Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-03-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εικόνα του 17ου αιώνα, σε εκκλησία του Κρανιδίου
  • [02] Παροτρύνσεις του Λιθουανού υπουργού Αμυνας προς ΝΑΤΟ και Ρωσία
  • [03] Με μικρή διαφορά, ο Ρομάνο Πρόντι επέτυχε ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική γερουσία
  • [04] Νέες πολεμικές επιχειρήσεις Ισραηλινών κατά Παλαιστινίων
  • [05] Nέα έκθεση για τους αστέγους στις ΗΠΑ
  • [06] 754 χιλιάδες οι άστεγοι στις ΗΠΑ
  • [07] Aνέκαμψε το χρηματιστήριο της Ουώλ Στρήτ
  • [08] Λίβανος: Συνομιλίες εκπροσώπου ΟΗΕ για τους κρατούμενους Ισραηλινούς στρατιώτες
  • [09] Nέο κρούσμα γρίπης των πτηνών στην Κίνα
  • [10] Διάσκεψη για το Ιράκ στις 10 Μαρτίου
  • [11] Ιστορικής σημασίας συνομιλίες ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

  • [01] Εικόνα του 17ου αιώνα, σε εκκλησία του Κρανιδίου

    01-03-2007

    Οι Ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανυπολόγιστης αξίας εικόνα 360 ετών, του κύριου εκπροσώπου της Κρητικής Σχολής, Εμμανουήλ Τζάνε, κρυβόταν πίσω από αργυρή επένδυση σε εκκλησία του Κρανιδίου, στην Πελοπόννησο.

    Ο υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, Γιώργος Βουλγαράκης, δήλωσε ότι η αργυρή επένδυση έκρυβε το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή και όταν απομακρύνθηκε η επένδυση για λόγους συντήρησης, βρέθηκε η υπογραφή του αγιογράφου και η ημερομηνία που ιστορήθηκε το 1646.

    Ειδικοί υπολογίζουν ότι η αργυρή επένδυση τοποθετήθηκε το 1760, ενώ ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι μετά την συντήρηση η εικόνα θα επιστραφεί στην εκκλησία στο Κρανίδι, όπου θα ληφθούν ειδικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία της.

    [02] Παροτρύνσεις του Λιθουανού υπουργού Αμυνας προς ΝΑΤΟ και Ρωσία

    01-03-2007

    O Λιθουανός υπουργός Αμυνας Ζουόζας Ολέκας παρότρυνε την Ρωσία και το ΝΑΤΟ να αποφύγουν τα ψυχροπολεμικά στερεότυπα και να συνεργαστούν περισσότερο μεταξύ τους.

    Ο κ. Ολέκας έκανε τα σχόλια αυτά την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, κατά την έναρξη διάσκεψης ανώτερων αξιωματούχων της Ρωσίας και της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Ο Λιθουανός υπουργός Αμυνας παρότρυνε το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που είχε δημιουργηθεί μετά τις επιθέσεις του 2001 κατά των ΗΠΑ, να εστιαστούν στις τρομοκρατικές απειλές του 21ου αιώνα, αντί την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ τους, που αποτελεί κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου.

    Τα σχόλιά του σημειώνονται σε μία εποχή που οξύνεται η διένεξη για τα σχέδια των ΗΠΑ για την εγκατάσταση αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος στην Τσεχία και την Πολωνία. Ο κ. Πούτιν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να ξεκινήσει μία νέα κούρσα εξοπλισμών με τα εν λόγω σχέδιά της, όμως ο Λευκός Οίκος και οι κυβερνήσεις Τσεχίας και Πολωνίας εμμένουν ότι η αντιπυραυλική ασπίδα έχει ως στόχο την προστασία των Ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ, από το ενδεχόμενο επιθέσεων από την Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

    [03] Με μικρή διαφορά, ο Ρομάνο Πρόντι επέτυχε ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική γερουσία

    01-03-2007

    Ψήφο εμπιστοσύνης για τον ασταθή κεντροαριστερό κυβερνητικό του συνασπισμό κέρδισε τελικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι. 162 Ιταλοί γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης Πρόντι, και 157 εναντίον.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα, μετά από 9 μήνες στο πρωθυπουργικό αξίωμα, όταν η γερουσία καταψήφισε την πλατφόρμα εξωτερικής του πολιτικής με διαφορά μόνο δύο ψήφων. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε από τον κ. Πρόντι να παραμείνει στην θέση του τουλάχιστον μέχρι την διεξαγωγής της ψηφοφορίας εμπιστοσύνης την Τετάρτη.

