Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-06-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα εστία γρίπης των πτηνών στη Μαλαισία
  • [02] Γαλλία: Νίκη των συντηρητικών στο πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών
  • [03] Στη Σόφια ο Πρόεδρος Μπους
  • [04] Ουάσιγκτον Ποστ: Εξετάζεται απόσυρση στρατευμάτων από το Ιράκ
  • [05] Συνδέθηκε το Ατλαντίς με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [06] Το Ιράν ζητά συνέχιση συνομιλιών για το Ιράκ
  • [07] Απειλείται η εκεχειρία Φατάχ-Χαμάς
  • [08] Έρευνα: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Αλτζχάιμερ
  • [09] 'Αρχαΐζοντα, αντιδημοκρατικό και άκαμπτο' χαρακτηρίζει ο Πούτιν τον ΠΟΕ

  • [01] Νέα εστία γρίπης των πτηνών στη Μαλαισία

    11-06-2007

    Στη Μαλαισία αξιωματούχοι δηλώνουν ότι 2 ακόμα άτομα νοσηλεύονται σαν πιθανοί φορείς του ιού της γρίπης των πτηνών.

    Την περασμένη εβδομάδα, 11 άτομα νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γρίπης, αλλά δεν είχαν προσβληθεί από το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών.

    Για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο, ο ιός εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε πουλερικά κοντά στη Κουάλα Λουμπούρ, της Μαλαισίας. Η κυβέρνηση της χώρας διέταξε την θανάτωση των πουλερικών της περιοχής σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της ασθένειας.

    [02] Γαλλία: Νίκη των συντηρητικών στο πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών

    11-06-2007

    Το συντηρητικό κόμμα του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, κέρδισε τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής με μεγάλη ποσοστιαία διαφορά, γεγονός που δείχνει ευρεία υποστήριξη του εκλογικού σώματος στις προτεινόμενες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, το κόμμα του κ. Σαρκοζί κερδίζει το 40% της ψήφου και οι Σοσιαλιστές το 25%. Αναμένεται ότι οι συντηρητικοί και οι σύμμαχοι τους θα κερδίσουν 383 έδρες στην 577 εδρών Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ οι σοσιαλιστές και οι υπόλοιποι αριστεροί 60 έδρες.

    Πάντως πτώση ρεκόρ σημείωσε η προσέλευση των ψηφοφόρων με μόνο ένα 60% των Γάλλων να κατεβαίνει στις κάλπες. Οι επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή. Μια συντριπτική νίκη θα βοηθήσει τον κ. Σαρκοζί να υλοποιήσει το πακέτο του οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.

    [03] Στη Σόφια ο Πρόεδρος Μπους

    11-06-2007

    Ο Πρόεδρος Μπους κατά την άφιξή του στη Σόφια

    Ολοκληρώνεται σήμερα η οκταήμερη ευρωπαϊκή περιοδεία του προέδρου Μπους με επίσκεψη στη Βουλγαρία, έναν απ' τους πιστότερους συμμάχους των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Βούλγαρο ομόλογο του, Γκεόργκι Παρβάνωφ, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στανίσεφ, με κύριο θέμα το πολιτικό μέλλον του Κοσσυφοπεδίου που αυτό τον καιρό εξετάζεται απ' το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

    Επίσης στη Σόφια, ο κ. Μπούς θα έχει συνομιλίες και για την εκστρατεία με στόχο την απελευθέρωση 5 νοσοκόμων απ' τη Βουλγαρία και ενός Παλαιστίνιου γιατρού που αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή στη Λιβύη όπου κατηγορούνται ότι είχαν μολύνει μικρά παιδιά με τον ιό του AIDS. Οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες διαψεύδουν τις εν λόγω κατηγορίες που προσάπτει η Λιβύη και ζητούν την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων.

    Ο κ. Μπους έφτασε στη Βουλγαρία την Κυριακή το βράδυ από τα Τίρανα όπου αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο θέμα του Κοσυφοπεδίου λέγοντας ότι είναι καιρός να αποφασιστεί η μοίρα του Κοσόβου και ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες για το θέμα θα πρέπει να έχουν ως στόχο 'κάποιου είδους ανεξαρτησία', όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [04] Ουάσιγκτον Ποστ: Εξετάζεται απόσυρση στρατευμάτων από το Ιράκ

    11-06-2007

    Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρει ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι στο Ιράκ προβλέπουν σημαντική απόσυρση των στρατευμάτων στα μέσα του 2008, ενώ στη χώρα θα παραμείνει ένας μικρότερος αριθμός στρατιωτών.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέχρι τις αρχές του 2009 θα έχουν απομακρυνθεί τα δύο-τρίτα των 150 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών που τώρα βρίσκονται στο Ιράκ.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις που θα παραμείνουν θα είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της Ιρακινής κυβέρνησης, την εκπαίδευση των Ιρακινών στρατευμάτων και για συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τις Ιρακινές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Ποστ οι στόχοι αυτοί των ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια σχεδιασμού.

    Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνυ Σνόου, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά επεσήμανε ότι πρόθεση του Προέδρου Μπους είναι οι αμερικανικές δυνάμεις να αναλάβουν υποστηρικτικό ρόλο στο Ιράκ, και οι Ιρακινές δυνάμεις να αναλάβουν δράση στη πρώτη γραμμή.

    [05] Συνδέθηκε το Ατλαντίς με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    11-06-2007

    Το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς συνδέθηκε τελικά με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά από ελιγμούς για την φωτογράφηση της θερμομονωτικής επικάλυψης του σκάφους που υπέστη κάποιες ζημιές κατά την εκτόξευση. Οι φωτογραφίες αυτές εστάλησαν στη γη για να μελετηθούν απ' τους μηχανικούς της ΝΑΣΑ. Τέτοιες ζημιές στο θερμομονωτικό υλικό του διαστημικού λεωφορείου θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα κατά την επαναφορά του Ατλαντίς στην γήινη ατμόσφαιρα. Πριν 4 χρόνια, ζημιές στο θερμομονωτικό υλικό προκάλεσαν την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια κατά την επιστροφή του στη γη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 7 αστροναύτες που επέβαιναν σ' αυτό.

    [06] Το Ιράν ζητά συνέχιση συνομιλιών για το Ιράκ

    11-06-2007

    Μανουσέρ Μοτάκι

    Το Ιράν εξέφρασε ενδιαφέρον για την συνέχιση των συνομιλιών του με τις ΗΠΑ για το Ιράκ, που ξεκίνησαν το περασμένο μήνα στη Βαγδάτη. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης φέρουν τον υπουργό εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτάκι, να δηλώνει ότι η Τεχεράνη βλέπει θετικά την συνέχιση των συνομιλιών, αν συμφωνεί και ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι και άλλοι Ιρακινοί αξιωματούχοι. Ο κ. Μοτάκι έκανε τη δήλωση αυτή μετά από συνομιλίες στη Τεχεράνη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλέχ.

    Τον περασμένο μήνα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ, Ράϊαν Κρόκερ, είχε συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογο του, Χασσάν Καζεμί Κόμι, με θέμα την κατάσταση στο Ιράκ. Στα πλαίσια των συνομιλιών οι ΗΠΑ ζήτησαν απ' το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει πολιτοφυλακές στο Ιράκ.

    [07] Απειλείται η εκεχειρία Φατάχ-Χαμάς

    11-06-2007

    Νέες συμπλοκές ξέσπασαν την Κυριακή μεταξύ αντιπάλων Παλαιστινιακών φατριών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 3 ένοπλοι και να τραυματιστούν δεκάδες άτομα. Οι συγκρούσεις στη Ράφα και τη Γάζα έχουν αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την εκεχειρία μεταξύ Φατάχ και Χαμάς η οποία ανακοινώθηκε πριν από 2 εβδομάδες. Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει αεροεπιδρομές κατά εξτρεμιστών στη Γάζα, όσο αυτοί συνεχίζουν να επιτίθενται με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

    [08] Έρευνα: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Αλτζχάιμερ

    11-06-2007

    Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τζόνς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ δηλώνουν ότι ο αριθμός των ασθενών με την νόσο Αλτζχάιμερ θα τετραπλασιαστεί διεθνώς μέχρι το 2050. Αυτή τη στιγμή το 50% των ασθενών με Αλτζχάιμερ ζει στην Ασία, όπου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα αναπτυχθούν οι ταχύτεροι ρυθμοί εξάπλωσης της νόσου μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Επίσης οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πάνω από το 40% των ασθενών με Αλτζχάιμερ στα μέσα του αιώνα θα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου και θα χρειάζονται ειδικά ιδρύματα και υποδομή.

    Πάντως η νόσος Αλτζχάιμερ εξελίσσεται με βραδύτερο ρυθμό στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όπου αναμένεται ότι θα τριπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών μέσα στις επόμενες 4 δεκαετίες.

    [09] 'Αρχαΐζοντα, αντιδημοκρατικό και άκαμπτο' χαρακτηρίζει ο Πούτιν τον ΠΟΕ

    11-06-2007

    Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ζητά τη δημιουργία ενός εναλλακτικού οργανισμού σε αντικατάσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, χαρακτηρίζοντας τον εν λόγω οργανισμό 'αρχαΐζοντα, αντιδημοκρατικό και άκαμπτο'. Η Ρωσία είναι η μόνη μεγάλη οικονομική δύναμη που δεν ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, με έδρα τη Γενεύη και 150 χώρες-μέλη, Ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι οι διεθνείς εμπορικές συνομιλίες γνωστές ως συνομιλίες του κύκλου της Ντόχα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, γεγονός που σηματοδοτεί προβλήματα στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    Ο πρόσφατος κύκλος συνομιλιών ξεκίνησε πριν 6 χρόνια και έχει καταλήξει σε αδιέξοδο λόγω διαφωνιών για τις αγροτικές επιδοτήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη καθώς και για εμπορικούς φραγμούς σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες. Η ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου έχει καθυστερήσει λόγω διαφωνιών σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και πολιτικά προβλήματα με τη γειτονική Γεωργία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 12 June 2007 - 1:18:16 UTC