Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-10-20

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατακόρυφη αύξηση της βίας στο Ιράκ
  • [02] Παλαιστίνιοι: Εξετάζεται σχηματισμός κυβέρνησης στα κατεχόμενα
  • [03] Ολμέρτ: Το Ιράν θα 'πληρώσει τίμημα'
  • [04] ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου
  • [05] Επίσκεψη Ράις στο Πεκίνο
  • [06] Eνοπλη σύγκρουση Σιιτών πολιτοφυλάκων και ιρακινών στρατιωτών
  • [07] Ομιλία του προέδρου Μπούς σε πολιτική εκδήλωση της Ουάσινγκτον
  • [08] Παρόμοια η στάση των ΗΠΑ και της Κίνας έναντι της Βόρειας Κορέας
  • [09] Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Τεχεράνη κατά του Ισραήλ
  • [10] Aφιξη στο Λίβανο Τούρκων στρατιωτών
  • [11] Oργισμένο το Σουδάν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ
  • [12] Δέσμευση της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη δυτική Ευρώπη
  • [13] Φονική έκρηξη στο Πακιστάν
  • [14] Oπλοφόροι σκότωσαν 8 εργαζόμενους σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν

  • [01] Κατακόρυφη αύξηση της βίας στο Ιράκ

    20-10-2006

    Ο αμερικανικός στρατός είπε ότι τα βίαια περιστατικά στο Ιράκ αυξήθηκαν κατά 22% τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ραμαζανίου. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού πρόσθεσε ότι μία μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ασφάλειας στη Βαγδάτη βρίσκεται υπό αναθεώρηση, εξαιτίας του ότι τα αποτελέσματά της ήταν αποκαρδιωτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός θυμάτων ενέτεινε τις πιέσεις προς την ιρακινή κυβέρνηση να βρεί τρόπους για να μειωθεί η ογκούμενη εμφύλια βία στη χώρα. Την Τετάρτη, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι συναντήθηκε με δύο σημαίνοντες Σιίτες κληρικούς. Και οι δύο καταδίκασαν τη βία, αλλά κανείς τους δεν πρότεινε συγκεκριμένα σχέδια για την βελτίωση της ασφάλειας στη χώρα.

    Η ιρακινή αστυνομία είπε ότι πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν σε διάφορα σημεία από σειρά βομβιστικών επιθέσεων ή βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας. Μάχες ξέσπασαν εξάλλου σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άτομα, από τα οποία τα 4 ήταν αστυνομικοί.

    [02] Παλαιστίνιοι: Εξετάζεται σχηματισμός κυβέρνησης στα κατεχόμενα

    20-10-2006

    Μαχμούντ Αμπάς

    O Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς λέει ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στην Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, που κατέχονται από το Ισραήλ. Μιλώντας στη Ραμάλλα την Πέμπτη, ο κ. Αμπάς είπε ότι θα λάβει σημαντικές αποφάσεις για την ελάφρυνση των δεινών του Παλαιστινιακού λαού. Προηγουμένως, ο κ. Αμπάς είχε αποτύχει να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το κυβερνών κόμμα της Χαμάς.

    Στο μεταξύ, το Ισραήλ κατήγγειλε το Ιράν ότι έδωσε σε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς ποσό 50 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποτραπεί η απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη που είχε συλληφθεί από Παλαιστίνιους εξτρεμιστές τον Ιούνιο. Ο πρέσβης του Ισραήλ στα ΗΕ είπε ότι πληροφόρησε το συμβούλιο ασφαλείας την Πέμπτη ότι η Τεχεράνη είχε καταβάλει τα χρήματα αυτά στον εξόριστο ηγέτη της Χαμάς, Χαλέντ Μασαάλ, ο οποίος τώρα ζεί στη Δαμασκό. Η Χαμάς είχε απαιτήσει την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του εν λόγω ισραηλινού στρατιώτη.

