Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-08-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα εστία αφθώδους πυρετού στη Βρετανία
  • [02] Νέο μήνυμα του Αμερικανού στελέχους της Αλ Κάιντα
  • [03] Εκλογές στην Δημοκρατία του Κονγκό

  • [01] Νέα εστία αφθώδους πυρετού στη Βρετανία

    05-08-2007

    Οι Βρετανικές αρχές διερευνούν κτηνιατρικό ερευνητικό εργαστήριο σαν πιθανή πηγή της εστίας αφθώδους πυρετού που προέκυψε στη χώρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε τη Κυριακή ότι ο ιός της ασθένειας χρησιμοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου για την παραγωγή εμβολίων σε εργαστήριο στην νοτιοανατολική Αγγλία.

    Το εργαστήριο Πιρμπράιτ απέχει μόνο 6 χιλιόμετρα απ' την κτηνοτροφική μονάδα όπου ανακαλύφθηκε ο ιός τη Παρασκευή. Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων Merial ανακοίνωσε ότι ζήτησε την διακοπή της παραγωγής του εμβολίου στο εν λόγω εργαστήριο σαν προληπτικό μέτρο. Αλλά η εταιρεία τονίζει ότι δεν έχουν υπάρξει κενά βιοασφάλειας στο εν λόγω εργαστήριο. Η υπουργός περιβάλλοντος της Βρετανίας, Χίλαρυ Μπεν, χαρακτήρισε τη διερεύνηση του εργαστηρίου 'σημαντική', αλλά επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς για να χαρακτηριστεί το εργαστήριο πηγή της εστίας αφθώδους πυρετού.

    [02] Νέο μήνυμα του Αμερικανού στελέχους της Αλ Κάιντα

    05-08-2007

    Σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, Αμερικανός μέλος του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα απειλεί με επιθέσεις σε βάρος διπλωματών και πρεσβειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Στο διάρκειας πάνω από μια ώρα βίντεο, ο Άνταμ Γκαντάν, χαρακτήρισε τις διπλωματικές αποστολές 'φωλιές κατασκόπων' απ' τις οποίες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους σχεδίασαν τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά περιείχε το λογότυπο του τμήματος επικοινωνίας της Αλ Κάιντα. Ο Γκαντάν που είναι επίσης γνωστός με το όνομα Αζζάμ Αλ Αμρίκι, κατηγορείται στις ΗΠΑ για προδοσία. Είχε επίσης εμφανιστεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα το Μάιο προειδοποιώντας το πρόεδρο Μπούς να τερματίσει κάθε ανάμειξη των ΗΠΑ σε μουσουλμανικές χώρες, αλλιώς θα αντιμετωπίσει επιθέσεις χειρότερες αυτών της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [03] Εκλογές στην Δημοκρατία του Κονγκό

    06-08-2007

    Οι ψηφοφόροι στη Δημοκρατία του Κονγκό προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες για ένα δεύτερο γύρο κοινοβουλευτικών εκλογών μετά το χάος και την αβεβαιότητα που κυριάρχησαν στον πρώτο γύρο των εκλογών αυτών.

    Οι υποψήφιοι των χθεσινών εκλογών διεκδίκησαν 84 από τις 137 κοινοβουλευτικές έδρες. Στον πρώτο γύρο των εκλογών, που είχε γίνει στις 24 Ιουνίου, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και τα αποτελέσματά τους ακυρώθηκαν σε τουλάχιστον 19 περιοχές της χώρας. Στις περιοχές εκείνες έγιναν επαναληπτικές εκλογές στα μέσα Ιουλίου.

    Η αντιπολίτευση στο Κονγκό επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διενήργησε και τον δεύτερο γύρο των εκλογών, χθες.

    Οι εκλογές της Κυριακής αναμένεται ότι θα ενισχύσουν το κυβερνών κόμμα του Προέδρου Ντένις Σάσου-Γκουέσο και τους πολιτικούς συμμάχους του που είχαν κερδίσει και την μεγάλη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών και του πρώτου γύρου των εκλογών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 6 August 2007 - 1:18:51 UTC