Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-06-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι θέλει να ξέρει η ομογένεια από τους προεδρικούς υποψήφιους των ΗΠΑ
  • [02] 50 νεκροί στο Ιράκ
  • [03] Γάζα: Διέλευση αγαθών των ΗΕ προς τους Παλαιστινίους
  • [04] Πυρκαγιές και καύσωνας στην Αθήνα
  • [05] Η Γερουσία κατά νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό
  • [06] Απαγόρευση εισαγωγών ψαριών απ' την Κίνα
  • [07] Υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ η επόμενη Πορτογαλική προεδρεία
  • [08] Ο Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς στο Κέντρο Νίξον

  • [01] Τι θέλει να ξέρει η ομογένεια από τους προεδρικούς υποψήφιους των ΗΠΑ

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    29-06-2007

    Το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο, το οποίο εδρεύει στη Ουάσιγκτον και είναι ένας από τους κυριότερους φορείς προώθησης του Ελληνισμού στο δυτικό ημισφαίριο, απηύθυνε μια σειρά ερωτήματα γύρω από θέματα εξωτερικής πολιτικής, που ενδιαφέρουν άμεσα την ομογένεια, στους υποψήφιους των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Το πρώτο θέμα του ερωτηματολογίου, στο οποίο ζητούνται οι απόψεις των προεδρικών υποψηφίων τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι το Κυπριακό.

    Το Ινστιτούτο θέλει να ξέρει σε τι βαθμό ο κάθε υποψήφιος υποστηρίζει την διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση της δημιουργίας ενός διζωνικού και δικοινοτικού ομοσπονδιακού κράτους, στηριγμένου στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Ακολουθούν ακόμα ερωτήσεις για το ίδιο θέμα, που κυμαίνονται από το κατά πόσον ο υποψήφιος υποστηρίζει την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, αν θα ήθελε να επαναπατριστούν στην Τουρκία οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες της που εγκαταστάθηκαν μετά το 1974 στο νησί, πως βλέπει την ιδέα να γκρεμιστούν τα συρματοπλέγματα που χωρίζουνε σήμερα τις δύο κοινότητες της Κύπρου, ευνοεί ή όχι την καταβολή αποζημιώσεων στα 170.000 θύματα της Τουρκικής εισβολής και κατά πόσο προτίθεται να υποστηρίξει νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που προβλέπει ότι Αμερικανοί πολίτες με κτηματική περιουσία στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου μπορούν να καταφύγουν σε δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών και μέσω αυτών να ζητήσουν αποζημίωση, κινώντας αγωγή εναντίον ατόμων που παράνομα βρίσκονται στα κτήματά τους ή και εναντίον της Τουρκικής κυβέρνησης.

    Ευγένιος Ρωσσίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του AHI

    Το δεύτερο μεγάλο θέμα που εγείρει το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο στους διεκδικητές της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών αφορά τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο. Όπως επισημαίνεται στο ερωτηματολόγιο, η Τουρκία διατείνεται πως έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην μισή περιοχή του Αιγαίου αλλά αρνείται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να του ζητήσει να αποφανθεί στο θέμα της διεκδίκησής της αυτής.

    Τον Απρίλιο 2005 ο νομοθέτης Ρόμπερτ Άντριους, από το Νιού Τζέρσεϋ, είχε υποβάλει ψήφισμα που υποστήριζε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες που συνάφθηκαν πριν από πολλά χρόνια και ότι όποιος διαφωνεί με αυτές θα πρέπει να προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που είναι το αρμόδιο όργανο να αποφανθεί επί των διεκδικήσεών του. Παρόμοιο νομοθετικό μέτρο αναμένεται να υποβληθεί και στο 110ο Κογκρέσο. Το ερώτημα του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου είναι: Θα υποστηρίξετε ή όχι ένα τέτοιο νομοσχέδιο;

    Το τρίτο μεγάλο θέμα που υπέβαλε το Ινστιτούτο στους 18 συνολικά δημοκρατικούς και ρεπουπλικανούς οι οποίοι φιλοδοξούν να κερδίσουν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη 2008, αφορά στην Ελληνική Ορθόδοξη μειονότητα της Τουρκίας, ιδιαίτερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το Ινστιτούτο επικαλείται πόρισμα που προέκυψε από συζήτηση της οποίας προήδρευσε πριν δύο χρόνια ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στην Αμερικανική επιτροπή Helsinki Commission, ότι παραβιάσεις των θρησκευτικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία απειλούν την ύπαρξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθόδοξης κοινότητας στην χώρα εκείνη.