    [03] Ολμέρτ: Το Ιράν θα 'πληρώσει τίμημα'

    20-10-2006

    Εχούντ Ολμέρτ

    O ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ προειδοποίησε ότι το Ιράν θα 'πληρώσει τίμημα', όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν παρατηθεί των πυρηνικών του φιλοδοξιών.Ο κος Ολμέρτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι Ιρανοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν αντιτίθενται σε κάθε συμβιβαστική πρόταση θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

    Προηγουμένως ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις δυτικές πιέσεις για να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Μιλώντας από την ιρανική τηλεόραση ο κ. Αχμεντινετζάντ είπε επίσης ότι το Ισραήλ είναι ένα 'ψευδοκράτος' που δεν μπορεί να επιβιώσει.

    [04] ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου

    20-10-2006

    Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να μειώσει κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την παραγωγή των κρατών-μελών του σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αντισταθμίσει την αναμενόμενη επιβράδυνση στη ζήτηση πετρελαίου κατά το 2007 ύστερα από αύξηση των ενεργειακών αποθεμάτων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υπεχώρησε κάτω από τα 58 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, από τα 78 στα οποία είχε ανέλθει το Ιούλιο.

    [05] Επίσκεψη Ράις στο Πεκίνο

    20-10-2006

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις έφτασε σήμερα στο Πεκίνο στα πλαίσια τετραεθνούς περιοδείας της που αποβλέπει στην εξέταση της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας. Προηγούμενος σταθμός της ήταν η Σεούλ όπου η κυρία Ράης και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογος της Μπαν Κι Μουν κατέστησαν σαφές ότι εξετάζουν τρόπους για την εφαρμογή κυρώσεων των ΗΕ στη Βόρεια Κορέα λόγω της πυρηνικής δοκιμής που έκανε η τελευταία. Ο υπουργός εξωτερικών της Ιαπωνίας επίσης έλαβε μέρος στις συνομιλίες της Σεούλ.

    Αξιωματούχοι του Πεκίνου λένε ότι ο κινέζος απεσταλμένος Τάνγκ Ζιαξουάν συναντήθηκε με το βορειοκορέατη ηγέτη Κιμ Τζογκ Ιλ στον οποίο και επέδωσε μήνυμα του Προέδρου της Κίνας Χου Ζιντάο.

    Στην Ουάσιγκτον, το Στεητ Ντιπάρτμεντ είπε πως από ότι αντιλαμβάνεται ο κύριος Τάνγκ μετέφερε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στη Πιονγιανκ που της ζητά να μην προβεί σε άλλη πυρηνική δοκιμή και να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Όμως, στρατηγός της Βορείου Κορέας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο ΑBC προειδοποίησε ότι ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος αν ο Πρόεδρος Μπους εξακολουθήσει να ζητά από την Πιονγιάνγκ 'να υποκύψει'.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνυ Σνόου, δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν επιθυμεί να ταπεινώσει τη Βόρειο Κορέα. Και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον προσπάθησε να βελτιώσει τις συνθήκες της οικονομίας και της ασφάλειας στην περιοχή καθώς και τη περιφερειακή σταθερότητα.

    [06] Eνοπλη σύγκρουση Σιιτών πολιτοφυλάκων και ιρακινών στρατιωτών

    20-10-2006

    Eικόνα απο τις οδομαχίες της Αμάρα

    Αξιωματούχος του βρετανικού στρατού στο Ιράκ είπε ότι 25 άτομα σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Σιιτών πολιτοφυλάκων του στρατού Μαχντί, που πρόσκεινται στον Σιίτη κληρικό Μουκτάντα αλ Σάντρ και ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στην νότια πόλη Αμάρα. Υπάρχουν και τουλάχιστον 90 τραυματίες.

