αποτελεί συνοθήλευμα καταγγελιών και υποψιών.

    Η πολυσέλιδη έκθεση που συντάχθηκε κατόπιν εντολής του Συμβουλίου της Ευρώπης και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, αναφέρει ότι η Πολωνία και η Ρουμανία ενδέχεται να επέτρεψαν στην ΣΙΑ να λειτουργεί μυστικές φυλακές στην επικράτειά τους και ότι η Σουηδία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βρετανία, η Ιταλία, η ΠΓΔΜ, η Γερμανία και η Τουρκία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκείνων που μεταφέρθηκαν κρυφά από την ΣΙΑ. H έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνες για παράνομες ενέργειες.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνυ Σνόου, παραδέχτηκε ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί παρόμοιες τακτικές, αλλά διέψευσε ότι οι ΗΠΑ βασανίζουν κρατούμενους ή τους στέλνουν σε χώρες όπου επιτρέπονται τα βασανιστήρια.

    [10] Σκοτώθηκε ο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι

    08-06-2006

    Παρουσίαση φωτογραφίας του νεκρού αλ Ζαρκάγουι, κατά την συνέντευξη τύπου στη Βαγδάτη.

    Σκοτώθηκε από αμερικανικό βομβαρδισμό ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι, που θεωρείται υπεύθυνος τα τελευταία χρόνια για πολλαπλές επιθέσεις, βομβισμούς και αποκεφαλισμούς. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι ανακοίνωσε τον θάνατο του αλ Ζαρκάγουι την Πέμπτη στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, έχοντας δίπλα του τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, τον στρατηγό Τζώρτζ Κέησυ και τον Αμερικανό πρέσβη Ζαλμάι Χαλιλζάντ. Ο κ. αλ Μαλίκι είπε ότι μαζί με τον αλ Ζαρκάγουι, σκοτώθηκαν και 7 συνεργάτες του, σε κρησφύγετο της οργάνωσης κοντά στη Μπακούμπα. Ο στρατηγός Κέησυ πρόσθεσε ότι ο αλ Ζαρκάγουι προδόθηκε από ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του και ότι ο θάνατος του είναι εξακριβωμένος.

    Η αλ Κάιντα στο Ιράκ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της μέσω μηνύματός της στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι έγινε 'μάρτυρας.' Ιορδανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι μυστικές τους υπηρεσίες συνέβαλαν με πληροφορίες τους στην επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του αλ Ζαρκάγουι, ο οποίος είχε επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ για 25 εκατομμύρια δολάρια.

    O πρόεδρος Μπούς δήλωσε την Πέμπτη από τον Λευκό Οίκο ότι οι αμερικανικές δυνάμεις απέδωσαν δικαιοσύνη, σκοτώνοντας τον περισσότερο καταζητούμενο τρομοκράτη, τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι, τονίζοντας ότι ο θάνατός του αποτελεί ισχυρό πλήγμα κατά της αλ Κάιντα. Ο κ. Μπούς, όμως, επισήμανε ότι ο θάνατός του δεν θα επιφέρει τον τερματισμό των βιαιοτήτων στο Ιράκ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαίρ είπε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για το Ιράκ και ένα σοβαρό πλήγμα για την αλ Κάιντα. Εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην ΦτΑ ότι ο θάνατος του αλ Ζαρκάγουι θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης ασφάλειας στο Ιράκ.

    Αλλά και άλλοι Αμερικανοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο θάνατος του αλ Ζαρκάγουι είναι μέν σημαντικό επίτευγμα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, όμως δεν θα σημάνει το τέλος του ανταρτικού κινήματος στο Ιράκ. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε στις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται για επίσκεψη, ότι ο θάνατος του αρχιτρομοκράτη αποτελεί νίκη του εν λόγω πολέμου και ότι θα δημιουργήσει προβλήματα για τους αντάρτες, όμως θα αναδειχθούν νέοι ηγέτες.

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, ο στρατηγός Ουίλλιαμ Κάλντγουελ δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα, ο Αιγύπτιος Αμπού αλ Μάσρι θα διαδεχθεί τον αλ Ζαρκάγουι στην ηγεσία της αλ Κάιντα. Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός γνωρίζει και παρακολουθεί εδώ και καιρό την παρουσία του αλ Μάρσι στο Ιράκ.

    Η οργάνωση αλ Κάιντα στο Ιράκ ορκίστηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάγουι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 9 June 2006 - 1:18:20 UTC