    Νίκος Λαρυγγάκης, Διευθυντής του AHI

    Τα ερωτήματα του Ινστιτούτου σε σχέση με το θέμα αυτό είναι δύο. Πρώτον, συμφωνείτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την όποια επιρροή έχουν στις επαφές τους με την Τουρκική κυβέρνηση για να διασφαλίσουν την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη και την πλήρη αποκατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία; Και δεύτερον, είσαστε διατεθειμένος να υποστηρίξετε την χρήση των προνοιών του Νόμου που θεσπίστηκε το 1998 περί Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας για να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία με στόχο να σεβαστεί την θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείου;

    Στις επόμενες σελίδες του ερωτηματολογίου εγείρεται, μεταξύ άλλων, το θέμα της προσπάθειας να απαλλαγούν οι Έλληνες από την υποχρέωση να εξασφαλίζουν βίζα για σύντομα ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά το Ινστιτούτο, η Ελλάδα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχτεί στο σχετικό πρόγραμμα και σύμφωνο με την εκτίμηση αυτή φαίνεται να είναι επίσης το Στέητ Ντηπάρτμεντ που υποστηρίζει την ιδέα. Το ερώτημα προς τους προεδρικούς υποψήφιους είναι: Εσείς θα βοηθούσατε ζητώντας από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να συμπεριλάβει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών των οποίων οι πολίτες δεν χρειάζονται θεώρηση διαβατηρίων για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

    Τα δύο τελευταία ερωτήματα στα οποία το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο θέλει να έχει τις απόψεις των προεδρικών υποψηφίων είναι τα εξής:

    Πρώτον, θα υποστηρίζατε την χρήση της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με στόχο να εξευρεθεί ένα κοινής αποδοχής όνομα γι αυτήν, το οποίο να μη περιλαμβάνει την λέξη 'Μακεδονία'; Και δεύτερον: Θα υποστηρίζατε την επανεξέταση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία;

    Το ερωτηματολόγιο του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτο απεστάλη σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε τα μέλη τους να μπορούν στις επαφές που έχουν ως Αμερικανοί ψηφοφόροι με τους προεδρικούς υποψήφιους, ή τους επιτελείς τους, να υποβάλουν ουσιαστικές ερωτήσεις γύρω από τα θέματα που βρίσκονται στην καρδιά της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Από τις απαντήσεις που θα πάρουν στα θέματα αυτά οι ελληνοαμερικανοί ψηφοφόροι αναμένεται ότι θα κριθεί, τουλάχιστον μέχρι κάποιο βαθμό, το ποιόν τελικά θα υποστηρίξουν στην κούρσα του 2008 για τον Λευκό Οίκο.

    [02] 50 νεκροί στο Ιράκ

    29-06-2007

    Στο Ιράκ, περίπου 50 άτομα σκοτώθηκαν ή βρέθηκαν νεκρά την Πέμπτη. Η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα πτώματα 20 ανδρών, που ήταν όλα αποκεφαλισμένα, αποσύρθηκαν από τον ποταμό Τίγρη, νότια της Βαγδάτης. Τα θύματα ήταν δεμένα χειροπόδαρα και βρέθηκαν σε σημείο του ποταμού που δεν απέχει πολύ από ένα σουνιτικό χωριό.

    Εξάλλου, από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στάση λεωφορείου της Βαγδάτης κατά τις πρωϊνές ώρες κυκλοφοριακής αιχμής την Πέμπτη, σκοτώθηκαν πάνω από 20 άτομα και τραυματίστηκαν 40 άλλα, σε σιιτική συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας. Σε άλλα σημεία της Βαγδάτης, όλμοι έπληξαν κεντρική εμπορική περιοχή, σκοτώνοντας δύο άτομα. Επίσης, από εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν ένας Αμερικανός στρατιώτης στη Βαγδάτη και τρεις Βρετανοί στη Βασόρα.

    Ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι, κατά την διάρκεια σύσκεψης με ιρακινούς αξιωματούχους της αντιτρομοκρατίας στη Βαγδάτη, προειδοποίησε ότι οι τρομοκράτες της αλ Κάιντα έχουν 'μεγαλεπήβολα και επικίνδυνα σχέδια,' όπως είπε, για να αποσταθεροποιήσουν και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

    Στο μεταξύ, σε ομιλία του στην Ακαδημία Ναυτικών Δοκίμων στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ την Πέμπτη, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι βλέπει 'ελπιδοφόρες ενδείξεις προόδου' στο Ιράκ. Ο κ. Μπούς επισήμανε ότι η στρατηγική της Αλ Κάιντα είναι να 'χρησιμοποιήσει ανθρώπους σαν βόμβες για να δημιουργήσει αποκρουστικές εικόνες' στην προσπάθεια της να καταπνίξει την 'αθόρυβη πρόοδο που επιτελείται στη χώρα', όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπούς δήλωσε επίσης ότι οι επιπλέον Αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία αλ Αμπάρ έχουν μειώσει τα περιστατικά εμφύλιας βίας και πρόσθεσε ότι γενικά οι επιθέσεις έχουν μειωθεί στην επαρχία αυτή, σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια εποχή.

    [03] Γάζα: Διέλευση αγαθών των ΗΕ προς τους Παλαιστινίους

    29-06-2007

    Απ' την Ισραηλινή επιχείρηση στη Ναμπλούς

    Η Υπηρεσία των ΗΕ που βοηθά Παλαιστίνιους πρόσφυγες χαιρέτησε την μερική αποκατάσταση των μετακινήσεων μέσω του μεθοριακού σταθμού Κάρνι μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επετράπη η διέλευση 5 χιλιάδων τόνων σιταριού προς τη Γάζα. Το Ισραήλ έκλεισε το συνοριακό σταθμό μετά την ανάληψη του ελέγχου της Γάζας απ' τη Χαμάς.

    Στο μεταξύ τη Πέμπτη, τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν και 5 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού που έψαχνε για καταζητούμενους εξτρεμιστές στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. Πάντως Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εν λόγω επιχείρηση υποσκάπτει την ήδη αδύναμη κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει την νέα κυβέρνηση του προέδρου Αμπάς, αλλά επισημαίνει παράλληλα ότι θα συνεχίσει επιχειρήσεις κατά εξτρεμιστών.

    [04] Πυρκαγιές και καύσωνας στην Αθήνα

    29-06-2007

    Συνεχίζονται οι προσπάθειες των Ελληνικών Πυροσβεστικών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα όπου εκκενώθηκε το ξενοδοχείο και το καζίνο, οι εγκαταστάσεις ραντάρ της περιοχής και παιδική κατασκήνωση. Σύννεφο καπνού σκέπασε την Αθήνα λόγω της πυρκαγιάς, επιδεινώνοντας τις συνθήκες καύσωνα που βασανίζει την περιοχή τις τελευταίες 10 μέρες.

    Σύμφωνα με τις Ελληνικές αρχές πρόκειται για τον μακροσκελέστερο καύσωνα που έχει πλήξει ποτέ τη χώρα. Τουλάχιστον 9 θάνατοι έχουν αποδοθεί στις υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα. Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μικρή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, καθώς και στη Ρουμανία όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του καύσωνα.

    [05] Η Γερουσία κατά νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό

    29-06-2007

    Η Αμερικανική Γερουσία μπλοκάρισε και πάλι σημαντικό νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων της μεταναστευτικής νομοθεσίας που υποστηρίζεται και απ' τον πρόεδρο Μπούς. Σε κρίσιμης σημασίας ψηφοφορία για τον τερματισμό των διαβουλεύσεων επί του μέτρου και την υποβολή του προς τελική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 60 ψήφους. Μάλιστα, μόνο 12 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ του μέτρου, αντικατοπτρίζοντας την σοβαρή έλλειψη υποστήριξης προς το νομοσχέδιο από το ίδιο το κόμμα του προέδρου Μπούς.

    Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την ψηφοφορία απογοητευτική. Πιστεύεται ότι αυτή ήταν η τελευταία ψηφοφορία επί του μέτρου μιας και πριν την ψηφοφορία της Πέμπτης ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρρυ Ρήντ, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα το αποσύρει αν δεν εγκριθεί.

    [06] Απαγόρευση εισαγωγών ψαριών απ' την Κίνα

    29-06-2007

    Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαγόρευσε τις εισαγωγές 5 ειδών ψαριών απ' την Κίνα λόγω ανησυχιών ότι τα εν λόγω ψάρια έχουν μολυνθεί με δυνητικά επικίνδυνα αντιβιοτικά. Αξιωματούχοι της υπηρεσίας ανέφεραν ότι επανειλημμένα τεστ έδειξαν ότι τα ψαρικά είχαν μολυνθεί με τα εν λόγω φάρμακα.

    Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία δεν είναι άμεσος, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας αυτών των ουσιών στα ψάρια, αλλά αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία αν καταναλωθούν επί μακρό χρονικό διάστημα.

    Πάντως η Κίνα υπεραμύνθηκε της ποιότητας των εξαγωγών της. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο επιθεωρεί προσεκτικά τα τρόφιμα που μπαίνουν και βγαίνουν απ' τη χώρα και ότι η ποιότητα των τροφίμων που εξάγει η Κίνα είναι εγγυημένη. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας προϊόντων από ιχθυοκαλλιέργειες στο κόσμο και ο τρίτος εξαγωγέας τέτοιων προϊόντων στις ΗΠΑ.

    [07] Υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ η επόμενη Πορτογαλική προεδρεία

    29-06-2007

    Μανουέλ Λόμπο Αντούνιες

    Ανώτερος Πορτογάλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα αποτελέσει στόχο της Πορτογαλικής προεδρίας που ξεκινά την Κυριακή. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος για θέματα ΕΕ, Μανουέλ Λόμπο Αντούνιες, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι στόχος όλων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι η πλήρης ένταξη και πρόσθεσε ότι η χώρα του κατά την διάρκεια της προεδρίας της θα εργαστεί για την συμφωνία μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών θεσμών.

    Ο κ. Αντούνιες είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αρκετός χρόνος για την διενέργεια ευρύτερων συνομιλιών, που έχει ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με θέμα τα μόνιμα σύνορα της ΕΕ, γεγονός που θα απέκλειε την ένταξη της Τουρκίας. Ο κ. Σαρκοζί έχει τεθεί κατά της εισόδου της Τουρκίας στην κοινότητα.

    [08] Ο Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς στο Κέντρο Νίξον

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    29-06-2007

    Αλέξανδρος Μαλλιάς

    Πώς να αποτραπεί ένας απειλούμενος εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας των Βαλκανίων, όπως με απλά λόγια χαρακτηρίζεται η πορεία προς την σταθερότητα και την ειρήνη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ήταν το θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε την εβδομάδα αυτή στη Ουάσιγκτον από μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης, το Κέντρο Νίξον.

    Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο οποίος ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της Αθήνας για περιφερειακή σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στρατηγικές για να συνεχιστεί αδιατάραχτα η πορεία προς την κατεύθυνση αυτή, παρά τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία πάνω στο θέμα του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου.

    Ο Έλληνας πρέσβης είπε πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να διενεργηθούν διαπραγματεύσεις που θα έχουνε σαν στόχο να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου 'αποδεκτή από αμφότερες τις πλευρές' και προειδοποίησε κατά της επιβολής λύσεως εκ των έξω. Αυτό που χρειάζεται τόνισε, 'είναι μια πραγματική λύση και όχι απλώς μια διέξοδος'.

    Κατά τον κ. Μαλλιά, αν δεν γίνουν οι ορθοί χειρισμοί στην υπόθεση του Κοσόβου θα προκύψουν αρνητικές προεκτάσεις τόσο για την περιοχή στην οποία βρίσκεται όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως τόνισε, χρειάζεται να αναζητηθεί ένας συμβιβασμός στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κι επίσης να διατηρηθούν 'η ενότητα και η αξιοπιστία' της ΕΕ καθώς και 'οι στενές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 30 June 2007 - 1:20:55 UTC