    Οι πολιτοφύλακες κατέστρεψαν τρία αστυνομικά τμήματα κατά την σύγκρουση, που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης. Ιρακινοί και Βρετανοί αξιωματούχοι λένε ότι ακόμα επικρατεί ένταση, αλλά παρόλα αυτά, επετεύχθη κατάπαυση του πυρός.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ Μαλίκι έστειλε απεσταλμένο του στην Αμάρα για την εκτόνωση της κρίσης. Σε άλλα βίαια περιστατικά την Παρασκευή, οι ιρακινές αρχές είπαν ότι τουλάχιστον 9 άτομα σκοτώθηκαν στη Μπαλάντ από πυρά όλμων.

    Σύμφωνα πάντως με αμερικανούς αξιωματούχους, ο πρόεδρος Μπούς θα κάνει μαζί με τους ανώτερους στρατηγούς του αναθεώρηση της κατάστασης στο Ιράκ κατά την διάρκεια σύσκεψης που θα έχουν το Σάββατο.

    [07] Ομιλία του προέδρου Μπούς σε πολιτική εκδήλωση της Ουάσινγκτον

    20-10-2006

    Ο πρόεδρος Μπούς

    Ο πρόεδρος Μπούς λέει ότι η κάτω από αμερικανική ηγεσία συμμαχία στο Ιράκ αλλάζει διαρκώς την τακτική που ακολουθεί για να αντιμετωπίσει την ογκούμενη βία.

    Μιλώντας την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, σε εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της εκλογικής εκστρατείας Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, καθώς οι εκλογές του Νοεμβρίου πλησιάζουν και η βία στο Ιράκ ολοένα αυξάνεται, ο κ. Μπούς κατήγγειλε τους Δημοκρατικούς, λέγοντας ότι θέλουν να 'φύγουν τρέχοντας' από το Ιράκ και ότι οι αντίπαλοί του προσεγγίζουν τον πόλεμο με αμφιθυμία και ηττοπάθεια. Και πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πρέπει να αναρωτηθούν ποιο κόμμα έχει στρατηγική για νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο, όπως είπε, το Ιράκ παίζει κεντρικό ρόλο.

    Οι Ρεπουμπλικανοί βρίσκονται υπό πίεση για να διατηρήσουν τον έλεγχο των δύο σωμάτων του κονγκρέσσου. Δημοσκόπηση που έγινε αυτή την εβδομάδα, έδειξε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων θα προτιμήσει το Δημοκρατικό κόμμα και ότι η λαϊκή υποστήριξη προς τον πόλεμο του Ιράκ συνεχίζει να πέφτει.

    Την Πέμπτη, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ είπε ότι η επιχείρηση ασφάλειας στη Βαγδάτη βρίσκεται υπό αναθεώρηση, μετά τα 'αποκαρδιωτικά' της αποτελέσματα, όπως τα χαρακτήρισε.

    [08] Παρόμοια η στάση των ΗΠΑ και της Κίνας έναντι της Βόρειας Κορέας

    20-10-2006

    Κοντολήζα Ράις-Χού Ζιντάο

    Οι ΗΠΑ και η Κίνα υιοθέτησαν παρόμοια διπλωματική στάση έναντι της Βόρειας Κορέας, στα πλαίσια των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας να την πείσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα.

    Και οι δύο χώρες τόνισαν ότι επιθυμούν μία ειρηνική επίλυση της αντιπαράθεσης και ότι υποστηρίζουν τις κυρώσεις που επέβαλε το συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ, μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στις 9 Οκτωβρίου.

    Οι ΗΠΑ και η Κίνα δήλωσαν ότι βρίσκονται σε κοινό σημείο, μετά τις συνομιλίες την Παρασκευή στο Πεκίνο μεταξύ της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Κοντολήζας Ράις και το κινέζου ομολόγου της, Λί Ζαοσίνγκ. ΟΙ δύο υπουργοί είπαν επίσης ότι είναι υπέρ της επανέναρξης των εξαεθνών συνομιλιών με την Βόρεια Κορέα.