    Η εξωτερική πολιτική Πρόντι συμπεριλαμβάνει την συνέχιση της συμμετοχής ιταλικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και την διεύρυνση αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην βόρεια Ιταλία. Η κυβέρνηση συνασπισμού του κ. Πρόντι έχει πλειοψηφία μίας μόνο ψήφου στην γερουσία. Ο ιταλός πρωθυπουργός θ' αντιμετωπίσει μία ακόμα ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κάτω βουλή την Παρασκευή, όμως εκεί διαθέτει αρκετή πλειοψηφία.

    [04] Νέες πολεμικές επιχειρήσεις Ισραηλινών κατά Παλαιστινίων

    01-03-2007

    Iσραλινοί στρατιώτες συνέλαβαν Παλαιστινίους, στη Ναμπλούς.

    Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν τρείς Παλαιστινίους κατά την διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης την Τετάρτη.

    Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι θα θύματα είναι τοπικά ηγετικά στελέχη της Ισλαμικής Τζιχάντ. Είπαν επίσης ότι όταν ένας από αυτούς τραυματίστηκε, ισραηλινός κομμάντο τον πυροβόλησε στο κεφάλι για να τον σκοτώσει. Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε την καταγγελία αυτή και είπε ότι οι τρείς ετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Η Iσλαμική Τζιχάντ, στα πλαίσια αντιποίνων, εκτόξευσε ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Οι ισραηλινές δυνάμεις επίσης επέστρεψαν στην Ναμπλούς και επέβαλαν και πάλι απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς ξανάρχισαν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό εξτρεμιστών.

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανιγιέ, του κυβερνώντος κόμματος της Χαμάς, ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να επέμβει για να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

    [05] Nέα έκθεση για τους αστέγους στις ΗΠΑ

    01-03-2007

    Αστεγος, κοιμάται σε καρότσι σούπερ μάρκετ.

    Νέα έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης υπολογίζει ότι ο πληθυσμός αστέγων στις ΗΠΑ ανέρχεται στις 754 χιλιάδες.

    Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το 47% των αστέγων αμερικανών είναι ανύπαντροι άνδρες, ενώ το 25% είναι νεαρά άτομα κάτω των 17 ετών. Το 59% των αστέγων ανήκουν σε κάποια μειονότητα, ενώ το 45% είναι Αφρο-Αμερικανοί. Επίσης περίπου το 25% των ενηλίκων που ζουν σε εστίες αστέγων στις ΗΠΑ έχουν κάποια αναπηρία.

    Στόχος της έκθεσης αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης είναι να παρουσιάσει το εύρος του προβλήματος και να δώσει την ευκαιρία στις κατά τόπους κοινότητες να αναπτύξουν λύσεις στο πρόβλημα των αστέγων.

    [06] 754 χιλιάδες οι άστεγοι στις ΗΠΑ

    01-03-2007

    Νέα έκθεση του αμερικανικού Yπουργείου Oικισμού και Aστικής Aνάπτυξης υπολογίζει ότι ο πληθυσμός αστέγων στις ΗΠΑ ανέρχεται στις 754 χιλιάδες. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το 47% των αστέγων αμερικανών είναι ανύπαντροι άνδρες, ενώ το 25% είναι νεαρά άτομα κάτω των 17 ετών. Το 59% των αστέγων ανήκουν σε κάποια μειονότητα, ενώ το 45% είναι Αφρο-Αμερικανοί. Επίσης περίπου το 25% των ενηλίκων που ζουν σε εστίες αστέγων στις ΗΠΑ έχουν κάποια αναπηρία.

    Στόχος της έκθεσης αναφέρει το αμερικανικό Yπουργείο Oικισμού και Aστικής Aνάπτυξης είναι να παρουσιάσει το εύρος του προβλήματος και να δώσει την ευκαιρία στις κατά τόπους κοινότητες να αναπτύξουν λύσεις στο πρόβλημα των αστέγων.

    [07] Aνέκαμψε το χρηματιστήριο της Ουώλ Στρήτ

    01-03-2007

    Ενισχυμένοι ήταν οι κύριοι δείκτες της Ουώλ Στρήτ την Τετάρτη, κερδίζοντας έτσι λίγο από το έδαφος που έχασαν την Τρίτη.

    Ο δείκτης Ντάου Τζόουνς κέρδισε 51 μονάδες, κλείνοντας στις δώδεκα χιλιάδες διακόσιες εξήντα επτά. Ο δέικτης Ες εντ Πή ενισχύθηκε 8 μονάδες, στις χίλιες τετρακόσιες επτά. Ο δείκτης Νάσντακ σημείωσε άνοδο 8 μονάδων, στις δύο χιλιάδες τετρακόσιες δεκαέξι.

