Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-07-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Λέιντυ Μπέρντ Τζόνσον
  • [02] Συνομιλίες Ιράν με την ΔΥΑΕ
  • [03] Επανάσταση των Μουσουλμάνων κατά της Πακιστανικής κυβέρνησης, ζητά ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα
  • [04] 10 νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Αλγερία
  • [05] "Θεαματικές επιθέσεις" της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

  • [01] Πέθανε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Λέιντυ Μπέρντ Τζόνσον

    12-07-2007

    O πρώην πρόεδρος και η κυρία Τζόνσον σε φωτογραφία του 1972

    Πέθανε στο σπίτι της στο Ώστιν του Τέξας, πλήρης ημερών, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Λέιντυ Μπίρντ Τζόνσον, σύζυγος του πρώην προέδρου Λίντον Τζόνσον. Ήταν 94 ετών.

    Η Λέιντυ Μπέρντ Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του περασμένου μήνα με πυρετό, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένου και εγκεφαλικού το 2002, που είχε επηρεάσει την ικανότητα της να μιλάει.

    Η Λέιντυ Μπέρντ Τζόνσον είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε εκπαιδευτικά προγράμματα για φτωχά παιδιά και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος Τζόνσον υπηρέτησε στο Λευκό Οίκο απ' το 1963 μέχρι το 1969, αναλαμβάνοντας την προεδρεία μετά την δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ.

    [02] Συνομιλίες Ιράν με την ΔΥΑΕ

    12-07-2007

    Όλλι Χαϊνόνεν στις συνομιλίες στο Ιράν

    O πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, επανέλαβε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διακόψει τις δραστηριότητες της εμπλουτισμού ουρανίου, παρά τις πιέσεις απ' τα ΗΕ. Ο κ. Αχμαντινετζάντ δήλωσε τη Τετάρτη ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και είναι έτοιμος να εξαλείψει ασάφειες αναφορικά με τον επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αλλά επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να προασπίζει το δικαίωμα της χώρας του στην ανάπτυξη ενός ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος, όπως είπε.

    Από τη πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Όλλι Χαϊνόνεν, είχε συνομιλίες, που διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες, τη Τετάρτη στη Τεχεράνη με Ιρανούς ομολόγους του. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους και σήμερα.

    [03] Επανάσταση των Μουσουλμάνων κατά της Πακιστανικής κυβέρνησης, ζητά ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα

    12-07-2007

    Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που αναρτήθηκε τη Τετάρτη στο διαδίκτυο, ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαγουαχίρι, παροτρύνει τους Πακιστανούς να επαναστατήσουν σε βάρος της κυβέρνησης τους σε αντίποινα για την έφοδο στο Κόκκινο Τέμενος της Ισλαμαμπάντ που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 80 άτομα.

    Ο Ζαγουαχίρι ζητά απ' όλους του μουσουλμάνους και τους θρησκευτικούς τους ηγέτες να ενωθούν και να εκδικηθούν τον πρόεδρο του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ. Η έφοδος στο Τέμενος, δηλώνει ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο με 'μετάνοια ή αίμα', όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι όλοι οι εξτρεμιστές έχουν απομακρυνθεί απ' το τέμενος και ότι οι Πακιστανικές δυνάμεις ψάχνουν τώρα για νάρκες και άλλες παγίδες. Δήλωσε επίσης ότι οι Πακιστανοί στρατιώτες βρήκαν 73 νεκρούς εξτρεμιστές μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του τεμένους.

    [04] 10 νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Αλγερία

    12-07-2007

    Αλγερινές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 10 στρατιώτες και τραυμάτισε 35 άλλα άτομα σε στρατιωτική βάση ανατολικά της πρωτεύουσας. Ο βομβιστής αυτοανατινάχτηκε μέσα σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο-ψυγείο στην επαρχία Καμπίλι.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Παν-Αφρικανικών Αγώνων, που είναι και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Αφρική. Το Αλγέρι και δύο κωμοπόλεις της επαρχίας Καμπίλι φιλοξενούν τους Παν-Αφρικανικούς Αγώνες.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζατζίρα μετέδωσε ότι ο Αφρικανικός κλάδος της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το βομβιστικό επεισόδιο στην Αλγερία. Ο ίδιος κλάδος της Αλ Κάιντα έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες επιθέσεις στην Αλγερία περιλαμβανομένης της ανατίναξης δύο αυτοκινήτων τον Απρίλιο, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 33 άτομα.

    [05] "Θεαματικές επιθέσεις" της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

    12-07-2007

    Η διοίκηση των Αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη ανακοίνωσε πως αναμένει ότι δυνάμεις της Αλ Κάιντα στο Ιράκ θα εξαπολύσουν 'θεαματικές επιθέσεις' σε αντίποινα για τις Αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διατάραξαν τις δραστηριότητές της.

    Εκπρόσωπος του στρατιωτικού αρχηγείου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ είπε επίσης ότι 26 υψηλόβαθμα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. Κατά τον εκπρόσωπο η Αλ Κάιντα αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του Ιράκ και προέβλεψε ότι η οργάνωση θα εξαπολύσει επιθέσεις για να επαναβεβαιώσει την ισχύ της.

    Ολυμπία Σνόου

    Στο μεταξύ εδώ στην Ουάσιγκτον, η Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, Ρεπουμπλικανή από την Πολιτεία Μαίην, προστέθηκε στην ομάδα των Αμερικανών νομοθετών που ζητούν από τον Πρόεδρο Μπους να αλλάξει την στρατηγική του στο Ιράκ. Η Γερουσιαστής Σνόου συγκηδεμονεύει νομοσχέδιο που προβλέπει έναρξη της απόσυρσης των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ μέσα σε 120 ημέρες και ολοκλήρωση της αποχώρησης μέχρι τον Απρίλιο 2008.

    Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός Χάρρυ Ρήντ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η εντεινόμενη Ρεπουμπλικανική αντίθεση στον πόλεμο θα αναγκάσει αλλαγή στρατηγικής στο Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 13 July 2007 - 1:18:25 UTC