    Η Κα Ράις συναντήθηκε επίσης με τον Κινέζο πρόεδρο Χού Ζιντάο, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του επιζητεί ειρηνική επίλυση της κρίσης και έκανε έκκληση για προσεκτικό χειρισμό της κατάστασης, ώστε να αποφευχθεί επιδείνωσή της.

    Η Κα Ράις είπε ότι η Κίνα δεσμεύτηκε να εφαρμόσει πλήρως το ψήφισμα των ΗΕ, που απαγορεύει στη Βόρεια Κορέα να εξάγει απαγορευμένα όπλα και πρόσθεσε ότι η Κίνα την διαβεβαίωσε ότι θα διενεργεί προσεκτικούς και πλήρεις ελέγχους κατά μήκος των συνόρων της με τη Βόρεια Κορέα.

    [09] Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Τεχεράνη κατά του Ισραήλ

    20-10-2006

    O ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ

    Χιλιάδες Ιρανών διαδήλωσαν στους δρόμους της Τεχεράνης κατά του κράτους του Ισραήλ, στα πλαίσια της ετήσιας επίδειξης οργής εναντίον του. Οι διαδηλωτές έσειαν πανώ και φώναζαν αντι-σημιτικά συνθήματα στα πλαίσια της ημέρα αλ Κούντς (ημέρα της Ιερουσαλήμ).

    Μιλώντας προς τους διαδηλωτές, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ αποκάλεσε το Ισραήλ παράνομο και ψεύτικο κράτος, που σύντομα να εξαφανιστεί. Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι παρατήρησε ότι τα σχόλια αυτά θα πρέπει να αποτελούν προειδοποίηση για την διεθνή κοινότητα και πρόσθεσε ότι το Ιράν απειλεί την διεθνή σταθερότητα.

    Στο μεταξύ, στην ίδια την Ιερουσαλήμ, χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο τέμενος αλ Ακσά, ενώ η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας ήταν έντονη.

    [10] Aφιξη στο Λίβανο Τούρκων στρατιωτών

    20-10-2006

    Η Τουρκία έγινε η πρώτη μουσουλμανική χώρα που συμμετείχε ποτέ σε ειρηνευτική αποστολή των ΗΕ, αφού ομάδα 95 στρατιωτών της έφθασε την Παρασκευή στο Λίβανο, όπου δύναμη του διεθνούς οργανισμού περιπολεί την παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

    Δύο τουρκικά σκάφη μετέφεραν τους στρατιώτες και μηχανικούς του στρατού, μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα στο λιμάνι της Βηρυτού. Η Τουρκία, η οποία έχει σχέσεις με τις Αραβικές χώρες αλλά και το Ισραήλ, θα συμβάλει τελικά με 700 στρατιώτες της στην αποστολή των ΗΕ.

    Στο μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Μισέλ Αλιό-Μαρί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα ΗΕ την Παρασκευή είπε ότι οι ισραηλινές παραβιάσεις του λιβανικού εναερίου χώρου είναι 'ιδιαίτερα επικίνδυνες' και απειλούν την ανακωχή μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χεζμπολλάχ.

    Εξάλλου, η Γκάνα συμφώνησε να αποστείλει περισσότερους στρατιώτες της στο Λίβανο, μετά από αίτημα των ΗΕ. Η Γκάνα έχει ήδη αναπτύξει 700 στρατιώτες της στο Λίβανο, ενώ κυβερνητικός της εκπρόσωπος είπε ότι 200 ακόμα θα αναχωρήσουν για τη χώρα αυτή στα τέλη Νοεμβρίου.

    [11] Oργισμένο το Σουδάν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ

    20-10-2006

    Ο κ. Πρόνκ

    Το Σουδάν εξέδωσε διάβημα έντονης διαμαρτυρίας εναντίον του ειδικού απεσταλμένου των ΗΕ Γιάν Πρόνκ, εξαιτίας δηλώσεών του ότι οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις στο Νταρφούρ υποφέρουν από χαμηλό ηθικό.

