Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-07-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν
  • [02] Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναβεβαιώνει προσήλωση σε μη θεοκρατικό καθεστώς και μεταρρρυθμίσεις
  • [03] Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στη Βαγδάτη
  • [04] Νέου τύπου τηλεοπτική αναμέτρηση

  • [01] Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν

    24-07-2007

    Τουλάχιστον 35 εξτρεμιστές και δύο Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν.

    Στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Ισλαμαμπάντ λέει πως οι αντάρτες σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες που άρχισαν την Κυριακή όταν εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον δύο σημείων ελέγχου στην κωμόπολη Μιρ Αλί. Οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν και την Δευτέρα.

    Αντάρτες που πρόσκεινται στους Ταλεμπάν στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν αποσύρθηκαν μονομερώς από ειρηνευτική συμφωνία που είχαν συνάψει με την Πακιστανική κυβέρνηση. Αμερικανική έκθεση που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα αναφέρει ότι τρομοκράτες της Αλ Κάηντα βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στην ελεγχόμενη από φυλάρχους περιοχή αυτή του Πακιστάν, κατά μήκος της μεθορίου με το Αφγανιστάν.

    [02] Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναβεβαιώνει προσήλωση σε μη θεοκρατικό καθεστώς και μεταρρρυθμίσεις

    24-07-2007

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε ότι θα διαφυλάξει τις κοσμικές παραδόσεις της χώρας και θα διευρύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην προσπάθειά του να πετύχει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κύριος Ερντογάν μίλησε την επομένη της σαρωτικής νίκης που πέτυχε το κόμμα του στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Λίγο αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του στα πλαίσια τυπικής διαδικασίας που χρειάζεται να ακολουθηθεί προκειμένου ο Πρόεδρος Σεζέρ να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

    Το υπό τον κ. Ερντογάν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εξασφάλισε το 47 τοις εκατό της λαϊκής ψήφου και τουλάχιστον 340 από τις 550 έδρες της Εθνοσυνέλευσης. Εάν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν θα σημαίνει ότι το κόμμα του Πρωθυπουργού Ερντογάν δεν έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειάζεται για να αναδείξει Πρόεδρο της αρεσκείας του χωρίς να στηρίζεται στην βοήθεια άλλου κόμματος.

    Το ίδιο ίσχυε και τον Απρίλιο όταν εκδηλώθηκε η σύγκρουση με τα κοσμικά στοιχεία της εθνοσυνέλευσης τα οποία και παρεμπόδισαν την ανάδειξη του Αμπντουλάχ Γκιούλ στην προεδρία της χώρας και ανάγκασαν τον κύριο Ερντογάν να προκηρύξει τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή με την ελπίδα ότι θα άλλαζε τις ισορροπίες δυνάμεων στο κοινοβούλιο υπέρ του κόμματός του.

    [03] Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στη Βαγδάτη

    24-07-2007

    Ράιαν Κρόκερ

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες με το Ιράν σήμερα στη Βαγδάτη θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στο θέμα των συνθηκών ασφάλειας στο Ιράκ. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες του με τον Ιρανό ομόλογο του, Χασσάν Καζεμί Κόμι, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ, Ράϊαν Κρόκερ, θα πιέσει τη Τεχεράνη να αλλάξει στάση στο θέμα του Ιράκ.

    Οι κύριοι Κρόκερ και Κόμι είχαν συναντηθεί και πάλι το Μάιο στα πλαίσια των πρώτων, απ' το 1979, υψηλού επιπέδου απ' ευθείας συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Ιράν ότι υποστηρίζει Σιίτες πολιτοφύλακες στο Ιράκ, καταγγελία που διαψεύδεται απ' την Τεχεράνη. Ο κ. Μακόρμακ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει καμία αλλαγή στάσης από μέρους του Ιράν μετά τις συνομιλίες του Μαΐου.

    [04] Νέου τύπου τηλεοπτική αναμέτρηση

    24-07-2007

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος συμμετείχαν τη Δευτέρα το βράδυ σε μια νέου τύπου τηλεοπτική αναμέτρηση. Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν δεν προέρχονταν από δημοσιογράφους, αλλά από βίντεο που απλοί πολίτες απ' όλο το κόσμο υπέβαλαν μέσω του ιδιαίτερα δημοφιλούς, κυρίως στους νέους, διαδικτυακού κόμβου You Tube.

    Η αναμέτρηση αυτή των διεκδικητών του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2008 πραγματοποιήθηκε στο Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας και μεταδόθηκε ζωντανά από το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Οι ερωτήσεις κυμαίνονται από την κατάσταση στο Νταρφούρ του Σουδάν μέχρι τον πόλεμο στο Ιράκ, το πώς οι υποψήφιοι θα χειρίζονταν φυσικές καταστροφές όπως ο τυφώνας Κατρίνα και το αν υποστηρίζουν τους γάμους ομοφυλοφίλων.

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα συμμετάσχουν σε παρόμοιο ντημπέιτ μέσω του διαδικτυακού κόμβου You Tube, το Σεπτέμβριο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 25 July 2007 - 1:19:24 UTC