    Η τιμή του δολαρίου ήταν ενισχυμένη έναντι του ευρώ και του γιέν.

    [08] Λίβανος: Συνομιλίες εκπροσώπου ΟΗΕ για τους κρατούμενους Ισραηλινούς στρατιώτες

    01-03-2007

    βόμβα διασποράς

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ στη Μέση Ανατολή, Μάικλ Γουίλλιαμς, είχε συνομιλίες με Λιβανέζους αξιωματούχους με θέμα την τύχη των δύο Ισραηλινών στρατιωτών που συνελήφθησαν πέρυσι απ' την Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Χεζμπολά. Μετά τις συνομιλίες ο κ. Γουίλλιαμς δήλωσε ότι θα ήθελε την επίτευξη προόδου στο θέμα της ανταλλαγής των Ισραηλινών στρατιωτών με Λιβανέζους κρατούμενους στο Ισραήλ.

    Επίσης κατά τις συνομιλίες συζητήθηκε και το θέμα των Ισραηλινών πτήσεων πάνω απ' το Λίβανο και το θέμα των ναρκών και των Ισραηλινών βομβών διασποράς που βρίσκονται στο νότιο Λίβανο. Ο κ. Γουίλλιαμς δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος ως προς την καταστροφή των ναρκών, αλλά η απομάκρυνση των ακόμη ποιο θανατηφόρων βομβών διασποράς απεδείχθη δυσκολότερο εγχείρημα.

    [09] Nέο κρούσμα γρίπης των πτηνών στην Κίνα

    01-03-2007

    Η Κίνα επιβεβαίωσε νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών, το πρώτο εδώ και 7 εβδομάδες. Τα Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 44χρονη γυναίκα, απ' την νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν, έχει προσβληθεί απ' το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών. Πρόκειται για το 23ο κρούσμα της νόσου στην Κίνα.

    Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέα εστία της γρίπης των πτηνών στην Βιρμανία και συγκεκριμένα σε πτηνοτροφικές μονάδες στα δυτικά προάστια του Ραγκούν.

    [10] Διάσκεψη για το Ιράκ στις 10 Μαρτίου

    01-03-2007

    Τόνυ Σνόου

    Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι η αρχική διάσκεψη για την σταθεροποίηση της χώρας, στην οποία θα συμμετάσχουν διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις, θα πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη στις 10 Μαρτίου. Την Τετάρτη η ιρακινή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προσκαλέσει τα γειτονικά προς την χώρα κράτη καθώς και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να λάβουν μέρος στην διάσκεψη. Οι ΗΠΑ και η Συρία δήλωσαν ήδη συμμετοχή, ενώ το Ιράν εξετάζει ακόμα τι θα κάνει.

    Ο Λευκός Οίκος, μέσω του εκπροσώπου Τόνυ Σνόου πάντως, δήλωσε ότι η διάσκεψη αυτή δεν θα σημάνει αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης Μπους προς το Ιράν και τη Συρία και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν απ' ευθείας συνομιλίες με τις χώρες αυτές στο περιθώριο της διάσκεψης. Στις αρχές Απριλίου, η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, θα συμμετάσχει σε σχετική υπουργική διάσκεψη, στην οποία αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος και οι ομόλογοί της από τη Συρία και το Ιράν.

    [11] Ιστορικής σημασίας συνομιλίες ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

    01-03-2007

    Οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσουν ιστορικής σημασίας συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με θέμα την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σών Μακόρμακ, υποβάθμισε την πιθανότητα άμεσων αποτελεσμάτων απ' τις συνομιλίες και δήλωσε ότι αποτελούν μόνο ένα πρώτο βήμα. Οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ επίσημες σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

    Οι συνομιλίες που θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα αποτελούν ένα ακόμη βήμα στα πλαίσια της υλοποίησης της συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ που επετεύχθη τον περασμένο μήνα. Ο κύριος διαμεσολαβητής των ΗΠΑ στις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, Κρίστοφερ Χιλ, δήλωσε τη Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιλύσουν κύρια οικονομική διαφωνία με την Πιονγιάνγκ, αλλά επεσήμανε ότι αυτό δεν θα σημάνει την επίλυση όλων των προβλημάτων της Βόρειας Κορέας με το διεθνές οικονομικό σύστημα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 2 March 2007 - 2:18:23 UTC