    Όπως μετέδωσε το επίσημο σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων την Παρασκευή, τα σχόλια του κ. Πρόνκ θεωρούνται ότι αντιβαίνουν στο ρόλο του σαν ειδικού απεσταλμένου του διεθνούς οργανισμού, αλλά δεν ανέφερε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τον κ. Πρόνκ να αποχωρήσει από το Σουδάν.

    Ο Γιάν Πρόνκ έγραψε στην ιδιωτική του ιστοσελίδα την περασμένη εβδομάδα ότι ο σουδανικός στρατός είχε ηττηθεί από τους αντάρτες σε δύο σημαντικές μάχες και ότι ορισμένοι στρατηγοί είχαν απολυθεί, ενώ μερικοί στρατιώτες αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον πόλεμο. Εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού διέψευσε τα σχόλια του κ. Πρόνκ και τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να αναμειχθεί σε υποθέσεις του στρατού.

    [12] Δέσμευση της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη δυτική Ευρώπη

    20-10-2006

    Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμμετέχουν σε άτυπη σύνοδο στην Φινλανδία, αποφάσισαν την υπογραφή αποκλειστικής και δεσμευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία για την εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενώ ζήτησαν ισχυρότερη νομική δέσμευση από τη Μόσχα ότι θα παραδώσει τα εν λόγω ενεργειακά αποθέματα.

    Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Μάττι Βανχάνεν, του οποίου η χώρα έχει την εκ περιτροπής προεδρία, είπε ότι οι ηγέτες τόνισαν την σημασία της αποκλειστικής και δεσμευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, η οποία βασίζεται σε αμοιβαία μακροπρόθεσμα συμφέροντα.

    Οι δυτικοί ηγέτες φοβούνται μήπως υπάρξει και νέα ενεργειακή κρίση τον χειμώνα, σαν αυτή του περασμένου Ιανουαρίου, όταν η Μόσχα σταμάτησε να στέλνει φυσικό αέριο στην Ουκρανία, εξαιτίας διαμάχης για την τιμή του, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι παραδόσεις φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη.

    [13] Φονική έκρηξη στο Πακιστάν

    20-10-2006

    To σημείο της επίθεσης στην Πεσαβάρ

    Η πακιστανική αστυνομία είπε ότι από έκρηξη βόμβας την Παρασκευή σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Πεσαβάρ, σκοτώθηκαν 7 άτομα και τραυματίστηκαν 31. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης έως τώρα.

    Στο μεταξύ, ισλαμιστές εξτρεμιστές σκότωσαν δύο Πακιστανούς στρατιώτες και τραυμάτισαν 3, στα πλαίσια επίθεσής τους κατά στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Ουαζιριστάν. Η περιοχή θεωρείται προπύργιο των ανταρτών της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

    [14] Oπλοφόροι σκότωσαν 8 εργαζόμενους σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν

    20-10-2006

    Στο Αφγανιστάν, οπλοφόροι σκότωσαν 8 Αφγανούς εργαζόμενους σε αμερικανική βάση στην επαρχία Κουνάρ. Οι εργαζόμενοι έπεσαν σε ενέδρα των οπλοφόρων καθώς αναχωρούσαν από τη δουλειά τους.

    Σε άλλα σημεία της χώρας, αφγανικές και συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν έναν εξτρεμιστή και συνέλαβαν 4 άλλους στα πλαίσια επιδρομής στην επαρχία Κόστ, όπου νωρίτερα από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σκοτώθηκε ένας Αφγανός στρατιώτης και τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες και 3 πολίτες.

    Στο μεταξύ, χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν πιέσεις για την μεταφορά στρατευμάτων τους από το ανατολικό Αφγανιστάν στα νότια της χώρας, όπου υπάρχει αυξημένη απειλή εξτρεμιστών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 21 October 2006 - 1:18:55 UTC